Viza za SAD

2,893 posts in this topic

idi u aziju  ;)...

meni je tamo mnogo bolje nego u amerike...evo sad sam se skoro vratio iz amerike, bio sam jer sam morao, brod mi je tu pristao, a doslo vreme da se iskrcavam heheh..a za pare koje bi tamo potrosio za par meseci, radije bi ostao na tajlandu i uzivao godinu i po dana hehehh

Citala sam i citala temu ali svako ima neku specificnu situaciju pa se nadam da mi neko moze ponuditi svoje misljenje.

Sta imam/ nemam:

Imam stan na svom imenu u Srbiji.

Pare u banci.

Drzavljanstvo u EU

Roditelje koji poseduju nekretnine.

Nemam nista drugo. :D

Nisam udata/ nemam decu.

Uskro branim master rad.

Nisam zaposlena/ radim honorarno.

Zasto idem:

Demo verzija zajednickog zivota sa covekom u koga sam se nepromisljeno zaljubila. :D Znaci, par meseci.

Ako valja, onda cu da mislim dalje. Ako ne valja vracam se u Evropu. Ali kakvi su egocentricni - nesto sumnjam da bi mi poverovali da bi pre zivela u EU za sta mi i nije potrebna neka velika birokratija nego u obecanoj zemlji Americi.

Ako dodje do intervjua, mogu da ga spomenem ili ne. [ako spomenem, lako mogu proveriti da je boravio u Srbiji i/ili da smo zajedno putovali po Evropi] Imam dalje rodjake u Americi. Saveti su vam ovde oprecni - budite iskreni o planovima vs. bolje da nemate nikog u Americi. :D

Posto nisam zaposlena, da li uopste ima nade ili smisla da apliciram? Za turisticku vizu? Za neku drugu? Status verenice/ zene je moguc kao opcija ali bi vise volela da ta odluka proizadje iz nekih medjuljudskih odnosa a ne kao neophodnost u prevazilazenju birokratskih peripetija. Imam novca, ali ne 100e na dan x par meseci, kao sto je neko spomenuo na ovoj temi ako trazim turisticku vizu na dugo.

Ne planiram da idem bilo gde u sledecih nekoliko meseci, ali je malo verovatno da ce se moj status menjati. Jedino mogu imati vise para u banci i to je to.

Izvinjavam se za dugacku poruku! Hvala sto ste procitali.

Citala sam i citala temu ali svako ima neku specificnu situaciju pa se nadam da mi neko moze ponuditi svoje misljenje.

Sta imam/ nemam:

Imam stan na svom imenu u Srbiji.

Pare u banci.

Drzavljanstvo u EU

Roditelje koji poseduju nekretnine.

Nemam nista drugo. :D

Nisam udata/ nemam decu.

Uskro branim master rad.

Nisam zaposlena/ radim honorarno.

Male su ti sanse da dobijes turisticku... Pokusaj neku drugu....

kazes da treba da branis master..ponesi onda potvrdu sa faxa....i ne pominji doticnog, kao ni bilo kakve rodjake...

imas sanse da dobijes turisticku, why not....

nemaju oni tako striktna pravila kao shengen, ko moze da prodje, a ko ne...

prolazili su ljudi i sa manje papira od tebe, a nisu oni sa hrpom...

uostalom, moja je teorija da i ne treba nositi tone papira i dokaza..ja da sam neko ko radi na takvom mestu, bilo bi bi to sumnjivo sta doticna osoba toliko zeli da zakamuflira  :evil:

Prvo branim master, pa ga odbranim, pa tamo vamo pa onda mozda putujem.

Znaci nezaposlena/ slobodni umetnik.

Zalim zbog zabune.

madjarske

Pitanje -

1. ako sam zaposlena, dobijem turisticku vizu na 10 god, prestane mi radni odnos posle nekog vremena/ godina da li treba da ih obavestavam ili je to to - koristim vizu do isteka vize?

2. ako mi se odbije zahtev za turisticku pa posle par meseci trazim neku drugu, da li mi se to uzima za zlo?

AHH.

Mozes osloboditi coveka potrebe za FT1P, ali shvatiti da FT1P vise coveku nije potreban je nekad mnogo tesko.

Mnogo hvala na pomoci!  :)

Ovako moja situacija je sledeca. Planiram da uskoro apliciram za vizu. Moj momak je u Waschingtonu preko Work and travel programa. Moj plan je da odem kod njega pa zajedno da odemo kod mojih rodjaka u Clivelendu, a zatim kod mojih rodjaka u San Diegu. Ja sam vec bila kod rodjaka u Clivelend, na 2 meseca kada sam bila u srednjoj skoli. Sada sam student, odnosno uskoro apsolvent. Moje pitanje glasi: Da li da kao razlog mog odlaska navedem posetu rodjaka kod kojih sam vec bila pre 7 god., ili da iskreno kazem da idem kod momka pa da zajedno idemo na putovanje koje ce da traje 2 nedelje? Koje su mi sanse i sta je pametnije navesti kao razlog odlaska? Problem je ako kazem da idem u Clivelend, a moja krajnja destinacija bude Waschington. Ja cu da dobijem vizu ako kazem za Clivelend, ali kada budem sletela pitace me zasto je moja krajnja destinacija onda Waschington a ne Clivelend. Nadam se da ste me razumeli :)

ono sto bih mogao da kazem svima ovde, posto vidim da se ljudi mnogo tripuju i komplikuju, na intervjuu je najbitnije biti kratak, jasan i da steknu utisak da znate sta zelite. Znaci bez puno price, pravdanja, previse nepotrebnih papira i bez puno objasnjavanja.

Slazem se sa tobom, najvazniji je utisak koji ostavis. A za koliko otprilike zakazu razgovor, ja bih za koji dan pozvala? I jos nesto, je l' kada zakazes razgovor, je l' nakon toga uplatis taksu koja je inace sada 160 dolara:)? Bila sam odavno, a i tada sam bila maloletna tako da nista sama nisam spremala vec sve moji roditelji...

I jos nesto:) imam jos 6 ispita do kraja studija, sve u roku sam davala a student sam pete godine farmacije, pa me zanima da li je bolje da apliciram kada budem imala jos 1, 2 ispita do kraja ili sada? Jer bih isla septembra ali ne znam da li je pametnije sada da apliciram kada imam vise ispita do kraja... Ne znam sta je pametnije. Molim vas odgovorite mi sto pre da znam kako da se organizujem:) Hvala

mozes da sve uplatis i onda zakazes razgovor, mislim da ce ti zakazati za  nedelju dana do max 10 dana razgovor, sto se tice ispita mislim da oni to toliko detaljno ni ne gledaju.

Ali u principu je svejedno, odnosno nije problem da zakazem razgovor pa da uplatim? Je l' ti njima tamo nosis kad odes priznanicu? Ili ti to vec pri zakazivanju traze i pitaju? Izvini sto sam dosadna.

Ok, hvala. Tako sam i mislila:) A da ne preterujem sa dokumentima, tipa imovno stanje roditelja i tako to? Je l' je dovoljno da ponesem sledece: indeks, spisak polozenih ispita, potvrdu sa faksa, racun u banci sa 2000evra, izvod iz maticne knjige, drzavljanstvo, pasos roditelja i njihova primanja. Da li treba jos nesto ili je i ovo previse:))))

ne znam da ne ispadne da te lose savetujem ali ja mislim da ti pasos i primanja roditelja ne trebaju, i cemu izvod iz maticne knjige i drzavljanstvo?

Pa znam da ne treba, na sajtu ambasade ne pise da treba. Ali sam videla da dosta pisu da kao treba, cisto kao dokaz vise:) A sta mislis da ne spominjem odlazak kod momka koji je tamo preko Work and travel, nego da kazem da idem kod rodjaka kod kojih sam vec bila? Ja svakako planiram sa njim da idem kod njih, nego ne znam sta je pametno. ;):102:

I samo jos nesto za ovaj racun, je l' je neophodan ili mogu i bez njega?

pa racun da imas neka sredstva je ono bitna stavka, a ono u krajnjem slucaju mozes pozajmis pare taj dan, uplatis na racun i uzmes listing, i mozes sledeci dan vratis pare, a sto se tice onog drugog neam pojma mozda je ono bolja opcija da kazes da ides opet kod rodbine...

Ok hvala ti, bas si mi pomogao. Imam jos jedan mali problem samo:) Stari pasos mi je majka iz ne znam kog razloga bacila misleci da mi nikada nece trebati, a u njemu imam americku vizu od pre 7 god. Na formularu treba da popunim ima pitanje da li pre bio u USA i ako jesi da napises broj vize. Da li je problem sto nemam pasos pa samim tim ne mogu tamo da napisem taj broj?    :-[

Molim vas da mi neko odgovori na pitanja mnogo bi mi znacilo, posebno za stari pasos i staru vizu. Hitno mi je pa sam zato dosadna...

Imaju oni evidentirano a u vezi stare vize. Ti samo napiši kada si bila.

A na formularu gde traze taj broj stare vize da preskocim? Nece  da bude neki problem? Izvini sto sam dosadna, ali bas me je neka panika uhvatila oko razgovora da se ne ubunim nesto bez obzira sto nema razloga... :(

Kako da napišeš broj kada ne znaš?

Napiši bila si tad i tad u biće 0k.