Saveti u vezi sa putovanjem Wizzair-om

4,257 posts in this topic

Imam situaciju sa Wizzair-om i ne znam šta da radim. Imao sam dva Wizz leta za 13.03. iz Beograda za Rim a zatim za Aman. Stiže mi poruka sinoć od Wizz da mi otkauzuju let iz Rima za Aman i da me prebacuju na let za 11.03. uz standardno njihovo da mogu da trazim novac nazad, 20% više na račun i tako...e sad meni to ne znači puno jer mi datum 11.03. apsolutno ne odgovara, a usput ostaju mi dva leta još sa njima a to je taj 13.03. za Rim iz Beograda i iz Amana za Budimpeštu. Najradije bih sve otkazao i da mi vrate novac za sve letove pa da putujem negde drugde. Usput da zlo bude veće AirSerbia mi promeni vreme leta iz Bud za Beg 20.03. za kasnije od predviđenog, sa istom opcijom povrata novca itd. Budite pametni pa mi recite šta da radim. Najradije bih otkazao sve i da mi vrate novac. Ovako mi ovi letovi ništa ne znače jer sada ispada da nemam odlazni let za Jordan uopšte, usled promene. Ne znam da li mi univerzum šalje poruku da ne putujem u Jordan ili sam se uhvatio sa pogrešnim avio kompanijama. 

Da li da složim neki srceparajući email da mi propada kompletno putovanje usled njihove promene, da sam stalni njihov putnik bla bla i da mi vrate novac bez onih recimo 20%. Ništa me ne košta da to probam ali čisto sumnjam da će upaliti.

Edited by AleksaSRB

Koje ti alternativne gradove nudi kad pokusas online za zamenis datum za svog naloga? Imas iz Milana let 13-og, recimo. Ako mozes barem to online da zamenis, to ti je najbolje, ne moras da se mlatis s call centrom. Ne znam koju si kartu koliko platio, to se ti preracunaj, pa proceni gde ti je najmanja steta ako odustanes od neke. Pa dokupis kartu iz Rima za Milan, ako je izvodljivo uopste, ili uzmes neku drugu kartu Bg-Milan, ili kako vec. Otkazivanje Airserbia leta Budimpesta-Bg i nije toliko strasno, mozes uz malo cimanja nekim busem, kombijem, ili vozom do Segedina, pa nekako dalje...
U sustini, Wizz ne prepoznaje kategoriju "vezanih" karata, pa tesko da mozes uspeti da zamenis gratis kartu Bg-Rim, ili da pokusas da dobijes novac nazad. Taj gubitak mozes mozda delimicno kompenzovati ako odaberes da dobijes 20% vise novca na svoj Wizz nalog. Ja uvek koristim tu opciju, jer svakako letim relativno cesto njima.

Dodatin problem je sto iz Srbije, barem koliko znam, ne postoji besplatan call centar. Ja sam takve situacije resavao preko call centra, nije islo lako, ali sam uspevao iz nekog petog pokusaja. Nisu ni svi operateri isti, neki kazu odmah da ne moze, ne dozvoljava "sistem" (u prevodu, nemaju pojma kako bi to uradili ili ne zele, pricali smo o tome na drugoj temi), a drugi odrade sve to sasvim normalno, ako imas neki poseban zahtev, mimo protokola, a izazvan njihovim otkazivanjem leta. Ako se odlucis za call centar, razmotri dobro opcije i jasno im reci sta zelis i pokusavaj dok ne uspes :)

Moj predlog je da uzmes 120 posto i ulozis u kartu iz Budimpeste za 12.3. uvece koja je 15e, a let za Rim nek propadne vrv nije kostao mnogo, a zna cesto i da kasni. Povratak ti je ok. Jordan je super nema razloga da ne ides.

Sent from my iPhone using Tapatalk

On 2/16/2024 at 1:50 PM, Dragance said:

Dodatin problem je sto iz Srbije, barem koliko znam, ne postoji besplatan call centar. 

Ako postoji u drugim zemljama, Skype nije lose resenje za zvanje.

Ja pisem besplatan poziv, a zapravo nije, jer se ipak naplacuje cena lokalnog poziva, koja je meni gratis u okviru mobilnog paketa (u Nemackoj). Svakako, sigurno mnogo povoljnije nego 60 RSD/min, kolika je cena zvanja call centra u Srbiji. Nisam bas siguran da skajp uvek moze da prodje, ako je npr. 0800 broj, ili zato sto pise da je dostupno po lokalnoj tarifi za pozive iz date zemlje, ne znam da li je uopste tad dostupno preko Skajpa, kako i da li uopste sistem prepoznaje takav dolazni poziv. Ali, ako nema takvih restrikcija prema Skajpu, mozda bi za neke lokalne brojeve i mogao da radi, probajte. Inace, pozivi se naplacuju po lokalnoj tarifi iskljucivo ako se radi o postojecoj rezervaciji. Evo informacije i brojeva sa sajta Wizzaira, pa ako nekom zatreba, probajte, pa javite kako je proslo:

If your query is related to an existing booking you can contact the Wizz Air Call Centre at domestic rates when calling from the following countries. For exact rates, please consult your phone service provider.

COUNTRY LOCAL NUMBER

Austria +43720775467

Denmark +4578791020

France +33426837304

Germany +498001806542

Hungary +3617555240

Italy +3616777521

Netherlands +31202625762

Norway +4721405663

Poland +48322132916

Spain +34900670781

Spain - callers from Catalonia +34937370069

Ukraine +380893202533

United Kingdom +443309770444

These numbers only handle inquiries about existing bookings. Have your confirmation number, passenger details, route and date of your flight at hand! This number deals with queries regarding existing bookings only.

Edited by Dragance

15 hours ago, sasha16 said:

Moj predlog je da uzmes 120 posto i ulozis u kartu iz Budimpeste za 12.3. uvece koja je 15e, a let za Rim nek propadne vrv nije kostao mnogo, a zna cesto i da kasni. Povratak ti je ok. Jordan je super nema razloga da ne ides.

Sent from my iPhone using Tapatalk

taj jutarnji let za rim nikad nije kasnio, bukvalno je jedan od 3-4 leta koji ne kasne sa BG aerodroma, kad se saberu sve aviokompanije koje lete sa BG aerodroma..Razlog je sto ide najranije, u 06:10, i prvi je let tog aviona u toku dana...

Hvala svima puno na odgovorima. Poslušao sam savet sasha16 te sam prvo prebacio 120% za let Rim - Aman na Wizz račun i onda od tog novca kupio Budimpešta - Aman. Propašće mi Beograd - Rim ali šta da se radi. Video sam da ukoliko hoću da otkažem let (npr. Beograd - Rim) da moram da platim naknadu za otkazivanje 8000 po putniku, tako da mislim da je bolje da jednostavno ništa ne diram i ne pojavim se na letu. zvizhd