Ponovni odlazak u USA

97 posts in this topic

Mene nisi skontao u proslom postu. Poenta je bila da si ti dosao ovde na forum da ti neko kaze idi, jasta ces, nece biti problema. A ne po savjet, i necije misljenje. Garancija od nekoga gore njima ne znaci nista, ali zaboravi to sad, nego samo pozitiva i kupuj kartu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Razume sam ja i hvala svima na odgovorima, nisam ocekivao da ce mi svako reci "idi bez problema", al eto, cisto da se pripremim sta moze da me ocekuje tamo i vidim da moze biti zategnuto 😀al se nadam najboljem :)

Ti ces svakako da pokusas da odes na vencanje kod kuma i tu nema dileme. Uostalom, to je i jedini nacin da proveris da li ce te pustit u SAD ili ne. Niko ovde od nas ne moze sa sigurnoscu da ti kaze ni da ces uci ni da neces. Rekao bih da tebi samo treba neka moralna podrska od nekog anonimnog lika sa foruma. A realno, to ti ama bas nista nece znaciti u praksi :) Racunaj da ce te sigurno dobro propitati zasto si prethodno ostao 6 meseci i dobro smisli kakav ces odgovor da das, a da zvuci razumno, uverljivo i da se ne upletes u sopstvene izmisljene price. Od tog ce najvise da zavisi da li ce ti i koliki boravak odobriti ovog puta. Nabavljanje nekakvog pozivnog pisma ili sta vec moze samo da ti zakomplikuje zivot, u smislu da im bude jos dokaz ekstra da nesto muljas, narocito ako pocnes da se branis time. Ali, nije na odmet imati kontakt adresu kuma, telefon i to iskljucivo u slucaju da ti to zatraze. Ko ide na putovanje bez neke skrivene namere, ide opusteno, bez tone papira i bez motiva da se ikom pravda. Zna se sta je potrebno da se udje u bilo koju zemlju, povratna karta, dokaz koliko novca nosis, rezervacija smestaja, osiguranje. Ostalo su odgovori na jednostavna pitanja, razlog posete, gde ides, sta ces da vidis, koliko ostajes, gde treba da budes opusten i uverljiv. Pa takav i budi, pamet u glavu, nemoj se vise glupirati sa "turistickim" ostancima po 6 meseci i srecno!

Naravno, kontam sve to.

Nisam trazio moralnu podršku 😁 nego eto da vidim iskustva drugih, ako je neko bio u slicnoj situaciji. 

Pre nego sto sam i dosao na ovaj forum ocekivao sam da moze doci do detaljnog razgovora na aerodromu, al rekoh da vidim i sa vama. 

Uglavnom idem, ponecu nesto od dokaza, naravno necu im nabijati na nos, nego ako bas pitaju ili insistiraju. Bicu opusten i to je najbitnije. 

A sto se tice pečata nek mi lupe i na 2 nedelje,ne moraju 6 meseci :)

Hvala druže na savetima 😀

sve ce da ti zavisi od osobe koja je tamo u ambasadi, tako da su iskustva razlicita. naravno, uvek mogu da ti odbiju vizu ako im se cefne. 

moja poznanica, zena srednjih godina skromnog imovinskog stanja, ide svakih 6 meseci u sad i uvek joj daju vizu, a majci mog druga koja ima skoro 70 godina (a on je permanent resident) nisu dali  turisticku vizu da ga poseti. u svakom slucaju, da, ljudi turisticki  putuju i 6 meseci i duze, a viza ti nije overstayed tako da legalno nisi prekrsio uslove vize. 

i oni to znaju, inace bi vizu izdavali na dve nedelje a ne na 3 meseca, 6 meseci+....

Pozdrav svima.Prvi put sam ovde.Molim vas za jedan brzi savet

Radio sam na H2B vizi cetiri meseca i nekih nedelju dana.U Srbiju sam se vratio krajem okotbra.Sve na vreme,sve legalno.E sad ,ja sam upoznao neke ljude tamo pa bih malo da odem turisticki sad u martu.Ostao bih nekih 4 meseca ,ne duze zbog posla.

Koliko je realno da cu da dobijem turisticku vizu?Da li uopste i da pokusavam jer za dva dana treba da javim poslodavcu da li se vracam na leto na H2B

Pa ne bih da me odbiju za turisticku pa da posle izvisim i za posao na leto.A on mora vec od ponedeljka da podnese zahtev.PA moram da znam kolike su mi sanse?Da li je neko imao slicnog iskustva?

Znaci idem cisto turisticki.Da se malo setam.Imam dovoljno para na racunu da pokrijem ta 4 meseca a plus i necu placati smestaj posto cu biti kod prijatelja

Edited by Mali92
promena meseca

Pa ja licno imam druga koji je bio na Aljasci, posle toga je aplicirao za turističku vizu i dobio je.  Al nikad se ne zna kod njih, svakako mozes i treba pokusati. Plus je to sto si bio tamo, radio i ispostovao radnu vizu. 

Pozz 

Samo da javim da sam bio i odbili su me.Nisam proveo ni pet min na salteru.Nista mi nisu trazili od papira,ni izvod iz banke,potvrdu o zaposlenju,potvrdu o odmoru.Samo pasos.Od par pitanja koja mi je postavio najvise je bilo onih o tom dugu kod koga cu da odem.Verovatno je to problem sto imam nekog tamo.Ne znam .Ne znam sta da mislim.Kad mogu ponovo da apliciram?Sta je najbolje uraditi sad?Mozda mogu da promenim odmor,da ga uzmem negde krajem leta.

Nije uopste problem sto imas nekog tamo, imaju i drugi, pa dobiju vizu, evo, ja, npr. Mislim da je glavni problem sto si se vratio sa Work&Travel-a, jer to je klasicna sema, upoznao si ljude i hoces da se vratis i da radis na crno, potencijalno ostanes ilegalno i tu se pali crvena lampica. Gde to ima da upoznas ljude, toliko se zblizite za 4 meseca, pa ides kod njih "turisticki na 4 meseca"? Ne pije vodu. Da si hteo turisticki da ostanes, mogao si mesec dana da putujes Amerikom u okviru Work&Travel programa. Ja mozda i mogu da ti poverujem da je sve to istina, ali za njih to deluje suvise providno. 

Edited by Dragance

@Dragance H2B nije Work&Travel visa (to je J-1 ako se ne varam), i sa H2B-om nema mesec dana za razgledanje SAD-a. H2B ti je "šljakerska" viza, da radiš na ne-poljoprivrednim poslovima nekoliko meseci i onda povratak kući.

Ali slazem se sa Drančetom, realno jako sumnjivo izlgeda cela ta priča. Pored toga, bez obziro što imaš smeštaj, ti moraš da pokažeš da možeš sebe izdržavati 4 meseca, što nije uopšte mala suma novca. Drugo, ko su ti ljudi koji će tebe da ugoste za džabe za 4 meseca. Mislim cela priča je ultra problematična. Moje iskustvo je pokazalo da što je priča lakše svarljiva za službenike to je bolje. To znači, najdosadnije vanila priče, idem na nedelju-dve dana, smeštaju u hotelu, imam dovoljno novca, nemam ljude tamo i sl. Bilo koje odstupanje od ovoga garantuje dodatna pitanja i razgovore.

Da ponovim ono što je rečeno već beskonačno puta ovde. Morate sami biti sposobni da snosite troškove CELOKUPNOG boravka u SAD. To znači, čak iako vam neko kupuje kartu, daje smeštaj i hrani vas vi i dalje treba da imate dovoljno novca da pokrijete taj period u suprotnom najverovatnije će vas odbiti. Nikakve garancije, pisma i kupljene avio karte i sl. neće vam olakšati vizu, čak naprotiv mislim da će samo otežati celu situaciju.

prevedeno sa predhodnog posta- samo pare bato...sto vise para to bolje hehehhe....a zaposlenje, kuce, stanovi, garancije, godisnji odmori , sitna deca itd...to sve njima nista ne znaci.....bar se do sad tako pokazalo....

uostalom, i logicno je....

ako padnes u americi na ulici, i malo se povredis da moras kod lekara, racun ce te izaci 2 soma dolara...uglavnom ti moras da platis na licu mesta, pa ti posle osiguranje refundira kad dodjes kuci...ako nemas kintu da platis, kako ces....

vrlo jednostavno...

kad sam isao prosle god u USA, ostao sam na floridi 3 i po meseca, celu zimu sam prezimio, a u okviru tih 3 i po meseca sam putovao malo i po meksiku, karibima itd....imao sam povratnu kartu kupljenu preko USA, i na njoj lepo pise da ostajem 3 i po meseca...

na aerodormu u sharlotu, gde mi je bilo prvo ulazno mesto u USA, pita me sluzbenik TSA samo jedno- ostajes dugo, jel imas ti to da pokrijes.....imam, evo u kesu 3 soma dolara, i na racunu na kartici jos 4 soma, i imam i kreditnu karticu....evo, jel treba na bankomatu da vadim slip.....ocu da prezimim zimu na toplom ....ne , ne treba, to je dovoljno kinte za tri i po meseca....lepo se provedi na odmoru....kraj konverzacije

ove zime sam ostao na floridi samo mesec dana, nista me nisu ni pitali...verovatno imaju podatke od proslog ulaza heheh

a moguce je i da prate sve, pa vide lepo ko stvarno dodje ko turista, i trosi im pare tamo, kao ja npr. a ko ide da ilegalno radi i ostane....sigurno moze da se sve isprati preko drustvenih medija i sredstava komunikacije

Edited by bam-bam

Niste me bas razumeli. 4 meseca sam radio u USA na h2b a odmor u Srbiji mi trejae 6 nedelja.Toliko sam i mislio da ostanem.Na racunu imam oko 8000 usd sto mislim da je dovoljno pa i da moram sam da placam smestaj,hranu.Nego mi je cudno bilo sto mi bukvalno nista nije trazio od papira,samo pasos.Kao da su se vec spremili unapred da me otkace.

Koliko je najbolje da sacekam dok ne apliciram ponovo?Posto odmor mogu da pomerim za kraj leta ali tad cu moci samo mesec dana.Mada mi je i to dovoljno

ps.sad vidim da sam u prvo postu napisao da bih ostao 4 meseca.Lapsus

Edited by Mali92

4 hours ago, Mali92 said:

Niste me bas razumeli. 4 meseca sam radio u USA na h2b a odmor u Srbiji mi trejae 6 nedelja.Toliko sam i mislio da ostanem.Na racunu imam oko 8000 usd sto mislim da je dovoljno pa i da moram sam da placam smestaj,hranu.Nego mi je cudno bilo sto mi bukvalno nista nije trazio od papira,samo pasos.Kao da su se vec spremili unapred da me otkace.

Koliko je najbolje da sacekam dok ne apliciram ponovo?Posto odmor mogu da pomerim za kraj leta ali tad cu moci samo mesec dana.Mada mi je i to dovoljno

ps.sad vidim da sam u prvo postu napisao da bih ostao 4 meseca.Lapsus

moj odgovor i nije bio posebno upucen tebi, nego generalno...

tvoj slucaj je drugaciji, jer si bio na H2B vizi, i odmah posto si se vratio, si pokusao da dobijes turisticku...to je rizican potez, iz logicnih razloga, isto kao sto su razmisljali ovi nasi korisnici sajta, tako su razmisljali i u ambasadi, a to je- uspostavio kontakte, i evo sad ide da radi na crno na turistickoj vizi, jer kao sto svi znamo H2B je dosta restriktivna, vezuje te za jednog poslodavca, on placa poreze na tebe, ti placas poreze na svoju zaradu itd....sto bi sve, sa turistickom vizom, preskocio...

nista od papira ti nisu trazili, jer u 90% slucajeva i ne traze nikom nista od papira, znaci nisi jedini...pogledaj malo postove u odeljku za dobijanje americke vize....

sto se ponovnog apliciranja tice, malo si uprskao sad s ovim preranim apliciranjem, jer da si sacekao do kraja ovog leta, verovatno bi dobio turisticku vizu, jer to je vec razlika od skoro godinu dana u odnosu na istek H2B....ovako, ne znam sta da ti kazem, ali svakako ne u narednih 6 meseci

Edited by bam-bam

Pa eto,jesam prerano aplicirao.Sad nema nazad,sta je tu je.Sacekacu par meeci pa cu da probam ponovo

6 hours ago, Mali92 said:

Pa eto,jesam prerano aplicirao.Sad nema nazad,sta je tu je.Sacekacu par meeci pa cu da probam ponovo

eto, pitas za savet, i onda sam konstatujes da ces za par meseci ponovo da apliciras....americka ambasada daje preporuku da, od trenutka odbijanja, kandidati ne pokusavaju da predaju novi zahtev za vizu u periodu manjem od 6 meseci jer ,po njima, razlozi za prvobitno odbijanje ne mogu da se promene u periodu manjem od 6 meseci...

Pod par meseci nisam mislio nista pre avgusta.Posto tek tada negde mogu odmor da uzmem ponovo.Taman ce da prodje sest meseci/

Dali bi imao ikakvih problema ukoliko bi htio da posetim rodjenu sestru na mjesec dana koja je vec 10 godina u Americi i zivi legalno i ima vec americki pasos. Ja sam prije ovo sa virusom radio na brodu 4 godina  dobio i  B2 vizu koju sam iskoristio samo jednom, ostao u Americi mjesec dana i legalno se vratio kuci. Hocu da idem kod nje cisto da je posjetim na mjesec-dva.

Ne bi imao problema, mozes i sad da putujes ukoliko nisi bio u prethodnih 14 dana u EU, mozes iz BGa za NY direkt.

5 hours ago, Christian92 said:

Dali bi imao ikakvih problema ukoliko bi htio da posetim rodjenu sestru na mjesec dana koja je vec 10 godina u Americi i zivi legalno i ima vec americki pasos. Ja sam prije ovo sa virusom radio na brodu 4 godina  dobio i  B2 vizu koju sam iskoristio samo jednom, ostao u Americi mjesec dana i legalno se vratio kuci. Hocu da idem kod nje cisto da je posjetim na mjesec-dva.

ako imas vazecu vizu i dalje, putuj brale i uzivaj, neces imati nikakvih problema...samo ponesi pare,u slucaju da  te na carini pitaju dal imas novca za boravak...za mesec -dva ti je dovoljno jedno 3000 $ dolara (racunaj po 1500 mesecno otprilike), ako nemas toliko,pozajmi i  mozes i da stavis na svoju karticu , pa cim predjes granicu ljudi mogu da podignu pare nazad kod kuce, iz tvoje banke.....ako se ostaje duze vremena, obicno pitaju koliko para nosis, a nekad i traze da na bankomatu izvadis slip sa stanjem na racunu....

a sto se ostalog tice, ne brini nista...lep provod ti zelim, i pazi se korone :) 

Ima li neko savet za ilegalni izlazak iz amerike nakon "samostalnog produzenja vize" sa 6 meseci na 6 godina sa id-jem i 50% falsifikovanim ssn. Lol

Ideje su mi uglavnom vezane za Kanadu.

19 hours ago, Burek77 said:

Ima li neko savet za ilegalni izlazak iz amerike nakon "samostalnog produzenja vize" sa 6 meseci na 6 godina sa id-jem i 50% falsifikovanim ssn. Lol

Ideje su mi uglavnom vezane za Kanadu.

idi u key west i raspitaj se za camce koji voze na kubu....to su ilegalni odlasci, ali je sve sa znanjem kubanske obalske straze, sve je organizovano, znam vise amera koji su tako isli na kubu...drugo, znam nekoliko ljudi koji su isto " produzili", samo su izasli normalno letovima za evropu, naravno nikad vise ne mogu da se vrate u USA...ali niko ih nije nista pitao na aerodromu...jedino ne znam ukoliko si utuzen za nesto, pa te goni sud ili policija, onda je vec druga prica...

Edited by bam-bam