Posted August 18, 2021 51 minutes ago, mveruovic said: Jako dugo vize mogu da se obnavljaju postom ali je pravilo bilo da ako je viza izdata na maksimalni period vazenja, sledeca je moguca da se obnovi bez razgovora. Kada se popuni ds160 i ode na drugi portal za placanje i zakazivanje sam sistem izbaci za vizu da moze da se posalje, bar je tako bilo pre nekoliko godina kada sam sestri obnavljao vizu. meni nije izbacilo, pa sam ih zvao telefonom...rucno su onda to odradili Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 19, 2021 Znači viza na 10 godina je praktično doživotna? Ne mora novi razgovor, smatraju da se nisu promenile okolnosti, samo se rutinski produži. Super Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 20, 2021 Pozdrav! Popunjavam ovu formu za vizu, imam jednu nedoumicu, na prvoj strani kad pitaju za info iz pasosa, da li kao grad da stavim Beograd ili Belgrade. Znam da je smesno pitanje, ali se tripujem oko svake sitnice. U nasem pasosu pise Beograd ali ipak je na engleskom ceo formular pa me buni. Pozdrav sima i srecno sa apliciranjem! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 21, 2021 Sve kako pise u pasosu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 22, 2021 Ima li neki nacin da se provjeri dostupnost termina prije popunjavanja DS-160 i placanja, osim one stranice "us visa appointment wait time"? I ima li neko iskustva sa ovim terminima "preko reda"? Trebao bih poslovno do SAD-a, ali u Sarajevu navodno nema termina iducih 240 dana, a nisam nikoga uspio dobiti ni na telefon ni na email iz ambasade. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 27, 2022 Pozdrav ljudi! Imam jedno pitanje vezano za turisticku vizu za SAD. Ja imam srpski pasos ali zivim u Engleskoj. Da li moram da zakazem razgovor u Srbiji ili to mogu da uradim i u UK posto tu i zivim? Da li je neko imao slicno iskustvo? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 27, 2022 Ako živiš u UK, tamo i zakazuješ termin za vizu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 27, 2022 3 hours ago, Anny88 said: Da li je neko imao slicno iskustvo? Ja sam svoju US vizu dobio u konzulatu u Rio de Zaneiru, jer sam tad ziveo u Brazilu. Imas pravo da apliciras za US vizu i u nekoj stranoj zemlji, gde si rezident. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 28, 2022 Kakva su iskustva sa vizom ljudi koji su bili u Siriji, Iranu ili drugim zemljama koje su na US "crnoj listi"? Imam EU pasoš, međutim, bila sam u poslednjih deset godina turistički i u Siriji i u Iranu, pa moram da apliciram za vizu. Zanima me koliko to zapravo može da mi smanji šanse za dobijanje vize. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 28, 2022 (edited) Nisam ni znao da postoji obaveza da se aplicira za vizu i sa EU pasosem, ukoliko si posetio/la neku od tih zemalja sa "crne liste" Logican i matematicki zakljucak je da samim tim sto zele dodatno da provere, to umanjuje sanse, jer ce neko sigurno biti i odbijen. Znam za slucaj jednog poznanika, profesora, koji je svojevremeno ucestvovao na nekom naucnom projektu u Iranu, pa mu kasnije nije odobrena viza za SAD. Pritom, covek se ne bavi nuklearnom fizikom, vec nekom benignom biologijom. Svakako, verujem da to ne bi trebalo da bude i tvoj slucaj, jer znas koji su bili motivi tvoje posete i verujem da ces to adekvatno i obrazloziti kad te budu pitali. Sigurno da ima ljudi koji su i pored poseta tim zemljama dobili uredno vize. Cini mi se da je Snezana Radojicic dobila neku vizu za svoj planirani put po Amerikama, uprkos tome sto je bila kojekude, ne znam da li konkretno i u tim nekim "opasnim" zemljama. Edited January 28, 2022 by Dragance Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 28, 2022 (edited) 8 minutes ago, Dragance said: Nisam ni znao da postoji obaveza da se aplicira za vizu i sa EU pasosem, ukoliko si posetio/la neku od tih zemalja sa "crne liste" Logican i matematicki zakljucak je da samim tim sto zele dodatno da provere, to umanjuje sanse, jer ce neko sigurno biti i odbijen. Znam za slucaj jednog poznanika, profesora, koji je svojevremeno ucestvovao na nekom naucnom projektu u Iranu, pa mu kasnije nije odobrena viza za SAD. Pritom, covek se ne bavi nuklearnom fizikom, vec nekom benignom biologijom. Svakako, verujem da to ne bi trebalo da bude i tvoj slucaj, jer znas koji su bili motivi tvoje posete i verujem da ces to adekvatno i obrazloziti kad te budu pitali. Sigurno da ima ljudi koji su i pored poseta tim zemljama dobili uredno vize. Cini mi se da je Snezana Radojicic dobila neku vizu za svoj planirani put po Amerikama, uprkos tome sto je bila kojekude, ne znam da li konkretno i u tim nekim "opasnim" zemljama. 1 hour ago, golosina said: Kakva su iskustva sa vizom ljudi koji su bili u Siriji, Iranu ili drugim zemljama koje su na US "crnoj listi"? Imam EU pasoš, međutim, bila sam u poslednjih deset godina turistički i u Siriji i u Iranu, pa moram da apliciram za vizu. Zanima me koliko to zapravo može da mi smanji šanse za dobijanje vize. ja sam imao sirijsku vizu u pasosu, bio sam tamo neposredno pred pocetak rata, i te iste godine, ali jedno 8 meseci kasnije, sam bez problema dobio americku vizu na 10 godina, nista me nisu ni pitali...evo tu sam vizu prosle godine i obnovio na novih 10 godina....za iran ne znam... Edited January 28, 2022 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 28, 2022 47 minutes ago, Dragance said: Nisam ni znao da postoji obaveza da se aplicira za vizu i sa EU pasosem, ukoliko si posetio/la neku od tih zemalja sa "crne liste" Po pričama kolega i prijatelja sa EU pasošima, ako u prijavi za ESTA navedeš da si posetio neku od "egzotičnih" zemalja, proces se blokira i upućuju te na najbližu ambasadu SAD po vizu. I da ne bude zabune 😉: Does a travel authorization guarantee me admission to the United States? If your electronic travel authorization is approved, this approval establishes that you are eligible to travel to the United States under the Visa Waiver Program, but does not guarantee that you are admissible to the United States. Upon arrival in the United States you will be inspected by a Customs and Border Protection officer at a port of entry who may determine that you are inadmissible under the Visa Waiver Program or for any reason under United States law. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 28, 2022 29 minutes ago, Ginter said: I da ne bude zabune 😉: Does a travel authorization guarantee me admission to the United States? If your electronic travel authorization is approved, this approval establishes that you are eligible to travel to the United States under the Visa Waiver Program, but does not guarantee that you are admissible to the United States. Upon arrival in the United States you will be inspected by a Customs and Border Protection officer at a port of entry who may determine that you are inadmissible under the Visa Waiver Program or for any reason under United States law. Istina. Ako izgledas pristojno i ne izazivas sumnju, to obicno znaci da te cika/teta iz kabine na imigracionom na aerodromu priupita koji je razlog posete, koliko dana ostajes, gde ces odsesti i dobrodosli u SAD. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 31, 2022 On 1/28/2022 at 3:41 PM, Dragance said: Nisam ni znao da postoji obaveza da se aplicira za vizu i sa EU pasosem, ukoliko si posetio/la neku od tih zemalja sa "crne liste" Logican i matematicki zakljucak je da samim tim sto zele dodatno da provere, to umanjuje sanse, jer ce neko sigurno biti i odbijen. Znam za slucaj jednog poznanika, profesora, koji je svojevremeno ucestvovao na nekom naucnom projektu u Iranu, pa mu kasnije nije odobrena viza za SAD. Pritom, covek se ne bavi nuklearnom fizikom, vec nekom benignom biologijom. Svakako, verujem da to ne bi trebalo da bude i tvoj slucaj, jer znas koji su bili motivi tvoje posete i verujem da ces to adekvatno i obrazloziti kad te budu pitali. Sigurno da ima ljudi koji su i pored poseta tim zemljama dobili uredno vize. Cini mi se da je Snezana Radojicic dobila neku vizu za svoj planirani put po Amerikama, uprkos tome sto je bila kojekude, ne znam da li konkretno i u tim nekim "opasnim" zemljama. Da. Neki kažu formalnost, neki da baš i nije, pa sam htela da čujem još iskustava i mišljenja. Javiću kako je prošlo, hvala svima na komentarima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 13, 2022 Evo da podelim svoje iskustvo, pošto sam prilikom apliciranja ovde čitao iskustva. Prijavio sam se u novembru 2021, prihvatio prvi slobodan termin u martu 2023 (iako je stajalo da je čekanje za vizu 120 dana). Posle sam pratio raspoložive temine i posle par menjam sam izmenio termin za februar 2022. Na kraju je ispalo mnogo kraće nego 120 dana. Što se tiče razgovora, postavili su mi tri pitanja i odobrili vizu. Sve je prošlo prijatno i uz smešak. Još par ljudi pre mene je završilo brzo, ali je bilo i onih kojih su se zadržavali. Samo su potrvdili moj utisak, da oni sve provere pre samog razgovora. Želim svima sreću... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 13, 2022 2 hours ago, Milek1111 said: Evo da podelim svoje iskustvo, pošto sam prilikom apliciranja ovde čitao iskustva. Prijavio sam se u novembru 2021, prihvatio prvi slobodan termin u martu 2023 (iako je stajalo da je čekanje za vizu 120 dana). Posle sam pratio raspoložive temine i posle par menjam sam izmenio termin za februar 2022. Na kraju je ispalo mnogo kraće nego 120 dana. Što se tiče razgovora, postavili su mi tri pitanja i odobrili vizu. Sve je prošlo prijatno i uz smešak. Još par ljudi pre mene je završilo brzo, ali je bilo i onih kojih su se zadržavali. Samo su potrvdili moj utisak, da oni sve provere pre samog razgovora. Želim svima sreću... Jel si imao prethodne pasose, jel imas puno pecata u istim, jel si vec bio u nekim anglo-saksonskim drzavama,imas nekretninu ovde, studiras ?? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 13, 2022 Da (nisu tražili, kao ni ostatak dokumenata), da (15tak država u poslednjih 5 godina), ne, da, ne. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 14, 2022 9 hours ago, Milek1111 said: Da (nisu tražili, kao ni ostatak dokumenata), da (15tak država u poslednjih 5 godina), ne, da, ne. Hvala na odgovorima ! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 22, 2022 Da li neko možda ima ideju kada su najraniji raspoloživi termini za vizu za SAD za B1/B2? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 23, 2022 (edited) To se menja iz minuta u minut. Ja sam prosle nedelje popunio DS160 i zakazao vec za ovu nedelju! Par minuta posle mene je drugoj osobi ponudjen Jan 2023 kao prvi slobodan, da bi se popodne istog dana otvorio Jul 2022... Dakle, koliko sam shvatio, koji termin je sada slobodan je potpuno nebitno. Platis, rezervises prvi slobodan i narednih dana proveravas da li se otvorio neki raniji, pa pomeris besplatno. Uostalom, tako je pomenuto i u ovom postu. Edited February 23, 2022 by peca89 link Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 23, 2022 Ma jasno mi je da se otvaraju termini random, nego nisam baš očekivio da će da nudi januar 23 kao opciju Čisto da pitam koje datume ste stavljali za putovanje kad su datumi bili tako zanimljivog raspona. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 24, 2022 Datum koji stavljas za putovanje opet nema nikakve veze. Datum stavljas u DS160 obrazac koga nakon popunjavanja i potpisivanja ne mozes da promenis. A tek nakon potpisanog DS160 dolazis u mogucnost da uopste vidis konkretne termine. Ponudjeni termini su nam bili i mesecima pre i mesecima posle navedenog datuma putovanja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 2, 2022 2019.godine nakon diplomiranja sam kao poklon od roditelja dobila putovanje u Ameriku. Tom prilikom sam vizu dobila na 3 meseca, medjutim prilikom sletanja mi je produzena viza na 6 meseci. Ostala sam tada 5 nedelja. U februaru 2022.godine sam ponovo otisla na viziranje i ovog puta dobila vizu na 10 godina. Kada sam sletela dobrih 15 minuta me je ispitivao sluzbenik na kraju vratio pasos, zahvalio se na odgovorima i rekao da prodjem. Medjutim u pasosu ovog puta nije lupio ni jedan pecat. Ja sad ne znam koliko mogu ostati ovde, a da ne udjem u ilegalan ostanak. Svakako planiram da ostanem i ovog puta 5 nedelja, ali da li postoji mogucnost da mi je odobren i manji boravak? Da li je iko imao iskustva sa tim da ne dobije pecat od imigracionog prilikom sletanja u Ameriku. Pozdrav :D Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 2, 2022 Sa vizom na 10 godina se podrazumeva da mozes da boravis u SAD do 6 meseci u jednoj godini. Ali, svakako nije preporucljivo da ostanes bas svih 6 meseci, jer bi to znacilo da mozda radis na crno i sledilo bi detaljnije ispitivanje prilikom sledeceg ulaska. Tvojih planiranih 5 nedelja sigurno ne predstavljaju problem, uzivaj. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 17, 2022 Pozdrav svima, imam pitanje u vezi studentske vize za SAD, da li se lako prolazi na intervjuu posto imam prvi slobodan termin za 2 dana pa onda tek u 8 jula. Da li cu imati vremena da se lepo pripremim za interjvu (sve dokumente potrebne imam). Ako neko ko ima iskustva sa intervjuom za studentsku bio bih iznimno zahvalan! I da radi se u fakultetu na 4 godine (Bachelors) posto trenutno zavrsavam srednju skolu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites