Saveti u vezi sa putovanjem Wizzair-om

4,257 posts in this topic

Ok, a jel moze neko ko ima discount club da simulira kupovinu do zadnjeg koraka, da vidimo da li ostaje 19,99 ili se poveca cena. Hvala.

Odavno nisam putovala wizzom iz Beograda, pa me interesuje je li jos uvijek prolazi onih 6 nula koje se upisuju u polje za vizu?

Da, pre dve nedelje se drugar cekirao za Svedsku sa tim nulama.

Kupio sam povratnu kartu za Wizz odstampao sam ukrcaj, ali za povratak jos mi ne da opciju da se cekiram zato sto je vise od 30 dana. E sad pitanje ako me pitaju kada sletim za povratnu kako da im dokumentujem?

Kupio sam povratnu kartu za Wizz odstampao sam ukrcaj, ali za povratak jos mi ne da opciju da se cekiram zato sto je vise od 30 dana. E sad pitanje ako me pitaju kada sletim za povratnu kako da im dokumentujem?

To sto si odstampao je boarding pass - karta sadrzi informacije o odlaznom i povratnom letu.

To sto si odstampao je boarding pass - karta sadrzi informacije o odlaznom i povratnom letu.

Znaci na pultu dobijam kartu sa povratkom? A sad dali ce na istoj to karti biti i datum povratka posto nisam od jednom kupio i povratnu nego par dana kasnije. Hvalaaa!

boarding pas ne moze da postoji za povratni let ...... oni se dobijaju odvojeno.....u planu puta stoji itinerer, a to je sasvim drugo od boarding passa.....Dakle, ako si odstampao boarding pass - ulogovao se na sajt sa svoijim podacima i odabrao online cekiranje i ako je dostupno, valjda je sad 15 dana od dana leta, i to odstampao ili snimio u pdf. formatu pa posle odstampao e  sa tim se pojavljujes na cekiranju....za povratni segment je ista procedura.....dakle 15 dana pred povratak ides na internet i cekiras povratni let...sve to lepo pise na sajti wizza.

/snip

Kada si kupio kartu za putovanje nazad, dobio si mejl sa potvrdom te kupovine?

Odstampaj to.

Mislim da se čovek brine zato što nema povratnu kartu da pojaže u slučaju da mu to traže na granici.

Ali kao što je jms_uk napisao, kartu imaš, odštampaj je ako misliš da ti može trebati. Ona je dovoljna kao dokaz.

A odštampaj i boarding pass, taj za odlazak (možeš i da ga ne štampaš ako prihvataju elektronsk format i imas smartphone).

Moguce da je na to mislio, ali mora da razlikuje boarding pass od plana puta. Plan puta neka odstampa na engleskom i pokaze na granici ako mu budu trazili.

boarding pas ne moze da postoji za povratni let ...... oni se dobijaju odvojeno.....u planu puta stoji itinerer, a to je sasvim drugo od boarding passa.....Dakle, ako si odstampao boarding pass - ulogovao se na sajt sa svoijim podacima i odabrao online cekiranje i ako je dostupno, valjda je sad 15 dana od dana leta, i to odstampao ili snimio u pdf. formatu pa posle odstampao e  sa tim se pojavljujes na cekiranju....za povratni segment je ista procedura.....dakle 15 dana pred povratak ides na internet i cekiras povratni let...sve to lepo pise na sajti wizza.

30 dana

Da, u pravu si, izmedju 30 dana i 3 sata od predvidjenog leta. Dakle, to je to (nisam skoro gledala, jer retko kad mi treba cekrianje na tako dug period :)

Samo su potvrdili sa ovim Parizom da su ubedljivo najgora lowcost kompanija. Malo vise od mesec dana pre polska ladno ukidaju let ponedeljkom za Pariz. Pa su sve karte prodate ponedeljkom prebacili na nedelju. Pa pogledajte cene! Najvise sam dosad njih koristio ali su u pravu na inostranim forumima sto ih toliko ocrnjuju!

20% попуста - сви летови и све дестинације!

Само за чланове WIZZ Discount Club-а

Само ако резервишете 26. марта

Uskoro prvi put putujem avionom, WizzAir-om. Da ne dužim mnogo, brat mi je kupio kartu i ono što mene buni je check-in.  On je uradio online check-in i poslao mi je kartu u .pdf-u. Ali nešto je zapetljao oko check-in i mene interesuje:

- da li je check-in u karti, tj. kada oni budu skenirali ovaj bar-kod na karti, videće da je urađen check-in?

- ili check-in ide na drugi papir, tako da štampam dva papira i nosim?

odnosno kako da znam da li je check-in uradjen?

Ne bih želeo da mi uzmu na aerodromu 15-20 eura za check-in. Bolje za te pare da kupim gumene bombone kao prošli put i podelim prijateljima  ;D

Ako imaš katu onda šta je tu zapetljano. Treba da se urade dva štampanja karte, karta za odlazak i karta za povratak.

Na osnovu broja rezervacije možeš neograničeno puta da potražiš svoju kartu i odštampaš.

Ako imaš katu onda šta je tu zapetljano. Treba da se urade dva štampanja karte, karta za odlazak i karta za povratak.

Na osnovu broja rezervacije možeš neograničeno puta da potražiš svoju kartu i odštampaš.

Karta je u jednom smeru, vraćam se kolima.

Dakle, ako je urađen check-in, on je u karti? Nije fizički drugi papir na kome piše check-in itd?

ne bih da stvaram paniku ali ako ti je karta u jednom smeru ocekuj d te vrate sa aerodroma znam bar 5 ljudi kojima se to desilo

Znam, razmišljao sam o tome. Nosim 500 eura i ja praktično idem samo po auto od brata. Sad, koliko će poverovati u Nemačkoj u to, videćemo.

Znam, razmišljao sam o tome. Nosim 500 eura i ja praktično idem samo po auto od brata. Sad, koliko će poverovati u Nemačkoj u to, videćemo.

moj drug, to znam sigurno, se bavi uvozom automobila i imao je kartu u jednom pravcu za stutgart i 5000e posto tamo kupi pa doveze i nisu mu dali cak je imao i osiguranje za ta 3 dana, Nwmacka je najrigoroznija

Milane, jesu ga vratili Nemci ili naši? Znaš li za još neke situacije?

vratili ga nasi, sada pre nego sto odes na pasosku kontrolu na aerodromu ima neki sto koji su postavili, sedi neki pandur sa kojim obavis razgovor pa te on vrati ili propusti do pasoske kontrole, za ovaj slucaj zanm jer sam ga vozio na aerodrom a od njega sam cuo da su neke njegove posle isto vratili i sa jos nekoliko strana