Posted September 25, 2011 U svakom slucaju bi trebalo da imas otvoren neki devizni racun, da vide da nisi bez novca Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25, 2011 Ja imam firmu na moje ime i dobio sam turisticku vizu. Kakva su ti primanja preko firme? Ne bi bilo lose da bude preko 500 evra mesecno, cisto da im dokumentujes da imas novca da putujes i da ne ides tamo da bi radio. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 25, 2011 pa popunjavas papire kao za brodsku, i onda na samom intervjuu prilikom predaje papira samo kazes da ti dodaju i turisticku vizu ...oni samo zapisu pored, na formularu..cena je jedna, znaci ne placa se nista posebno...placas samo 1 vizu, al u pasosu dobijes 2... jedan detalj, jel si trazio turisicku vizu pre nego sto ti je konzul odobrio brodsku ili posle? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 26, 2011 pa tek bi trebao da otvorim firmu,to neznam jos nista a jer mora da bude mnogo velika plata ili ne?a ova druga mogucnost da imam 3000 dolara na racunu deviznom dali to moze da uspe da bi dobio? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 27, 2011 Ако отвараш фирму мораш бар 6 месеци да радиш тј логично је да имаш мало промета, јер кад би тако било сви би отварали фирме и пичили преко. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 27, 2011 Pozdrav svima, imam pitanje u vezi J-1 vize i bio bih jako zahvalan ukoliko bi neko izdvojio par minuta da odgovori... ove godine sam bio na W&T programu i zeleo bih ponovo da ucestvujem naredne godine, medjutim obnovio sam trecu godinu i u agenciji su mi rekli da mi ne preporucuju da se prijavljujem jer spadam u rizicnu grupu i verovatno necu dobiti vizu....ove godine niko sa obnovljenih godina nije dobio vizu... zanima me, ukoliko bih isao u sopstvenoj reziji tj ukoliko bi poslodavac zatrazio za mene J-1 vizu da li su mi vece sanse da je dobijem i da li je ovo izvodljivo? radi se o poslu konobara.... unapred hvala na odgovoru Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 28, 2011 pozdrav svima,interesuje me da li zaista ni ne pokusavati predati za vizu,ako je obnovljena godina?U pitanju je turisticka viza,nije preko nikakvog programa,agencije,ili gledaju kada je poslednji ispit polozen,pa na osnovu toga daju vizu,ako je neko obnovio?Da li je bolje aplicirati za vizu za praznike ili to nema veze?Bas nisu fer,sa nama studentima hvala unapred Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 28, 2011 Da li neko ima iskustva a u vezi lutrije za USA? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 28, 2011 Kako nisu fer, ja milsim da su Ameri najbolji. Ja sam u obnovljenoj godini predao papire za vizu i dobio na 10 god. Pitali su me, kad sam položio poslednji ispit i slično, ali me nisu ništa posebno oko toga... Sent from my iPad using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 28, 2011 ja sam se zaista zaprepastio kada sam cuo da cak ni ne razmatraju studente obnovljenih godina (to je inace novo od 2010)...pobogu pa nisam se ja drogirao ili isao po splavovima pa obnovio godinu nego sam radio i trudio se da ucinim nesto korisno tokom letnjih odmora...kada se samo osvrnem koliko leta sam protracio...al' ajd to je nebitno, nego studenti prve i druge godine valjda nemaju pravo da se prijave na w&t (nisam siguran samo kazem sta sam nacuo) studenti 3 godine mogu, zatim na 4 godini ,cim si apsolvent, odmah si sumnjiv, pa te odbiju, a znam ljude koji su isli i po 4 puta (naravno obnovili su po koju)...a zaista je divno iskustvo koje apsolutno svakome preporucujem da iskoristi, barem dok je student...jer cim zavrsite fakultet i steknete status nezaposlenog to je to, sto ste videli za godine studija videli ste.... ovo je jedan mali off izvinjavam se, al ajde dok pisem da napisem sta sam u medjuvremenu nacuo dakle, navodno je moguce da vam neko posalje garanto pismo (odnosno poslodavac), ako uspe da dokaze da nemoze da nadje u svojoj zemlji kvalifikovanog radnika...s' obzirom da bih ja isao da radim kao konobar sanse su mi minimalne, medjutim ja bih isao na turisticko mesto gde ima 8000 stanovnika, a kroz koje prodje preko milion i po ljudi za samo 3-4 meseca...oni uvek traze radnike, evo samo ove godine je bilo preko 60 studenata iz interexchange-a, dakle ovo mi nekako budi nadu...pa da li bi neko mogao da da svoje misljenje takodje bih da dodam da ima SSN Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 28, 2011 Ako ne probas uopste da predas dokumenta za vizu zbog neceg sto si "nacuo", sanse da odes u USA su ti ravno 0%. Ako pokusas, sanse postoje. Niko zivi ti ne moze reci da li ces dobiti vizu ili ne. Ocigledno je da ima i slucajeva onih koji su dobili vize i onih koji su odbijeni. Zato, svakako, pokusaj, budi miran, stalozen i samouveren, pa ce valjda i biti sve u redu. Ako i ne dobijes vizu, bar ces znati da si pokusao, a uvek ima i drugih nacina da se putuje, radi... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 28, 2011 Bravo Dragance.Treba pokusati,pa sta bude. :)Hvala i drL,nadam se da nece praviti probleme,pa valjda svako zeli turiste :)Nikad nema pravila,i stvarno razlicita su iskustva,malo i srece vise,i konzul da bude raspolozen(a) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 28, 2011 Da li neko ima iskustva a u vezi lutrije za USA? Paa, ja se dva puta prijavljivala i nista. Ove godine cu treci put pokusati, mada bas i nemam nade. Kazu da obicno ko iz prva tri puta ne bude izvucen ne bude uglavnom ni posle, sad ne znam koliko je to tacno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 29, 2011 pozdrav svima trenutno sam u americi i I-94 istice mi za 50 dana da li mogu da trazim novo produzenje na 6 meseci i gde to da radi da li u gradu u kojem sam sletio ili gde boravim kakva su iskustva moze li se dobiti i sta traze od papira do sada nisam imao nikakvih problema ni sa zakonom ni sa bilo cim sve bilo ok molim brz odgovor hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 29, 2011 Da li neko ima iskustva a u vezi lutrije za USA? Ja se prijavih svake godine od 2006. na ovamo. Sta te interesuje? Paa, ja se dva puta prijavljivala i nista. Ove godine cu treci put pokusati, mada bas i nemam nade. Kazu da obicno ko iz prva tri puta ne bude izvucen ne bude uglavnom ni posle, sad ne znam koliko je to tacno. Ja znam za nekog ko je izvucen iz 11. pokusaja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 29, 2011 Pa sto Tapatalk pored onolikog Safarija? Sent from my iPad using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 30, 2011 Forumasi, ima li neko iskustva sa vizom za decu mladju od 4 godine? Procitala sam da ne moraju da dolaze na intervju, al da li to znaci da posebno trebam da zakazem sebi (ja sam mama deteta ) a posebno njemu i dodjem u njegovo ime, i drugo pitanje : da li treba da nosim potvrdu od oca overenu u sudu da ga pusta da ide samnom u US. Ako treba, da li nju moram nositi i za Ameriku kad stignemo i naravno u tom slucaju mora biti prevedeno i tako overeno,zar ne?! Zar nema nikoga ko mi moze dati ikakav odgovor? Da li je moguce da sam ja jedina koja zeli da vodi svoje dete u US da vidi Diznilend Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 30, 2011 Dudo, to su vrlo specifična pitanja. najbolje da pozoves ambasadu i pitaš. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 30, 2011 Dudo, to su vrlo specifična pitanja. najbolje da pozoves ambasadu i pitaš. ccc Znala sam da ja uvek pravim neke gluposti pa i ovde Nista, videcu sa njima, verovatno cu dobiti odgovor kada budem zvala call centar da zakazem intervju za nas dvoje. E onda cu ja da vas prosvetlim, odnosno, one koji imaju decu a zeleli bi da ih vode u US. U svakom slucaju , hvala vam . Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 30, 2011 Da li je moguce da sam ja jedina koja zeli da vodi svoje dete u US da vidi Diznilend Vodi dete u Francusku Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 1, 2011 Da li je moguce da sam ja jedina koja zeli da vodi svoje dete u US da vidi Diznilend Vodi dete u Francusku Bih ja, ali danasnja deca nisu nimalo naivna, on hoce da vidi Handy Many-ja i Aleksa, Melmana, Marti i Gloriju a vrlo dobro zna da oni svi zive kod njegovog ujka Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 1, 2011 moje iskustvo popunio sve podatke preko interneta,zakazao razgovor,poneo sve sto pise da treba poneti i opusteno na razgovor prozvala me ljubazna gospodja,prelistala samo pasos, postavila pitanje ,,iz kog razloga ste bili u ovim zemljama,, odgovorio ,,turisticki,, drugo pitanje mi postavila ,, koji razlog vaseg putovanja u ameriku,, odgovorio ,,turisticki,, ,,pasos ce vam stici za dva dana,, i to je bila sva konverzacija a ja spremio milion odgovora kako bi dokazao da zaista zelim samo da vidim ameriku , kao sto zaista i samo zelim , a ne da ostanem tamo. tako da sam ja toliko odusevljen njihovom profesionalnoscu i ljubaznoscu da sam ih svuda hvalio, a onda podnese moj drug isto sve to sto i ja samo sto je meni plata bila 20 000 a njegova 100 000 i njega odbise. tako da u stvari i nema nekog pravila , a znam da bi i taj lik isao samo turisticki i vratio se za srbiju i dokumentacija mu je zaista perfektna gde se vidi da covek ima i porodicu ovde i nekretnine i pristojna sredstva za put. eto dva primera pozdrav svima i ako neko uskoro ide sam neka zove. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 4, 2011 Braco pomagajte!!! Hocu da apliciram za americku vizu ali ne znam kako da popunim obrazac onaj na netu. npr. Na pitanje bracno stanje stavim neozenjen ali ipak mi ostaje mesto da upisem ime zene i njen datum rodjenja. Isto tako biznis fax broj i jos mnogo takvih polja. Da li da tamo stavim N/A ili da ostavim prazno? Zaposlen sam. Da li treba da ponesem ugovor o radu ili sta? Radnu knjizicu nemam jer radim za Americku vladu u inostranstvu imam samo ugovor koji je na neodredjeno vreme. Da li kad zovem da mi zakazu razgovor da pricam na srpskom ili engleskom? Nemam tacno planirano kad cu da idem u ameriku pa sta da stavim za vreme boravka i adresu kada ni ne znam kada cu ici? Da li brat moze da uzme taj PIN kod iz banke umesto mene, ima moju licnu kartu, jer sam u inostranstvu sad pa kd dodjem samo da ih zovem i zakazem razgovor? Hvala Vam. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 11, 2011 pa popunjavas papire kao za brodsku, i onda na samom intervjuu prilikom predaje papira samo kazes da ti dodaju i turisticku vizu ...oni samo zapisu pored, na formularu..cena je jedna, znaci ne placa se nista posebno...placas samo 1 vizu, al u pasosu dobijes 2... jedan detalj, jel si trazio turisicku vizu pre nego sto ti je konzul odobrio brodsku ili posle? trazio sam da mi upisu da trazim i turisticku pre nego sto sam uopste stigao do onih saltera gde te pitaju..znaci, na prvom salteru, tamo gde predajes dokumenta.. trebalo bi da idem na dizni brod uskoro, shore ex , konacno ono sto sam godinama zeleo, to je bas zajebano dobiti, cak tog posla i nema ni u ponudama agencija ili kompanija ako ides direktno preko kompanije, vec moras dotle da stignes zaobilaznim putem ...ali nikako da mi potvrde datum, na ugovoru o zaposlenju pise 25. decembar...gde si ti, na kojoj kompaniji? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites