Viza za SAD

2,893 posts in this topic

savet,ako idem drugi put za ameriku, iste godine.prvi put dobila vizu na 6 meseci, ostala mesec i po, i sad  bi posle 6 meseci opet isla.da li smem da kazem da bi ovaj put ostala 3 meseca, sto mi je i bilo u planu.sta ljudi kazu na ulasku  za duzinu boravka.takodje ponela bi 1000$ sobom u kesu i oko 4000 na karticama.hvala svima.p.s. viza je naravno multi.

savet,ako idem drugi put za ameriku, iste godine.prvi put dobila vizu na 6 meseci, ostala mesec i po, i sad  bi posle 6 meseci opet isla.da li smem da kazem da bi ovaj put ostala 3 meseca, sto mi je i bilo u planu.sta ljudi kazu na ulasku  za duzinu boravka.takodje ponela bi 1000$ sobom u kesu i oko 4000 na karticama.hvala svima.p.s. viza je naravno multi.

Pozdrav svima! Imam pitanje vezano za odlazak. Posedujem multi vizu, ali nisam otisao u onom roku koji sam naveo u aplikaciji. Da li to moze biti problem ili mogu da odem bilo kad, dok traje viza? I da li pri ulasku u USA treba opet dokazivati imigracionoj sluzbi novcano stanje i sl.?

Hvala!

ja mislim da nije problem, jer sam ja isla bas kad sam i navela a za novac me tad nista nisu pitali, samo kod koga idem, koliko ostajem, koga imam u srbiji. to je to.i dali mi na 6 meseci, ostala sam 1.5 mesec.

Da li mi moze neko reci sta da radim -treba mi Americka viza a obnovila sam 1. godinu na faxu. Idem preko agencije, oni tvrde da je viza najmanji problem za taj program. E, sada pitanje je da li da ne upisujem godinu na faxu nego na nadjem nekoga npr ko ima kafic i da mi da potvrdu da sam zaposlena, ili ce biti ok da idem kao student. HELP!

Da li mi moze neko reci sta da radim -treba mi Americka viza a obnovila sam 1. godinu na faxu. Idem preko agencije, oni tvrde da je viza najmanji problem za taj program. E, sada pitanje je da li da ne upisujem godinu na faxu nego na nadjem nekoga npr ko ima kafic i da mi da potvrdu da sam zaposlena, ili ce biti ok da idem kao student. HELP!

Moja drugarica je aplicirala kao zaposlena ali je bila zaposlena samo 2 meseca i odbili su je a njena mladja sestra kao student bez problema. Dakle imale su sve ostale papire identicne (gde idu i sl.)

Pozdrav svima,

Imam jedno pitanje a prelistavajuci ovu temu nisam nasla nista slicno.

Naime, planiram da podnesem aplikaciju za turisticku USA vizu. S' obzirom da se bavim MLM-om i nemam nikakav tzv. zvanican posao predala bih potvrdu iz firme za koju radim vec dve godine. Oni mogu da mi izdaju potvrdu o poslovnoj saradnji kao i sve zarade tokom protekle dve godine.

Kolike su mi sanse?

Da napomenem da se trenutno skolujem na IT Akademiji tako da bih prilozila i potvrdu odatle, imam dete koje ostaje u Srbiji, imam nekretninu na svom imenu.

Hvala Vam unapred!

USA,Da li si aplicirala za vizu?Intereuje me,jer i ja imam obnovljenu godinu :(

nisam jos... nzm ni kada cu, iskrsli su mi neki privatni problemi, ali ovi u agenciji su mi rekli da mogu sa obnovljenom god, vazno je samo da sam redovan student, a nzm kako ti planiras da putujes, cula sam da ovi sto se prijave na work and travel ne mogu da dobiju vizu ako su obnovili god. Najbolje je da pitas u agenciji. Srecno! :)

USA,idem turisticka viza,a sada to redovan nisam,vec samofinansirajuci  :(

javljam ishod,u svakom slucaju.

Hvala puno na odgovoru. :)

Jedno pitanje.

Sta im znaci ovo, (preuzeto sa sajta usa ambasade )

Dokumenta koja se odnose na Vaše finansijsko stanje, poput:

Originalni bankovni izvodi za poslednjih tri do šest meseci. 

Posto nisam zaposlen, mislio sam da uplatim novac na svoj ziro racun i izvadim viza karticu. I onda im prilozim stanje sa svog racuna. (i to sve nedelju dana prije intervjua.) ?

Nije potrebno da vadim list iz MUP-a da nisam kaznjavan ili krivicno gonjen?

Izvadio danas stanje na bankovnom racunu .

od 1.09.11 do 09.11.11  pocetno stanje 0 eur.  sadasnje stanje 4000 eur.

O tome vam pricam, da li ima veze??

To je zato sto si uzeo promet po racunu a banka moze da ti izda potvrdu o stanju na racunu gde ce napisati da na tom racunu na taj dan imas toliko para... ta potvrda se naplacuje 300 do 500 dinara otprilike, zavisi od banke. Meni su takvu potvrdu izdavali ranije za sengenske vize.

To je zato sto si uzeo promet po racunu a banka moze da ti izda potvrdu o stanju na racunu gde ce napisati da na tom racunu na taj dan imas toliko para... ta potvrda se naplacuje 300 do 500 dinara otprilike, zavisi od banke. Meni su takvu potvrdu izdavali ranije za sengenske vize.

E pa to covece! Hvala ti puno, napokon neko da odgovori. Nista onda sutra cu izvaditi tu potvrdu.

Potvrdu sam vadio u Banci Intesa i nije kostala ni dinara.Izgleda da je to razlicito od banke do banke.

dobio sam vizu. Bilo je bas lagano. Samo treba picati opusteno, kratko odgovarati i samouvjereno. Mada se konzulu svidio moj posao, cak sam mu ostavio i bussiness card.

Koliko treba da nosim para ako ostajem mjesec dana?

Imam na visa carticu novca. Ili moram da mu pokazem kesh tamo kad sletim u Usa?

Je li bolje da nosim Eur pa tamo da ih zamijenim ili da ovamo pretvorim u $ ?

ljudi pomagajte,ja sam danas prvi put podnela zahtev za turisticku vizu,i odbijena sam,zanima ne jel neko imao slicno iskustvo i sta vi mislite.U aplikaciji sam navela da hocu da ostanem 3-4 meseca,po uzoru na neki primerak na netu,gde pise da i nije velika stvar sta tu napises,jer to amabasada odlucuje na koliko,sad ja sam htela mesec dana,da proslavim novu godinu,i da se vratim za ispitni rok u januaru, (prva godina) inace,imala sam sve dokaze da moram da se vratim,i pre mene je sigurno njih 15-20 dobilo turisticku vizu,sa slicnom pricom kao ja,samo sto su napisali mesec dana,prva sam pdbije i receno mi je da DANAS nisam pozeljna,i zena mi rece da mogu kad god opet da se prijavim,i dala mi papir kao sa razlogom,medjutim to je neki opsti papir,ne pise sta je tvoja licna greska ili sumnja,sad,da li mi je pametno da opet podnesem i stavim mesec dana kao sto i planiram da ostanem,i da objasnim da prvi put apiciram i da nisam znala da to moze da mi bude greska,ne znam,sta vi miliste o svemu tome? hvalaaaaaaaaa

Hej, napisao si da nisi zaposlen, sta si im prilozio kao izvor prihoda?

Nisam zaposlen, ali sam samozaposlen ;)

vec 10 godina radim... poljoprivredna proizvodnja. Imao sam potvrdu od jednog preduzeca da sam ostvario profit kod njih 16 hiljada eura za zadnjih 10 mjeseci..

Ne znam zasto nisi rekla da ides na 2 nedelje, kad bi svakako dobila turisticku vizu na 3 god multi entries, a mogla bi da ostanes vjerovatno 90 dana maksimum kad udjes tamo...

Da si procitala sta pise na ovom forumu, bolje bi se pripremila..

nazalost,tek sam sad nasla ovaj foruum,bila sam na drugom,koji mi ocigledno nije pruzio sve informacije. :?:cryy: