Posted May 26, 2017 Ako piše 10 radnih dana, biće toliko. Samo imaj na umu da je ovaj vikend neradni, odnosno ne radi se u danas i u ponedeljak. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 29, 2017 sutra je 21 dan od predavanja papira, od toga je 6 dana vikenda i danas znam da je neradni dan u UK. Ono sto me zanima je da li jave kada pasos stigne ili kada oni posalju odgovor u Varsavu? Dakle tacno je proslo 15 radnih dana, ali nama je najveci problem sto imamo karte za sredu, tj prekosutra i verovatno cemo pomeriti datum polaska, a to je ono sto smo naravno zeleli da izbegnemo :/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 29, 2017 Nije za utehu, ali, znam slucaj jedne drugarice kojoj je takodje probijen rok bas ovih dana i morala je da otkaze let. Ne znam da li imaju neki problem sa obradom zahteva za vizu, jer, koliko znam, oni su vrlo precizni sto se rokova tice. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 29, 2017 Meni su poslali email i kada je doneta odluka i sutradan kada je pasos stigao u Beograd. Hocu da kazem da te obaveste kako tvoja aplikacija napreduje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 30, 2017 Zapravo jeste za utehu jer znaci da nije problem samo kod nas, i pomislila sam da je tako, mozda zbog ovog novog sistema skeniranja dokumenata koji bi zapravo trebalo sve da ubrza ali nema veze. Hvala puno na odgovorima, svakako cu javiti ishod Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 31, 2017 Dragi putnici samo da javim da nam je pasos danas stigao u Bg, malopre su javili. Mnogo se nerviram zato sto smo morali da otkazemo karte, polazak je bio za danas, jer da smo predali papire kada smo planirali dobili bi pasos na vreme ali zbog novog sistema i greske koja se desila morali smo predati 4 dana kasnije. Ali, dobro, shit happens tacno je proslo 15 radnih dana do donosenja odluke u Sheffield-u i 16 dana dok pasos nije stigao u Bg - cisto da imate tu informaciju. Javicu i da li smo dobili family permit. Hvala na podrsci puno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 31, 2017 Dragi clanovi, zelela bih sa vama da podelim moje iskustvo sa vizom koje je bilo grozno. Prosle godine sam predala pasos tri nedelje pre odlazka na more. Aplicirala sam u petak sto je znacilo da u najduzem roku stize za tri nedelje, u petak. Meni su pasos poslali nakon 16 radnih dana, sto smatram da nikako nije korektno sa njihove strane jer sam ih pitala da li ce stici pasos za tri nedelje na sta su oni pozitivno odgovorili. Posto je meni pasos presao rok, ja sam zakasnila i na more, i nisam ni dobila vizu. Bila sam odbijena zbog neke adrese iako sam isla sa grupom putnika i svi ostali su dobili, ja sam bila izuzetak. Kada sam se vratila sa mora, isla sam sutradan da ponovo apliciram kako bi mi stigao pasos po ubrzanom postupku za pet dana. Posto je to bio ponedeljak, oni su mi rekli da ce pasos najverovatnije stici u petak, ali pasos je ponovo kasnio, i stigao je za 6 radnih dana, samo sto sam ja ovog puta dobila vizu, ali dam propustila odlazak za UK. Ove godine sam ponovo aplicirala pre neki dan, i uopste se ne opterecujem kada ce mi stici pasos i da li cu dobiti vizu, jer sam prosle godine iskidala zivce. Moj savet svima vama je da aplicirate najmanje cetiri nedelje pre odlazka na neko drugo putovanje jer oni uopste nisu pouzdani i i jako su bezobrazni. Nadam se da niko nije imao ovakvo isksutvo, a svima vama koji ste aplicirali zelim punoo srece Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 31, 2017 (edited) Naravoucenije-nemojte bas predavati zahtev za vizu u minut do 12, jer uvek postoji rizik da nesto podje naopako. U tvom konkretnom slucaju, mislim da su oni svoj posao odradili u navedenom roku, a da je taj dan ekstra zapravo dan neophodan za transport pasosa. Ako su ti vec rekli da ce pasos "najverovatnije stici u petak", to ostavlja opciju da ima sanse da stigne i u ponedeljak naredne nedelje ili ko zna kad. Cudi me da nisi naucila to iz prvog pokusaja. No, dobro, sad iz treceg puta si konacno dobro odradila posao, nadam se da dobijas vizu Edited May 31, 2017 by Dragance Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 31, 2017 (edited) da li je potrebno pisati plan putovanja, za dobijanje vize. Planiram da idem turisticki. Bez pozivnog pisma. Edited May 31, 2017 by anjaa Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 31, 2017 Ako postoji u spisku dokumenata potrebnih za vizu, onda mozes da napises ponesto. Ja sam napisao plan putovanja kad sam prvi put vadio vizu 2015, a drugi put, prosle godine, nisam, jer mi se cini da ga vise nije bilo na spisku potencijalnih dokumenata koje mozes da dostavis. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 31, 2017 na ambasadi nema, kontaktirala sam i jednu agenciju, kazu mi da retko ko to nosi, a opet citajuci neke forume vidim da su ljudi nosili. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2, 2017 Pozdrav svima naime trebao bih da putujem u UK sledeceg meseca. Planiram da upisem intezivan kurs engleskog jezika u trajanju oko mesec i po dva. Jel zna neko jel to dozvoljeno sa Standard visitor vizom ili mora short-term study viza ? Nije previse kasno da podnesem zahtev recimo sledece sedmice i da sve bude gotovo najkasnije do polovine Jula? Sto se tice pozivnog pisma, njega bih iskoristio za podnosenje vize, imam dobrog prijatelja tamo pa mi je to nekako deluje kao plus za pozitivan odgovor, ako to uopste nesto znaci. Prvi put apliciram za vizu, citao sam otprilike sve sto su naveli na gov.uk kako ide, ono u sustini skapirao sam. Jel imate neki savet vezan za dokumenta i na sta treba obratiti paznju? Hvala. P.S. Jako mi je bitno da mi odobre vizu iz prve, zato imam toliko pitanja! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 3, 2017 Samo da javim da smo dobili EEU family permit! Hvala vam ljudi PUNO, prvo sto smo ustedeli 100 evrica a onda i na podrsci i svim savetima puno srece svima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 3, 2017 Ne znam da l je bilo, je l se ta "dozvola" lepi kao viza ili? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 3, 2017 1 hour ago, mveruovic said: Ne znam da l je bilo, je l se ta "dozvola" lepi kao viza ili? Izgleda da jeste Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 5, 2017 da, isto kao viza, samo sa razlikom sto pise i ime osobe na osnovu koje dobijete permit. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 5, 2017 Pozdrav svima, zbog dogadjaja koji su se desili u proteklih nedelju-dve u UK i Londonu, da li ce mozda sada poostriti mere i da li ce se rok za vizu produziti umesto 3 nedelja? Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 5, 2017 A kako ocekujes da mi to znamo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 12, 2017 pozz ponovo, ako radim EEA u vreme dok je EU clan u UK, kako da prilozim pasos? da li je dovoljno samo kopija u elektronskoj formi ili odstampana, i da li mora biti overena? hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 16, 2017 pozz, da li moze neko da opise detaljno kako se aplicira na gov.uk? hvala unutra Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 22, 2017 Samo da proverim jos jednom iako pise na sajtu Trazim karte za US, i izlazi mi varijanta da u povratku idem preko Londona (Hitrou). Na sajtu pise da mogu bez UK vize da prodjem cak i kontrolu ukoliko sam na putu ka/iz US i imam njihovu vizu. Da li ipak moze da se desi da me zezaju? I da li izmedju terminala postoji kontrola? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 22, 2017 Mogu da te zezaju samo ako otkriju sta sve pises po ovom forumu Ako je vezan let, sa istog aerodroma, sve je u redu. Takodje, presedanje ne sme da bude u 2 kalendarska dana, dakle, da stignes npr jednog dana uvece, a nastavljas let narednog dana ujutru. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 22, 2017 Znam sve to, nekome se desi cak problem da lecu u 22:00 a naredni let lupam u 05:00 i ne mogu bez vize. Hvala svakako, mislio sam da ima neko negativno iskustvo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 22, 2017 21 minutes ago, mveruovic said: Znam sve to, nekome se desi cak problem da lecu u 22:00 a naredni let lupam u 05:00 i ne mogu bez vize. Upravo sam to i napisao, u tom slucaju bi imao problem, tj, verovatno ti ne bi dozvolili ni da se ukrcas na let ka UK. Ja sam leteo prosle godine preko Londona sa americkom vizom, niko me nista nije pitao. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 24, 2017 pozz, ekipa jel neko zna kako se krecu zarade frizerima u UK? hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites