Posted May 2, 2017 Kakav kretenizam Mislim, ne znam kakvi su vasi porodicni odnosi, mozda je to presudilo, jer joj se cinilo da sad hoces da iskoristis oca i odes tamo i ne vratis se. Jer, po svemu ostalom, ne znam zasto ti ne bi odobrili vizu. Mislim, meni su kao studentu sa 33 odobrili vizu Doduse, ne u Srbiji. Bice da samo nisi imala srece i da si naletela na pogresnu osobu. Ili za utehu, mozda treba da citas izmedju redova, da ne ispunjavas uslove za turisticku vizu, ali mozda ispunjavas za neku drugu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 2, 2017 Kako da iskoristi oca kad svakako moze da aplicira za nju za useljenicku? Jeste da traje al jbg... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 6, 2017 Kao i u vecini slucaja, meni se cini da je je ovde presudio razlog zbog koga bi se vratila kuci. Racunam da razmisljaju da master studije mozes da zavrsis i odande i da ti nisu bile toliko vazne kada si ih kasno upisala. A otac u USA je savrsena varijanta za ostanak tamo. Jednostavno slobodna procena konzula...Pre mesec dana su za vizu odbili i sina nasih kumova, koji je prva godina fakulteta. Naime, njegov otac (nas kum) se razveo pre 5 godina i pre 2 godine je turisticki otisao u USA, u posetu njegovoj devojci iz mladosti...Tamo su se verili i odande zatrazili sredjivanje papira. On sada tamo ima sredjen status, radi, ali na neki nacin ih je prevario i klinca su oduvali. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 7, 2017 Zdravo Procitala sam skoro sve poruke sa ovog foruma i jasno mi je kako sve to oko dobijanja vize funkcionise, ali nisam sigruna sta je pametno uraditi u mom slucaju. Naime, student sam druge godine, dala sam sve ispite do sada, primam stipendiju i sva predavanja su mi obavezna. Volela bih da odem u Ameriku kod decka koji tamo trenutno studira.Mi smo u vezi na daljinu. Neki mi savetuju da ga ne spominjem( ili da lazem da mi je prijatelj) ali sam ga vec navela kao kontakt osobu kad sam popunjavala ds160. Ja sam nesto vise za opciju da kazem istinu, pa sta bude. Jasno je valjda da mi je fakultet jako bitan i da ne bih to tako olako ostavila. Sta vi mislite, sta vam zvuci bolje? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 7, 2017 (edited) Ćao @Kale14 "Zvuči bolje" da ti je on samo prijatelj naravno, ali može im biti veoma sumljivo. Devojka studentkinja ide kod "prijatelja". Neće biti dobro, pogotovo ako se spetljaš tamo pa oni skontaju da to baš i nije istina. Ja sam bila u skoro identičnoj situaciji pre par meseci. Isto sam u vezi na daljinu, studiram, ali sam četvrta godina. Meni su isto rekli da nemam baš dobre šanse i da lažem, ali da je bolje reći istinu!?? E pa ja sam odlučila da ne lažem ništa. Stavila sam njega kao kontakt osobu i kad me je konzul pitao ko mi je on rekla sam da mi je dečko. Pitao me je koliko ima godina, šta radi, gde radi, gde živi itd. Ono što je presudilo su bile moje ocene. Ponela sam izvod svih ocena sa prosekom jer sam mislila da će mi dobro doći. I jeste. Nisam mu nudila papire već je sam tražio. Imam dobar prosek i kad me je pitao "kako da ja znam da ti nećeš tamo ostati" ja sam rekla da imam još puno ispita da polažem (istina ). Nisam išla sa ciljem da tamo ostanem. Rekla sam im da moram da se vratim tad kad sam napisala jer počinje ispitni rok. Mislim da su moje ocene pokazale da mi je stvarno stalo do fakulteta. Tako da obavezno ponesi taj izvod ocena, indeks i ako imaš papire od stipendije. Možda isto račun iz banke gde se vide te uplate. Samo hrabro i smireno odgovaraj na pitanja. Nisu oni bogovi tamo i čak i da ne dobiješ vizu (a nadam se da hoćeš) nije kraj sveta. Srećno, i javi kako je bilo. Edited May 7, 2017 by Pusheen Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 7, 2017 Hvala @Pusheen Sad si mi olakšala. Takođe nemam nameru da ostanem tamo, ali što da ne vidim Njujork ako sada imam priliku. Javljam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 7, 2017 Sorry na off, da li ima posebna tema New York? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 8, 2017 zdravo svima, moze li neko da mi kaze koje su mi sanse da dobijem turisticku vizu, nisam student i zaposlen sam ali ne za stalno., radim u NIS-u pa mi svake godine produzuju ugovor ili su mi mozda vece sanse da probam da upisem neku visu skolu pa da probam preko Work and travel, mada ne znam ni da li ako upisem visu treba da zavrsim prvu godinu ili sta vec? ili da mi neko kaze kako da probam da povecam sebi sanse, da dobijem turisticku, citao sam malo ovde sta je sve pisano, ali nisam stigao sve da procitam pa zato pitam. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 15, 2017 Da li neko zna sta se desava u slucajevima kada neko ima vizu na devojacko prezime, a u medjuvremenu je izdat novi pasos sa novim prezimenom? Da li je dovoljno samo poneti oba pasosa prilikom putovanja? JMBG je svakako nepromenjen, da li na osnovu njega mogu da vide da je u pitanju ista osoba? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 15, 2017 Nema veze JMBG sa vizom, moras opet da apliciras. Samo u slucaju da istekne pasos a da nov koji se izda sadrzi potpuno iste podatke, tada viza u starom pasosu i dalje vazi. Mada na nekim stranim sajtovima ima informacija da moze da se putuje sa starim pasosem, novim i vencanim listom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 16, 2017 Jel znas mozda da li je vencani list dovoljan na medjunerodnom obrascu, ili treba da se prevodi kod sudskog tumaca? Jel ti poznato na kojim sajtovima pise da moze takoda se putuje (sa starim pasosem)? Medju zvanicnim odgovorima na sajtu ambasade pise : "Promena prezimena - Konzularno odeljenje preporučuje da izvadite novu vizu gde će se svi biometrijski podaci sa pasoša poklapati sa podacima na vizi." Posto pise "preporucuje", a ne "obavezno je", mislila sam da moze nesto da se dokumentuje, pa da se koristi stara viza. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 16, 2017 Moje iskustvo potvrđuje da nema pravila. Kao što sam navela u prethodnom postu, moj plan je bio da idem kod dečka koji tamo studira. Odlučila sam da kažem istinu, pa sam na razgovoru na pitanje ' Žašto putujete? ' odmah rekla da bih želela da vidim Njujork i da posetim dečka koji tamo studira. Mlađa žena me je pitala šta on studira, šta ja studiram, gde, koja sam godina I koliko planiram da ostanem tamo? Nije mi tražila ništa od papira pa sam bila u šoku kada mi je rekla da mi je viza odobrena. 😀 Mislila sam da će mi dati vizu na 1-3 godine ili samo jedan ulazak, ali dobih je na 10 😀 Tako da samo hrabro I ako možete, recite istinu! Srećno! P.S. Izvinjavam se što moj post nije vezan za prethodne. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 16, 2017 2 hours ago, ipnodomatio said: Jel znas mozda da li je vencani list dovoljan na medjunerodnom obrascu, ili treba da se prevodi kod sudskog tumaca? Jel ti poznato na kojim sajtovima pise da moze takoda se putuje (sa starim pasosem)? Medju zvanicnim odgovorima na sajtu ambasade pise : "Promena prezimena - Konzularno odeljenje preporučuje da izvadite novu vizu gde će se svi biometrijski podaci sa pasoša poklapati sa podacima na vizi." Posto pise "preporucuje", a ne "obavezno je", mislila sam da moze nesto da se dokumentuje, pa da se koristi stara viza. Nisam siguran za odgovor na ovo pitanje, ali kako supruga koja je US drzavljanin sutra menja pasos u ambasadi zbog promene prezimena, i ok im je ovaj medjunarodni vencani list samo bez posebnog prevoda, mislim da je on i na granicama ok. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 16, 2017 (edited) Pozdrav, Juče sam odbijen za vizu posle manje od 1 minute razgovora. Na srpskom me je pitala zašto želim da idem u Ameriku. Odgovorio sam turistički i u posetu. Pitala je koga želim da posetim. Odgovorio sam ime. Onda me je pitala nešto jako čudno, što me je i navelo da prenesem iskustvo ovde. Pet puta me je pitala istu stvar iako sam joj 4 puta odgovorio da je ne razumem. Recimo da sam rekao da idem kod Džona. A ona me je pitala "Da li je Džon dva?" I tako 5 puta. Šesti put je pitala "Da li je Džon b"? I tako dva puta. Nisam mogao da verujem šta čujem i možda ja nisam naučio dobro srpski tokom svog života, pa ne razumem šta te osnovne stvari znače. Molim nekoga da mi pojasni pošto ona nije. Posle toga me je samo pitala gde sam do sada putovao i ja joj nabrojao 7 država u Evropi i onda mi je dala 214(b) odmah. Razočaran sam što je sve bilo super i profi samo njen srpski što je najvažnije je bio semantički jako čudan. Nemam volje da se cimam ponovo. Edited May 16, 2017 by Jedanodmnogih Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 16, 2017 Nadam se da ce i meni biti dovoljan. Ako mozes, bas mi javi da vidimo da li im je to bilo dovoljno (ionako je to "medjunarodni" obrazak, ali nama su iz jedne zemlje za regulisanje prijave braka trazili apostil pecat ,ovlascenog sudskog tumaca,...) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2017 Dovoljan je bio ovaj izvod iz knjige vencanih na medjunarodnom obrazcu, sad smo se vratili iz ambasade. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 19, 2017 Trebalo mi je 4 dana da shvatim šta mi je gospođa govorila. Pošto sam išao na poziv nekoga za koga radim godinama preko interneta, da me konačno upozna i da budem 7 dana tamo, ona me je pitala u delovima jel ti taj B2? Verovatno je implicirala da nisam trebao za B2 da apliciram nego nešto drugo. Pročitaću do kraja temu pa ću da vidim šta ću naučiti ovde. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 19, 2017 Jbg i ja sad razmisljam o Dzonu i b2. Nista mi nije jasno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 25, 2017 Pozdrav, Decko i ja smo bili tri leta na work and travelu, i obe godine smo hteli da odemo malo turisticki u Ameriku. Odbili su nas inace decko je isao jos dva puta u ameriku kao klinac(sportska viza) i oboje smo imali uk tranzit vize validne u trenutku intervjua, gooomila pecata u pasosu i nista.. inace zavrsna smo godina faksa i imamo 9+ prosek. A svakako planiramo da upisemo master u decembru ali bi za leto da otputujemo u US na mesec dana... ne znam da li da probamo opet? Intervju je trajao jako kratko i sve se cinilo kao da ce nam dati i onda nam je rekla da nismo u dobroj finansijskoj situaciji, i da nemamo cvrste dokaze koji nas povezuju sa srbijom i da bi ona jos malo sacekala... predpostavljam misleci na to da nadjemo stalno zaposlenje itd... mi smo imali sve spremno, imamo ustedjeno od WaT-a na racunima po 10k dolara... ali jbg... to je sve bilo pre tri meseca, razmisljamo da probamo opet uskoro, sta vi mislite? Svaki savet bi nam dobro dosao! Pozdrav!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 25, 2017 1 hour ago, Makky said: Ja bih probala. Hvala, a sta mislis da li treba da cekam jos malo :/ inace jel "smak sveta" ako te odbiju 2 puta? Da li to znaci da smo zapecatili sudbinu odlaska u Ameriku :/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 25, 2017 Pa mozda nije lose da jos malo sacekate.Rekla si da se dvoumila oko vize, mozda ipak imate sanse iduci put.Realno, pred kraj ste faxa, necete sad odustati i emigrirati.Ko ce znati sta je u njihovim glavama, mozda je mislila a sta cete opet u Americi ako ste vec bili vise puta.Nemam pametan savjet.Na drugim forumima sam citala da dobiju drugi put.Ali isto tako neko ne dobije ni peti.Sretno! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 25, 2017 Oni obicno kazu da se ne predaje ponovo dok se "zivotna situacija" ne promjeni. Ako je kod vas sve isto kao i prvi put kad ste predali vrlo je moguce da cete samo izgubiti vrijeme i novac i opet biti odbijeni. Malo mi je nejasno to o losoj finansijskoj situaciji ako ste prikazali 2x 10000. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 25, 2017 1 hour ago, ThirstyTraveler said: Oni obicno kazu da se ne predaje ponovo dok se "zivotna situacija" ne promjeni. Ako je kod vas sve isto kao i prvi put kad ste predali vrlo je moguce da cete samo izgubiti vrijeme i novac i opet biti odbijeni. Malo mi je nejasno to o losoj finansijskoj situaciji ako ste prikazali 2x 10000. Pa pazi, nisu nam trazili papir da to vide a mi smo to ustedeli preko work and travela... citali smo ovde da ne treba da dajemo papire ako nam ne traze... a na aplikaciji pise primarna okupacija i mi smo stavili da smo studenti iako oboje radimo, teniski treneri smo... tako da ne primamo zvanicnu platu vec dobijamo pare na ruke... mislili smo da kada budemo opet pokusali stavimo to kao primarnu okupaciju posto je ona rekla u smislu studenti ste i odakle vam pare za put- u tom smislu nam je rekla za tu ekonomsku situaciju... tako da eto nisam pametna... samo se plasim da ako nas opet odbiju da smo zauvek zatvorili vrata... Hvala vam ljudi na predlozima! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 25, 2017 (edited) Au neverovatno koga oni odbiju. Meni se čini prateći par naših foruma da ove godine imaju poseban pik na mlađu populaciju. Ako su dobili takve "instrukcije" da smanjuju odobravanja mladima onda ne vredi probati opet tako brzo. Ali ako je sve fer i zaista objektivno, naravno da vredi, imate super stanje. Edited May 25, 2017 by Jedanodmnogih Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites