Viza za SAD

2,896 posts in this topic

@mveruovic

Ništa za tada jer se on vraća krajem ovog mjeseca, a meni porodiljsko odsustvo traje još 2 mjeseca, tako da posle nećemo imati kad. Šteta, htjela sam viđeti Ameriku 😑. Možda jednog dana :D

On 4/4/2019 at 1:55 PM, acilej said:

@mveruovic

Ništa za tada jer se on vraća krajem ovog mjeseca, a meni porodiljsko odsustvo traje još 2 mjeseca, tako da posle nećemo imati kad. Šteta, htjela sam viđeti Ameriku 😑. Možda jednog dana :D

lepo smo ti sve napisali, ne razuem zasto trazis da se ponavljamo...6 meseci je legalno ostati, samo ne treba prvi put po dobijanju vize slagati i reci da ces ostati 15 dana, a ostanes 4 meseca, i to je to...

jednostavno je covek u aplikaciji trebao napisati da ostaje duze, 2-3 meseca,da hoce da lepo obidje usa, poseti prijatelje itd.. pa nikakvih problema ne bi bilo, ni tebi ni njemu...ovako, slozices se, velika je razlika 15 dana i 4 meseca....

kad jednom  odes, vratis se u okvirno vreme u odnosu na ono sto si naveo, i ne prekrsis nijedan njihov zakon, onda si " prosao" ispit poverenja, i posle je mnogo lakse otici i ostajati na duze, velika je verovatnoca da te na granici niko ne bi cimao, cak i da svaki put ostajes po 4-5-6 meseci....pricam iz iskustva i svojeg, a i jako puno prijatelja koji su isto radili na brodovima, kao i ja, i sto cesto idu u usa i nazad, a i u druge zemlje...nama je putovanje jednostavno u krvi, pa kad nema broda, moramo i kopnom heheh

sve ovo sto sam napisao vrlo je logicno za bilo koju zemlju, pa cak i za srbiju....

znaci, da, tvoj muz je slagao od samog starta, i to je tebe kostalo vize...nema dalje price....

p.s. drago mi je sto si imala pozitivna iskustva sa britanskom vizom, ali ne znam da li si iz srbije ili negde od drugde,jer razlicit je njihov odnos prema razlicitim pasosima...poznato je da ljudi sa srpskim pasosem imaju jako puno problema sa britanskim imigracionim vlastima...i sam sam bio mnogo puta razocaran njihovim tretmanom prema meni...kao sto bi i vecina mojih prijatelja potvrdila....ali eto, uvek ima i izuzetaka :)

pozdrav ljudi 

Molim za savjet ,aplicirao bi za tursiticku vizu b2 (zajedno sa suprugom i 2 djece) , skoro sam sve postove iscitao i vidio sam da ljudi koji imaju svoje firme budu vecinom odobreni ...

sta da spremim od dokumentacija vezano za firmu ?  

Dali da vodim djecu sa sobom na razgovor ? ( jedno djete 5 godina i prica aktivno engleski , drugo djete 2 godine ...)

idem kod maminog brata u posjetu / texas , da vidim rodjake prvi put nakon 20godina ....platio bi sam let i boravak , mamin brat insistira da salje garanto pismo . Majka mi vec ima vizu na 10 godina i bila je u posjeti i vratila se , sve u najboljem redu .

hvala jos jednom 

Dzabe da ti salje to pismo, nista ne vredi, a bices ok bez toga.  Jedini mozda problem moze da bude sto idete svi zajedno. Tako mala deca se ne vode na razgovor, ali se placa taksa za njih i popunjava formular. 

Moja buduca supruga i ja planiramo da turisticki odemo u Ameriku na medeni mesec, svadba je pocetkom oktobra, ja sam stalno zaposljen u ozbiljnoj firmi vec 5 godina i ona ima posao, imamo auto i nekretninu na nas, apliciranje ide nakon odmora i "medenog meseca" u Egiptu.

U tom trenutku cemo imati lepu sumu novca takodje na racunu, ona i nema preterano pecata u pasosu preko, dok ja imam solidnu kolicinu, ima li neko savet neki iako sam citao dosta, ali da li tu papirologiju i ostalo da spremam i ostalo. Poz hvala puno

2 hours ago, Blitz91 said:

Moja buduca supruga i ja planiramo da turisticki odemo u Ameriku na medeni mesec, svadba je pocetkom oktobra, ja sam stalno zaposljen u ozbiljnoj firmi vec 5 godina i ona ima posao, imamo auto i nekretninu na nas, apliciranje ide nakon odmora i "medenog meseca" u Egiptu.

U tom trenutku cemo imati lepu sumu novca takodje na racunu, ona i nema preterano pecata u pasosu preko, dok ja imam solidnu kolicinu, ima li neko savet neki iako sam citao dosta, ali da li tu papirologiju i ostalo da spremam i ostalo. Poz hvala puno

zar ne mislis da si imao dovoljno info na forumu...ili bas ponovo da pisemo za tebe?

Pozdrav ljudi

Supruga ima B1 vizu, i planiramo krajem juna put na 10ak dana u USA. I sad planiram da popunim aplikaciju. Firma ce mi izdati potvrdu o zaposlenju, plati i terminu koriscenja godisnjeg odmora. Sta se desava ukoliko mi odobre vizu, a ipak ne odemo u tom terminu (jer postoji minimalna mogucnost da nesto iskrsne)? Inace, pasos mi istice u martu 2020. 😐

Pitanje je... Da li moze nesto da se desi ukoliko trazim vizu (napomenem da idem turisticki krajem juna), a ja ne odem nego resim tipa u septembru da idem?

Hvala 

Edited by sheva7

@mveruovic Ako sam u aplikaciji naveo da idem u San Francisco a pre toga sletim u Čikago na par dana šta misliš da li ću imati neki problem?Neki savet šta kako ? Hvala.

Cao svima, koliko se ceka na vizu b2(turizam) posle intervjua? Nigde ne mogu da nadjem tu informaciju , hvala svima poz :-) 

Sve zavisi, nekad traje i 2-3 dana da posalju preko DHLa, pogotovo ako uhvati vikend. Ali ako vam je potrebna viza mozete u magacinu DHLa da podignete cim stigne iz ambasade.

Nem pojma da l mogu da te cimaju ili ne, pitace te sigurno gde ides, ali normalno je da sletis u drugi grad. Ja sam npr leteo za Atlantu a isao za Sarlot, niko me nije pitao zasto sam tu usao. Ti gde sletis prvo tu ulazis u US, sad ako nemas kartu a traze ti da vide da zaista ides za par dana tamo, ne znam...

Dobri ljudi, molim za pomoć. Prekoračila sam boravak u USA, znam da sad kad se vratim više neću moći nazad nikad. Druga stvar me interesuje, da li ću imati problema da posećujem zemlje Šengen zone kad se vratim? Da li ću imati zabranu ulaska u Evropu?

Hvala svima unapred.

9 hours ago, oh la la said:

@mveruovic
Hvala Vam puno.

i zavisi koliko si prekoracila....mozes da dobijes u zabranu ulaska na 5 ili 10 godina...

Ako je manje od godinu dana a vise od 6 meseci zabrana je 3 godine. Ako je preko godinu dana onda je zabrana 10 godina. Ako je ispod 180 dana onda ne povlaci nikakve posledice vremenske zabrane ali mogu sledeci put da odbiju zahtev za vizu ili ulazak u US.

Zdravo ljudi. Imam turisticku vizu na 10 godina od 2017. Trebalo je da odem u februaru 2018. u Njujork ali sam zbog nekih porodicnih problema morala da odlozim put. Sada treba da idem na razmenu studenata u Meksiko na mesec dana, a usput sam planirala da posetim Njujork. Da budem tamo 3 dana pre i 2 nedelje posle razmene. Da li treba nekome to da naglasim kad sletim u Njujork? Ili mi samo prvi put kad sletim kazu koliko smem da ostanem u Americi? 

9 hours ago, Kale14 said:

Zdravo ljudi. Imam turisticku vizu na 10 godina od 2017. Trebalo je da odem u februaru 2018. u Njujork ali sam zbog nekih porodicnih problema morala da odlozim put. Sada treba da idem na razmenu studenata u Meksiko na mesec dana, a usput sam planirala da posetim Njujork. Da budem tamo 3 dana pre i 2 nedelje posle razmene. Da li treba nekome to da naglasim kad sletim u Njujork? Ili mi samo prvi put kad sletim kazu koliko smem da ostanem u Americi? 

pa pitace te gde ces, i tako im i reci...ostajem 3 dana u njujorku, pa idem u meksiko na studentsku razmenu, pa u povratku ostajem jos 2 nedelje u njujorku.....bas tako kao sto ces i uraditi..plus pretpostavljam da ces imate i neke avionske karte za meksiko u tom trenutku, pa ces i s time moci da potkrepis pricu, ako ti uopste budu trazili nesto...obicno ne traze, jer oni tvoje kupljene avio karte mogu da nadju u njihovom sistemu....

a ono sto nisi isla u njujork prosle god, pa kakve to veze uopste ima sad...to te niko nista nece ni pitati...njima nije bitno sto ti nisi dosla, nego ako si vec dosla, da ne ostanes vise nego sto mozes hehehe

On 6/11/2019 at 6:23 PM, bam-bam said:

i zavisi koliko si prekoracila....mozes da dobijes u zabranu ulaska na 5 ili 10 godina...

Mene je samo zanimalo, da li mogu turistički u zemlje Šengen zone? Za Ameriku ne bih ni pokušavala, znam da bi me odbili i za 10 godina da apliciram.

2 hours ago, oh la la said:

Mene je samo zanimalo, da li mogu turistički u zemlje Šengen zone? Za Ameriku ne bih ni pokušavala, znam da bi me odbili i za 10 godina da apliciram.

pa sto ne bi mogla? koliko ja znam, zemlje sengenske zone ne pripadaju americi, a drzavljanima srbije takodje i ne trebaju vize za zemlje sengenskog prostora....

ukoliko putujes u neku zemlju za koju trebaju vize, kao npr. za australiju ili veliku britaniju, oni u aplikaciji za vizu imaju pitanje da li si negde prekoracila dozvoljeni boravak, i ako ti na to pitanje odgovoris potvrdno, onda mozda postoji mogucnost da te i ta zemlja odbije za vizu, ali ne samo zato sto je amerika u pitanju, vec generalno, ti bi za njih bila nesiguran kandidat za vizu...dosta zemalja i nema ovo pitanje u aplikaciji za vizu, a postoji i opcija da ne kazes istinu....

u svakom slucaju, za sengen nam ne trebaju vize, samo mislim da bi te u kanadu/veliku britaniju/australiju tesko pustili ako na to pitanje odgovoris potvrdno 

Aj ja da napisem svoje iskustvo, mozda ce pomoci nekom. A imam i neko pitanje na kraju :)

Uglavnom, odbili me pre neki dan za turisticku vizu u ambasadi. U zadnje 4 godine obisao sam sigurno 35 drzava, tako da su mi 2 pasosa skoro popunjena Na racunu sam imao vise nego dovoljno para da ih uverim da nisam sirotinja da idem tamo da radim na crno :D Ono sto je njima bilo sumnjivo je samo sta ja radim, posto je malo teze objasniti, ali sam pricu okrenuo ka IT sektoru, a posto iz iskustva poznanika znam da to zaposlenje isto ne proveravaju, mislim da ni to ne bi trebalo da bude problem. Tako da moje neko misljenje je da sto se tice turisticke vize to je samo lutrija koja kosta 160$. Dvoje drugara, koji imaju apsolutno istu situaciju kao ja su dobili vize, zato kazem da je ovo lutrija. Ja sam cak mogao pozivna pisma da dobijem od nekih ljudi iz SAD, ali sam mislio da mi nije potrebno. Prica mi je bila da hocu da odem da putujem po SAD (posto sam Aziju uglavnom celu obisao), sto je i istina i na kraju sam ga poduvao. Razocaran sam malo, al sta sad. Pokusacu mozda posle godinu dana ponovo, pa sta bude. 

E sad, brine me tranzitna viza za SAD, tj. da li je ona neophodna uopste. Vecina povoljnih letova za srednju i juznu Ameriku su preko SAD. Verovatno je bilo reci ovde o tome, al 110 strana tesko je iscitati sve. Tako da se izvinjavam ako se ponavljam, ali ako moze neko vise da kaze o tome. 

1 hour ago, nikod23 said:

Aj ja da napisem svoje iskustvo, mozda ce pomoci nekom. A imam i neko pitanje na kraju :)

Uglavnom, odbili me pre neki dan za turisticku vizu u ambasadi. U zadnje 4 godine obisao sam sigurno 35 drzava, tako da su mi 2 pasosa skoro popunjena Na racunu sam imao vise nego dovoljno para da ih uverim da nisam sirotinja da idem tamo da radim na crno :D Ono sto je njima bilo sumnjivo je samo sta ja radim, posto je malo teze objasniti, ali sam pricu okrenuo ka IT sektoru, a posto iz iskustva poznanika znam da to zaposlenje isto ne proveravaju, mislim da ni to ne bi trebalo da bude problem. Tako da moje neko misljenje je da sto se tice turisticke vize to je samo lutrija koja kosta 160$. Dvoje drugara, koji imaju apsolutno istu situaciju kao ja su dobili vize, zato kazem da je ovo lutrija. Ja sam cak mogao pozivna pisma da dobijem od nekih ljudi iz SAD, ali sam mislio da mi nije potrebno. Prica mi je bila da hocu da odem da putujem po SAD (posto sam Aziju uglavnom celu obisao), sto je i istina i na kraju sam ga poduvao. Razocaran sam malo, al sta sad. Pokusacu mozda posle godinu dana ponovo, pa sta bude. 

E sad, brine me tranzitna viza za SAD, tj. da li je ona neophodna uopste. Vecina povoljnih letova za srednju i juznu Ameriku su preko SAD. Verovatno je bilo reci ovde o tome, al 110 strana tesko je iscitati sve. Tako da se izvinjavam ako se ponavljam, ali ako moze neko vise da kaze o tome. 

treba traznit..procedura za to je ista kao za dobijanje turisticke, pa ljudi uglavnom i apliciraju za ovu drugu, jer se vise ispalti...

potpuno si u pravu, americka viza je prava lutrija, sve zavisi od one osobe na salteru i njene psiholoske procene kandidata...

ali znam jos jednu zemlju ciju je vizu isto tako lutrija za dobiti- srbija...dobijanje nase vize je najslicnije dobijanju americke, s tim sto mi trazimo vise papira nego ameri, tj. americku mozes dobiti i bez ijednog papira, sem aplikacionog, a za nasu prvo moras da obezbedis sve potrebne papire, pa tek onda ulazis u proceduru " psihologije " :),,,ali sto je verovatno jos i gore, treba i pozitivno misljenje odeljenja za strance  iz naseg mup-a u ljermonotvoj, gde nekome moze samo da se ne radi tog dana,ko ce da prelistava te silne papire :)),ili je bas vreme za kafe -pauzu, i da jednostavno lupi odbijenicu bez ikakvog razloga...i niko im ne moze nista....

Edited by bam-bam