Posted July 1, 2014 Au... Znachi ni ruchni prtljag, tj. tashna? Nisam putovala Wizzom od kraja 2012. i izgleda da su dodatno pooshtrili mere...Hvala hekata! Dobro je znati!! A proshla sam ODLICNO Nije bilo ranije tako striktno pa eto... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 14, 2014 (edited) Šta ste rekli za plaćanje karticama i kursom - ako na primer hoću da uzmem kartu iz Malmea za Beograd, da biram na sajtu da plaćam u krunama ili da izaberem evre?pošto ću imati dva leta Viz-erom, a nas je dvoje, ponudili su onu foru sa popustima ako sam član kluba. Sad, računao sam da ako je uzmem, na kraju za nas dvoje još ispadnem 10e u plusu na njihove trenutne cene karata. Međutim, koliko vidim, član kluba mogu da postanem jedino ako u toku rezervacije karte kupim i ovu "karticu" sa popustima, ali tako on obračunava kao da i ja i osoba koja putuje sa mnom hoće da bude član. Jesam li to dobro razumeo?Greška, prevideo sam neke stvari. Mislio sam da je u pitanju onaj Wizz premium.. ništa, neću brisati da ostali mogu da vide gde sam se zbunio Edited July 14, 2014 by elefteros Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 14, 2014 Prtljag iz Budimpešte prema Malmeu za jednu osobu je 4200!? Samo komentarišem.. :/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 14, 2014 skuplja karta za kofer nego za coveka Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 14, 2014 Prethodna poruka mi je konfuzna. I sad kad je čitam poželim da je izbrišem.U čemu je suština. Krenuo sam da kupujem karte i sajt mi je ponudio Wizz Discount Club. Sa njom su popusti takvi da se već posle tri kupljene karte isplati.Šta je mene zbunilo? Kada sam potvrdio da želim da postanem član, u sledećem koraku u gornjem delu stranice su bila dva kvadratića koja su nudila još neke njihove pogodnosti. Tu su bile značajno više cene, i kapirao sam da se odnose na dvoje ljudi, tj onaj broj ljudi koji putuje. Što je i tačno, jer ti servisi za to i služe.Što se tiče Wizz Discount Club-a, naplatio je samo meni.U vezi kursnih razlika još uvek ništa ne znam dok ne odem na portal banke kod koje imam račun. Imam svoju računicu, pa ću da vidim koja je razlika. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 15, 2014 I gde se pronalaze ti kodovi za popust? Je l' neko otkrio? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 16, 2014 (edited) I gde se pronalaze ti kodovi za popust? Je l' neko otkrio?U nedelju je npr. bilo finale svetskog prvenstva i valjda su zbog toga davali popust od 20%, a kod je mogao da se nađe na njihovoj fejsbuk stranici, gde sam i videla ovu informaciju. Nisam obraćala pažnju da li je taj kod bio i na sajtu, ali ne bih se kladila.Što se tiče Wizz Discount Club-a, naplatio je samo meni.U vezi kursnih razlika još uvek ništa ne znam dok ne odem na portal banke kod koje imam račun. Imam svoju računicu, pa ću da vidim koja je razlika.Ja sam koristila Wizz Discount karticu, naročito se isplatila kada sam kupovala kartu za četvoro ljudi, naravno i ja sam putovala sa njima, jer to je uslov da dobiješ popust za sve.Kurs im je očajan, tako da ako vam let nije iz Srbije gde se jelte plaća u dinarima, računajte da ćete na kursu izgubiti par stotina dinara, zavisi koliko vam košta karta. Edited July 16, 2014 by Jelena Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 16, 2014 Kurs im je očajan, tako da ako vam let nije iz Srbije gde se jelte plaća u dinarima, računajte da ćete na kursu izgubiti par stotina dinara, zavisi koliko vam košta karta.Pazite ovo - ako se ne varam, to će se desiti samo ukoliko izaberete da plaćate u drugoj valuti koja nije domaća. Recimo, ako hoćete da letite iz Mađarske, a nećete da platite u forintama nego u evrima, razlika je skoro 5 evra!?Iz Švedske ista priča. Pa i da neki drugi kurs izaberete, recimo dinare, ponovo ista priča.Ja sam pre dva dana imao kupovinu u ukupnoj vrednosti od nekih 510e, 4 leta, prtljag, itd. Svuda sam birao lokalnu valutu. Proverio sam juče stanje računa i banka mi je skinula manje od evra na ime provizija ili čega već.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 16, 2014 Pazite ovo - ako se ne varam, to će se desiti samo ukoliko izaberete da plaćate u drugoj valuti koja nije domaća. Recimo, ako hoćete da letite iz Mađarske, a nećete da platite u forintama nego u evrima, razlika je skoro 5 evra!?Iz Švedske ista priča. Pa i da neki drugi kurs izaberete, recimo dinare, ponovo ista priča.Ja sam pre dva dana imao kupovinu u ukupnoj vrednosti od nekih 510e, 4 leta, prtljag, itd. Svuda sam birao lokalnu valutu. Proverio sam juče stanje računa i banka mi je skinula manje od evra na ime provizija ili čega već..Da, verovatno si u pravu, ja sam mahinalno prebacila na dinare jer plaćam sa dinarskog računa, tako da je moguće da je bolje da ostane valuta zemlje iz koje krećeš, pa ti onda banka računa bolji kurs od wizza, ako je tako dobro je za znati Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 19, 2014 Trebala bi mi necija pomoc.Rezervisao sam preko interneta povratnu kartu do Basela za septembar mesec i cekam ponedeljak da uplatim u banci.Posto trebam da imam svoj nalog na njihovom sajtu, morao sam da ga napravim.Medjutim kada se registrujem i izaberem iz padajuceg menija Moje rezervacije, izbaci mi osnovne podatke gde pise kad letim, odakle i dokle, broj rezervacije i ime.Medjutim umesto mog imena pise moje prezime.A pazljivo sam popunjavao sve i bas sam vodio racuna da tu ne napravim gresku jer znam da su rigorozni.Da li ce to predstavljati problem?Jer kad pogledam svoj profil na njihovom sajtu ide redosledom Mr Ime Prezime.Malo mi je cudno prezime, a moze da se protumaci i kao ime i kao prezime.Molim vas pomagajte. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 20, 2014 I zanima me kolika je maksimalna dozvoljena tezina velikog kabinskog prtljaga?Neki kazu da je 10 kg, ali sem dimenzija na sajtu Wizz aira ne pise nista drugo.Sta se desi sa osobom koja im dodje sa 15 kg i kad mu oni kazu da je dozvoljeno maksimalno 10kg, a ta osoba im kaze da to nigde nije naglaseno na sajtu?Sta se onda desava? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 20, 2014 Pitanje 1 nisam baš najbolje razumela. Ono što jesam, ne vidim da će ti praviti neki problem. Piše samo prezime a ne i ime? Ništa strašno, bar ja mislim. Možda će ti još neko odgovoriti detaljnije ili drugačije.Pitanje 2, kabinski prtljag (veliki ili mali) se ne meri. Bitne su samo dimenzije. Ako može da stane u ram na aerodromu koji je napravljen prema dimenzijama koje vidiš na sajtu, prolaziš. Nema ograničenja u težini, opet koliko ja znam. Sačekaj još neki odgovor i bez frke. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 20, 2014 I zanima me kolika je maksimalna dozvoljena tezina velikog kabinskog prtljaga?Neki kazu da je 10 kg, ali sem dimenzija na sajtu Wizz aira ne pise nista drugo.Sta se desi sa osobom koja im dodje sa 15 kg i kad mu oni kazu da je dozvoljeno maksimalno 10kg, a ta osoba im kaze da to nigde nije naglaseno na sajtu?Sta se onda desava? nema ogranicenja tezine, niko neze meriti tezinu, mada moje misljenjer je da je nemoguce spakovati u te dimenzije vise od 10 kg stvari za put, sem ako ne ides na put na kom ti trebaju cigle Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 21, 2014 Moje prvo pitanje je bilo sledece: Rezervisao sam let i cekam sutrasnji dan kako bi otisao do Unicredit banke da to uplatim jer sam cuo da je preko njih najpovoljnija provizija.Posto trebam da napravim svoj nalog na njihovom sajtu to i uradim kako bi obavio rezervaciju.Striktno vodim racuna da ne pogresim kod unosa mog imena i prezimena jer ako se to pogresi mora i da se plati ta izmena.Kada se ulogujem na njihovom sajtu, izaberem Moje rezervacije iz padajuceg menija.I tu pise vreme polaska, odakle letim i gde, broj rezervacije i moje ime.Medjutim umesto da pise u odeljku gde je ime Daniel, tamo pise Arnold.Arnold je meni prezime, a ne ime.To je problem i bojim se da ne dodjem na aerodrom i da me nateraju da im platim tu izmenu koja je ako se ne varam oko 5.000 dinara.A sto se tice drugog pitanja, svugde su pricali kako je maksimalna dozvoljena tezina 10 kg i kako su nekima cak i vagali.Prosle godine sam preko nekih markica dobio Good Year kofer koji je za takve stvari, ali mi nesto nije jasno.Uz torbu smo dobili crtez sa njenim dimenzijama i one su u granicama koje stoje na Wizz air-ovom sajtu.Medjutim kad sam merio kofer metrom ispostavilo se da na crtezu nisu uracunati tockici pa je onda u visini za 1 cm veci od dozvoljene dimenzije.Da li ce praviti problem zbog tih 1 cm?Samo visina premasuje dok duzina i debljina su nekih 3, odnosno 5 cm manja od dozvoljenog.Nadam se da ste me razumeli Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 21, 2014 (edited) Mislim da za prvo pitanje nećeš imati problem. I kod mene stoji prezime u polje Ime, odnosno Name kada se izabere engleski jezik. Bitno je da na papiru za booking gde su jasno razdvojeni ime i prezime nema greške.Što se tiče drugog pitanja, ljudi su u pravu - nikada ne mere težinu. Što se tiče dimenzija, takođe ne mislim da će ti praviti problem zbog par cm. Često se ni ne ubacuje u deo za merenje već se radi odokativno. Ja već treći put malo veći ranac provlačim kao small cabin uz osmeh i komentar da je prošli put bio Small a ne Large. I svaki put uspe Ako nemaš čekiran prtljag, možeš i dirkektno otići na kapiju (iliti gejt) i preneti prtljak kao ručni. Mada, stoji napomena na wizz-ovom sajtu sa non-EU treba da se jave, ali po mom ličnom iskustvu to nije neophodno jer si već čekiran preko neta.Moram da priznam da mi nije jasno kako si uspeo da rezervišeš pa tek onda plaćaš Jesi li razmišljao o otvaranju računa u Intezi u uzimanju internet kartice? Pre rezervacije uplatiš koliko je potrebno, i sve platiš preko neta (bez provizije). U pitanju je debitna kartica ukoliko si skeptičan Edited July 21, 2014 by sofra Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 21, 2014 Meni je sve na srpskom, ali me to buni.Znam da ako pogresis i pomesas ime i prezime moras da placas onu naknadu kako bi oni to ispravili.Bojim se da mi ne prave problem zbog tih centimetar-dva.Placam preko bankovne donznake, rezervisem let dobijem detaljni racun i to je to.Medjutim malo pre sam se vratio iz banke jer sam trebao fakturu koju sam dobio na mail da posaljem banci, a ja to nisam uradio.Verovatno ce mi rezervacija biti otkazana jer pise na njihovom sajtu da treba da se uplati za ,,1 bankarski dan''.Hoce li mi biti otkazana rezervacija i da li cu moci opet da rezervisem?Nemam poverenje u placanje putem interneta.Najbezbednije je tom bankovnom doznakomi tako cu uraditi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 21, 2014 Tvoj izbor, naravno, kako ćeš plaćati, ali mnogo ljudi plaća karticama (Sofra ti je predložio dobru opciju, Intezinu internet karticu, i ja je koristim). Mnogo manje komplikovano, uštedi se vreme. Što se sigurnosti tiče, ona ti je kao neka vrsta pri-pejd kartice, uplatiš na nju kada želiš nešto da kupiš, u ovom slućaju kartu, i to potrošiš tom kupovinom, tako da i da se desi da ti neko otkrije broj ili tako nešto (a ja nisam čula za neki takav slučaj) na njoj ne držiš novac koji bi neko mogao da ti "ukrade". Čini mi se da je ranije i imalo smisla to sa Unikredit bankom jer je provizija bila dosta veća ako se plaća karticom, ali sada mislim da to više nije slučaj. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 24, 2014 Pozdrav! Prvi put putujem low-coast kompanijom, uzeo sam let iz Budimpeste sa malim kabinskim prtljagom, dok drugar sa kojim putujem ima 1.veliki prtljag. Cekiranje preko interneta, nadam se da ce biti otvoreno pre nego sto krenem. Pitanje, u Budimpesti sam vozom oko 15h, let nam je uvece u 23:50. Koliko je potrebno da budemo ranije na aerodromu? Kakve su procedure u vezi cekiranja ( istampanu kartu uz dokument donosim na salter za cekiranje, i ostavljam cekirani prtljag ) Koliko sam razumeo, to je sva procedura, samo pitanje, koliko ranije je potrebno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 24, 2014 S obzirom da imate prtljag, ali i da su u pitanju kasni sati, jedno sat vremena pre poletanja (tj. oko 22:50) bi trebalo da je dovoljno za ležerno stizanje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 24, 2014 I dobro prebrojte kintu koju vam vraća kondukter/vozač u autobusu prema aerodromu jer je mene pokušao da pređe za nekoliko hiljada forinti.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 28, 2014 Pitanje-Da li neko zna, kada Wizzair izbacuje ponudu za prolece 2015?Konkretno, zanima me let Beograd-Stokholm, ali vidim da Wizz izbacuje samo do marta 2015. Pretpostavljam da ce kasnije da izbace ponudu/cenovnik za maj 2015, pa ako je neko upucen, bio bih mu veoma zahvalan Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 31, 2014 Otkud sad 32 kg? Nije li standard 23? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 31, 2014 Ne znam detalje, al kad vidim ovo "up to" znam da je neki marketinški trik Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 31, 2014 Nije trik.Dozvoljeno je do 32kg Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites