Viza za SAD

2,893 posts in this topic

Pa meni nije jasno ako si ti i dalje legalno u SAD sto bi im bilo cudno sto on trazi vizu. E sad ako nisi legalno, onda je razumljivo ;)

ja sam u usa dosla na j-1 vizu proslog leta i ona je istekla pre tacno godinu dana, a ja sam i dalje u usa.

Pozdrav svima!

Trenutno boravim u USA, na turistickoj vizi. Dobila sam boravak na 6 meseci, nakon isteka sam podnela zahtev za produzenje na koji jos uvek cekam odgovor. Tako da sam ovde u legalnom statusu...

Moj brat treba da aplicira za turisticku vizu. Zaposlen je, ima potvrdu o zaposlenju, ugovor o stanu koji se vodi na ocevom imenu, izvod iz banke, oko 3500 e...Dolazio bi turisticki sa devojkom na 15 dana. Da li neko zna da li mu moj boravak u SAD moze odmoci pri dobijanju vize i kako je najbolje objasniti tu situaciju?

ja mislim da mu, nazalost, moze odmoci posto mozes da vidis moj slucaj par postova pre tvog. ali isto tako poznajem ljude koji su ilegalno u americi vec godinama a dolazili su im clanovi porodice u posete bez problema...

Hvala na odgovoru Jovana!

Znas li da li su ti ljudi na razgovoru za vizu govorili da imaju nekoga u SAD ili ne? Zanima me da li u ambasadi mogu znati ako ti je neko u Americi?

Ono sto je obecavajuce jeste da je moj status ovde legalan, mada opet treba objasniti zbog cega sam tako dugo u Americi, sta radim ovde, itd ...

Ako je stvarno procenat dobijenih viza kao što se piše 85 - 90% i  pored toliko vas koji pokušavate nešto da izmuvate, onda mi koji stvarno hoćemo turuistički nema šta da brinemo  ;D

Šalim se, ne ljutite se  flowers::

A samo da pitam, kako to, na primer tražiš im da produžiš turistički boravak nakon 6 meseci, da li ih zanima od čega živiš, da li negde ilegalno radiš itd?

Ako je stvarno procenat dobijenih viza kao što se piše 85 - 90% i  pored toliko vas koji pokušavate nešto da izmuvate, onda mi koji stvarno hoćemo turuistički nema šta da brinemo  ;D

A samo da pitam, kako to, na primer tražiš im da produžiš turistički boravak nakon 6 meseci, da li ih zanima od čega živiš, da li negde ilegalno radiš itd?

Nije u pitanje nikakvo muvanje.  Svako ima svoju neku situaciju. Moje pitanje je samo koliko jedno moze uticati na drugo i kako eventualno izbeci nezeljeni efekat, jer viza mog brata ili u gorem slucaju odbijanje, ne mogu izmeniti moju situaciju... A on aplicira jer njemu treba da putuje turisticki.

Sto se  tice produzavanja boravka u SAD-u potrebno je da posaljes zahtev za produzenje DHS-u. Zahtev podrazumeva pismo u kom objasnjavas zasto zelis jos da ostanes, odredjene formulare koje treba popuniti, fotokopije pasosa, vize i i-94 (trenutni boravak), izvod iz banke kojim treba da pokazes da imas dovoljno novca da pokrijes troskove svog boravka, i cek na 290 dolara...

cao svima!

e ovako, znam da tu ima vas par koji ste prilicno strucni pa da vidim da li mozete da mi date procenu moje situacije koja je dosta slozena :)

dakle, ja sam u usa dosla na j-1 vizu proslog leta i ona je istekla pre tacno godinu dana, a ja sam i dalje u usa. (pri tom ne znam od kolike je vaznosti to sto sam i 2009. bila na j-1 programu, pa 2010. odbijena i onda 2011. opet dobila). e onda ide moj brat koji je 2011. odbijen za j-1 navodno jer nije bio dovoljno dobar na faxu, a onda je 2012 bio super na faxu ali su ga opet odbili, navodno opet zbog faxa, ali vrlo moguce da je ustvari bilo zato sto se ja nisam vratila (mada mene nisu ni spomenuli na njegovom razgovoru). e onda je moja mama pokusala pre mesec dana da dobije turisticku vizu, ali su je odmah pitali gde su joj deca i odbili je jer sam ja ovde.

ovo je sve bio uvod, a pitanje je: kolika je sad sansa mom bratu da dobije vizu za brod jer bi to pokusao? znam da ove vize ne bi trebale da imaju veze jedne sa drugima i da treba samo pojedinac da zadovoljava odredjene uslove, ali kapiram da se nasa imena vec godinama njima provlace kroz bazu i to sad vec u negativnom kontekstu pa se bojim da to sto sam ja ovde stvarno koci da on dobije vizu.

hvala unapred! :)

tesko da ce dobiti brodsku vizu, znam takvih slucajeva kao ti dosta,a posto vec dugo godina radim na brodovima, znam i oko te vize..sa brodskom vizom takodje mozes da udjes u usa, iako je boravak ogranican, ali ti imas pasos u rukama, i nista te ne sprecava da samo klisnes i ostanes ilegalno..a posto se "vasa familija nije pokazala kredibilnom i obmanula nas je " ( ovo su reci koje sam cuo dosta puta cekajuci da me prozovu na salter za razgovor za vizu), verovatnoca da ce on dobiti bilo kakvu americku vizu je stvarno minimalna..jeste, u pravu si, oni imaju sve to u sistemu, i zbog tebe niko iz tvoje blize familije ne moze da se nada vizi...

Nije u pitanje nikakvo muvanje.  Svako ima svoju neku situaciju. Moje pitanje je samo koliko jedno moze uticati na drugo i kako eventualno izbeci nezeljeni efekat, jer viza mog brata ili u gorem slucaju odbijanje, ne mogu izmeniti moju situaciju... A on aplicira jer njemu treba da putuje turisticki.

Sto se  tice produzavanja boravka u SAD-u potrebno je da posaljes zahtev za produzenje DHS-u. Zahtev podrazumeva pismo u kom objasnjavas zasto zelis jos da ostanes, odredjene formulare koje treba popuniti, fotokopije pasosa, vize i i-94 (trenutni boravak), izvod iz banke kojim treba da pokazes da imas dovoljno novca da pokrijes troskove svog boravka, i cek na 290 dolara...

pa ukoliko imas neki dobar razlog sto si toliko ostala, i to mu posaljes da pokaze u ambasadi, mozda i dobije vizu...ali, neka skola jezika, usavrsavanje i tako neke stvari, ne prolaze bas kod njih u ambasadi, jer oni svi znaju da je to pokrice da se ostane u americi, i naravno, ilegalno radi..uostalom, za sve to postoje posebne vize za koje si mogla da apliciras unapred..posto imaju oni sve u sistemu, ti i tvoj brat ste svakako povezani, i ako mu ne posaljes nesto jaako, tesko da ce dobiti bilo kakvu vizu..

naravno, ovo sve pricam samo iz iskustva dosadasnjeg, jer sam od 2002 do 2007 vadio stalno na godinu dana, posle kad su odobrili, sam izvadio na 3, sad evo imam na 10godina, znaci dosta sam puta bio u njihovoj ambasadi heheh...a i znam jako puno ljudi koji su ostali u americi..i dok nisu sredili papire, ( u smislu resident), niko nije mogao da ih poseti od familije..

Hvala bam-bam! To Sam I mislila,Ali Sam se nadala da mozda I

Mogu da prodju, jer stvarno,kao sto Sam vec rekla,poznajem ljude ovde koji su ilegalno ali su clanovi porodice uspevali da  im dodju u posetu. Ako neko drugi ima neko drugo misljenje nek mi slobodno ulije nadu :) I sta mislite kolike su sanse da moj brat dobije vizu kad  se ja vratim u Srbiju,sto ce biti za jedno godinu dana?

pa ukoliko imas neki dobar razlog sto si toliko ostala, i to mu posaljes da pokaze u ambasadi, mozda i dobije vizu...ali, neka skola jezika, usavrsavanje i tako neke stvari, ne prolaze bas kod njih u ambasadi, jer oni svi znaju da je to pokrice da se ostane u americi, i naravno, ilegalno radi..uostalom, za sve to postoje posebne vize za koje si mogla da apliciras unapred..posto imaju oni sve u sistemu, ti i tvoj brat ste svakako povezani, i ako mu ne posaljes nesto jaako, tesko da ce dobiti bilo kakvu vizu..

naravno, ovo sve pricam samo iz iskustva dosadasnjeg, jer sam od 2002 do 2007 vadio stalno na godinu dana, posle kad su odobrili, sam izvadio na 3, sad evo imam na 10godina, znaci dosta sam puta bio u njihovoj ambasadi heheh...a i znam jako puno ljudi koji su ostali u americi..i dok nisu sredili papire, ( u smislu resident), niko nije mogao da ih poseti od familije..

A sta bi po tebi bio "dobar" razlog? Sta moze da se navede kao razlog za boravak duzi od 6 meseci sa  turistickom vizom? Kao sto si sam rekao, za neke druge stvari postoje druge vize...

A sta bi po tebi bio "dobar" razlog? Sta moze da se navede kao razlog za boravak duzi od 6 meseci sa  turistickom vizom? Kao sto si sam rekao, za neke druge stvari postoje druge vize...

pa npr. bolest, ako si se razbolela za vreme tih 6 meseci dok si tamo, ne pre toga, jer si mogla da trazis drugu vizu onda..takodje, ljubav, ako si se zaljubila za vreme boravka u usa, i ti i partner zelite da zivite zajedno, da ozvanicite vezu itd..takodje, moglo bi da prodje i neko profesionalno usavrsavanje, tipa da si upoznala nekog tokom boravka u usa, koji ima veze sa tvojim poslom ovde, i onda si ostala da naucis nesto, s tim da nisi radila nista za novac, vec si eventualno ti placala za to usavrsavanje..al da ne bude nikakva skola ili tako nesto...

u sv. slucaju sve to treba potkrepiti dokazima, i naravno, uz uverenje da cim zavrsis to sto je zapoceto, da ces se vratiti kuci (sem , naravno, "ljubavne price"  :D)....

sta znam, ovo meni pada na pamet, i iz nekih drugih prica ljudi, sta su radili..ali u sv. slucaju, njihovi clanovi porodice su uglavnom bili odbijani za vizu, sve dok njihov status u usa nije resen..

imam drugara koji je skoro po drugi put aplicirao, i jako je bogat, bas bas, ima ovde posao, keva cale direktori itd, i odbijen je...sestra mu se zaljubila negde na floridi i ostala tamo, evo vec godinu i po...e sad, uvek je sve individualno...ako se dobro potkrepi papirima, moze da prodje....nije nemoguce..

ali ako se ostane ilegalno, onda je vec to skoro pa nemoguce odraditi, sem ako nemas neku vezu heheh

hey ljudi traba mi vas savet! primljena sam na artist in residence program na institut u kaliforniji koji traje 3 meseca i dobila pozivno pismo od instituta koji planiram da ponesem na intervju.

plasim se odbijanja,bez obzira na poziv sa instituta, jer sam zavrsila studije pre godinu dana i nisam zaposljena.

sta mi je ciniti?da li da prebacujem roditeljski stan na moje ime(kao dokaz da ovde necemu imam da se vratim)? i koliko je para ,,dovoljno,, da imam na racunu u banci? bilo koji savet bice zlatan! tnx!

Moj problem :obnovila sam trecu godinu na faxu a vec sam bila prosle godine na W&T programu i na vreme se vratila. Da li postoje ikakve sanse da opet dobijem J1 vizu ukoliko vide da imam uslov za cetvrtu ? Zatim cula sam da mogu da falsifikujem dokumenta kao da sam redovna cetvrta pa me interesuje da li zaista zovu fakultete da to proveravaju...i da li mogu do nove godine da se prijavim za turisticku jer nisam stigla da putujem, i kakve su mi sanse za dobijanje iste ?

Moj problem :obnovila sam trecu godinu na faxu a vec sam bila prosle godine na W&T programu i na vreme se vratila. Da li postoje ikakve sanse da opet dobijem J1 vizu ukoliko vide da imam uslov za cetvrtu ? Zatim cula sam da mogu da falsifikujem dokumenta kao da sam redovna cetvrta pa me interesuje da li zaista zovu fakultete da to proveravaju...i da li mogu do nove godine da se prijavim za turisticku jer nisam stigla da putujem, i kakve su mi sanse za dobijanje iste ?

ne zovu fakultete i ne proveravaju. turisticku mozes da dobijes...

stavi 2-3000 e na devizni racun, izvadi potvrdu da imas toliko,

sta imas na sebe ponesi dokaze,

ako ima muza / zenu decu njihove izvode,

ako nemas treba ti posao, plata prosek, malo iznad, zadnjih 3 meseca izvod plata,

preporucujem rezervaciju avio karte, i hotela, kad pitaju koliko ides.. 6-7 dana,

imas li nekoga, ne. zasto turisticki .. to je sve...

hey ljudi traba mi vas savet! primljena sam na artist in residence program na institut u kaliforniji koji traje 3 meseca i dobila pozivno pismo od instituta koji planiram da ponesem na intervju.

plasim se odbijanja,bez obzira na poziv sa instituta, jer sam zavrsila studije pre godinu dana i nisam zaposljena.

sta mi je ciniti?da li da prebacujem roditeljski stan na moje ime(kao dokaz da ovde necemu imam da se vratim)? i koliko je para ,,dovoljno,, da imam na racunu u banci? bilo koji savet bice zlatan! tnx!

ako se plasis odbice te.. ponesi taj papir stavi par hiljada eura na racun.. mozes da prebacis taj stan ako mozes..

neka kola ako imas pa poneses kopiju saobracajne..

odes tamo, kazes bas sve kao sto jeste, TOTALNO OPUSTENO i dobijas vizu.

bez straha.. ako je potrebno uzmi neki kofein za sportiste da te prodrma da budes u entuzijazmu i to je to ..

ako imas strah mucas i slicno ne dobijas vizu... to gledaju vise nego sta imas od papira.. a i papire naravno :)

hvala mladen3006 ! verujem da si upravu i imacu na umu da budem sto opustenija.

pisem kako je proslo! :)

е кад би тако било младене проценат би био 100% добијања визе..

Ишао бих за Чикаго у марту да посетим пријатеље (Американце) на неких две, три недеље. Читао сам по форуму и више ми није јасно ко добија визу ко не, изгледа да нема правила. Главна ствар око које се двоумим је да ли је боље да прећутим да имам пријатеље тамо, или да приложим гарантно писмо које ми пошаљу? Запослен сам већ годину дана, немам некретнине на своје име, нисам у браку итд.

Зашто би прећутао да имаш пријатеље? Не знам чија је то идеја на форуму. Реци има да идеш код тих пријатеља, а можеш и да понесеш гарантно мада ништа не значи апсолутно. При том кад будеш аплицирао на нету онај формулар пита те где ћеш бити и код кога наравно да ћеш навести да идеш код пријатеља. :)

Pre nego sto sam podneo zahtev za vizu dosta sam citao ovaj forum i shvatio da ima nas oko 90 % koji zaista idemo turisticki i oko 10 % ostalih koji se nadaju da tamo i ostanu.

Svejedno i jedne i druge isto ispitivacki tretiraju i gledaju na nas sve kao onih 10 %.

Tako da ima dosta onih koji bi isli turisticki i zaista vratili nazad za Srbiju ali nazalost to ne uspeju da dokazu dokumentima ili svojim nastupom na razgovoru u ambasadi te budu nepravedno odbijeni, ali takodje daju vizu osobama koji idu sa namerom da ostanu tamo.

Nista novo nisam rekao ali pokusavam da docaram da pored dobro prikupljene dokumentacije jako je vazan i samouveren , opusten nastup na razgovoru.

Da vise ne filozofiram dva konkretna  primera sto se tice poznavanja osoba u USA.

Aplicirali smo zajedno prijatelj i ja i sa slicnom dokumentacijom dosli na razgovor

On je imao nekog poznanika tamo i naveo njegove podatke i zaista je imao nameru da ga poseti i da ide dalje turisticki i naravno da se vrati za Srbiju , ali najveci deo razgovora se sveo o njemu : od kad se znaju, kako su se upoznali, kada su se zadnji put videli, cime se on bavi , cime njegova zena deca , imena i jos brdo pitanja sve u vezi tog coveka, iako ga je zaista dobro poznavao i po meni davao tacne odgovore bio je odbijen za vizu.

Ja sam poznavao dosta vise ljudi tamo i cak neke dalje familije imao, nekako mi se ucinilo lakse ne spominjati nikoga i naveo da nemam nikoga

Razgovor je trajao 3 minuta : razlog posete , sta planiram da obidjem i kraj pitanjima, i dobio sam vizu na 10 godina.

Tako da pravila nema jer su postenog,bogatog, porodicnog coveka sa pasosem punim pecata odbili a nekom klincu bez icega i praznim pasosem mozda odobrili.

Zato po mom misljenju za razgovor budite opusteni, iskreni i ne ulazite puno u detalje koje bas ne poznajete .

Ovako trebaju mi sve potrebne informacije.Imam 57 godina i zelio bi da psojetim brata Americi i on mi je poslao garantno pismo. imam dva punoljetna sina koja zive u mom domacinstvu oni ne idu kao i moja supruga.Sada me zanima sta trebam od dokumentacije sve prIloziti, jer bas nista ne znam sta bi trebao vaditi i imam stari pasos na kojim su mnoge vize za njemacku posto sam dosta vremena tamo radio i da li bi trebao i taj pasos da ponesem da pokazem znaci da sam dosta vremena i u njemackoj provodio.AKO MOZE STO PRIJE DA MI NEKO ODGOVORI JER CEKAM SAMO DA VIDIM STA TREBAM OD DOKUMENATA DA PRILOZIM.HVALA UNAPRIJED

Danki pogledaj na sajtu Američke ambasade u Beogradu.

Evo jedan od linkova: http://serbian.serbia.usembassy.gov/sr/how-to-apply2.html

ili na stranici našeg lepog sajta:

https://www.klubputnika.org/vize/25-sad-kanada/133-sad

Inače, na Facebook strani "Pitaj konzula" svakog meseca objavljuju 10 najpopularnijih pitanja upućenih konzulu.

Sledeće pitanje mi je neverovatno:

"Šta je sve potrebno od papirologije da bi se otislo turstički, jel ovde u našoj zemlji ne može da se živi. A meni je životna želja da živim u Americi grad nije toliko bitan!"

Šta mislite, hoće li osoba koja je postavila ovo pitanje, a kasnije i podnela zahtev za dobijanje turističke, proći?

:bang:

:comp: ljudi pomagajte, u problemu sam  :gossip: pokusavam da procitam i da se informisem na sve nacine ali mi i ne ide bas najbolje...

ovako isao bi turisticki za NG u NY a vratio sam se u oktobru sa J1 work and travel programa gde sam ispostovao sve uslove programa i vartio se na vreme, e sada za turisticku vizu stan mi je na roditelje na racuni imam preko 10 000$ i upisao sam apsolventski staz gde imam jos 10 ispita do kraja a planiram jedan da dam pre ambasada...

Jel ima neko neku informaciju sa kojom pricom da idem i kako bih mogao najlakse da dobijem vizu i sta mislite kolike su mi sanse???

I da li da uplacujem program preko kontikija ili da idem na viziranje na svoju ruku???

Hvala vam puno!!! I appreciate...  :)

Zanima me jel moram ponijeti radnicku kjizicu ili samo potvrdu da imam stalni posao? ako moze neko da mi odgovori

:comp: ljudi pomagajte, u problemu sam  :gossip: pokusavam da procitam i da se informisem na sve nacine ali mi i ne ide bas najbolje...

ovako isao bi turisticki za NG u NY a vratio sam se u oktobru sa J1 work and travel programa gde sam ispostovao sve uslove programa i vartio se na vreme, e sada za turisticku vizu stan mi je na roditelje na racuni imam preko 10 000$ i upisao sam apsolventski staz gde imam jos 10 ispita do kraja a planiram jedan da dam pre ambasada...

Jel ima neko neku informaciju sa kojom pricom da idem i kako bih mogao najlakse da dobijem vizu i sta mislite kolike su mi sanse???

I da li da uplacujem program preko kontikija ili da idem na viziranje na svoju ruku???

Hvala vam puno!!! I appreciate...  :)

Pišem ti na osnovu iskustava mojiih drugara koji su bili na programu, a kasnije aplicirali za turističku.

Svi do jednog su dobili vizu, ali sa ograničenjima - tj. nisu dobili full vizu na 10 godina, nego je jedan dobio na godinu dana, jedan na 7 meseci, itd. Dakle, šansa postoji, ali sa ograničenjima.

Nema ti tu šta specijalno da kažeš - jedino da budeš uverljiv i da imaš dokaz gde ćeš da boraviš.

Mada, da sam u tvojoj poziciji, možda bih razmišljao pre o aranžmanu.

JEL MOZE NEKO DA MI ODGOVORI PRIKUPIO SAM DOKUMENTE ZNACI:SVE NEKRETNINE STO IMAM NA SVOJE IME ,VJENCANI LIST,POTVRDA O NEKAZNJAVANJU,LISTA ZADNJA 3 MJESECA PROSJECNE PLATE,POTVRDU ZA STALNI RADNI ODNOS(DA LI TREBA RADNA KNJIZICA AKO MOZE NEKO DA MI KAZE)ILI NE TREBA POSTO IMAM TU POTVRDU O STALNOM RADNOM ODNOSU.HVALA UNAPRIJED