Posted July 1, 2014 (edited) Videviši ovogodišnju lokaciju putničke kuće sve mi se bližom i prijemčljivijom čini ideja da na ovo leto organizujem put ka tom delu planete. Iskreno, s obzirom na relativnu mogućnost jeftinog putovanja, još jeftinije hrane i ostalih potrepština, kao i na verovatno postojanje pomenute putničke kuće; mislim da je moguće otići na put koji ne bi mnogo iziskivao, a koji bi bio sjajno i nesvakidašnje iskustvo.S obzirom da i ja tek istražujem šta bi bilo zanimljivo i interesantno obići na istoku Turske i u Zakavkazju, a što bi se moglo ukomponovati u ovo putovanje, ovu temu sam i zamislio kao mesto gde možemo skupljati predloge, kristalisati sopstvene ideje i, naravno, pronaći saputnike.Ugrubo, ovo bi bio nekakav plan ili bar pokušaj plana puta:1) Uzimanje Balkan Flexipassa (ispod 26 = 53 evra, iznad 26 = 88 evra), sa njim preko Sofije stižemo do Istanbula. Na ulazu u Tursku, zbog radova na infrastrukturi, umesto voza se koristi besplatni autobus, koliko mi je poznato, nije neophodno doplaćivati za spavaća kola na ovom delu puta.2) U Istanbulu bi verovatno ostali 2 dana, on nije kulminacija puta, ali ga je svakako šteta propustiti, smeštaj ili u hostelskoj ili cs varijanti.3) Nastavak puta za Ankaru, pošto mislim da vozovi (bar ovi za koje ne treba doplata) trenutno ne saobraćaju tom rutom, seli bi na jedan od milion autobusa koji tuda dnevno saobracaju (oko 10 evra).4) Stvar je dogovora da li ostajati u Ankari ili odmah nastavljati put, mada ja svakako mislim da bi valjalo ostati bar jednu noć i prikupiti snage za muke koje slede .5) Uzimanje (beplatne) rezervacije za Dogu Express liniju ka Karsu. Kažu da je to jedna od vizuelno najlepših železničkih ruta u Turskoj, put traje preko 35 sati i, kao što rekoh, uz BF je potpuno besplatan.6) Smeštamo se negde u Karsu, Opciono, možemo otići do drevne jermenske prestonice - Anija, mislim da su jedini načini ili taksi ili stopiranje.7) Odavde već nemam jasan plan šta bismo mogli raditi, jedna od opcija je da se stopom (mislim da nema direktnih buseva, mada to uzmite sa rezervom) pravo spustimo do Tbilisija, koji je udaljen oko 300 km. Druga mogućnost je da se ili busevima ili stopom spustimo do primorskog mestašca Hopa (oko 250 km) i odatle peške preko granice do trećeg grada po veličini u Gruziji - Batumija (oko 30 km, mada ima lokalnih buseva koji mogu skratiti tu distancu). Batumi je interesantan grad i tu bi svakako trebalo ostati dan - dva, a onda busom (opet, kažu da je to zanimljiva ruta) konačno do Tbilisija. Tamo se (nadam se) smeštamo kod "naših" i tu bi nam bila baza za eventualno posetu nekim drugim mestima oko kojih bi se dogovorili (npr: Mtskheta, Gori, Kazbegi...). Povratak bi bio istom linijom kojom smo i došli. Uz nadu da će nam BF potrajati (iz poznatog razloga da Turci ne upisuju datume u listu, već samo izdaju rezervaciju), stigli bismo do Ankare, busom do Istanbula, pa nazad ka Srbiji vozom preko Sofije. .gif' alt='::'>- vezano za dužinu trajanja, mislim da je realno da se ovo ostvari u nekom okviru od 14 - 16 dana, i to krajem jula, odnosno početkom avgusta - što se tiče susednih zemalja, moglo bi se razmisliti o poseti Jermeniji (6 evra viza), a mislim da bi poseta Azerbejdžanu ipak bila nepotrebna i zbog cene vize (65 evra) i zbog mnoštva drugih zanimljivih mesta koje je moguće posetiti u GruzijiEto, to bilo to, ako ste zainteresovani javite se, predložite nešto, pa ćemo videti već u kom će se smeru širiti diskusija...Pozdrav, FilipIzvini, mozda nisam pazljivo citala ali sta si odlucio na kraju, kada kreces? Edited July 1, 2014 by Pticica89 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 1, 2014 Ehej, ja sam planirala da krenem vozom pravac Istanbul oko 2.-3.avgusta. Ukoliko ne nadjem nikog za tad isla bih sa vama bar taj deo puta, moze?Naravno da možeš! Mi ne možemo da krenemo pre 7. iz NS jer drugarica brani master rad 6. Tako da ako ti tada odgovara javljaj Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 2, 2014 ja 9. augusta organizujem žurku u nautičkom selu na savi, povodom 1.rođendanca mog kluba ) zato bi mi odgovaralo posle 10 :/ e, sad možda bih mogla da dođem solo do istanbula, pa odatle zajedno.samo mi javite kad planirate da budete tamo i koliko ćete se zadržavati pa možemo biti na vezi = ima tamo wifihvala na razumevanju Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 3, 2014 Moze neko na ovoj temi da mi pomogne u vezi sa nabavkom autokarte Turske?Negde sam procitao da na turistickim info pultovima u Turskoj moze da se pokupi besplatan primerak, pa ako neko zna tacnu informaciju, da ne lutam Hvala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 4, 2014 I šta je na kraju dogovoreno? Je l' neko možda napravio definitivan ili skoro definitivan plan za Putničku kuću a da mu fali baš još jedan saputnik? Meni je samo bitno da proputujem Tursku vozom bar u jednom pravcu. Inače sam super saputnik. Kao ono strašilo bez mozga u filmu Čarobnjak iz Oza.I won't be any trouble, because I don't eat a thing. And I won't try to manage things, because I can't think. Won't you take me with you? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 4, 2014 Tibor i ja idemo verovatno 14. ili 15. Samo, mi ćemo veći deo stopom. Ali eto možda se možemo dogovoriti za povratak, meni je okej da se vratim vozom. Dakle, gosn Scarecrow, sad samo treba da nađete nekoga za odlazak Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 4, 2014 ee, pa meni ako se uklopi okvir vreme/novac = ~15.aug bi mi odgovaralo... nemam ama baš nikakvog iskustva ni koliko bih ostajala, ali bih se uklapala da ne budem sama (nešto mi je to spooky za sad ) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 4, 2014 Zdravo, da li se vec formirala neka ekipa za put kraj jula, avgust? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 5, 2014 koliko dana bi takav put mogao da traje? ja bih se uklopila za avgust tako da se vratim do 16. avgusta.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 5, 2014 Da se upišem i ja na ovu temu, takodje bi isli pocetkom avgusta mi bi vozom dosli, s tim sto bih ja posetila i Baku obavezno. bar na dva dana. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 5, 2014 Anais anais, nadam se da znas da ti za Azerbejdzan treba viza, koja nije jeftina, 65e i moras da imas pozivno pismo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 5, 2014 prvi put cujem za to. nisam znala stvarno, onda cu se potruditi da obezbedim to unapred, ako sve bude po planu, imam frenda u Azerbaijanu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 5, 2014 Zdravo, da li se vec formirala neka ekipa za put kraj jula, avgust? Ima nas cetvoro, krecemo 23-24. jula.U odlasku se ne zadrzavamo nigde, sem gde je nuzno nocenje. Mozda Batumi na jedno vece A u povratku ciljam Istanbul koji dan ako sve bude po planu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 6, 2014 Ima nas cetvoro, krecemo 23-24. jula.U odlasku se ne zadrzavamo nigde, sem gde je nuzno nocenje. Mozda Batumi na jedno vece A u povratku ciljam Istanbul koji dan ako sve bude po planu.Kada planirate povratak? Mozda bih mogla da vam se prikljucim u povratku iz Izmira. I gde planirate da nocite tamo? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 6, 2014 Pozdrav! Drug i ja idemo 19. jula put Tbilisija, vozom do Istanbula, a onda 22. jula Pegazom do Tbilisija. Tamo smo planirali da obiđemo Kavkaz, Svaneti, možda i Soči, Jermeniju.. a u povratku Batumi, Kars i možda još neka mesta, a za kraj preko Ankare do Istanbula i nazad vozom do BG-a.Vidim da većina planira obilazak Turske pre Tbilisija, ali ako ima nekoga ko bi obilazio Tursku u povratku iz Tbilisija, recimo početkom avgusta, neka se javi.Marko Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 7, 2014 Pozdrav! Drug i ja idemo 19. jula put Tbilisija, vozom do Istanbula, a onda 22. jula Pegazom do Tbilisija. Tamo smo planirali da obiđemo Kavkaz, Svaneti, možda i Soči, Jermeniju.. a u povratku Batumi, Kars i možda još neka mesta, a za kraj preko Ankare do Istanbula i nazad vozom do BG-a.Vidim da većina planira obilazak Turske pre Tbilisija, ali ako ima nekoga ko bi obilazio Tursku u povratku iz Tbilisija, recimo početkom avgusta, neka se javi.MarkoMarko koliko je karta Pegasusom iz Istanbula? i da li jos mogu da se nabave karte? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 7, 2014 Mi smo je kupili pre mesec dana za 60 evra, a sada je dosta skuplja. Odnosno za 22. jul, kada mi idemo je sada 75 evra.Evo pa vidi:http://www.flypgs.com/en/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 8, 2014 cao svima, jao ajmo u Gruziju ljudi stopom boli nas uvoooo zivim za ovako nesto, sto se mene tice mozemo da krenemo kad hocete samo da se putuje negde i da bude dobro zezanje )) ajde dodajte me na fb pa da vidimo sta nam je ciniti ovo letooooo https://www.facebook.com/bokarab Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 8, 2014 Bok svima, U Gruziji i Armeniji ću provesti razdoblje od 29.7 - 9.8, a prijevozno sredstvo izabrao sam avion pošto sam limitiran godišnjim.Putujem sam pa je svako društvo dobrodošloMožete me kontaktirati preko FBa https://www.facebook.com/BabbelMarkusLp,Marko Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 9, 2014 Kada planirate povratak? Mozda bih mogla da vam se prikljucim u povratku iz Izmira. I gde planirate da nocite tamo?Iz Tbilisija bi krenuli 5og avgusta, sto znaci da bi u Istanbulu najverovatnije bili 7og i onda bi izbunarili neki hostel.Taj deo puta, zadrzavanje u Istanbulu, jos nismo definisali i mislim da ce to biti reseno u hodu Okvirno, 7-8 avgust bih voleo da ostavim za Istanbul Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 15, 2014 Ljudi drugar i ja krecemo 25-og iz Beograda..Ako je neko zaintresovan da ide tada neka se javi..https://www.facebook.com/nenad.petrovic.988373 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 15, 2014 E ovako, utanacili smo plan. Drugar i ja krecemo 07. avgusta iz Beograda.Planirali smo da budemo u putnickoj kuci od 12. do 16. avgusta, pa idemo na 3 dana u Jerevan, i onda opet Tbilisi od 19. do 22. avgusta, a potom nazad kuci. i Ostali bismo u Istanbulu 3 dana. Trajanje puta 21 dan. Ako ima jos neko zainteresovan neka se javiNecemo mnogo praktikovati stopiranje, ali u tom slucaju, ne verujem da cemo moci svi zajedno da se potrpamo.I druga stvar, mi cemo slati zahteve na couch surfing-u. Za Kars, Batumi i Jerevan. Ako se neko odluci da krene s nama, moze da se desi da necemo svi moci kod iste osobe pa ce mozda morati sam/a da nadje neki drugi smestaj. Ako nam uopste neko odgovori Ako ne, livada je nasa i hosteli Pisite Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 29, 2014 Da li je neko planirao put za gruziju 9og, 10og avgusta? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 29, 2014 ja sam tek posle 9. free jer organizujem žurku u nautičkom selu biser. to znači da pre 10. kad se probudim ne mogu planirati. S tim da.... iskrsli su mi neplanirani troškovi tako da pojma nemam da li mogu da isfinansiram, osim ukoliko nema neko ideju kako da lovu povratim tokom putovanja i slično .gif' alt='::'> Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites