Ponovni odlazak u USA

97 posts in this topic

Ako moze mala pomoc..
Imam vazecu americku b1/b2 vizu, bila sam prosle godine na mesec dana preko leta, vratila se uredno, naravno, sve kako treba.
Planiram opet da putujem sad u julu, pa me zanimaju vasa iskustva sa ponovnim ulascima.. sta je potrebno od dokumenata, osim povratne karte, rezervacije hotela? Da li da pripremim jos nesto, za svaki slucaj :)

Hvala :)

Edited by nemoguca

Postavio sam pitanje zato što sam odmah po gledanju ovog posta išao na gugl i zbunio se onim što sam video.

Naime, naišao sam na stranicu američke ambasade za CG (znam, bezveze je, ali me ponelo čitanje), i tamo stoji da ako je viza izdata na period od 3 godine, a osoba je već boravila u Americi tokom trajanja te vize, da službenik na aerodromu može da zabrani ulazak osobi u zemlju ukoliko ne pruži dokaz da je neuseljenik. Što će reći - da ne ide u Ameriku da radi.

Ovo moje zvuči konfuzno, pa koga interesuje neka skoči na gugl i pogleda bolje. Postoje i neke direktive u kojim sve slučajevima službenik može da zabrani ulaz u zemlju..

Edited by elefteros

Karta i $$ i to je to. A ovaj na granici moze da te po diskrecionom pravu odbije bez razloga, mada zaista nigde nisam citao niti cuo da je neko skinut sa granice.

Ja sam ranije pisao o situaciji koju su imali moji drugari, kada su pokušali posle 6 meseci i jednog izlaska da ponovo uđu. Dvojica koja su čak bila u nepovoljnijem položaju od trećeg su prošla bez problema i dobila ulaz na po 6 meseci, dok je treći išao na ispitivanje, da bi svima na kraju dozvolili ulaz ali i dali rok od nedelju dana da napuste zemlju.. tako nešto

Ne znam zaista, nikad nisam videla tako nesto na US aerodromima.

Mene nikad nisu ništa pitali, osim "how are you today?". I mislila sam da po defaultu daju 6 meseci.

Onda, valjda, treba ono standardno: kartica i adresa boravka - rezervacija hotela ili adresa neke rodbine/prijatelja.

Hvala na informacijama.. reko' da vidim kakva su iskustva, da ne bude posle nekih problema ;)
pretpostavila sam da je dovoljna povratna karta, rezervacija hotela i $$$ :)

Ne znam zaista, nikad nisam videla tako nesto na US aerodromima.

Mene nikad nisu ništa pitali, osim "how are you today?". I mislila sam da po defaultu daju 6 meseci.

Onda, valjda, treba ono standardno: kartica i adresa boravka - rezervacija hotela ili adresa neke rodbine/prijatelja.

na koliko ce da ti daju ce ti pisati na onoj beloj kartici koju ti daju. onima kojima treba viza obicno daju 6m, onima koji su na ESTA (visa waiver), obicno dobiju 3m.

Edited by walrus

Da li ima neko iskustva sa ponovnim ulaskom u Ameriku nakon boravka od 5 ipo meseci u slucaju kad je odobreno 6. Hvala unapred na odgovrima ....

Prilikom svakog ulaska ti ponovo odobrava period koliko smes da boravis. Ne znam koliki je razmak izmedju tvog poslednjeg izlaska i ponovnog pokusaja ulaska, ali, valjda maksimalno mozes po 6 meseci u godinu dana da boravis (nisam 100% siguran). Ti nisi prekrsio dozvoljen period boravka, tako da, slepo se drzeci pravila, ne bi trebalo da imas problema. Ali 5 i po meseci jeste prilicno dug boravak koji moze da izazove sumnju da si ilegalno radio i eventualno bude povod temeljnijeg ispitivanja prilikom ponovnog ulaska i potencijalne zabrane ulaska, ako sluzbenik na imigracionom tako proceni.

Nije cak ni 6 meseci maksimalno dozvoljen boravak u godini - moja devojka je pre 2 godine bila kod mene od januara do aprila (malo vise od 3 meseca), onda je otisla u Srbiju na mesec i po dana i pri povratku krajem maja dobila ponovo ostanak na 6 meseci bez ikakvih problema i to na normalnoj turistickoj desetogodisnjoj vizi. Jos je i pitala da li sme da ostane svih 6 meseci posto je vec bila u toj godini, dobila odgovor bez problema, toliko koliko pise. Mi smo bili ubedjeni da ce dobiti maksimalno na 3 meseca, ali eto. Skoro sve zavisi od sluzbenika na koga naletis.

Ti svaki put dobijes na 6 meseci, ali imaju evidenciju koliko ostajes, negde je pisano da ne smes vise od 181 dan da ostanes inace mogu da ti prave probleme.

Drugari,

postoji li mogucnost da se radi bilo dje u USA ako nijesi student, sezonski posao,najvise 2-3 mjeseca pa da se vratis ?

Ima li neko informacije?

cikileta Jedino to rade Kamiondzije. rade po nekoliko mjeseci i vrate se

Edited by jasamtu

postovanje kolege,moze pitanje?

usao sam u usa 21 juna,izasao 1 decembra 2017,iz cg sam i imam vizu na 3 godine.moram li da cekam da prodje 6 mjeseci da bih se vratio u usa ili mogu za 15 dana opet da odem,da li iko zna.

jer sam cuo da pri ulasku u zemlju mozes da ostanes 6 mjeseci i onda 6 mjeseci van a bi opet mogao da udjes

Ne postoji pravilo koliko dugo moraš da budeš van SADa pre nego što ponovo možeš ući (nije kao Šengen). Tako da možeš dan posle što izađeš da se vratiš u SAD.

Međutim ako odeš u tako kratkom roku skoro sigurno te čeka detaljniji razgovor sa graničnom policijom i pri tom ćeš morati da se potrudiš da ih ubediš da imaš validan razlog da za putovanje. Pošto oni prilikom tvog ulaska imaju celu istoriju tvojih prošlih ulaska u SAD i sigurno će im privući pažnju.

Ja idem nakon tri meseca opet za US sutra, idem na nedelju dana. Mislim da nece biti nikakvih problema, ali za ovaj primer pa i dete bi provalilo da radis na crno. Taj boravak od 6 meseci pa onda ulazak posle mesec dana opet nema sanse.

2 hours ago, deleter said:

Ne postoji pravilo koliko dugo moraš da budeš van SADa pre nego što ponovo možeš ući (nije kao Šengen). Tako da možeš dan posle što izađeš da se vratiš u SAD.

Ali ako budes duze od 6 meseci tokom godinu dana, onda tamo boravis [residency rules], sto ne bi trebalo da je moguce na B1/B2 vizi.

Samo da se javim da sam usao posle 3 meseca opet (prethodno i 2016. i 2017. ) bez problema i dobio ostanak 6 meseci ako samo nedelju dana idem. Znaci nema problema (ja sam cak i u proceduri za imigraciju u US i nikakav problem).

Pozdrav svima,

Imam nekoliko pitanja pa ukoliko neko sa iskustvom moze da mi pomogne bio bih mu zahvalan.

Brat je otisao trecu godinu za redom u USA sa turistickom b1/b2 vizom. Prve dve godine je boravio po 6 meseci dok je pri trecem ulasku (pre 2 nedelje) dobio izricito samo 2 meseca, imao je detaljno ispitivanje i toliko su mu dali.  Da bi ostao jos 3-4 meseci u USA,  koja je najbolja opcija koju moze da pokusa a da ne ugrozi ponistenje vize ? 

1. Da podnese zahtev za produzenje turisticke vize dok je tamo (opciono obrazac + advokat =trosak > $1000 )

2. Da napusti USA na nedelju dana posle isteka 2 meseca i ode recimo u Mexico na nedelju dana (?) pa pokusa ponovo ulazak u USA (opciono trosak < $1000)

3. Da pokusa da nadje poslodavca i prebaci se na H2B vizu  (opciono trosak > $1000)

4. Da se vrati kuci pa za krace (?) vreme pokusa opet.  (opciono trosak < $1000)

Nisu glupi, znaju da radi na crno tu cim je po 6 meseci. To da izadje na nedelju dana u Meksiko mogu samo nazad da ga ne puste i da mu poniste vizu. Kao i dolazak ovde na pauzu pa opet da se vrati.