Posted September 27, 2019 Treebalo bi da ti stigne. Tih 13 strana ne uzimaju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 27, 2019 (edited) Evo apdejta sa moje strane... Dakle, drugi put apliciram nakon 5 godina za turisticku od 6 meseci, opet pozitivan ishod, opet kao nezaposlen, student, samo sada dok. studije i to skol. godina koja nije redovna. Od dokumenata predao naravno pasos, kopiju licne karte, kopiju indeksa (nisam nosio original, niti kopirao ocene i slicno, samo prve 2 strane), uverenje o statusu (original i prevod kod prevodioca, potpis, pecat i to), izvod iz banke o stanju na racunu, na engleskom (950 evra za 4 dana koja sam prijavio kao plan), majcin prvi cek od penzije od pre 3 godine, njen izvod iz banke o kretanju na racunu na srpskom (eto da je imala redovne uplate od PIO fonda, na racunu imala 0 dinara u trenutku vadjenja izvoda ako je bitno) i kopiju rezervacije sa bukinga. Znaci to je sve sto sam predao uz onu listu sa prijavom sa sajta. Sve su oni to tamo kopirali, sortirali i poslali. E sad, pretpostavljam da je relativno cesto razlog posete Engleskoj odlazak na fudbalske utakmice/koncerte. Moj je odlazak na utakmicu Mancester Junajted - Partizan (i verovatno jos 4-5 u tih 6 meseci) i to nisam naveo u aplikaciji, niti sam kupio kartu za utakmicu i predao kao dodatak prijavi, cisto eto ako bude onih koji ce se interesovati za to i citati ovu temu. Nisam pominjao utakmicu jer imam u svojoj glavi neku konstrukciju da nas sirom Evrope gledaju kao potencijal za sranje oko i na stadionima i rekoh da ne rizikujem, mada sa druge strane imate jasan cilj za odlazak u Englesku, crno na belo ali eto. Nisam kupio ni avionsku kartu. U prijavi sam naveo da je razlog posete turisticki, bukvalno jedna recenica, najneozbiljnija moguca, nikakvi planovi, satnica i slicno. Za novac sam napisao da je moja ustedjevina i da me niko nece izdrzavati na putovanju. Radi nekog poredjenja sa prvom prijavom - slao sam sve sto sam pomislio, avionska karta, hotel, moj status, status oba roditelja, plate oba roditelja, izvodi sa racuna moj i roditelja, izjava majke da ce me u slucaju potrebe finansirati na putovanju overena u sudu, garantovati za mene (sta god to znacilo), sve apsolutno sve sam to nosio kod prevodioca i preveo. Sad mi je aplikacija bila mnogo siromasnija tako da smatram da je prethodno dobijena viza ipak dosta znacila jer su sva ta dokumenta, pretpostavljam, ostala u sistemu... Edited September 27, 2019 by Batigol Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 3, 2019 Jeste mi tvoje iskustvo ulilo nadu haha! Evo da podelim i ja svoje, ja sam danas primila mail da ce mi pasos u sledeca dva dana biti spreman za preuzimanje. Predala sam dokumenta proslog ponedeljka i jutros (cetvrtak) sam primila taj mejl da je gotovo. Videcemo kad preuzmem pasos kakav je ishod! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 4, 2019 Pozdrav svima, Imam jedno pitanje ako neko moze da mi pomogne sa informacijom, Supruga i ja letimo 12.11. , s tim sto smo kupili karte sa mogucnoscu promene termina leta, a termin za vizu smo dobili 25.10. Sta se dalje desava, da li ce nas prakticno zbog tehnickih razloga ( jer je tesko da dobijemo vizu i pasose na vreme ) odbiti ili njih to ne zanima , oni postupaju po dokumentaciji bez obzira da li vi propustili let ili ne. Mi bismo verovatno odlozili za neki dan ali posto smo vec popunili aplikaciju na datum 12.11. ne bismo da sad nesto zeznemo. Hvala unapred Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 4, 2019 Mislim da ti nece ni gledati tu kartu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 7, 2019 Update: dobila sam vizu! S tim što mi je stiker sada drugačiji u odnosu na prošlu godinu (?) Prošlogodišnji je bio zelen i baš je pisalo "VISA", dok na ovome piše "Entry Clearance", a ostatak je identičan - znači klasika: piše tip posete VISIT, multi entry, datum važenja, itd. Da li neko zna u čemu je razlika, i zbog čega sam sada dobila Entry Clearance s obzirom da sam aplicirala za potpuno istu stvar i od dokumenata priložila maltene sve što i prošle godine? Nigde ne mogu da pronađem neki konkretan odgovor. 🤔 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 29, 2019 Poštovanje svima, Mlada preduzetnica iz Beograda putuje kod klijenta u Englesku te joj treba viza. Ovo su mi rekli da mi treba od dokumenata: 1. Rešenje iz APR-a o preduzetničkoj radnji (prevedeno kod ovlašćenog prevodioca) 2. Potvrda iz poreske da sam platila poreze (prevedeno kod ovlašćenog prevodioca) 3. Izvod sa poslovnog bankovnog računa 4. Stanje na računu sa makar 100 funti po danu boravka 5. Pozivno pismo od klijenta gde navodi razlog posete 6. Aktuelni pasoš, stari pasoš (gde već imam UK vizu) Možete li da mi potvrdite da je ovo sve što mi treba od dokumenata? Gde da nađem prevodioca i koliko će to da me košta? Hvala unapred. Ana Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 9, 2019 Cao ljudi, ja sam Nadja, iz Crne Gore sam. Imam par pitanja za vas. Ja sam vec drugi put dobila turisticku vizu na 6 mjeseci. Prosli put sam u drzavi samo desetak dana ali ovog puta bih zeljela da ostanem duze, tj, sto vise mogu. U TLS centru mi je receno da u drzavi mogu provesti samo 3 mjeseca. Da li je to tacno ili mogu ostati svih 6 mjeseci pod uslovom da napustim drzavu 15ak dana prije isteka. Isto, da li je moguce da se prijavim za vizu odmah nakon isteka. Imam li mogucnosti da je dobijem? Ili da li postoji nacin da je produzim dok sam jos u Britaniji? Moj veliki problem je sto ja ovdje zelim da studiram od Septembra sledece godine i ako dobijem stipendiju ne bih voljela da imam problem sa vizom zato moram da budem oprezna. Sta vi mislite? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 14, 2019 (edited) On 10/29/2019 at 11:40 AM, ananesic.rs said: Poštovanje svima, Mlada preduzetnica iz Beograda putuje kod klijenta u Englesku te joj treba viza. Ovo su mi rekli da mi treba od dokumenata: 1. Rešenje iz APR-a o preduzetničkoj radnji (prevedeno kod ovlašćenog prevodioca) 2. Potvrda iz poreske da sam platila poreze (prevedeno kod ovlašćenog prevodioca) 3. Izvod sa poslovnog bankovnog računa 4. Stanje na računu sa makar 100 funti po danu boravka 5. Pozivno pismo od klijenta gde navodi razlog posete 6. Aktuelni pasoš, stari pasoš (gde već imam UK vizu) Možete li da mi potvrdite da je ovo sve što mi treba od dokumenata? Gde da nađem prevodioca i koliko će to da me košta? Hvala unapred. Ana Posto je sve navedeno ovako po stavkama, pretpostavljam da si angazovala agenciju da ti aplicira za vizu. Ako si mlada kao sto kazes i znas engleski jezik, apsolutno nemas potrebu da angazujes agenciju. Nije uopste tesko odraditi to samostalno apliciranjem na zvanicnom sajtu, iako se ponekad ucini tako. Tamo ti je dato sve korak po korak i navedno sta trebas da prilozis, a i sta ne trebas da prilazes. Za prevod samo kucas na googlu: "sudski prevodilac za engleski beograd" i dobices dosta rezultata na mapi sa sve brojevima telefona. Ja sam placao oko 10 evra po strani. On 10/7/2019 at 8:20 PM, Papirus said: Update: dobila sam vizu! S tim što mi je stiker sada drugačiji u odnosu na prošlu godinu (?) Prošlogodišnji je bio zelen i baš je pisalo "VISA", dok na ovome piše "Entry Clearance", a ostatak je identičan - znači klasika: piše tip posete VISIT, multi entry, datum važenja, itd. Da li neko zna u čemu je razlika, i zbog čega sam sada dobila Entry Clearance s obzirom da sam aplicirala za potpuno istu stvar i od dokumenata priložila maltene sve što i prošle godine? Nigde ne mogu da pronađem neki konkretan odgovor. 🤔 Mnogo filozofiras. I ja sam dobio Entry Clearance i normalno sam usao u zemlju bez problema, jel ti treba nesto vise od toga? Edited November 14, 2019 by ledjo.zr Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 15, 2019 Mozda su potrosili zelene nalepnice Sent from my iTelephone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 15, 2019 23 hours ago, ledjo.zr said: Posto je sve navedeno ovako po stavkama, pretpostavljam da si angazovala agenciju da ti aplicira za vizu. Ako si mlada kao sto kazes i znas engleski jezik, apsolutno nemas potrebu da angazujes agenciju. Nije uopste tesko odraditi to samostalno apliciranjem na zvanicnom sajtu, iako se ponekad ucini tako. Tamo ti je dato sve korak po korak i navedno sta trebas da prilozis, a i sta ne trebas da prilazes. Za prevod samo kucas na googlu: "sudski prevodilac za engleski beograd" i dobices dosta rezultata na mapi sa sve brojevima telefona. Ja sam placao oko 10 evra po strani. Haha hvala, ali ne, nisam angažovala agenciju. Komentar sam napisala ovako da neko ko čita lakše pređe preko njega. I da ja što lakše dođem do odgovora. I zapravo sam i prevod rešila dosta jeftinije od 10 evra po strani, jer sam se potrudila malo više nego da sam samo guglala. :) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 3, 2020 Pozdrav ljudi Srecni praznici Htela bih da pitam ima li neko iskustva sa predavanjem papira za bracnu vizu ukoliko mi je muz britanski drzavljanin? Nisam sigurna da li treba da polazem IELTS test? Hvala unpared na pomoci Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 5, 2020 Draga Anny, Cestitam. Treba da polazes IELTS i to obavezno Life skills, nemoj drugi tip testa jer mogu da prave problem oko toga. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 8, 2020 On 1/5/2020 at 7:49 PM, Tiga83 said: Draga Anny, Cestitam. Treba da polazes IELTS i to obavezno Life skills, nemoj drugi tip testa jer mogu da prave problem oko toga. Draga Tiga83, hvala puno Ovo sam nasla na sajtu British Councila: IELTS Academic and General training - paper based test IELTS Academic and General training - computer based test IELTS for UK visas and immigration (UKVI) IELTS Life Skills Predpostavljam da je ovo poslednje ono sto meni treba? Strah me da se ne prijavim za nesto sto mi ne treba i da me posle oduvaju kad budem predavala za vizu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2020 Pozdrav svima, Da li znate kakve su mogucnosti da cela porodica dobije vizu? Htela sam supruga da iznenadim i da nam uplatim put za Uskrs u Skotsku. Poveli bismo i cerkicu od 5 godina. Suprug pored srpskog ima i hrvatski pasos i lekar je, pa se bojim da to ne bude otezavajuca okolnost, jer se hrvatski lekari cesto zaposljavaji u Britaniji (skoro pa kao nasi u Nemackoj). Ideja mi je bila da samo nas dve apliciramo ali ne znam da li imamo vece sanse ako i on aplicira sa srpskim pasosem? Oboje smo stalno zaposleni, kupila bih i karte i rezervisala hotel. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 15, 2020 On 1/11/2020 at 10:12 AM, Minask said: Pozdrav svima, Da li znate kakve su mogucnosti da cela porodica dobije vizu? Htela sam supruga da iznenadim i da nam uplatim put za Uskrs u Skotsku. Poveli bismo i cerkicu od 5 godina. Suprug pored srpskog ima i hrvatski pasos i lekar je, pa se bojim da to ne bude otezavajuca okolnost, jer se hrvatski lekari cesto zaposljavaji u Britaniji (skoro pa kao nasi u Nemackoj). Ideja mi je bila da samo nas dve apliciramo ali ne znam da li imamo vece sanse ako i on aplicira sa srpskim pasosem? Oboje smo stalno zaposleni, kupila bih i karte i rezervisala hotel. Ako za Hrvate vazi isto sto i za Slovence, tj. da im ne treba viza , onda apliciraj samo ti, za sebe i dete. Nema potrebe da petljas tu supruga, njih u agenciji zanimaju samo osobe kojima treba viza. Ja sam ranije recimo aplicirala za sebe, a deca i muz su isli na slovenacki pasos, bez problema. Razlika je samo sto ti ulazis na ulaz za zemlje treceg sveta, a on ocitava pasos na EU ulazu. Znaci niko te i ne pita sta ti je suprug po zanimanju, ako ulazi sa hrvatskim pasosem. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 24, 2020 Cao drugari, iscitala sam sve sto sam mogla ovde a imam jos jednu nedoumicu. Apliciram po drugi put (bila sam odbijena za UK vizu pre par godina) i zaboravila sam proceduru. Negde sam procitala da pre nego sto krecemo da popunjavamo online aplikaciju bolje je da imamo sva skenirana dokumenta pored sebe jer u suprotnom oni naplacuju oko cc 30 eur po dokumentu u TLS centru. Da li ako krenem da popunjavam aplikaciju imam pristup nekoliko dana da editujem i uploadujem skenirana dokumenta? Hvala puno pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 24, 2020 Imas pristup a prije nego sto pocnes mozes da vidis spisak potrebnih dokumenata. TLS uzima 30e ukupno za "uslugu" skeniranja, nije bas po dokumentu. Ne bacaj pare na to ni slucajno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 24, 2020 3 minutes ago, ThirstyTraveler said: Imas pristup a prije nego sto pocnes mozes da vidis spisak potrebnih dokumenata. TLS uzima 30e ukupno za "uslugu" skeniranja, nije bas po dokumentu. Ne bacaj pare na to ni slucajno. Hvala puno na brzom odgovoru! Ziveo! To mi je bitno; jer imam nesto od dokumenata pripremljeno skenirano; ali ne sve; a htela bih da platim i napravim termin u centru danas; pa da u narednoj nedelji uploadujem sva dodatna potrebna dokumenta. To mi je bitno da znam da moze Superiska,hvala puno Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 1, 2020 Pozdrav svima! Potrebni su mi saveti za spouse vizu. Dakle verenik je Britanac ja imam srpski pasos, dva puta sam uspesno aplicirala za turistucku vizu. Resili smo da se vencamo u Srbiji krajem marta i odmah nakon toga apliciramo za spouse (naravno nakon promene podataka u mojim licnim dokumentima - uzimam i njegovi prezine) Zanima me - zakazala sam IELTS Life Skills A1 20og februara - da li je problem da polazem IELTS pre vencanja - ili to mora tek nakon sto se vencamo, s obzirom da ne idemo na varujantu fiance vize, kao i na to da ce na dokumentu za (nadamo se) polozen test stajati moje devojacko prezime a prilikom apliciranja za spouse vencano? I kada prilazemo nase zajednicke fotografije i dopisivanja - kako to priloziti u kom formatu, na koji nacin, a uz to napisati datume slika, mesto slikanja, ko je sve slici itd Isto vazi i za dopisivanja? Hvala puno unapred Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 2, 2020 @Norma_Jean u sličnoj smo situaciji, i moj verenik je Britanac, venčanje je u Srbiji u aprilu, krajem godine se prijavljujem za vizu... Ne bi trebalo da bude problem ako ti je na IELTS-u devojačko prezime, s obzirom da se prilažu i venčani list i stari pasoš, pretpostavljam da je na osnovu toga jasno da je u pitanju ista osoba... Inače, ne bi bilo loše da polažeš odmah B1, jer bi to onda mogla da koristiš prilikom produžetka vize, kada budu tražili A2 (posle 2.5 godine) i B1 (posle 5 godina). Slike i skrinšotove dopisivanja možeš da prebaciš na komp, poredjaš u npr. Word po 4-6 na jednu stranu, ili koliko ti već stane, pored ili ispod slike napišeš datum, mesto itd, i prebaciš u PDF. (To je ako planiraš da radiš self-scan dokumenata. Ako ćeš da skeniras u TLS-u, onda treba ds imaš sve odštampano). PS. Na FB postoji grupa UK spouse settlement visa, u kojoj se može naći mnogo korisnih informacija za nas koji planiramo da se upuštamo u ovu avanturu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2020 Da li moze neko da mi kaze da li je procedura za turisticku vizu deteta ista kao i za odrasle? Ja i supruga smo aplicirali za vizu i dobili je pre 2 meseca, bili smo turisticki nedelju dana u London ali bi hteli sad jos jednom otici sa detetom posto nam vize traju do maja. Da li mozemo koristiti ista dokumenta koja smo podnosili za nas i iste prevode s obzirom da imamo privatnu firmu pa smo dosta papira vadili i za firmu? Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 9, 2020 Pozdrav svima, nadam se da neko moze da mi stkrati muke. 😂 Moj slucaj je sledeci, predala sam papire za vizu 31. januara, sve kako treba, vec 7. februara sam dobila odgovor da mogu da podignem pasoš. S Tim što je to bio petak popodne, tako da tek sutra(ponedeljak) idem da ga preuzmem. To mi nešto mnogo brzo, 7 dana samo, imam osecaj da su me odbili. Šta vi mislite? Da li je neko dobio vizu nakon samo 7 dana? Ako je neko od vas bio odbijen, posle koliko dana je dobio pasos? Pojescu se do sutra. 😳 Just now, Bocvana said: Pozdrav svima, nadam se da neko moze da mi stkrati muke. 😂 Moj slucaj je sledeci, predala sam papire za vizu 31. januara, sve kako treba, vec 7. februara sam dobila odgovor da mogu da podignem pasoš. S Tim što je to bio petak popodne, tako da tek sutra(ponedeljak) idem da ga preuzmem. To mi nešto mnogo brzo, 7 dana samo, imam osecaj da su me odbili. Šta vi mislite? Da li je neko dobio vizu nakon samo 7 dana? Ako je neko od vas bio odbijen, posle koliko dana je dobio pasos? Poješcu se do sutra. 😳 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 10, 2020 Ja sam pre 10-ak dana dobila vizu zajedno sa kolegom, isto u tako kratkom roku, za 7 radnih dana. Nista se ne brini, verovatno nema guzve pa zato brzo odlucuju 🤠 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 16, 2020 On 2/1/2020 at 11:58 AM, Norma_Jean said: Pozdrav svima! Potrebni su mi saveti za spouse vizu. Dakle verenik je Britanac ja imam srpski pasos, dva puta sam uspesno aplicirala za turistucku vizu. Resili smo da se vencamo u Srbiji krajem marta i odmah nakon toga apliciramo za spouse (naravno nakon promene podataka u mojim licnim dokumentima - uzimam i njegovi prezine) Zanima me - zakazala sam IELTS Life Skills A1 20og februara - da li je problem da polazem IELTS pre vencanja - ili to mora tek nakon sto se vencamo, s obzirom da ne idemo na varujantu fiance vize, kao i na to da ce na dokumentu za (nadamo se) polozen test stajati moje devojacko prezime a prilikom apliciranja za spouse vencano? I kada prilazemo nase zajednicke fotografije i dopisivanja - kako to priloziti u kom formatu, na koji nacin, a uz to napisati datume slika, mesto slikanja, ko je sve slici itd Isto vazi i za dopisivanja? Hvala puno unapred Draga @Norma_Jean i ja sam u istoj situaciji kao ti. Verenik mi je britanac i imamo zakazano vencanje u maju u Beogradu. Imam polaganje za IELTS test isto 20.februara Delim misljenje sa @nnn88 i s obzirom da prilazes stari pasos kao i vencani list gde ce ti biti devojacko prezime, mislim da bas zbog toga nece biti problema. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites