Posted September 13, 2012 није ни добар дан рекла самокренула да враћа документа уз коментар ви сте аплицирали за грин кард лутрију и ћао Cekaj, samo se prijavila ili je izvucena, pa je bila u procesu aplikacijr za DV vizu? Samo apliciranje za lutriju ne mora da se prijavljuje kao immigration intent - ako te izvuku, onda mora. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 13, 2012 Глупост је предавати за Америчку визу са образложењем да ћеш боравити 2 недеље!! То им је и било најсумњивије и разлог зашто су те одбили!! Не иде се у УСА на 10 дана..Боље да си тражио да останеш 3 месеца и не би био проблем..Прича је провидна,тако они то схватају а ти можеш да негодујеш и чудиш се колико хоћеш,то је њихов систем.Незнам какви су ти били остали папири,али очигледно нису много обратили пажњу на то.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 13, 2012 џаба резервација хотела, ал дефинитивно треба бити безобразан са њма по цену забране аплицирања на одређено време. Ја заиста ништа нисам лагао на разговору, сада ћу опет на зиму аплицирати и рећи им да ја да хоћу да останем оженио бих се са девојком одмах сад и отишао тамо легално. Моја другарица је кренула ка шалтеру конзула ова није ни добар дан рекла самокренула да враћа документа уз коментар ви сте аплицирали за грин кард лутрију и ћао- Међутим ова се свађала са њима пола сата, причала, ови су јој дали визу на годину дана и рекли да ће пажљиво пратити да л ће се вратити на време. НАравно да се вратила, сада ће опет да аплицира, ваљда ће је дати на дуже. п.с. Извињавам се за словне грешке неки ђаво је тастатури Ко се врати на време,нема проблема следећи пут..Добија на 3,5 или 10 година.како им се свиди.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 13, 2012 Глупост је предавати за Америчку визу са образложењем да ћеш боравити 2 недеље!! То им је и било најсумњивије и разлог зашто су те одбили!! Не иде се у УСА на 10 дана..Боље да си тражио да останеш 3 месеца и не би био проблем..Прича је провидна,тако они то схватају а ти можеш да негодујеш и чудиш се колико хоћеш,то је њихов систем.Незнам какви су ти били остали папири,али очигледно нису много обратили пажњу на то.. Tako je onda glupost i tvrditi da je glupost predavati za americku vizu sa obrazlozenjem da ces boraviti 2 nedelje. Nemojmo generalizovati! Ja sam u prve tri posete US boravio ukupno manje od dve nedelje [5 dana, 2 dana, 5 dana] i kad sam trazio vizu, rekao sam da idem na taj prvi put od 5 dana i dali su mi je na 3 godine. Ne moze svako da dobije godisnji odmor od mesec dana na poslu, a kamoli 3... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 13, 2012 eto, jos jedan od dokaza koliko je besmisleno ovde objasnjavati razne kombinacije/fore, za dobijanje americkevize, kad i bukvalno nema nikakvih pravila.. a sto se tebe tice, ko zna, verovatno im nisi delovao bas najiskrenije na intervjuu.. ponavljam, izuzetno su dobri psiholozi, zato na intervjuu budite krajnje iskreni( naravno, ukoliko vam je stvarno cilj samo da turisticki posetite ameriku), i ogromna je verovatnoca da cete istu i dobiti, neovisno od toga koliko ste im papira i dokaza poneli... nekad previse papira ima i kontraefekat, i da se ne lazemo, i ja bih isto razmisljao- ova osoba oce nesto da zabasuri i da mi zamaze oci sa tonom papira, mora da ima tu neki drugi zec hehehe Tvoj post je kontradiktran, prvo kažeš nema pravila sa čim se slažem a onda daješ savete kako i šta raditi... Biti iskren i delovati iskreno su dve različite stvari. Ne postoji formula kako da ostaviš utisak da si iskren (što se jedino računa). Ovo sa papirima je selektivna percepcija. Isto može biti dokaz i za to da želiš da ih uveriš u svoju iskrenost (a da to i jesi). Nikakvi sjajni psiholozi oni nisu, niti postoji čovek na svetu koji može iole ozbiljan zaključak izvesti o tebi na bazi razgovora od deset minuta, odluke donose uglavnom random tj. imaju u glavi neki procenat ljudi kojima će odobriti i gravitiraju ka toj brojci. Jedino što mogu je da uvedu tu taksu kako bi odbili jedan deo emigranata, urade neke provere u vezi tebe i to je to. Svi pokušaji da se objasni zašto je Žika dobio a Mika ne su eksplanatorne fikcije u 95% slučajeva. Ali to nije slučajno, proces je osmišljen tako da nema pravila kako se prolazi jer se ljudi na ta pravila vremenom adaptiraju (naročito u zemlji kao što je naša) i onda prolazi mnogo više onih koji ne treba da prođu. Sve u svemu, cela tema je besmislena i teško da je nekom pomogla da dobije vizu, jedino što ima nekih korisnih pojašnjenja u vezi dokumentacije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 13, 2012 eto, jos jedan od dokaza koliko je besmisleno ovde objasnjavati razne kombinacije/fore, za dobijanje americkevize, kad i bukvalno nema nikakvih pravila.. a sto se tebe tice, ko zna, verovatno im nisi delovao bas najiskrenije na intervjuu.. ponavljam, izuzetno su dobri psiholozi, zato na intervjuu budite krajnje iskreni( naravno, ukoliko vam je stvarno cilj samo da turisticki posetite ameriku), i ogromna je verovatnoca da cete istu i dobiti, neovisno od toga koliko ste im papira i dokaza poneli... nekad previse papira ima i kontraefekat, i da se ne lazemo, i ja bih isto razmisljao- ova osoba oce nesto da zabasuri i da mi zamaze oci sa tonom papira, mora da ima tu neki drugi zec hehehe Tvoj post je kontradiktran, prvo kažeš nema pravila sa čim se slažem a onda daješ savete kako i šta raditi... Biti iskren i delovati iskreno su dve različite stvari. Ne postoji formula kako da ostaviš utisak da si iskren (što se jedino računa). Ovo sa papirima je selektivna percepcija. Isto može biti dokaz i za to da želiš da ih uveriš u svoju iskrenost (a da to i jesi). Nikakvi sjajni psiholozi oni nisu, niti postoji čovek na svetu koji može iole ozbiljan zaključak izvesti o tebi na bazi razgovora od deset minuta, odluke donose uglavnom random tj. imaju u glavi neki procenat ljudi kojima će odobriti i gravitiraju ka toj brojci. Jedino što mogu je da uvedu tu taksu kako bi odbili jedan deo emigranata, urade neke provere u vezi tebe i to je to. Svi pokušaji da se objasni zašto je Žika dobio a Mika ne su eksplanatorne fikcije u 95% slučajeva. Ali to nije slučajno, proces je osmišljen tako da nema pravila kako se prolazi jer se ljudi na ta pravila vremenom adaptiraju (naročito u zemlji kao što je naša) i onda prolazi mnogo više onih koji ne treba da prođu. Sve u svemu, cela tema je besmislena i teško da je nekom pomogla da dobije vizu, jedino što ima nekih korisnih pojašnjenja u vezi dokumentacije. pa naravno da je besmislena, o tome i pricam sve vreme...ali mi nije jasno sto je moj text kontradiktoran? ne delim nikakve savete, sem sto kazem kako bih ja razmisljao da mi neko donese tonu papira... ali sto se psihologije tice, dosta moze da se zakljuci o osobi za 10 minuta,i brda pitanja koje ti postave u kratkom roku, naravno, o onoj stvari koja njih zanima, a ne ceo psiholoski profil..zaboravljas kako to ide i na intervjuu za posao...i tu za 10 min zakljuce dal si ti kandidat pogodan za njih ili ne..ipak, nije sve tako random Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 13, 2012 eto, jos jedan od dokaza koliko je besmisleno ovde objasnjavati razne kombinacije/fore, za dobijanje americkevize, kad i bukvalno nema nikakvih pravila.. na intervjuu budite krajnje iskreni i ogromna je verovatnoca da cete istu i dobiti Ovo je za mene kontradiktornost. Ponavljam, smešno je pretpostaviti da je moguće sa razumnom verovatnoćom zaključiti da li je neka osoba iskrena za deset minuta razgovora, to je apsolutno neizvodljivo. Ni taj konzul tamo, osim u ekstremnim slučajevim, ne zna što je doneo određenu odluku jer su svi slučajevi manje-više slični (sa aspekta nekog ko ima par minuta da sve te informacije procesuira) i svi prilažu skoro istu dokumentaciju. Što se tiče intervjua za posao poređenje nije dobro jer psihološka procena učestvuje mnogo manje u konačnoj odluci. A ono koliko učestvuje, ko je uopšte dokazao da je i ta procena pouzdana ? Sva istraživanja govore suprotno. Ti intervjui su prvenstveno osmišljeni da odvrate nepoželjne od pojavljivanja, samo njihovo postojanje je filter. Ovo kasnije funkcioniše uglavnom po principu slučajnosti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 13, 2012 ja sam cvrsto odlucio, moze se reci cak i zainatio, polovinom oktobra idem ponovo na intervju samo sto ovaj put ako mi vrate pasos necu tek tako bez ikakvog objasnjenja sa njegove-njene strane da napustim ambasadu. malo cu osveziti papire sa datumima, sto se tice potvrda, pa cemo videti!!!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 13, 2012 Глупост је предавати за Америчку визу са образложењем да ћеш боравити 2 недеље!! То им је и било најсумњивије и разлог зашто су те одбили!! Не иде се у УСА на 10 дана..Боље да си тражио да останеш 3 месеца и не би био проблем..Прича је провидна,тако они то схватају а ти можеш да негодујеш и чудиш се колико хоћеш,то је њихов систем.Незнам какви су ти били остали папири,али очигледно нису много обратили пажњу на то.. a sta ako ja hocu da ostanem samo 10 dana zato sto toliko mogu zbog posla, ti mislis da treba da ih uveravam ili lažem kako su oni jedina zemlja u kojoj ja hocu da boravim 3 meseca. pošteno da ti kazem toliko mi je mnogo i kod kuce da budem!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 13, 2012 ja sam cvrsto odlucio, moze se reci cak i zainatio, polovinom oktobra idem ponovo na intervju samo sto ovaj put ako mi vrate pasos necu tek tako bez ikakvog objasnjenja sa njegove-njene strane da napustim ambasadu. malo cu osveziti papire sa datumima, sto se tice potvrda, pa cemo videti!!!!! Šta će biti ako te opet odbiju??Nemoj da zapališ Ambasadu))))) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 13, 2012 nikako, sta bi radili posle, svirali u onu stvar Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 14, 2012 Не. није била извучена на лутрији. Иначе, какве везе има колико дана остајеш? Сви аранжмани су трајања око 10ак дана. ЈА сам тражио визу на три недеље, како може неко ко је студент, запослен да тражи визу на 3 месеца?? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 14, 2012 Не. није била извучена на лутрији. Sto je onda to pominjala? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 14, 2012 Ниси разумео; није то она помињала него конзул, имају ту информацију иако им пише на сајту да нема никакве везе са аплицирањем за визу да нећеправити проблем. Да није била оштра само би узела документа и отишла. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 14, 2012 Cudno. Ja sam aplicirao dvaput pre nego sto sam trazio vizu i niko to nije pominjao; ni ja, ni konzul. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 14, 2012 Cisto da potvrdim da stvarno nema nikakvih pravila..... i ja dobila vzu,doduse jos ne znam na koliko..ali sam dobilaaa uskoro putovanje i shooopinggg... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 14, 2012 jedno pitanje za sve koji citaju: da li je neko ko je odbijen za vizu podneo drugi zahtev u nesto kracem roku, u recimo mesec i po ili dva dana? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 17, 2012 Глупост је предавати за Америчку визу са образложењем да ћеш боравити 2 недеље!! То им је и било најсумњивије и разлог зашто су те одбили!! Не иде се у УСА на 10 дана..Боље да си тражио да останеш 3 месеца и не би био проблем..Прича је провидна,тако они то схватају а ти можеш да негодујеш и чудиш се колико хоћеш,то је њихов систем.Незнам какви су ти били остали папири,али очигледно нису много обратили пажњу на тo. U julu su meni i mojoj porodici dali vizu na deset godina, a rekli smo im, između ostalog, da bi u SAD boravili nekoliko dana, ili nekoliko puta po jedan dan, da ne znamo datum kada bi to bilo, ali sigurno u avgustu i da bi u SAD ušli iz Kanade, iako u tom trenutku nismo imali kanadske vize. Bili, videli, vratili se. I opet ćemo, samo ne u Sijetl. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 17, 2012 Глупост је предавати за Америчку визу са образложењем да ћеш боравити 2 недеље!! То им је и било најсумњивије и разлог зашто су те одбили!! Не иде се у УСА на 10 дана..Боље да си тражио да останеш 3 месеца и не би био проблем..Прича је провидна,тако они то схватају а ти можеш да негодујеш и чудиш се колико хоћеш,то је њихов систем.Незнам какви су ти били остали папири,али очигледно нису много обратили пажњу на то.. Uh, uh. Dobio sam nekoliko američkih viza, i mislim da je najduži boravak koji sam "prijavio" prilikom intervjua 21 dan. Najkraći je bio svega nekoliko dana. Uzgred, kakav je to posao koji neko ima ili studije, ako može sve da se ostavi na tri meseca? To je neozbiljno; eventualno studenti tokom leta, i to je jedina realna opcija, mada je i to malo nategnuto, jer tri meseca u SAD košta dosta novca, a studenti obično taj novac nemaju. Bytheway, ja sam zaista išao na nedelju dana turistički u Ameriku i ne vidim zašto je to nekakav problem - u kombinaciji sa relativno jeftinom kartom, nema razloga da se ne ode na nedelju dana + dva vikenda, više nego dovoljno za jedan grad. Ne mora baš svaki put da bude coast to coast. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 24, 2012 Мали оф Почиње пријава за зелену лутрију DV REGISTRATION PERIOD Entries for the DV-2014 DV program must be submitted electronically between noon, Eastern Daylight Time (EDT) (GMT-4), Tuesday, October 2, 2012, and noon, Eastern Daylight Time (EDT) (GMT-4), Saturday, November 3, 2012. Applicants may access the electronic DV Entry Form (E-DV) at www.dvlottery.state.gov during the registration period. Paper entries will not be accepted. We strongly encourage applicants not to wait until the last week of the registration period to enter. Heavy demand may result in website delays. No entries will be accepted after noon, EDT, on November 3, 20 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 1, 2012 Jel su nekog zvali iz ambasade da provere da li se vratio u Srbiju? Ja sam 2009. dobila vizu na 3 godine, bila 2 meseca kako sam i prijavila i posle 2 godine, 2011.god. su me zvali na fixni kao treba im informacija kad sam se vratila u Srbiju :-\ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 2, 2012 Ha ha, nije mi poznato, ali mogu da proverim sa drugarima koji su bili malo duže, a imali takođe turističke... Što se tiče Green Card - ne nasedajte na .org i .com sajtove koji rade prijave, već samo .gov! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 2, 2012 Dobar dan dobri ljudi! Moze li savet, pomoc? Planiram da sredinom/krajem oktobra predam za visa, ja sam prikupio od dokumentacije izvode iz maticnih knjiga rodjenih za celu porodicu, moje uverenje o drzavljanstvu, fotokopiju lk, vozacke dozvole, kreditne kartice, dokumentaciju da nisam osudjivan, krivicno gonjen, u bilo kakvom sudskom procesu, izvod iz katastra da se stan u kojem zivimo vodi na majku, sto pokazuje da nismo podstanari, dokument da sam u stalnom radnom odnosu, resenje o visini plate i resenje o godisnjem odmoru, da li je to dovoljno ili bih mogao jos nesto da dodam? U Novembru sam pozvan na krstenje kao kum, i plan mi je da ostanem 20-30 dana koliko ce mi trajati godisnji odmor pa reko' da pitam ljude koji su isli ili koji idu... Hvala unapred! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 2, 2012 Ајде ми само реци шта ће ти уверење о држављанству Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 2, 2012 Dobar dan dobri ljudi! Moze li savet, pomoc? Planiram da sredinom/krajem oktobra predam za visa, ja sam prikupio od dokumentacije izvode iz maticnih knjiga rodjenih za celu porodicu, moje uverenje o drzavljanstvu, fotokopiju lk, vozacke dozvole, kreditne kartice, dokumentaciju da nisam osudjivan, krivicno gonjen, u bilo kakvom sudskom procesu, izvod iz katastra da se stan u kojem zivimo vodi na majku, sto pokazuje da nismo podstanari, dokument da sam u stalnom radnom odnosu, resenje o visini plate i resenje o godisnjem odmoru, da li je to dovoljno ili bih mogao jos nesto da dodam? U Novembru sam pozvan na krstenje kao kum, i plan mi je da ostanem 20-30 dana koliko ce mi trajati godisnji odmor pa reko' da pitam ljude koji su isli ili koji idu... Hvala unapred! Trebalo bi da ti je to dovoljno, samo budi opusten na intervjuu i dobijas vizu... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites