Viza za SAD

2,893 posts in this topic

6 minutes ago, mveruovic said:

Jaoj koji naucnici jbt se javljaju sve... Cim se odbije zahtev za vizu odmah se vraca pasos, ne salje se DHLom. Apliciranje odmah nakon odbijanja je ovde dokazano koliko oces puta da se odbija 100%, a tek 2 puta da se odbije za mesec dana, ja ne bih ni pomislio bar 2 godine na vizu..

I Delta ima to propitivanje pre ulaska u avion, dok Lufthansa to ne radi. 

Za propitivanje na granici, ako su ti dali vizu na mesec dana samo i jos napisali gde ides i sa kim, veruj mi nije to uradjeno  bez razloga, i sigurno ce pitati sta i kako. Ja sam u Atlanti pre 2 nedelje isao na kiosk, prosao sve ok, i kad sam dosao na pecatiranje, opet gde idem, kod koga, koliko ostajem i koliko imam kesa kod sebe. 

Kazi da znas iz iskustva jer si strucan u tome da te odbijaju pa znas da se vraca pasos .  Ja sam napravio gresku tim jer nisam nikad odbijen a drugo i bilo 2012-13.  

A strucnjace i kad imas vizu na 10godina ides na propitivanje a ne na onu od 30 dana.  Usli ste jednom u ameriku i popili svu pamet ovoga sveta pojedinci. 

I za tvoj info mene nikad niko nije propitivao na ulasku u avion ni kod jedne kompanije ali jesu pri sletanju u ameriku. Tako da ne tvrsdis nesto sto nije sigurno

2 minutes ago, mveruovic said:

Vidim da se izlupetavas po svim temama, tako da ti ne zameram. :biggrin: 

Pozdrav iz Amerike

Bravo, uspeo si u zivotu.... 

Pozdrav svima,

Planiram sa bratom da putujem u USA preko neke agencije za docek Nove godine, najvjerovatnije New York. 

E sad, treba mi neki savjet kako da se spremimo. Ja na svoje ime imam firmu od sredine 2014. A sto se moga brata tice, na njega se vodi restoran koji smo otvorili prije mjesec dana. Treba mi neko vase misljenje o dobijanju vize. Hvala unaprijed

Jesi procitao sve prethodne postove? Imas vise nego dovoljno uputstava kako da se spremis i sta da ocekujes na intervjuu. U formularu ces da odgovoris na sva pitanja, navedes da imas tu firmu, a za brata da ima restoran i to je to. Poneses neku dokumentaciju na intervju, pa ako ti bas zatraze, pokazes. Misljenje o dobijanju vize moze da ti da samo konzul. Ja mogu da ti kazem samo da ces taj odgovor saznati, jedino ako apliciras i pokusas. I srecno :smile: 

Hvala na odgovoru. Procitao sam nekoliko stranica na forumu i uglavnom su tu postovi za svakoga razliciti, pa zbog toga sam ja pitao i za sebe kao i drugi sto su 😀

Uglavnom cemo aplicirati, i nadam se da ce im biti dovoljne garancije firme koje imamo. 

Hvala puno Dragance. 😀

Nova runda lutrije za GC pocinje sledece nedelje:

Online registration for the DV-2019 Program begins on Tuesday, October 3, 2017 at 12:00 noon, Eastern Daylight Time (EDT) (GMT-4), and concludes on Tuesday, November 7, 2017 at 12:00 noon, Eastern Standard Time (EST) (GMT-4).

Pozdrav svima i jedno pitanjce za bolje upucene.

Zelim da pokusam aplicirati za turisticku vizu ali nisam siguran kako da popunim employment (ili occupation, kako se vec zove) sekciju. Naime radio sam nekoliko kracih honorarnih poslova (uglavnom za drzavne firme) a vec godinama radim kao freelancer preko jedne freelance agencije. Da li mogu pod employment navesti da radim kao freelancer?

Druga stvar je da imam zavrsen fakultet, ali poslovi koje radim kao freelancer nemaju veze s mojim fakultetskim obrazovanjem. Mada pretpostavljam da to nema mnogo veze jer ako navedem da radim kao freelancer sumnjam da cu navoditi tip poslova koje obavljam. Ili ipak i to ima veze?

Hvala na odgovorima!

Popuni onako kako odgovara istini, opisi sto je moguce vise tu vrstu posla u samom formularu, zavisi koliko karaktera dozvoljava. A na intervjuu ce te to sigurno pitati, pa se spremi da dobro obrazlozis i pripremi eventualno neka dokumenta, kojim bi potkrepio tu pricu. Ali, dokumenta pokazi iskljucivo ako ti ih budu trazili, jer ako budes mlatarao njima bez preke potrebe, to ce da ostavi los utisak.

Srecno :smile:

12 hours ago, Dragance said:

Popuni onako kako odgovara istini, opisi sto je moguce vise tu vrstu posla u samom formularu, zavisi koliko karaktera dozvoljava. A na intervjuu ce te to sigurno pitati, pa se spremi da dobro obrazlozis i pripremi eventualno neka dokumenta, kojim bi potkrepio tu pricu. Ali, dokumenta pokazi iskljucivo ako ti ih budu trazili, jer ako budes mlatarao njima bez preke potrebe, to ce da ostavi los utisak.

Srecno :smile:

Hvala velika na odgovoru! :smile:

Naravno, idem potpuno iskreno, bez uvijanja i bez nekog pretjeranog "upiranja". Jako mi se ide turisticki, ali ne zavisi mi zivot od tog putovanja i tako cu i da se postavim. Ima da ja njima udarim ceznju. :biggrin:

Moje pitanje je bilo usmjereno na samu formu, aplikaciju koja se popunjava online. Ne znam kako ona tacno izgleda pa me zanimalo da li je moguce nekako iskombinovati moj status da to izgleda normalno.

Na primjer, lupam:

ZVANJE - Dipl. Politolog

TRENUTNO ZANIMANJE - Mozda neka opcija tipa Other, pa mi onda ponudi polje u koje cu da upisem nesto u fazonu "Freelance web designer".

Hvala!

Kreni da popunjavas, pa ces vec videti i smisliti kako da popunis. Ne mogu da se setim napamet kako to izgleda.

Zdravo. Student sam i prijavio sam se na Work and Travel program. Imam jedno pitanje vezano za vizu J1. Pre 3 godine sam priveden sa utakmice zbog pirotehnike, sudjeno mi je po kratkom postupku i oslobodjen sam optuzbe nakon 10 dana od privodjenja. Zanima me da li ce ovo praviti problem za dobijanje vize i da li ljudi iz ambasade proveravaju da li imam nesto?

Pozdrav ljudiii:smile:

Prvi put apliciram za turističku vizu, tj. sin i ja... Planirali smo,  pošto je on na raspustu u avgustu da idemo kod moje sestre koja je američki državljanin...Išli bi na 15-20 dana...  E ovako, ja sam ne zaposlena, sin ide u osnovnu školu, treći razred..  Udata sam, ali bih išla bez supruga... Kontam da su nam veće šanse da dobijemo vize bez njega... Od imovine nemam ništa, a ni suprug... Sve se vodi na naše roditelje... Što se tiče računa ona bi mi uplatila oko 2000$,  isto tako bi nam ona kupila i avionske karte...Koje bih pokazala na razgovoru.. Poslala bi i garantno pismo Iz škole bih uzela potvrdu da je redovan djak...  Baš se plašim da nas ne odbiju zato što sam nezaposlenaa... :sad:

8 hours ago, Marko33 said:

Zdravo. Student sam i prijavio sam se na Work and Travel program. Imam jedno pitanje vezano za vizu J1. Pre 3 godine sam priveden sa utakmice zbog pirotehnike, sudjeno mi je po kratkom postupku i oslobodjen sam optuzbe nakon 10 dana od privodjenja. Zanima me da li ce ovo praviti problem za dobijanje vize i da li ljudi iz ambasade proveravaju da li imam nesto?

Ukoliko ne traze da I'm doneses potvrdu da si osudjivan a nisi mirno spavaj. Stikliraj tamo da nisi osudjivan I nista ne komplikuj. Oni nemaju nacina da saznaju imas LI criminal record, a nemas ga. Sem za one koji emigriraju u USA I moraju Sami da nabave potvrdu da nisu osudjivani. NI jedna zemlja ne dalje dobrovoljno podatke o statusu svojih drzavljanja pa tako I mi. Koliko znam ne postojao pitanje da LI si PRIVODJEN. 

Ne daj nikakve podatke Koje ne traze. A kad stignes stay away from any throuble I ne igraj se sibicama I petardama zakoni su daleko striktniji nego KOD NAS. Srecno!

Mala pomoc...

Zelela bih da apliciram za vizu da odem u Oklahomu kod decka na dve, tri nedelje. Trenutno sam zaposlena za stalno vec 5 godina mada sam u toj firmi 6 godina, prethodno sam radila u bolnicama na ugovor. Sada sam prijavljena na minialac tako da iz banke ne mogu uzeti potvrdu sa nekom normalnom sumom. Na sebi nemam nista osim nekih racuna i kredita u banci dok moji poseduju kucu, neki plac, kola, ali na meni zvanicno nije nista. Imam fax, master i sve sam dala u roku inace imam 30godina uskoro 31. Pasos mi treje do 2019 godine i vise je prazan nego pun. Generalno imam nesto svoje ustedjevine ali u kesu. Za troskove puta generalno bi mi pomgao jednim delom i decko. Pa me zanma da li je bolja opcija da prvo zamenim pasos ili da ostane ovaj s druge strane da li je bolja opcija da kazem da idem kod decka kao sto i jeste ili kod druga ili da mi on nadje neku njegovu drugaricu pa da kao idem kod nje?

Hvala na odgovoru...

Zdravo Mary,

sta je najbolje uraditi zavisi od tvojih namera. Da LI je ostanak u pitanju ili samo turisticka poseta. Cela ta situacija koja nije jasna iz tvoj posta zavisi ponajvise od tvoje odluke, deckove odluke a ponajvise od njegovog statusa u USA. Nikako od pecata u pasosu. Turisticka viza je drugacija od fiancé vise I sama procedura je drugacija po tom osnovu.

Zdravo Dolce,

Hvala na odgovoru...Pa za pocetak ja bih da dobijem turisticku vizu da odem kod njega zaista e sad sta bi se tamo izdesavalo nisam sigurna ni ja, a mislim ni on... Mi se nesto jurimo vec godinu ipo ali sve je bilo na klimavim nogama jer je on tamo vec imao vezu, a ovde je dolazio na odmore. Inace je on tamo vec 10-11 godina...otisao je da studira i ostao posle fakulteta da radi.... Ni jednog trenutka tamo nije bio ilegalno... Zaposlen je vec nekih  5-6 godina, a prosle godine je dobio zelenu kartu.  Tako da bih ja da dobijem bas turisticku vizu za pocetak...

Kapiram. Za turisticku je jedino bitna povratna karta I dokaz da si stalno za poslena. E sada... kako ces I dalje biti zaposlena ako ostanes 6 meseci koliko svaki turista ima prava da ostane to ne znam. Jedna opcija je da odes vidis pobedis ahaa I onda se vratis da po krenes fiancé visu is SR. druga opcija je da ti ne odgovara USA pa nemas sta da brines. Nima je red flag ako je neko poslovno stabilizovan bar tako izgleda a hoce da ostane 6 meseci zato treba dokazati da je to privremeno odsustvo sa posla a ne stalno. Kao pismo IZ firme koja potvrdjuje personal absence. Ako krenete da radite fiancé visu to moze da po traje a onda morate da se vencate u 90 dana. U svakom slucaju sta god da odlucis, zatvori Facebook pred put i izbrisi SVE " ljubavne poruke" is telefona. Da I to ne bude sumljivo razmenite par poruka IZ kojih ne moze da se zakojuci da ste u Vezi. 

PS ako si IZ BGD I okoline  nema sanse da ti se dopadne Oklahoma sem ako on bas NIJE neki strava frajer pa resis da se zrtvujes. SVE sto nije ili istocna ili zapadna strana USA je za nase pojmove sacuvaj Boze! Opet, opcija sa happy endom je da sredite papire pa predjete u normalnije gradove. Nadam se da ce te imati srece.

Kakva povratna karta?? Nemoj slucajno da kupujes kartu pre nego sto dobijes vizu! Nema potrebe da zatvaras fb i
da brises poruke, normalno je imati decka i otici kod njega u posetu. Naravno neces moci na razgovoru da kazes da ides na 6 meseci, ali svakako kartu mozes da promenis kad odes vec tamo. Ukoliko planiras da ostanes na crno i da se vencas sa njim, to ti ne bih preporucio.

Verenicka viza se dobija trenutno
za oko 6 meseci od apliciranja. Skupa varijanta (okvirno samo u papirima 3000$ dok ne dobijes drzavljanstvo).

I da, postoji vec tema
za USA vizu.

2 hours ago, mveruovic said:

Kakva povratna karta?? Nemoj slucajno da kupujes kartu pre nego sto dobijes vizu! Nema potrebe da zatvaras fb i
da brises poruke, normalno je imati decka i otici kod njega u posetu. Naravno neces moci na razgovoru da kazes da ides na 6 meseci, ali svakako kartu mozes da promenis kad odes vec tamo. Ukoliko planiras da ostanes na crno i da se vencas sa njim, to ti ne bih preporucio.

Verenicka viza se dobija trenutno
za oko 6 meseci od apliciranja. Skupa varijanta (okvirno samo u papirima 3000$ dok ne dobijes drzavljanstvo).

I da, postoji vec tema
za USA vizu.

Zar ne traze rezervaciju karte na uvid kako bi videli koliko ostaje?

Dodatno, imaju pravo da kontrolisu telefon i social media kao I puno pravo da je ne puste u zemlju I sa dobijenom visom. Na njoj je da odluci da LI hoce I koliko da rizikuje. Naglasavam, koliko hoce da nepotrebno rizikuje.

12 minutes ago, Dolce said:

Dodatno, imaju pravo da kontrolisu telefon i social media kao I puno pravo da je ne puste u zemlju I sa dobijenom visom. Na njoj je da odluci da LI hoce I koliko da rizikuje. Naglasavam, koliko hoce da nepotrebno rizikuje.

Kartu uzimas kad dobijes vizu a nikad pre. 

Nisam citao celu temu ali vidim da neko pominje ovde nesto od 6meseci boravka tamo. Prva viza - zaboravi 6 meseci. Maksimum 3 i to da se sutira u doope do usa  

mogu da kontrolisu telefon pod uslovom da sumnjaju da je terorista ili nesto slicno tome. A mogu da naprave dodatni interviju i provere pri ulasku u usa kod koga ide i slicno. 

Ako ne zna engleski moze da bude itekako problem

to o vencanju tamo moze ako se trazi ona viza za vencanje a ono odem tamo pa cu da se vencam ne znam koliko je pametno. 

Ja sam se vencao u srbiji, onda kao supruznik dobio prvu vizu na 3 meseca za posetu i sledecu na 10god.  

Ono sto je veoma bitno da se ispostuje prva viza i vrati na vreme. Nikakvi produzetci tamo i slicno

55 minutes ago, Dolce said:

Kako je super kad dajes savete a ne znas osnovne stvari o temi!

Sto se tice drustvenih mreza nikad nikom nisam cuo da su to trazili, a to su najaviili pre nekoliko meseci, ne mogu da se setim naziva forme koja se popunjava u ambasadi i uglavnom u islamskim zemljama.

30 minutes ago, vlada306 said:

Nisam citao celu temu ali vidim da neko pominje ovde nesto od 6meseci boravka tamo. Prva viza - zaboravi 6 meseci. Maksimum 3 i to da se sutira u doope do usa .

to o vencanju tamo moze ako se trazi ona viza za vencanje a ono odem tamo pa cu da se vencam ne znam koliko je pametno. 

Ja sam se vencao u srbiji, onda kao supruznik dobio prvu vizu na 3 meseca za posetu i sledecu na 10god.  

Ono sto je veoma bitno da se ispostuje prva viza i vrati na vreme. Nikakvi produzetci tamo i slicno

Prva viza, sa prethodnim odbijanjem 10 godina viza, 6 meseci odobren boravak. A nisam se sutirao u dupe. 20 ljudi koje poznajem isto tako sa prvom vizom. 

Moze da se venca i na turistickoj vizi, ali ne odmah vec minimum 3 meseca nakon ulaska u Ameriku i radi promenu statusa.

I nemojte da pisete neke stvari koje nisu provrene.

Edited by mveruovic

Ja Sam radila za USCIS u Legal Dep.. Verovatno da su nesto promenili oko reservacija I karata te promene ne znam jer ne pratim jer su minor ne. Ali znam sve ostalo. Povuci cu se sa theme jer mi nije namera  da ovde pametujem. Sve najbolje. Svima