Posted June 29, 2011 Taj poslednji ne možete da putujete. Tj vi možete da idete na krstarenje (ja tako bio) ali ja sam bio u roku važenja onih 4 meseca. Tako da ako ne putujete u prva 4 ne možete da se vratite posle u zemlju. Btw nama u Majamiju nisu uzeli I94 pa smo imali malo cimanje pri povratku, ali ništa strašno, možda smo pola sata čekali (i to uglavnom zbog zbrke Jugoslovenski pasoš, SCG u nacionalnosti na vizi, a Srbija u i94. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 29, 2011 E bas bezveze, a mi smo bas planirali da idemo tad, vec smo kupili povratne karte pa tesko da cemo moci ranije... A dobro, nista onda idemo u Majami i Portoriko, to je americka teritorija Hvala!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 29, 2011 E bas bezveze, a mi smo bas planirali da idemo tad, vec smo kupili povratne karte pa tesko da cemo moci ranije... A dobro, nista onda idemo u Majami i Portoriko, to je americka teritorija Hvala!!! na kruzu ti ne treba pasos, i nigde u lukama ti nece lupati pecate u pasos... dobijas brodsku legitimaciju, i sa njom se iskrcavas na svakom kopnu..znaci , da pojasnim- gde god da izlazis sa broda, nigde ti to nece biti upisano u pasos...znaci, kad se ukrcas na brod, sve dok se ne vratis u maticnu luku majami, to ti je isto kao da nisi napustala americku teritoriju... znaci, putuj slobodno gde god oces, meksiko, gvatemala, santa lucija, sta god..i uzivaj.. p.s. samo razmisli malo: zamisli kad bi putnicima, npr. srbima,trebala viza, a treba im generalno, za skoro svaku zemlju u kojoj se brod zaustavlja, nasta bi to licilo..a nismo mi jedni putnici kojima treba viza za dosta zemalja...za vecinu tih karipskih zemalja treba viza cak i amerima..naravno, samo kada samostalno putuju.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 29, 2011 E bas bezveze, a mi smo bas planirali da idemo tad, vec smo kupili povratne karte pa tesko da cemo moci ranije... A dobro, nista onda idemo u Majami i Portoriko, to je americka teritorija Hvala!!! na kruzu ti ne treba pasos, i nigde u lukama ti nece lupati pecate u pasos... dobijas brodsku legitimaciju, i sa njom se iskrcavas na svakom kopnu..znaci , da pojasnim- gde god da izlazis sa broda, nigde ti to nece biti upisano u pasos...znaci, kad se ukrcas na brod, sve dok se ne vratis u maticnu luku majami, to ti je isto kao da nisi napustala americku teritoriju... znaci, putuj slobodno gde god oces, meksiko, gvatemala, santa lucija, sta god..i uzivaj.. p.s. samo razmisli malo: zamisli kad bi putnicima, npr. srbima,trebala viza, a treba im generalno, za skoro svaku zemlju u kojoj se brod zaustavlja, nasta bi to licilo..a nismo mi jedni putnici kojima treba viza za dosta zemalja...za vecinu tih karipskih zemalja treba viza cak i amerima..naravno, samo kada samostalno putuju.. To ni meni nije bilo logicno i znam za tu karticu, ali opet mi treba 100% proverena informacija da ne bude da nas posle slucajno cimaju jer treba da se vratimo u Njujork odakle imamo povratni let za Srbiju. Danas sam zvala jednu nasu turisticku agenciju preko koje isto moze da se ide na te kruzeve i zena mi je rekla da je dovoljna turisticka americka viza. Znaci ja mogu bez problema da idem, jedino treba da proverim to za deckovu J1 vizu u 5. mesecu. Mada po ovome i meni je logicno da i on bez problema moze da ide ako nigde ne pregledaju pasose i ako se ne izlazi sa teritorije Amerike (uz pomoc te kartice). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 6, 2011 poz mene zanima, mozda je neko vec pitao, da li je pametno aplicirati za turisticku vizu a istovremeno sam aplicirao za green card, ali jos ne znam rezultate, tj. zanima me da li oni imaju negde registrovana sva lica koja apliciraju za green card pa da vide da im se podudaraju na ovim zahtevima za vize. takodje mozda je malo stupid ali zanima me koliko je bitno pri podnosenju zahteva za turisticku vizu, stavka novcana sredtsva na tekucem racunu i da li je neko slucajno dobio vizu bez ovde pomenute svote od 3 000 dolara na racunu?! pozzzzzz Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 7, 2011 poz mene zanima, mozda je neko vec pitao, da li je pametno aplicirati za turisticku vizu a istovremeno sam aplicirao za green card, ali jos ne znam rezultate, tj. zanima me da li oni imaju negde registrovana sva lica koja apliciraju za green card pa da vide da im se podudaraju na ovim zahtevima za vize. takodje mozda je malo stupid ali zanima me koliko je bitno pri podnosenju zahteva za turisticku vizu, stavka novcana sredtsva na tekucem racunu i da li je neko slucajno dobio vizu bez ovde pomenute svote od 3 000 dolara na racunu?! pozzzzzz Нема то никакве везе, зашто не би играо лутрију... НЕго то се нађу неки паметњаковићи да причају глупости. А што се тиче пара па сад од случаја до случпаја, некоме су давали одмах визу и без тога, зависи од случаја до случаја. Мада у 90% а можда и више ко је аплицирао обично је давао тај папир. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 11, 2011 Pitanje jedno... Mislim situacija je sledeca, devojka je odbijena za Usa turisticku vizu iz razloga sto nije znala gde joj je prijatelj (inace ozenjen covek sa 2 deteta) kod koga bi gostovala u usa ziveo u srbiji, inace od papira poseduje i nekreatninu i dosta novca na racunu kao i potvrdu o zaposlenju. e sad...kako bi izgledalo aplicirati opet za vizu posle nedelju dana, sa obrazlozenjem da godisnji odmor pocinje i da zeli da poseti USA i pri tom rezervisati i hotel kao dokaz da je u pitanju turisticko putovanje od 2 nedelje i naravno sto se kontakt osobe tice navesti sve sto traze. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 11, 2011 E bas bezveze, a mi smo bas planirali da idemo tad, vec smo kupili povratne karte pa tesko da cemo moci ranije... A dobro, nista onda idemo u Majami i Portoriko, to je americka teritorija Hvala!!! na kruzu ti ne treba pasos, i nigde u lukama ti nece lupati pecate u pasos... dobijas brodsku legitimaciju, i sa njom se iskrcavas na svakom kopnu..znaci , da pojasnim- gde god da izlazis sa broda, nigde ti to nece biti upisano u pasos...znaci, kad se ukrcas na brod, sve dok se ne vratis u maticnu luku majami, to ti je isto kao da nisi napustala americku teritoriju... znaci, putuj slobodno gde god oces, meksiko, gvatemala, santa lucija, sta god..i uzivaj.. p.s. samo razmisli malo: zamisli kad bi putnicima, npr. srbima,trebala viza, a treba im generalno, za skoro svaku zemlju u kojoj se brod zaustavlja, nasta bi to licilo..a nismo mi jedni putnici kojima treba viza za dosta zemalja...za vecinu tih karipskih zemalja treba viza cak i amerima..naravno, samo kada samostalno putuju.. Kartica ti koristi ISKLJUČIVO za identifikaciju na brodu, a ne za identifikaciju kada pristigneš u luku. Moraš je zajedno sa pasošem pokazati jedino pri ponovnom ukrcavanju u brod. Činjenica je da kruzerima kad ideš ne treba ti viza, ali da ti treba pasoš treba, svi kada smo se iskrcavali imali smo pasoše, pa i amerikanci. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 14, 2011 E bas bezveze, a mi smo bas planirali da idemo tad, vec smo kupili povratne karte pa tesko da cemo moci ranije... A dobro, nista onda idemo u Majami i Portoriko, to je americka teritorija Hvala!!! na kruzu ti ne treba pasos, i nigde u lukama ti nece lupati pecate u pasos... dobijas brodsku legitimaciju, i sa njom se iskrcavas na svakom kopnu..znaci , da pojasnim- gde god da izlazis sa broda, nigde ti to nece biti upisano u pasos...znaci, kad se ukrcas na brod, sve dok se ne vratis u maticnu luku majami, to ti je isto kao da nisi napustala americku teritoriju... znaci, putuj slobodno gde god oces, meksiko, gvatemala, santa lucija, sta god..i uzivaj.. p.s. samo razmisli malo: zamisli kad bi putnicima, npr. srbima,trebala viza, a treba im generalno, za skoro svaku zemlju u kojoj se brod zaustavlja, nasta bi to licilo..a nismo mi jedni putnici kojima treba viza za dosta zemalja...za vecinu tih karipskih zemalja treba viza cak i amerima..naravno, samo kada samostalno putuju.. Kartica ti koristi ISKLJUČIVO za identifikaciju na brodu, a ne za identifikaciju kada pristigneš u luku. Moraš je zajedno sa pasošem pokazati jedino pri ponovnom ukrcavanju u brod. Činjenica je da kruzerima kad ideš ne treba ti viza, ali da ti treba pasoš treba, svi kada smo se iskrcavali imali smo pasoše, pa i amerikanci. pa naravno da joj treba pasos, ali ne koristi ga nigde tokom kruza, tj. niko joj ne overava pasos, lupa pecate u lukama u koje brod pristaje, a pripadju drugim zemljama ( koje nisu USA) itd...znaci, pasos mora da se ima, al joj ni u jednoj zemlji koju posecuje ne treba, sem kad se ukrcava na brod kao sredstvo identifikacije, i prilikom iskrcaja s broda.. p.s. samo da obrazlozim, ukrcaj i iskrcaj su oni dani kad prvi put ulazisna brod, i kad izlazis zauvek , a ne luke u koje izlazis tokom kruza... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 15, 2011 Pozdrav, planiram da u ponedeljak rezervisem sebi intervju u Amarickoj Ambasadi u Beogradu za turisticku vizu. Moja situacija je sledeca: -Imam rodjenu sestru u Americi koja je udata za Amerikanca i ima 2 cerke, zaposleni oboje. Tek uskoro stice prava da podnese za drzavljanstvo. -Do sada nisam putovao niti aplicirao za USA visu. -Zaposlen sam na neodredjeno u inostranoj kompaniji vec 3.5 godine. -Imam auto na svoje ime. -Kuca se vodi na moju majku. -Neosudjivan sam. -Nemam nista love na deviznom racunu. Putovao bih tamo turisticki, kakve su mi sanse? Pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 15, 2011 Само Бог и конзул то знају Можеш да имаш не знам ни ја шта али и ништа па да добијеш или будеш одбијен. Мрска ми је та амбасада баш, да немам девојку тамо и да не планирам да аплицирам не бих погледао ту зграду... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 15, 2011 -Nemam nista love na deviznom racunu. Putovao bih tamo turisticki, kakve su mi sanse? Pozdrav Mislim da bi ipak trebao da stavis neku lovu na racun. Sto vise, to bolje! Ostali parametri mi deluju zadovoljavajuce, da sam konzul, dao bih ti vizu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 15, 2011 -Nemam nista love na deviznom racunu. Putovao bih tamo turisticki, kakve su mi sanse? Pozdrav Mislim da bi ipak trebao da stavis neku lovu na racun. Sto vise, to bolje! Ostali parametri mi deluju zadovoljavajuce, da sam konzul, dao bih ti vizu Dobro, koliko love i na koji racun? I da li ta lova treba da bude duze vremena tu? Govoris iz licnog iskustva? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 15, 2011 -Nemam nista love na deviznom racunu. Putovao bih tamo turisticki, kakve su mi sanse? Pozdrav Mislim da bi ipak trebao da stavis neku lovu na racun. Sto vise, to bolje! Ostali parametri mi deluju zadovoljavajuce, da sam konzul, dao bih ti vizu Dobro, koliko love i na koji racun? I da li ta lova treba da bude duze vremena tu? Govoris iz licnog iskustva? Није ти толико битно али може. Рецимо око 2000евра и мора да одстоји један дан на рачуну за потврду Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 15, 2011 Da ali ja idem kod sestre, ona salje garantno pismo sa potvrdom o dzeparcu koji iznosi tipa 150$ nedeljno ili slicno. Mislim da su moji roditelji vec tako putovali... Ali prikazacu lovu ako treba, mada mislim da tih 2000e njemu nisu garancija da cu se ja u Srbiju vratiti? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 15, 2011 Pozdrav svima. Stigao mi je mail... Izvukli su me na green card lotery! ne mogu da vjerujem, jos ne mogu da se osvijestim!! Sta dalje da radim??Nadam se da je ovo stvarno, tj da nece opet biti ponisteno kao u maju mjesecu! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 16, 2011 Prvo proveri da nije neki spam, jer ako jeste, grdno su te zeznuli Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 16, 2011 Naravno da je spam. Traze 819 dolara. Bas su skromni Provjerih na glavni sajt... kad ono not selected Znao sam da nisam te srece. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 16, 2011 Naravno da je spam. Traze 819 dolara. Bas su skromni Provjerih na glavni sajt... kad ono not selected Znao sam da nisam te srece. брате... никад не иде преко маил него писмо Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 16, 2011 ako si sacuvao onaj broj kad si aplicirao lako mozes da proveris ovde http://www.dvlottery.state.gov/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 16, 2011 Ne moze da se proveri jer i dalje nisu aktivirali sistem koji im je navodno pao. Ko zna kakvu su malverzaciju otrkili i dalje ne mogu da se suoce sa tim! Ja sam podneo regularno i dobio broj... Na sajtu pise 15 ili oko 15 jula, sta im to znaci...pojma nemam.. Ostaje nam da cekamo... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 16, 2011 moze da se proveri ali podrzava samo internet explorer 6.0 ili 7.0, mada evo koliko vidim sljaka i sa Firefoxom Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 16, 2011 juce je moglo Ne moze da se proveri jer i dalje nisu aktivirali sistem koji im je navodno pao. Ko zna kakvu su malverzaciju otrkili i dalje ne mogu da se suoce sa tim! Ja sam podneo regularno i dobio broj... Na sajtu pise 15 ili oko 15 jula, sta im to znaci...pojma nemam.. Ostaje nam da cekamo... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 16, 2011 ove godine ne salju pismo, a nema ni mejla, nego sam proveris na sajtu. брате... никад не иде преко маил него писмо Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 16, 2011 ove godine ne salju pismo, a nema ni mejla, nego sam proveris na sajtu. брате... никад не иде преко маил него писмо Шта причаш бре, па морају да ти пошаљу коверте итд... Ове год је систем изабрао преко 90% и више апликаната из прва два дана, па пошто то заиста није фер поправљају ствар. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites