Posted September 6, 2012 Znaci nije moguce da skupim neke fine pare, dam otkaz i putujem Amerikama? (od USA pa juzno, na nekoliko meseci do pola godine putovanja) Samo ako sam zaposljen? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 6, 2012 Znaci nije moguce da skupim neke fine pare, dam otkaz i putujem Amerikama? (od USA pa juzno, na nekoliko meseci do pola godine putovanja) Samo ako sam zaposljen? zaposlenje je bitno, ali uopste ne igra glavnu ulogu u procesu dobijanja vize..bukvalno, svaki slucaj razmatraju drugacije, u odnosu na okolnosti, sto je cool, jer svaki covek ima svoju pricu... ali slucaj ostanka clanova porodice, i krsenja pravila vize koju su dobili, je nesto zbog cega se uglavnom ljudi odbijaju za vizu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 7, 2012 Ћао свима , хтела бих да аплицирам за визу али ми је рачун фирме,које сам власница, у блокади пар година због неког кредита. Имам на своје име стан, купопродајни уговор од аута и на девизном рачуну пар хиљада еура. Ишла бих у Америку туристички . Сад питање је, да ли је реално уопште да очекујем да ће да ми одобре визу, да ли је неопходно да им однесем пословање фирме и стање рачуна или је довољно само то што имам фирму, кола и стан? Ако неко има неки савет био бих захвална да га подели са мном Видела сам да је нешто споменуто на ову тему, али није баш детаљно одговорено . А шта је са мном, мени нико неће да одговори Помагајте људи не знам шта да радим Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 7, 2012 Samo opušteno. Podnesi zahtev i videćeš da li ćeš dobiti vizu ili ne. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 7, 2012 Па волела бих да је тако једноставно, не бих да ме одбију зато што сам приложила неки папир који уопште нисам ни морала да приложим, као на пример стање рачуна Боље да се информишем овде, где колико видим има доста искусних по том питању, него да направим неку глупу грешку Ти мислиш да имам добре шансе да добијем визу ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 7, 2012 Bitno je, kao što je ovde i pisano, da ih uveriš u svoje dobre namere tj da ćeš se iz SAD vratiti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 7, 2012 Извини што сам досадна али стварно нисам искусна по питању визе, прочитала сам цео форум али нигде нисам видела проблем као мој Вратићу се засигурно идем само туристички, имам овде стан, ауто и ту фирму на своје име, али је фирма у блокади као што рекох, па се плашим да ме не одбију због тога Јел неопходно уопште да приложим стање рачуна фирме или је довољно само да покажем да сам власник? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 7, 2012 Извини што сам досадна али стварно нисам искусна по питању визе, прочитала сам цео форум али нигде нисам видела проблем као мој Вратићу се засигурно идем само туристички, имам овде стан, ауто и ту фирму на своје име, али је фирма у блокади као што рекох, па се плашим да ме не одбију због тога Јел неопходно уопште да приложим стање рачуна фирме или је довољно само да покажем да сам власник? ne nosi racun, vec samo dokaz da si vlasnik, ali moras da odneses i neki papir koji pokazuje da je firma aktivna, i da ti stvarno radis nesto u njoj.. ako je firma fiktivna, tj. imas je na papiru , kao dosta ljudi, samo zbog uplate penzijskog, socijalnog..a ti tu ne radis nista, onda bolje ni ne pominji firmu... kapiras, njima je najbitnije da imas razlog neki da se vratis kuci...pa bilo to stan, mama, kuce, muz, stagod, ali samo da ih ne lazes.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 7, 2012 Па фирма ми у принципу није активна јер је под блокадом неког кредита од фонда за развој, мислим регистрована је као да ради али је рачун у блокади па нема пословања Ја сам отворила другу фирму на мамино име, да бих могла да наставим са пословањем, али нисам пријављена у њој тако да папиролошки немам никакав доказ да радим, сем што сам власница фирме у блокади А што се имовине тиче, имам и стан и ауто на своје име, мужа немам али имам родитеље, брата и пса Шта мислиш да је најбоље да приложим као доказе да ћу се вратити, јер ми стварно није намера да остајем тамо, само бих мало да пропутујем Хвала ти на одговору Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 7, 2012 Па фирма ми у принципу није активна јер је под блокадом неког кредита од фонда за развој, мислим регистрована је као да ради али је рачун у блокади па нема пословања Ја сам отворила другу фирму на мамино име, да бих могла да наставим са пословањем, али нисам пријављена у њој тако да папиролошки немам никакав доказ да радим, сем што сам власница фирме у блокади А што се имовине тиче, имам и стан и ауто на своје име, мужа немам али имам родитеље, брата и пса Шта мислиш да је најбоље да приложим као доказе да ћу се вратити, јер ми стварно није намера да остајем тамо, само бих мало да пропутујем Хвала ти на одговору jednostavno, moras da procenis sama..ne postoji ama bas nikakva garancija da ces dobiti, i ako poneses dokaz da si vlasnica svih firmi u srbiji, ili da neces doneti ako ne poneses nista od papira..ja licno nisam imao nista kad su mi prvi put davali, imao sam samo 2 brodske vize ,staru studentsku vizu i potpuno ispunjen pasos vizama i pecatima drugih zemalja po svetu, i dali su mi na 3 god..ali nikakav konkretan dokaz da cu tamo da odem cisto radi turizma, ni pare, ni vlasnistvo neko, ni zaposlenje, ni nista...kad je istekla, isto sam otisao samo sa popunjenim formularom, i izdali su mi novu na 10 godina..tako da, sta da ti kazem.. najvazniji je njihov utisak na intervjuu, mnogo su dobri psiholozi, vrlo lako provale ako ih se nesto laze... ovu fiktivnu firmu u sv. slucaju ne pominji, jer mogu odma da pomisle da bi radila na crno i u americi... ponesi eventualno papire od mamine firme, ukoliko dobro radi, tj. ukoliko i ona nije neka fikcija heheh..i reci im da pomazes kevi, al nisi prijavljena..i to je to...za ostalo, it`s up to you...samo nemoj na intervjuu da budes Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 7, 2012 Није фикција мамина фирма ради од априла ове године и има солидан промет до сад Па ја као ћерка имам право да јој помажем у фирми законски, а да не будем пријављена, али не знам баш колико то значи Амерриканцима то јест колико им је то јак доказ да ћу се вратити Ти мислиш да је боља и ова варијанта него да прилажем папире од моје фирме, и значи никако да не будем анђелак, то не пролази значи ? П.С. Извини што сам досадна Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 7, 2012 Није фикција мамина фирма ради од априла ове године и има солидан промет до сад Па ја као ћерка имам право да јој помажем у фирми законски, а да не будем пријављена, али не знам баш колико то значи Амерриканцима то јест колико им је то јак доказ да ћу се вратити Ти мислиш да је боља и ова варијанта него да прилажем папире од моје фирме, и значи никако да не будем анђелак, то не пролази значи ? П.С. Извини што сам досадна heheh, pa ono sto sam mislio, to sam i napisao vec hihihi... znaci, odgovor je- da, mislim tako Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 7, 2012 Па јеси али реко да потврдим да будем насигурно да не бих после зато што нисам питала за мишљење неког ко је упућен у то Хвала ти у сваком случају још једном, предаћу па шта ми бог да, ваљда ће да буде све ок Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 7, 2012 хаха али мој случај је јединствен то свако каже. Нико не може да ти каже шта да радиш једино своје или нечије искуство да напишеш Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 8, 2012 Па нисам видела да неко има такву ситуацију на форуму, зато је јединствен Написаћу наравно искуство шта сам урадила кад предам за визу, мада сам решила да сачекам још месец два, и да резервишем хотел од 23.12 до 03.01.2013, да дочекам нову годину у Њујорку А и чула сам да је већа шанса да се одобри виза у току божићних и новогодишњих празника, сад не знам колико је то истина али тако сам чула Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 9, 2012 Moja situacija: -stan na mom imenu (koji rentam drugima) -zivim sa setrom, njenim detetom i roditeljima u velikoj porodicnoj kuci -nezaposlen (i ostace tako verovatno do kraja zivota) -radim u filmskoj industriji i mogu da prikazem ugovore koje potpisujem od projekta do projekta. (imam ih dosta u prethodne dve godine, jedan aktivan i jedan koji ce biti aktivan od kraja januara kada ovaj istekne) -novac na racunu ima nekoliko hiljada eura, ali mogu da dodam koliko god je potrebno -putujem stalno (35 zemalja Evrope sam obisao!) -imam hrvatski i sprski pasos -bio sam u SAD na programu za razmenu talentovanih srednjoskolaca pre 10 godina. ne secam se sa kojom vizom i tacno kojih datuma - leto 2003. sve je proslo legalno. Isao bih pocetkom januara 2013. godine na 15dana otprilike zavisi od avionskih karata. Posetio bih Arizonu i Nevadu. Malo hosteli, malo Couch Surfing. Putovao bih sam. Pitanja: Da li da pokusam dobiti vizu na srpski ili hrvatski pasos? Da li je moguce uzeti vizu na hrvatski pasos u ambasadi u Beogradu? (ovo mi je bolja opcija jer bih mozda posetio meksiko i kubu) Da li svakako prikazati oba pasosa zbog viza i pecata raznih? Šta jos uciniti ili prikupiti od dokumanata, jer kako vidim nisam dobar kandidat? Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 9, 2012 Sazetak za one koje mrzi da citaju sve: 1. Da li je moguce dobiti vizu ako si nezaposlen, jer radis honorarno na snimanju filmova? (u kontinuitetu godinama. kao dokaz postoje autorski i drugi ugovori) 2. Da li je bolje vaditi vizu na srpski ili hrvatski pasos i da li je uopste moguce to uraditi u Beogradu sa HR pasosem? eto Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 9, 2012 Sazetak za one koje mrzi da citaju sve: 1. Da li je moguce dobiti vizu ako si nezaposlen, jer radis honorarno na snimanju filmova? (u kontinuitetu godinama. kao dokaz postoje autorski i drugi ugovori) 2. Da li je bolje vaditi vizu na srpski ili hrvatski pasos i da li je uopste moguce to uraditi u Beogradu sa HR pasosem? eto prvo pitanje je odgovoreno milion puta... ne razumem zasto ti je bolja opcija da vadis vizu na hrvatski pasos, ako bi mozda posle da posetis meksiko i kubu..pa sa vizom SAD ulazis u meksiko bez vize i sa srpskim pasosem. takodje, za srpske pasose viza za kubu nije potrebna, u tu spadamo u retke zemlje..za hrvatski pasos nisam siguran.. ipak je bolja opcija vaditi vizu na pasos zemlje u kojoj zivis, i tamo gde ti pise adresa boravka..a ako zivis u srbiji, trebace ti ta viza u pasosu i za neke sledece destinacije Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 9, 2012 Можеш са пасошем друге земље, али је боље да аплицираш са хрв у Хрватској. Наравно да можеш са тим папирима да аплицираш, и мени делује чврсто да ће ти дати визу, мада то зависи само од њихз. Срећно! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 10, 2012 ne razumem zasto ti je bolja opcija da vadis vizu na hrvatski pasos, ako bi mozda posle da posetis meksiko i kubu..pa sa vizom SAD ulazis u meksiko bez vize i sa srpskim pasosem. takodje, za srpske pasose viza za kubu nije potrebna, u tu spadamo u retke zemlje..za hrvatski pasos nisam siguran.. Baš zbog gore navedenog sam mislio da je bolje sa hrvatskim pasošem, jer sam pročitao na forumima da SAD viza može da mi pravi problem pri ulasku u Kubu. Ovako lepo sletim u SAD (ako dobijem vizu) sa HR pasošem, posle odem u Meksiko. Odatle na Kubu sa SR pasošem i posle nazad sa HR. Ako je tačna informacija da Kubanci prave problem oko američkih viza i obrnuto. ipak je bolja opcija vaditi vizu na pasos zemlje u kojoj zivis, i tamo gde ti pise adresa boravka..a ako zivis u srbiji, trebace ti ta viza u pasosu i za neke sledece destinacije I u HR pasošu mi piše adresa iz Srbije. Samo imam državljanstvo, ali živim i radim u Srbiji sa adresom ovde. Pa sam mislio da se možda lakše dobija na taj pasoš jer su oni pri ukidanju viza za SAD kako sam čitao. Možda već od juna sledeće godine. Zato sam i pitao za mišljenja Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 12, 2012 pozdrav svima, evo i ja da podelim sa vama moje iskustvo i da pitam za savet. 6. septembra sam odbijen za turisticku vizu iako imam stalno zaposlenje, zenu, dete, potvrdu o godisnjem odmoru, potvrdu o placenom porezu za kucu. interesuje me sta je moglo biti lose po mene a da sam ja to prevideo? hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 12, 2012 eto, jos jedan od dokaza koliko je besmisleno ovde objasnjavati razne kombinacije/fore, za dobijanje americkevize, kad i bukvalno nema nikakvih pravila.. a sto se tebe tice, ko zna, verovatno im nisi delovao bas najiskrenije na intervjuu.. ponavljam, izuzetno su dobri psiholozi, zato na intervjuu budite krajnje iskreni( naravno, ukoliko vam je stvarno cilj samo da turisticki posetite ameriku), i ogromna je verovatnoca da cete istu i dobiti, neovisno od toga koliko ste im papira i dokaza poneli... nekad previse papira ima i kontraefekat, i da se ne lazemo, i ja bih isto razmisljao- ova osoba oce nesto da zabasuri i da mi zamaze oci sa tonom papira, mora da ima tu neki drugi zec hehehe Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 12, 2012 pozdrav svima, evo i ja da podelim sa vama moje iskustvo i da pitam za savet. 6. septembra sam odbijen za turisticku vizu iako imam stalno zaposlenje, zenu, dete, potvrdu o godisnjem odmoru, potvrdu o placenom porezu za kucu. interesuje me sta je moglo biti lose po mene a da sam ja to prevideo? hvala Zar nisi dobio neko objasnjenje u toj odbijenici? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 12, 2012 dobio sam onaj standardni papir u kome pise nesto o clanu 214b, shvatio sam ja njih ali kako da im dokayem da ja moram da se vratim na posao na kraju mog odmora, kao i da nemam nameru da ostavljam zenu i dete duze od 2 nedelje. ostaje mi samo da probam ponovo i da budem ubedljiviji, razmisljamm se cak i da rezervisem hotel u kom bih odseo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 13, 2012 џаба резервација хотела, ал дефинитивно треба бити безобразан са њма по цену забране аплицирања на одређено време. Ја заиста ништа нисам лагао на разговору, сада ћу опет на зиму аплицирати и рећи им да ја да хоћу да останем оженио бих се са девојком одмах сад и отишао тамо легално. Моја другарица је кренула ка шалтеру конзула ова није ни добар дан рекла самокренула да враћа документа уз коментар ви сте аплицирали за грин кард лутрију и ћао- Међутим ова се свађала са њима пола сата, причала, ови су јој дали визу на годину дана и рекли да ће пажљиво пратити да л ће се вратити на време. НАравно да се вратила, сада ће опет да аплицира, ваљда ће је дати на дуже. п.с. Извињавам се за словне грешке неки ђаво је тастатури Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites