Viza za SAD

2,893 posts in this topic

Da li je neko isao ovih dana na viziranje (turisticka)? Kakva su iskustva, prolaznost? 

Edited by Kataleja 93

Dobar dan svima, novajlija sam sa vizama i treba mi jako puno pomoci oko ovoga.

Da li je moguce dobiti vizu iako nisi zaposlen niti student ?

Novca na racunu ima ustedjevina tokom visegodnjieg maminog rada u jednom privatnoj firmi.

Da li je moguce ikakvu vizu dobiti, razlog je cisto putovanje tj uzivanje za jednu osobu tj mene.

Jedan od roditelja ima imovine na selu, ja sam sa mamom u iznajljenom stanu zeleo bih da posetim USA kako i Njujork, tako bih svratio i do prijateljice u juznoj Dakoti. Ovo bi bio prvi izlazak iz Srbije. Da li je mozda bolje traziti radnu vizu ? Prvi put se susrecem sa ovim 

Hvala unapred na svakoj pruzenoj informaciji

Edited by MarkoBeograd

1 hour ago, MarkoBeograd said:

Dobar dan svima, novajlija sam sa vizama i treba mi jako puno pomoci oko ovoga.

Novca na racunu ima ustedjevina tokom visegodnjieg maminog rada u jednom privatnoj firmi.

Da li je moguce ikakvu vizu dobiti, razlog je cisto putovanje tj uzivanje za jednu osobu tj mene.

Jedan od roditelja ima imovine na selu, ja sam sa mamom u iznajljenom stanu zeleo bih da posetim USA kako i Njujork, tako bih svratio i do prijateljice u juznoj Dakoti. Ovo bi bio prvi izlazak iz Srbije. Da li je mozda bolje traziti radnu vizu ? Prvi put se susrecem sa ovim 

Hvala unapred na svakoj pruzenoj informaciji

Ne mozes traziti radnu vizu ako ides na turisticko putovanje.

1 hour ago, MarkoBeograd said:

Da li me mozete uputiti sta treba uraditi da bih mogao uci u Ameriku ?

Iscitaj ovaj topik, kao i informacije na sajtu ambasade SAD.

20 hours ago, MarkoBeograd said:

Pročitaćeš svakako, ali na ovo konkretno pitanje čisto da naglasim, zbog nekoga ko će možda čitati posle - može, nije uslov da si zaposlen niti student. Jedino bitno je da procene da ne želiš da ostaneš nego da ideš zaista turistički. 

Da li će neko dobiti ili neće dobiti vizu niko na forumu ne može da ti kaže. 

Moje mišljenje, na osnovu toga što si napisao, nema svrhe ni da pokušavaš. Veoma si mlad rekao bih, nikada nisi bio van Srbije, ideš sam kod 'prijateljice', čak ni mama ovde nema svoj stan..   teško.

Da li neko zna koliko vremena treba da prodje od prethodne aplikacije za americku vizu, posto su me odbili prvi put🙄

On 28/02/2018 at 10:48 AM, sheva7 said:
19 hours ago, Bojana16 said:

Da li neko zna koliko vremena treba da prodje od prethodne aplikacije za americku vizu, posto su me odbili prvi put🙄

Ne preporucuje se u narednih sest meseci,mada niko ti i ne brani.Mada ne poznajem nikog ko je dobio vizu a da je aplicirao tako brzo posle odbijanja.

Pozdrav svima.

Imam malo specificno pitanje.. Da li neko zna da li je moguce procitati podatke iz ESTA aplikacije koju sam ranije popunio?

Razlog ovog pitanja je sledeci.. Pre mozda 10-ak godina odbijen sam za turisticku vizu u USA (SRB pasos), i mozda 4-5 godina nakon toga dobio sam madjarsko drzavljanstvo. Aplicirao sam za ESTA vizu, i 3 dana razmisljao sta da upisem pod stavku "da li ste prethodno odbijeni za USA vizu sa ovim ili nekim prethodnim pasosem". Problem je sto se ne secam sta sam napisao. ESTA mi je odobrena, i nisam imao problema sa ulaskom u USA. Sada treba da idem sa istim pasosem, i plasim da ne vide razlicite podatke u dve razlicite aplikacije od iste osobe...

Hvala unapred na pomoci ili savetu.

25 minutes ago, Sasa82 said:

...

Imam malo specificno pitanje.. Da li neko zna da li je moguce procitati podatke iz ESTA aplikacije koju sam ranije popunio?

...

Na žalost, ne znam odgovor na tvoje pitanje. Koliko sam ja shvatio je da ako su te odbili za vizu sa bilo kojim pasošem, skoro je nemoguće da te ne odbiju za ESTA aplikaciju. Ono što sam našao na ovu temu na njihovoj stranici je sledeće:

...

Many people make the mistake of thinking that if they were denied a visa when they were a citizen of one country, then become a citizen of another country, they can travel to the U.S. under the visa waiver program using their new passport. That is wrong. The eligibility question about having been denied a visa does not ask whether or not the denial was made after you became a citizen of another country. It asks, "Have you ever been denied a visa?" - period. If you answer "No" then we determine that you have been denied a visa in the past, we consider that to be fraud, and you will be barred from entry for a number of years. It is better to admit the truth, and then apply for a visa, than go through the experience of being deported for fraud.

...

Uff, ne svidja mi se ovaj isecak... :unsure:

Inace, upravo sam hteo da editujem svoj post, i da dodam da sam pronasao na racunaru sacuvano u pdf-u prethodno popunjen ESTA formular, i vidim da sam napisao da nikada nisam bio odbijen za vizu :blink:

2 hours ago, Sasa82 said:

Uff, ne svidja mi se ovaj isecak... :unsure:

Inace, upravo sam hteo da editujem svoj post, i da dodam da sam pronasao na racunaru sacuvano u pdf-u prethodno popunjen ESTA formular, i vidim da sam napisao da nikada nisam bio odbijen za vizu :blink:

Onda ti je možda bolje da nastaviš da se praviš da nisi nikad video onaj link... 

Da li ti se razlikuje ime u mađarskom i srpskom pasošu?
I da li si davao otiske prstiju kada si predavao za vizu za SAD?

Pokušavam da dokučim možda neki razlog zašto nisu povezali da su te odbili za vizu pre toga.

Ja kada sam prvi put usao sa ESTA-om, posle nekoliko ulazaka sa vizom, sam ocekivao neki komentar apropo razlicitog drzavljanstva (a istih podataka), ali nije bilo nista.

S druge strane, kad sam aplicirao za Global Entry (i dostavio info o srpskom drzavljanstvu), na intervjuu su mi pomenuli agricultural violation koji mi se desio na jednom od prethodnih ulazaka sa vizom (i prethodnim, nevazecim pasosem), nekih 5 godina ranije.

Moguce je da onaj CBP sluzbenik na ulazu (primary inspection) nema taj detaljni uvid.... e sad, ako bi zaradio secondary, tu se vec ne zna sta moze da bude.

Sent from my iPad using Tapatalk

8 hours ago, deleter said:

Onda ti je možda bolje da nastaviš da se praviš da nisi nikad video onaj link... 

Da li ti se razlikuje ime u mađarskom i srpskom pasošu?
I da li si davao otiske prstiju kada si predavao za vizu za SAD?

Pokušavam da dokučim možda neki razlog zašto nisu povezali da su te odbili za vizu pre toga.

Imena u srpskom u madjarskom pasosu su mi ista, jedina razlika su kukice u nasem pasosu.

Za otiske prstiju se ne secam, davno je bilo,

Da, sada mi ne preostaje nista drugo osim da se pravi lud, pa APP...

8 hours ago, jms_uk said:

S druge strane, kad sam aplicirao za Global Entry (i dostavio info o srpskom drzavljanstvu), na intervjuu su mi pomenuli agricultural violation koji mi se desio na jednom od prethodnih ulazaka sa vizom (i prethodnim, nevazecim pasosem), nekih 5 godina ranije.

Sta tacno predstavlja ova agricurtural violation? Zbog cega si to dobio?

35 minutes ago, Sasa82 said:

...

Pretpostavljam da je zaboravio neko meso ili voće (imam par drugara koji su napravili takvu grešku :death:)

4 hours ago, Sasa82 said:

Zaboravio pomorandzu u rucnom prtljagu, pa se setio izmedju pasoske i carinske kontrole [a nije bilo nigde da se baci], i onda kazao na ovoj drugoj.

Zato sada definitivno vodim racuna o takvim stvarima [posto cu izgubiti Global Entry ako mi se to ponovi].

56 minutes ago, ThirstyTraveler said:

Treb'o si da je pojedes :tongue:

Jedan od mojih drugara je to uradio u toku dodatne provere od strane carinika, na njihov predlog...

@jms_uk Baš si naleteo na neke namćore, koji aerodrom je bio u pitanju?

Just now, deleter said:

@jms_uk Baš si naleteo na neke namćore, koji aerodrom je bio u pitanju?

Desava se [svakom] ponekad :unsure: Philladelphia je u pitanju [bila].

Upravo sam pokusao da popunim ESTA obrazac, i vidim da imaju novo polje..

"Da li imate ili ste imali putni dokumenat neke druge drzave"?

Iskreno, iako imam vazeci srpski pasos, najradije bih napisao NE, jer mislim da je veca verovatnoca da vide da sam bio odbijen za vizu ranije. Da li mislite da oni mogu da provere taj podatak? Iskreno, mislim da ni jedna drzava ne moze da proverava tako nesto. Tipa, lista izdatih dokumenata druge drzave... 

2 hours ago, Sasa82 said:

Upravo sam pokusao da popunim ESTA obrazac, i vidim da imaju novo polje..

"Da li imate ili ste imali putni dokumenat neke druge drzave"?

Iskreno, iako imam vazeci srpski pasos, najradije bih napisao NE, jer mislim da je veca verovatnoca da vide da sam bio odbijen za vizu ranije. Da li mislite da oni mogu da provere taj podatak? Iskreno, mislim da ni jedna drzava ne moze da proverava tako nesto. Tipa, lista izdatih dokumenata druge drzave... 

Kad si vec tamo, da li se traze i podaci o drustvenim mrezama korisnika? [ili to jos nije uvedeno?]

Apropo tvog pitanja, ako si ti sa tim pasosem putovao u USA, onda ne moraju da traze to od druge drzave, ta informacija ce biti i kod njih. 

Btw, ti si vec slagao na jednom pitanju, sad hoces i na drugom? Mozda te ne provale, ali ako/kad te uhvate - mislim da onda neces ni vizu moci da dobijes [dobar niz godina].

Postoji pitanje o drustvenim mrezama, ali je opciono.

Za ovo drugo, razumem sta hoces da kazes, ali to pitanje o prethodnom odbijanju se nalazi u onom famoznom nizu gde su pitanja o zaraznim bolestima, spijuniranju, teskom kriminalu, drogama itd. Ako se na bilo koje od tih pitanja odgovori pozitivno, mislim da sledi automatsko odbijanje.

Zna li neko da li postoji mogucnost da dobijemo jutarnji termin u ambasadi (turisticka viza)? U ponudi su samo od 14 h, zar nisu pre imali i jutarnji :unsure:

1 hour ago, Kataleja 93 said:

Zna li neko da li postoji mogucnost da dobijemo jutarnji termin u ambasadi (turisticka viza)? U ponudi su samo od 14 h, zar nisu pre imali i jutarnji :unsure:

Verovatno su popunjeni već popunjeni ti termini.