Followers 0

predlozi za filmove...

70 posts in this topic

Cek malo.

Sad mi nije jasno pricamo li o putnickim filmovima ili o filmovima uopste ?   :?

:mrgreen:

OK prichamo o putnichkim filmovima ali ipak mislim da su oni filmovi koje sam nabrojao prilichno vezani za putovanja i planiranje istih.

Ja sam se recimo opasno navukao na Italiju kad sam prvi put pogledao Malenu, Dolce Vita i Bioskop paradizo.

Nisu vezani za putovanja ali jesu prilichno za narod obichaje, blah blah

evo josh par

Sibirski Berberin

Le Gendarme  de St Tropez

Paranoja u Las Vegasu...

Meni se u Italiju posebno išlo posle gledanja Amarcord-a :)

Acketa, imam Urgu (btw, ima li neko još od Mihalkova osim ovog, S. Berberina i Varljivog sunca?), to jest ima moj cimer; možemo da razmenimo kataloge, on ima oko 400 filmova. Mene posebno interesuju filmovi reditelja iz ne-evroatlantskih zemalja.

Acketa, imam Urgu (btw, ima li neko još od Mihalkova osim ovog, S. Berberina i Varljivog sunca?),

Imam ja At home among strangers (i Urgu, i Varljivo sunce)...

A putnički filmovi... Iskreno, ne pada mi na pamet puno njih, neke ste pomenuli. Dodala bih:

Ruska barka (r. Sokurov) je pod obavezno, snimljena je u jednom kadru, cela, u Ermitažu, priča istoriju Rusije... Remek-delo.

Fitzcarraldo, za Amazon.

Sad, ne znam, pretpostavljam da je Kurosava obavezan za Japan, a Tarkovski za Rusiju. Ali, tom logikom, i Bergman je za Švedsku :) No sada se već prepliće putnički film, film koji asocira ne neke predele i slično, i film koji je dobro pogledati u kontekstu celokupne kulture neke zemlje... Čini mi se da bih imala više ideja za knjige, nego za filmove koje bih ovde navela :)

strava!

Urgu bih pogledala... i gomiliu nabrojanih filmica...

:LOLLL:

urga je stvarno remek delo.

ja ne bih preporucio bergmana kao putnicko stivo. mozda za putovanje kroz ljudski um ili kroz kulturne miljee ranog 20 veka. :) naravno, u principu ga preporucujem bezgranicno, to mi je verovatno omiljeni reditelj.

epizoda pajtonovaca u kojoj se igraju zmurke kao olimpijske discipline :) (skoro pa put oko sveta)

poslednje vreme sve mi dopadaju ociju neki filmovi koji jako ruzno prikazuju razlicite oblasti (neki gde uhapse neke dve devojke na tajlandu i tu im propadne zivot, a lazno su ih optuzile da svercuju drogu; onda neki u kom brazilski ludi doktor ubija zapadne turiste da bi im uzimao bubrege) . ne mogu sad da se setim nekih normalnijih.

brezuljak votership stoji i ovde, fenomenalan crtani.

da je vise filmova kao fickaraldo :)

mada svaki herzogov film ima savrsenu kameru, tako da, ako samo pogledate lokacije snimanja, nudi puno i u tom smislu (ima neki rani njegov film, sniman u malom ribarskom selu u grckoj - pored opravdane sumnje da tako nesto vise ne postoji u toj zemlji, imam taj film, pa ako neko zeli :))

da dodam:

prolece, leto, jesen, zima i opet prolece. kim ki duk.

Pažnja! Achtung! Warning ! Attantion!

Ovaj post sadrži ozbiljne spoilere tj. ako ga budete čitali faktor želje za gledanjem ovog filma smanjiće se za 5.768 zato što ćete saznati kraj >>> pazi postove dole !

Gledao sam jedan film, pre par godina, a i cini mi se da nije bas najnoviji...

Radi se o nemackom oficiru iz WWII koji iz logora na krajnjem istoku sibira uspeva da pobegne i predje ceo Sovjetski savez za nekoliko godina sve do granice sa Iranom... Sve vreme ga juri jedan ruski oficir, i na kraju kad ga stigne na nekom granicnom prelazu, na mostu, i kad konacno ima priliku da ga uhvati, pusti ga da pobegne... 

Cini mi se da je prica radjena po istinitom dogadjaju... pa mi je zato nekako i interesantna :)

Pojme nemam kako se film zove, al' ako neko zna... neka mi kaze... voleo bih da pogledam ponovo i proverim onaj prvi utisak koji sam stekao...

Film je skroz avanturisticki, taj nemac srece neke silne sibirske narode pa nekog jevrejina u nekom srednjeazijskom gradu... interesantan je film :)

u. odlican film. malo patetican na momente, ali ne zapada do kraja. vredi svih tri sata koliko traje. ime je so weiter wie die fusse tragen, ili 'daleko koliko me noge nose'.

odlicno sto si se setio!

da, i super sto je isprichao kako se zavrshava!!  :maddd:

tu se stavi velikim slovima ***SPOILER WARNING***

Film se zove Gulag i gledala sam ga skoro na TV-u a prvi put sam ga gledala u Ukrajini prvo na ruskom pa na nemackom i sad sam ga konacno gledala sa srpskim prevodom!

;D

Eto ti sad...

Imam dva razlicita filma da trazim :)

Da vam preporucim jedan totalni trash film :

"Samuraj sa 6 zica" iliti "six string samurai"

Tip sa gitarom i katanom putuje preko pustinje da bi stigao u poslednji preziveli grad severne Amerike Lost Vegas gde je kralj Elvis umro... trazi se novi kralj  :hihi:

Film je potpuno sulud...

faktor umanjenosti zelje za gledanjem filma kada unapred znam kraj je 5,768  nono

inace sledece nedleje cu nabaviti 'daleko kolko me noge nose', a postoji realna sansa da nadjem samuraja sa 6 zica... acketa bi to jako cenijo  ;)

" caj u sahari"

" izgubljeni u prevodu"

" kalifornija"

jedna istinita prica:

"Dodir praznine"(Touching the void)... ipak je najtezi silazak

"Plava Laguna"

"Izgnanik" (Da l` se seća neko kako se zvaše ona lopta/prijatelj  :blob: ? )

jos tri:

lovac (kazahtanski, film je onako, do pola je dobar, ali scene i kamera, a narocito ovo pod 1 su uffff)

permanent vacation (uvodni monolog je sjajan, a i film je vrlo putnicko pustolovne prirode)

mistery train :))

Willson  :spot:

Kurosavin Dersu Uzala: pravi film o preživljavanju na okrutnom podneblju sibirske Rusije.

Imam ja DALEKO KOLIKO ME NOGE NOSE, ako jos niste nabavili, mozete kod mene, za maaaale pare :)

Willson  :spot:

Jeste bre  :roll:

Zamalo da nam se utopi glavni glumac zbog njega  ;D

Imam ja DALEKO KOLIKO ME NOGE NOSE, ako jos niste nabavili, mozete kod mene, za maaaale pare :)

moz za coko bananicu?  :banana:

Tri Sobe Melanholije - Melancholia 3 Rum (na Shvedskom)  [2004]

u tri price, poetichni dokumentarac bavi se sudbinama dece iz Chechenije, uz svakakve scene koje vrede da se vide.

film je dobio 11ak nagrada na raznim festivalima, nominovan za josh 3, mada je dosta i osporavan zbog subjektivnog dozivljavanja 'melanholije' same rediteljke.

preporuchujem.

najzad, o najzad, imam ga u div-x varijanti!  kiklop

Sjajne filmove ste naveli! Super je tema. Evo i nekoliko mojih predloga, neki su malo chick movies, ali ne zamerite.

Farewell to the King

Ana i Kralj (Acketa hvala, ali morala sam ponovo da ga stavim)

Povratak (ruski)

Istok, zapad

Francuski poljubac

Kad dodje septembar (Come September) sa Rok Hadsonom i Djinom Lolobridjidom, ako ga neko ima, dajem, ma 100 coko bananica  :blob:

Guest
This topic is now closed to further replies.
Followers 0