Posted June 8, 2007 ajde predlozite neke zanimljive igrane filmove vezane za putovanja, planinarenja ili slicno...a da nisu samo iskljucivo putopisi. dok se jednog dana ne skupe Putnici i naprave svoj Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2007 lost in translation i sve od pajtonovaca.... dok to ne pogledash nisi chovek... Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2007 Vertical limit Alpinista (Stalone ) Put u Evropu (valjda Road Trip) Lov na zeleni dijamant I i II Sahara Plaža 6 dana 7 noći Indiana Jones Tomb Rider Sivi kamion crvene boje To mi prvo palo na pamet, ima ih punoooo Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2007 "Beach" je stvarno pravi bekpekerski film. Scena kada Leonardo sedi za racunarom u internet kafeu i gleda fotografiju drustva sa ostrva i onako ga u potpunosti "obuhvataju" emocije i secanja na drustvo mi je jedna od posebnih.. "Put oko sveta za 80 dana"(ja mislim na onaj sa Dzeki Cenom) K2 (kada se penju na K2 :] ) Snegovi Kilimandzara (malo je star, ali..) djora je naveo dosta zanimljivih. Put u Evropu (valjda Road Trip) Grdno, ovaj.. grdno gresis.. To nije isti film.. Roadtrip se desava u S.Americi, kada tip posalje pogresnu kasetu devojci, a Eurotrip je put u Evropu, ali u tom filmu su ne znam zasto po meni Evropa i Evropljani totalno ismejani.. Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2007 Da, da Road trip su putešestvije po Americi zbog video kasete. Euro trip je taj na koji sam mislio, mada si u pravu za ismejavanje Evrope (veličina, ist. Evropa, Vatikan...) Postoji sličan film o ćerki američkog predsednika, kada pobegne od tatinih čuvara u Pragu i skita po srednjoj Evropi, ne mogu da se setim kako se zove. Vertical Limit je valjda penjanje na K2. Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2007 Sedam godina na Tibetu - istinita prica o Hajnrihu Hareru, austrijskom alpinisti snimljen po istoimenoj knjizi. Divan film, poucan, zivotan i zanimljiv. Govori o dubokoj licnoj promeni kroz zanimljivu pricu o boravku na Tibetu i prijateljstvo sa Dalaj Lamom. Igra Bred Pit, ali evropska je produkcija i film je izuzetan zaista. Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2007 "Beach" je stvarno pravi bekpekerski film. Scena kada Leonardo sedi za racunarom u internet kafeu i gleda fotografiju drustva sa ostrva i onako ga u potpunosti "obuhvataju" emocije i secanja na drustvo mi je jedna od posebnih.. iako je Leonardo onako... bljak, film je stvarno super. bas je to to sto si rekao za kraj. e super su predlozi! .gif' alt='::'> Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2007 Evo ija nesto da nabacim: 1. Lawrence of Arabia 2. Wizard of Oz 3. O brother where art thou? 4. Ko to tamo peva? 5. Doktor Zivago 6. Y tu mama tambien 7. Easy rider 8. North by Northwest 9. Fear and loathing in Las Vegas 10. The straight story Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2007 Evo jos: 11. Wild at heart 12. The Motorcycle Diaries ...mora da ima i nekih sa John Wayne-om al ne mogu da se setim ni jednog... 13. Himalaya - l'enfance d'un chef - toplo preporucujem 14. Rat race 15. Rain man 16. Pee-wee's Big Adventure ...seticu se jos Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2007 evo i par crtanih ... @Madagaskar @Finding Nemo Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2007 Odlična ideja za temu Poslednji kineski car (Peking) Urga (Mongolija; radi se o mongolskim nomadima u oblasti poznatoj kao "Inner Mongolia" u Kini) http://en.wikipedia.org/wiki/Urga_%28film%29 Uzak (Istanbul, koji je u ovom filmu zavejan snegom... a vidi se i nešto čega više nema, tačnije olupina jedrenjaka nasukanog na kej, koja je pre par godina isečena i sklonjena) http://en.wikipedia.org/wiki/Uzak Indijana Džons III (Jordan, tj Petra) Belo sunce pustinje (kultni sovjetski film, odvija se u pustinjskom Turkmenistanu, jedan deo muzike za film pisao Bulat Okudžava) - http://en.wikipedia.org/wiki/White_Sun_of_the_Desert Lisabonska priča (Lisabon) Buena Vista Social Club (Kuba) I tako dalje, mrzi me sad da razmišljam... ima milion dobrih filmova Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2007 aj pravimo projekcije u prostorijama... Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2007 aj pravimo projekcije u prostorijama... Ja sam za! Gde da nadjemo video beam? Urga (Mongolija; radi se o mongolskim nomadima u oblasti poznatoj kao "Inner Mongolia" u Kini) http://en.wikipedia.org/wiki/Urga_%28film%29 Odlican film koji mi jako treba Imamo dve vrste filmova ovde, one koji se bave samim putovanjima i one koji se bave odredjenim mestima. Mene interesuje film: "Cave of the yellow dog" pa ako ga neko slucajno ima ili ga ne mrzi da skida (ja nemam tu mogucnost) nek se javi Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2007 Odlična ideja za temu e fala vi fala veoma ste inspirativni svi! oma otrcah u video klub da preuzmem neke filmice... bas mi trebaju uz rad nad crtezima samo ne znam di da nadjem filmove sa spiska od bokonona??zvuce zanimljivo. e jos jedna stvar, gde su prostorije ovog bleskastog drustva? evo jos jedan klasik: @mumija? Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2007 "Buena Vista Social Club" i "Poslenji kineski car" imam i ja, pa mozes na pm ili na mail da mi se javis... a za ostalo cimaj Bokonona... Urga ide prvo meni Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2007 moze... a sto se tice projekcija, treba pitati nekog na ftn-u mozda za projektore? ja imam negde u shupi platno (ili stagod) na razvlacenje moram da ga iskopam... sluzio ranije za dijapozitive. Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2007 Na FTN-u ne daju projektore vise ni za diplomske... toliko o njihovoj predusretljivosti Morace nekako drugacije... Evo jos jednog filma : Play time- Jacques Tati- tip koji putuje u posetu rodjaku u velegrad (Pariz) i gubi se medju modernim gradjevinama.... mozda i "Before Sunrise" - to je ona romanticna prica o dvoje koji se upoznaju u vozu dok putuju po Evropi "Before Sunset" - a ovo je nastavak te price... sta ja znam , mozda nije toliko direktno vezano za putovanja sama, koliko za fenomen upoznavanja ljudi iz drugih delova sveta, i nekog instant prijateljstva pa i ljubavi... Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2007 Gde projekcije? U kakvim prostorijama? TIMS - Fakultet za sport i turizam u Radnickoj 30a su pravili do nedavno svakog petka projekcije filmova koji imaju veze sa putovanjima i mislim da bi pristali da u saradnji sa STC ponovo prave projekcije filmova o putovanjima. Oni su prikazivali filmove kao Baraka, The Inconviniet Truth, i jos neke. Bila sam samo na Baraki,... Imaju salu, imaju projektor, imaju veliki beli zid.... A video bim....u krajnjem slucaju mozda mozda bih ja mogla da dobijem sa svog Fakulteta, ali nisam sigurna da bih mogla svaki put da dodjem na projekciju, pa ne znam.....To bih mogla do 16.7 da vam pomognem, ali da bude neki radni dan. Ali stvarno mislim da ne bi los marketinski potez da sa TIMSom, STC organizuje projekcije i onda bi se oni reklamirali po gradu i mozda bi to znacilo jer STC moze da trazi da se njihov logo stavi na plakate i letke....Ne znam.... Naravno te projekcije bi bile besplatne za svakog ko zeli da ih vidi, a ide raspust pa ce prostorije biti slobodne.....No, ako nekog ovo zanima neka mi pise. Gotovo sam sigurna da bi oni pristali. Vlasnici tog Faksa imaju dva sina tako '80 i '80 i neko godiste, i onda podrzavaju mlade i kontaju ih. A za STC su vec culi par puta. Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2007 Tri Sobe Melanholije - Melancholia 3 Rum (na Shvedskom) [2004] u tri price, poetichni dokumentarac bavi se sudbinama dece iz Chechenije, uz svakakve scene koje vrede da se vide. film je dobio 11ak nagrada na raznim festivalima, nominovan za josh 3, mada je dosta i osporavan zbog subjektivnog dozivljavanja 'melanholije' same rediteljke. preporuchujem. Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 11, 2007 Crossing the Bridge....doku o muzickoj sceni u Istanbulu!! Waking life.......jedna drugacija vrsta putovanja Lisabonska prica......nezaboravna muzika i scene Lisabona (mada i vrapci vec znaju ) Nanuk of the north.......nemi doku o cuvenom Eskimu (mada mnogi osporavaju autenticnost filma , no vredi pogledati ) .......ima toga jos...cim se prisetim... Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 11, 2007 Sedam godina na Tibetu - istinita prica o Hajnrihu Hareru, austrijskom alpinisti snimljen po istoimenoj knjizi. Divan film, poucan, zivotan i zanimljiv. Govori o dubokoj licnoj promeni kroz zanimljivu pricu o boravku na Tibetu i prijateljstvo sa Dalaj Lamom. Igra Bred Pit, ali evropska je produkcija i film je izuzetan zaista. jedan moj gost je upoznao tog Hajnriha, preko svog dede, i reche mi da je ga je chova nauchio super stvari vezane za prezivljavanje u prirodi. Evo ija nesto da nabacim: 1. Lawrence of Arabia jedan od mojih omiljenih da preporuchim i ja neke filmove: Malena Mandolina kapetana Korelija Bioskop Paradizo Dolce Vita Betty Blue obavezno Diplomac, Americhki grafiti, LA story... bice josh uskoro Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 11, 2007 Cek malo. Sad mi nije jasno pricamo li o putnickim filmovima ili o filmovima uopste ? Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 12, 2007 longouste malo promashio temu Elizabethtown - roadtrip through USA (pomalo dosadan) Big Fish Midnight Express Little Buddha (zapravo sve od Bertoluchija moze da udje ali ovaj je bash putavanje - Indija, Nepal, Tibet) The Man Who Would Be King Mutiny on the Bounty, Master and Commandeer - ako volite putovanja morima i okeanima u jedrenjaku Kingdom of Heaven - krstashki pohod od Francuske do Jerusalima Lord of the Rings - fantazijsko putovanje Pirates of the Caribbean - At World's End - jos jedno fantazijsko putovanje sa piratima (topla preporuka) Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 12, 2007 The Man Who Would Be King Mutiny on the Bounty, Master and Commandeer - ako volite putovanja morima i okeanima u jedrenjaku Odlicno ! "Swiss familly Robinson" ko nije citao knjigu moze d apogleda film, ja sam uzivao u istom kao klinac... ima nekoliko razlicitih verizja filma pod raznim naslovima... "Cast Away" - prava brodolomnicka prica "The king and I" Kralj Sijama i engleska uciteljica i odlicna uloga Jul Brinera-serija (malo romantizovano)... a posle je napravljena i nova verzija u vidu filma "Anna and the king"- meni malo manje simpaticna... Inace, nabrojali ste ovde super stvari.... Share this post Link to post Share on other sites