Posted October 15, 2017 (edited) U prevodu da se drzim price da mi je drug.... Po tebi bi trebala da kupim kartu povratnu pre apliciranja za vizu? Pa mogu odneti i potvrdu da nosim fix protezu i da je potrebno jos tipa godinu dana terapije i ako bi hteli da mi napisu operacija zgloba i da mi stave operaciju za neki datum koji takodje potkrepljuje moj povratak u Srbiju? A zasto da nemam u telefonu nase poruke ako telefon ne unosim kada ulazim za vizu? Bar sam to negde procitala i jedan drug mi je rekao. Jedino da odstampam poruke na papir pa da ponesem. Za pocetak bi stvarno ispostovala vizu i vratila se zbog svog posla i nekih svojih obaveza izmedju ostalog i te proteze koju nosim.... Samo mi je bitno da je dobijem da odem tamo... Mislim on je skroz cist sto se svega tice...a nismo vereni da bih isla na verenicku vizu... Edited October 15, 2017 by Mary87 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 16, 2017 SVE informacije se nalaze ovde na vladinom site. trazenje saveta po forumima je nepotrebno i jako nezahvalno. https://ais.usvisa-info.com/sr-rs/niv Kartu REZERVISI ako traze. Ako ne traze nista. Ako te ne pitanju za protezu i zglbove a garantovano ne smeju- nista. Zdravstvene informacije su privatne o Nima se ne diskutuje moze samo da naskodi. SVE informacije Koje ne traze isto tako - nista. Sta imaju roditelji ne pominji nije tvoje vlasnistvo. Drzi se konkretnih odgovora, SVE sazeto bez detalja, bez udubljivanja u pricu samo kratko sto krace to bolje. ne naglasavaj sta si zavrsila. Nisi na intervjuu za iseljenike. Za turisticku je jako malo vazno ko je sta zavrsio. Skolovanih ima na SVE strane nisu vremena ista kao kad su prethodne generacija dolazila. Ako krenes da mases diplomama nece ti dati visu. Officeri su jako dobro trenirani. Prate body language, gestikulaciju, SVE izreceno. Drzi ruke ispred sebe ne stiskaj ih i niposto ne prevrci ocima. Gledaj u sagovornika NI levo NI desno. Glas ni tih ni glasan j dnostavno prirodan ali odmeren I umeren. NIPOSTO PARFEM. Obuci se poslovno. drzi se istine I samo istine. najbolje je da I'm kazes istinu o celoj vezi. pit ace te koliko ste u vezi. Odgovori kratko I precizno u mesec. Zasto? Zato sto je decko bio u SR jednom a najvise MOZDA Dva puta u tom periodu. Odmor MU je par nedelja, 3 max. Ljudima je posao da saberu 2+2 I oni ga JAKO dobro rade. SVE nelogicno registruju;) oni znaju ko ga je u proslosti posecivao I kada. ako resis da pretstavis posetu kao da ides KOD starog prijatelja onda su podatci o vezi irelevantni. Mislim da si razumela sta hocu da kazem a ne kazem jer ne znam koliko je garancija slao u proslosti. Na osnovu nabacanih info Koje si originalno dala se namere nisu videle jasno- tako bi bilo i na razgovoru. PS ne veruj price da se telefon I soc media ne proveravaju. Ljudi lupetaju ne IZ zlobe nego neupucenosti I ono..... srbi SVE znaju Uvek bolje od bilo koga. MOras da sletis sa baterijama napunjenim zarad provere all devices I da mogu da pregledaju poruke. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 16, 2017 Niposto parfem?? Poslovno da se obuce?? Ccc... To sto pises ekspertu iz USCISa, da mora da bude napunjena baterija nije zbog toga sto ce da te proveravaju na soc mrezama vec da vide da je to zaista uredjaj a ne neka naprava. Ali ti si ekspert, najbolje znas. (npr da je obavezna avionska karta za razgovor u ambasadi, sto nije 10 godina bar) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 19, 2017 Supruga i ja posedujemo turisticke vize za Ameriku, vazece do 2021. Bili smo tamo 2011. Ja sam u medjuvremenu izvadio novi pasos ( stari ispunjen pecatima). Planiramo da tokom zimskog raspusta posetimo USA sa desetogodisnjim sinom. Kakva je procedura za izdavanje njegove vize i da li je meni za ulazak u USA potrebno nesto vise od nosenja starog i novog pasosa? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 12, 2017 Pozdrav, imam par pitanja. Sestra i ja smo prethodne dve godine isle u Ameriku preko Work and travel programa,medjutim ove godine obnavljamo godinu na fakultetu i ne mozemo na program, pa smo planirale da apliciramo za turisticku. Zna li neko kolike su sanse da dobijemo? Da li moze da nam pravi problem to sto obnavljamo? Imamo stanove i kola prepisane na nas, cule smo da je to bitno. Imamo cak i amerikance i srbe koji bi mogli da nam posalju recommendation letter, ali ne znamo od koga je bolje da trazimo. Unapred zahvalne na odgovoru. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 15, 2017 Pozdrav svima, Koliko je realno dobiti vizu za USA, ukoliko kazem da idem turisticki, sam. Npr. hocu da provedem novogodisnje praznike u NY. Jel to deluje malo cudno? Jel imao neko slicna iskustva? Zaposlen sam na odredjeno, produzava mi se ugovor na svakih 5,6 meseci i tako vec dve godine unazad. Na meni se vodi auto i vocnjak. Imam i dve macke Hvala i pozdrav. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 15, 2017 To je jako cudno da neki turista hoce da ide u Njujork, koji jos turista ide tamo, pa jos za novu godinu😂 Po nacinu na koji si postavio pitanje, deluje kao da ti to nije pravi motiv puta, vec da ima nesto drugo. No, sasvim je legitimno aplicirati za turisticku vizu, ako hoces da ides kao turista, ne vidim gde je tu problem. Cak i ako imas ko zna kakve namere, opet mozes da apliciras i nadas se da ces ih ubediti u svoje casne turisticke namere ☺ Probaj, pa ces vec videti na cemu si. Srecno! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 15, 2017 Pa otkud znam, razmisljam, sta ce "seljak" iz Srbije sam u NY, pa mi zato cudno Hvala na odgovoru. Sto bi rekao Del Boy: "He Who Dares, Wins". Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 26, 2017 On 11/15/2017 at 11:56 AM, davidjones said: Pozdrav svima, Koliko je realno dobiti vizu za USA, ukoliko kazem da idem turisticki, sam. Npr. hocu da provedem novogodisnje praznike u NY. Jel to deluje malo cudno? Jel imao neko slicna iskustva? Zaposlen sam na odredjeno, produzava mi se ugovor na svakih 5,6 meseci i tako vec dve godine unazad. Na meni se vodi auto i vocnjak. Imam i dve macke Hvala i pozdrav. Ja sam pokušao na identičnu foru, kao idem za NG u NYC, pa ću malo do Bostona, i tako... Dobijem odbijenicu. Slična je situacija i oko zaposlenja bila. Prije toga sam bio na J1 i C1/D vizi. On 11/12/2017 at 3:57 PM, Vanjaa6 said: Pozdrav, imam par pitanja. Sestra i ja smo prethodne dve godine isle u Ameriku preko Work and travel programa,medjutim ove godine obnavljamo godinu na fakultetu i ne mozemo na program, pa smo planirale da apliciramo za turisticku. Zna li neko kolike su sanse da dobijemo? Da li moze da nam pravi problem to sto obnavljamo? Imamo stanove i kola prepisane na nas, cule smo da je to bitno. Imamo cak i amerikance i srbe koji bi mogli da nam posalju recommendation letter, ali ne znamo od koga je bolje da trazimo. Unapred zahvalne na odgovoru. Po meni ni od jednih. A malo mi je prozirna ta situacija kao ide se turistički baš kad obnavljate godinu... #samokažem Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 26, 2017 Jaoo,isto sam i ja mislila kaoo da idem za Novu u Nyc sa sestrom koja je americki drzavljanin a sada je u Bg studira.. ali svakako nisam mislila da ostajem moram doci do 10 januara tad mi pocinju zavrsni ispiti..Sad ne znam kako i sta da im odnesem kao potvrdu da cu se vratiti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 27, 2017 Zdravo drugari, u sredu putujem za Ameriku pa me interesuje koje osiguranje je najbolje za period od 20 dana? Hvala, pozdrav! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 27, 2017 Ne znam koje je najbolje, ali znam koje je najjeftinije Tokio Marine HCC: http://www.hccmis.com/index.php Za 20 dana, sa pokricem od 50K dolara, izadje oko 50 dolara. Poredjenja radi, Uniqa, gde se inace osiguravam za putovanja van SAD, za 20 dana, sa pokricem od 40K evra izadje 30 hiljada dinara, sto je oko 300 dolara. Za Tokio Marine, prvo odaberi da pokrice vazi za "worldwide including US", odaberi minimum pokrica, a to je 50K dolara (ili ako bas hoces, mozes sa pokricem i do milion dolara) i deductible 0, da ne placas nista u slucaju osiguranog slucaja. Platis online, stigne ti na mejl i to je to. Nadam se da ga neces koristiti, a ako zatreba, imas sve instrukcije u mejlu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 29, 2017 Nikad nisam cuo za to osiguranje, ali jos jeftinije i u SRB je registrovano jeste Sava osiguranje, 20 dana 3700 din. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 29, 2017 Tokio Marine je poznato osiguranje na globalnom nivou, ali, nije prisutno na nasem trzistu, pa ti je zato nepoznato. Nisam siguran da kod Sava osiguranja, u primeru koji si naveo, to osiguranje koje pise da je za ceo svet vazi i za SAD, to treba dobro proveriti. SAD, Kanada i Australija obicno imaju posebnu tarifu. A drugo, ta cena koju si naveo je za osiguravajucu sumu od 30000 evra, nisam siguran da je to dovoljan minimum za SAD. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 30, 2017 Evo da ti potvrdim da budes siguran za sledeci put Koristio sam nekoliko puta, upisuje se kao destinacija SAD i vazi tamo. Ne znam koji minimum pominjes (kao dovoljno ti je 50 000$ ali nije 35000$? ne daj Boze da ti treba da aktiviras polisu, nece ti biti dovoljno ni 100 000 ako dodje covek u takvu situaciju da mu je malo "35 000"), ali ako hoces vecu sumu imas i 60 000 evra za 6000 dinara. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 30, 2017 Pa, cemu ce onda da ti sluzi ta polisa, ako ti se nesto desi, a vrednost stete prevazidje osiguranu sumu? Mozes ti da kupis bilo sta, ali time samo zavaravas sebe, osim ako ti nije cilj imas osiguranje tek tako, cisto za slucaj da ti traze na ulasku u zemlju. Eto, recimo, ja sam jednom uzeo worldnomads osiguranje, pa sam tek kasnije shvatio da iz nekog bizarnog razloga ne vazi za drzavljane Srbije. Srecom, nije mi ni trebalo. Minimum osigurane sume nisam mislio u smislu koliko ti hoces minimalno da odaberes, vec koliko je propisano za odredjenu drzavu, npr, kad se aplicira za vizu, pa ti traze osiguranje sa odredjenom minimalnom vrednoscu polise. Doduse, znam za USA ne traze to u konzulatu, ali za neke druge zemlje traze. Ali, ajde, nije cilj da se ti i ja ovde raspravljamo, vec da pruzimo konkretnu i korisnu informaciju, sto smo i uradili. Pa nek svako po sopstvenm nahodjenju proceni sta mu je najbolje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 30, 2017 Poenta je da ti je isti djavo da l je 35k $ ili 50k $, mala razlika. A za minimum ni jedna zemlja ne trazi preko 30k evra bar da znam. Ameri ne traze osiguranje ni u ambasadi ni na granici. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2017 Pozdrav svima. Imam par pitanja. Dobio sam vizu za SAD na tri godine. Planiram da idem sa curom. Na razgovoru smo rekli da idemo u NYC dvije nedjelje za Novu godinu. Međutim put moramo odložiti iz ličnih razloga za sredinu januara. Da li nam na imigracionom mogu praviti problem zbog toga? I kakva je uopšte procedura za ulazak u SAD, šta se ispunjava u avionu, kakva je dalje procedura na imigracionom, na koliko se odobrava ulazak i sl.? Prvi put idemo pa bi da smo spremni Hvala unaprijed. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 4, 2018 Zdravo:) treba mi pomoc,skupljam papirologiju potrebnu za vizu..Zivela sam u americi 2godine,sa stipendijom za sport i fakultet,vratila sam se u Srbiju,i sad sam 4.godina i bavim se modelingom.Izvadila sam uverenja o polozenim ispitima i da sam redovan student,na racun sam planirala da stavim 2000e,jel to dovoljno?Sa modnom agencijom imam ugovor na 5godina,i agencija je stavila da moram 1.aprila da budem u srbiji zbog slikanja.Da li je to dovoljno?Planiram da budem tamo mesec dana da obidjem prijatelje,da li da Kazem adresu na kojoj cu biti jer planiram da budem kod drugarica iz tima. pomagajtee:)) Hvalaa Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 4, 2018 Sta ti znaci da stavis 2000 evra? Mislim da to nema apsolutno nikakve veze da l ce ti dati vizu. I naravno, ako ides kod drugarice stavis tu adresu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 4, 2018 Pa mislim da stavim na racun tu svotu novca , da vide da sam finansijski stabilna ,da imam za taj boravak tamo.Znaci da se ne cimam oko tog garantog pisma,da mi ona ne salje? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 4, 2018 Ma ne, kakvo garantno pismo. A za pare, ne znam da l su uopste nekom to i pogledali ko donese. Zna se ovde kako to funkcionise, pozajmis pare, stavis na racun posle dana uzmes nazad pare i potvrdu i kao imas para. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2018 Pozdrav svima. Treba mi savet pri popunjavanju formulara. Naime, pri prvom popunjavanju kod dela o drzavljanstvu, popunila sam i deo o drugom drzavljanstvu i sve ostale podatke ( druga adresa prebivalista, br pasosa... ), ali me je nakon 5 min izbacilo. Kada sam u drugom pokusaju - sa novim brojem aplikacije- pokusala da navedem sve podatke o drugom drzavljanstvu, opcija mi nije bila omogucena i stalno mi je davao info da sam vec navela te podatke. Pri pregledu aplikacije, stoji da imam dvojno drz ali mi stoji da nemam drugo prebivaliste, sto nije tacno, obzirom da sam i ovde prijavljena, imam nekretninu, posao... Sta sad? Da li da sacekam da prodje 30 dana, pa da opet ispocetka popunjavam aplikaciju? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2018 Pa kako mozes da budes rezident u dve drzave? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2018 9 minutes ago, mveruovic said: Pa kako mozes da budes rezident u dve drzave? Možeš, ako pričamo o pravnom prebivalištu to konkretno zavisi od pojedine države. Npr. Srbija nema problem da ti imaš prijavljeno prebivalište u nekoj drugoj državi pored Srbije, dok npr. u Hrvatskoj to nije dozvoljeno (ako se dobro sećam čak je i prekršaj sa nekom solidnom kaznom). Koliko sam ja upoznat, države u kojima je zabranjeno imati prebivalište u nekoj drugoj državi su u manjini (ne pada mi na pamet trenutno nijedna sem Hrvatske). Što se tiče poreskog rezidentsva i tu je moguće da budeš rezident u dve države, ali tu zavisi kako konkretna država odlučuje ko je njen poreski obveznik (obično su to ljudi koji provode 183 dana i više u jednoj godini, ili 6 meseci u jednoj godini, a neke smatraju samo one koji su prijavljeni kod njih nevezano za to koliko vremena provode u državi). Tu npr. možeš biti poreski rezident dve države, ako jedna određuje na osnovu 183 dana u godinu dana, a druga 6 meseci u godinu dana (tipa od 1.1. do 30.6. = 180 dana) ili ako jedna od njih samo traži prijavljeno prebivalište bez obzira na količinu vremena provedenoj u državi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites