Kada ste poceli da sami organizujete svoja putovanja?

30 posts in this topic

evo i da ja kazem nesto na ovoj temi

mozda nisam najbolji sagovornik jer nisam pre cesto putovao sam ali svakako ubrzo planiram i to da uradim!
posto sam iz cg sto se putovanja tice poceo sam sa blzim destinacijama a to su recimo beograd kragujevac dubrovnik skoplje mostar sarajevo prvo neko vece putovanje je bilo na sjeveru italije tacnije milano 3 dana za koji sam uz prevoz potrosio nekih koliko se sjecam 250e zatim je uslijedila SVAJCARSKA koja je po meni najljepsa zemlja na ovoj kugli zemaljskoj u koju sam bio par puta da radim na po 3 mjeseca

od kako sam pronasao ovaj forum saznao sam za mnogo korisnih stvari i tako sam dosao na ideju da krajem ljeta krenem na turu vozom naravno interrail-om od rima preko monaka barse madrida lisabona do zeneve i nazad naravno za prenociste bih koristio hostele ili couchsurfing pa ponekad i koristio nocne vozove da odspavam malo!

svakako uz malo para i DOSTA TRUDA moze sve svudje poc i sve vidjet

Jbg, skočio franak. Za prvi maj se spremam da skoknem do Bazel-Miluza, tj. Miluza, Kolmara i Strazbura, ali Švicu ću u ovoj turi zaobići. Cene trenutno ubijaju.

Evo da ne otvaram novu temu, nadam se da mogu ovde da napisem ovo sto cu napisati :smile:

Bio sam ove godine na ekskurziji (4. godina srednje skole) po Severnoj Italiji i odusevio se. Sada sam zavrsio skolu i zelim da odem samostalno, turisticki u Italiju, desetak dana. Ove ili sledece godine. Procitao sam da je povratna BG-Ljubljana oko 50 e, povratna Ljubljana-Trst oko 17 e, i povratna Trst-Venecija oko 17 evra. Oko nekih 85 evra ukupno ode na put.

E sad, sa skolom preko agencije mi smo vizirali pasose. A ja na internetu nesto citam da ne treba viza za Italiju, pa sam se zbunio. Da li neko moze da me uputi gde da procitam vise o tome ili da mi kaze. Koliko bi otprilike kostalo medjun. zd. putno osiguranje za desetak dana? Osim troskova smestaja, nekih taksi i samog obilaska Italije, da li ima jos nekih troskova?

Viza za Italiju ne treba . Trazi jeftinu avio kartu za Milano recimo . A ima ih iz Bgd . Smjestaj imas od deset evra u hostelima do xxxxx .ostalo zavisi od tebe . Imas puno toga posjetiti za dzabe ali i puno toga sto se placa ulaznica . Hrani se prodavnice i brza hrana , cijene su negdje cak i nize nego kod nas .

Kad budes ima priblizno koje gradove zelis onda cemo ti i detaljnije objasniti