Saveti u vezi sa putovanjem Wizzair-om

4,257 posts in this topic

U vezi sa prtljagom....

Je l' vam prolazi omanji kofer kao ručni prtljag ako viri iz kalupa? Meni je prošao ranije (nisam sigurna da li su tad već bili uveli onaj veći da se doplati), iako je virio iz onog kalupa podosta (ali ostale dimenzije su se uklapale), al' ne znam da li bih sad mogla da ga provučem.

Imam novi, veći, i volela bih da ga nosim, ali njega bih morala da doplatim (isto može kao ručni), pa prvo da proverim za ovaj manji, kakva su vaša iskustva.

Temišvar Bolonja 22.9 - 29.9. danas 98.77e juče bila 99.03e. Šta mislite, da čekam još ili da kupujem? Znam, nema pravila, ali...

P.S. Šta li je bilo sa Snežom, kako je odradila check-in, Snežo, javi se 123

2. decembar - povratak recimo 6. ili 9. za Dortmunda za oko 30 evra sa Wizz klubom :)

Edited by elefteros

Da li bih nešto mogao da uradim povodom ove situacije - 

dakle, našao sam povoljne karte i imam Wizz exclusive karticu. Da li uzeo samo za sebe ili za još jednu osobu, cena odavde je oko 1700, a povratna oko 2100, tj. karta iz drugog pravca. Međutim, kada upišem još jednu osobu, znači da nas sada ima troje, cena odavde ostaje ista, ali iz drugog pravca više nije 2100 već 3300, i automatski je karta skuplja skoro duplo.

Pretpostavljam da ne mogu da izmuvam da uzmem dve, pa još jednu naknadno? Mora da ide pod isti buking?

Da bi iskoristio popust i ti i putnici koji putuju sa tobom, svi morate biti na jednoj rezervaciji.

Malu uštedu ćeš napraviti, ako za sve troje u odlasku, kupiš karte, na jednoj rezervaciji. Na drugoj rezervaciji, u povratku, budeš ti + 1 osoba sa popustom, a na trećoj rezervaciji treća osoba po punoj ceni. Može se se desiti da cena u povratku padne za nekoliko dana, ali nije sigurno.

Edited by du-ki

Hvala Duki ;) Smisliću nešto

e, a što se tiče prtljaga? Mogu li naknadno da ga uzmem kod čekiranja, i da li će da bude ista cena kao sada? Pošto bih sada uzeo samo karte..

Edited by elefteros

Veliki naklon :)

Poslušaću Dukija - nije uopšte mala razlika - dođe skoro 30e.

EDIT: Bacio sam pogled - naknadno dodavanje prtljaga preko interneta je skuplje za oko 350 dinara nego da ga uzmem sada. Ako nekome zatreba, a nije do sada pitao :)

Edited by elefteros
doznao informacije

Potrebna mi je pomoc vezana za promenu rute leta sa prethodno kupljenom Wizz Flex uslugom.

Dakle kupio sam povratnu kartu BGD - Ajndhoven i sada posto nema svakodnevnog leta i meni vise ne odgovara datum odlaznog leta ja bih menjao rutu tako da dan kasnije letim iz Budimpeste. E sada, kada u rezervaciji menjam rutu za odlazni let, on automatski menja i za povratni let da bude Ajndhoven - Budimpesta, ali ja bih voleo da mi povratak ostane za BGD. 

Da li neko zna, ako ja promenim potpuno povratni let umesto BEG-EIN da bude BUD-EIN, posle toga kada zavrsim sa prvim delom leta i odletim iz Budimpeste i kada mi ostane samo povratni let ponovo da promenim tu rutu i da ga vratim nazad za Beograd.

Nadam se da ste me razumeli. 

I takodje, ima li neki nacin da se kontaktira Wizz sa ovim pitanjem a da nije call centar, tj imaju li neki mail za pitanja?

Hvala unapred na pomoci.

Pozdrav, molim za odgovor.

Da li je mali sklopivi kisobran dozvoljeno nositi u rucnom prtljagu? ne bih zeleo da mi ga negde oduzmu.

Hvala

Eh, koliko nepoverenja u sofru  :shockkk:  Isto pitanje si postavio na drugoj temi i tamo dobio odgovor.

Ništa oni ne oduzimaju.

Ima stvari koje ne možeš da uneseš sa sobom u avion iz bezbedonosnih razloga.

Trebala bi mi necija pomoc.Clan sam Wizz Kluba medjutim sada su uveli male izmene koje me bune.Vodim od majcine prijateljice dvojicu klinaca od 13 godina sa sobom, a posto imam vise od 18 godina mogu da putuju samnom.Kad se prijavim kao clan i kada selektujem mene i jednog od njih dvojice onda je sve ok, imamo pogodnosti po pitanju karata i prtljaga, ali nas je trojica.Kada selektujem mene i njih dvojicu onda gubimo prednosti prtljaga, ali ne i cene karata.Da li to tako moze, jel ok, da mi ne bi kasnije pravili problem na aerodromu?Posto cemu onda ona grupna clanska karta ako mogu trojica da plate nize cene.Mislio sam da izvrsim rezervaciju za mene i jednog od njih dvojice pa za ovog drugog naknadno da izvrsim rezervaciju, ali opet ne moze jer moram da sam i ja na toj rezervaciji kao osoba koja je odgovorna za njega.Nadam se da me je neko shvatio posto je ovo zamrseno.Pomagajte 

Pozdravljam.
Prvi put putujem Wiz Air-om

kupio sam kartu u njihovoj agenciji (Tuzla), za Dortmund..
Eh sad, dobio sam onaj njihov listić,i ispod imaju kao neke makaze, da li to da siječem ili da njima ostavim.
I da li ja trebam da iskopiram onaj njihov list gdje piše datum i vrijeme polaska, i ispod dole barkod. ili???

takođe...

rezervisao sam kartu danas za 3.2.2015 u wiz air-ovoj agenciji i na naplatnom nalogu mi piše 80km (koliko su i naplatili), a na web chek-in 49.99 ( u ovu cijenu je uračunata taksa u iznosu od 16km) ???
Da li mi neko može dati kakvo objašnjenje??? Da li sam prevaren, ili je to samo neka greška.?

Edited by adisk

Da ti pravo kažem, ne verujem ćeš dobiti odgovor jer teško da iko pamti kako tačno izgleda wizzov boarding pass, niti je bitno. Kroz maglu se sećam da je na jednom delu papira boarding pass sa bar kodom, a na drugom neke sličice/reklame i informacije o letu. Opusti se, ne moraš ništa da cepaš, oni će samo skenirati bar-kod i proveriti da li ti se slaže ime s pasošem. Papir ionako ostaje tebi.

Što se tiče cene, opet, teško da iko zna. Sad sam pogledao na sajtu i osnovna cena karte za 3.2. jeste 49,99 KM, ali ako si uzeo i čekirani prtljag, koji se naplaćuje posebno, izađe tih 78.99 KM.

takođe...

rezervisao sam kartu danas za 3.2.2015 u wiz air-ovoj agenciji i na naplatnom nalogu mi piše 80km (koliko su i naplatili), a na web chek-in 49.99 ( u ovu cijenu je uračunata taksa u iznosu od 16km) ???

Da li mi neko može dati kakvo objašnjenje??? Da li sam prevaren, ili je to samo neka greška.?

Ja koliko znam, Wizz nema sluzbenu agenciju. Ono sto si ti vjerovatno platio je naknada za doticnu agenciju..

A moze biti i da je do prtljaga kao sto Dragance rece. :)

Edited by klanfa

Da postavim i ja jedno pitanje, posto putujem u Izrael sa wizz-om u Petak, a nosim samo skolski ranac, koji je mozda par cm veci od navedenih dimenzija za kabinsku torbu, to jest nosim ga skoro praznog tamo, za osnovne sitnice, a vise za pakovanje viska garderobe koju cu morati da skinem, jer mi se ne pesaci natruntan sa dzemperom i jaknom. Da li je dozvoljeno tu istu torbu presaviti, zguzvati ili sta vec na duplo manju dimenziju i kao takva da prodje, ili se trazi da se takva kakva je pokusa staviti u kalup?

Mozda glupo pitanje, ali ovo je inace moj prvi let avionom, pa zelim da znam za svaki slucaj.