Posted March 24, 2016 Zdravo svima , Zelim da vas sve pozdravim Zelenu kartu sam dobio ove godine preko lutrije za istu Trenutno sam u Chikagu gde zivim i radim . Uposlen sam u jednoj kompaniji za prevoz , zarada je vrlo dobra , sa obzirom da se nema vremena da se potrosi . Medjutim kompanija se prosiruje i stalno je potreban odredjeni broj radnika , pa je meni palo napamet da se dobitnici zelene karte prijave , jer oni imaju prvenstvo u ovoj kompaniji . Nije potrebno znanje stranog jezika , besplatan je smestaj , obuka kao i polaganje ... Ja sam prezadovoljan , meni su cak dali i adresu da se na njoj prijavim za intervju , jer nisam nikoga poznavao u US . Mislim da je to odlicna prilika da se lako pocne u Americi ... Pozdrav svima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 24, 2016 Ja bih da se zapljunem, pa ako me izvuku, idem! 😀 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2016 Pozdrav svima! Da li znate mozda da li neko ko je vec u USA preko turisticke vize i dobije na lutriji moze tamo da aplicira za green card i prodje kroz proceduru ili mora da se vrati u Beograd? Hvala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2016 Mora da se vrati/š u Beograd, ili da završi proceduru u zemlji gde dominatno živi (verovatno sam se glupo izrazio) - da ima prebivalište duže od 6 meseci i sl. Poređenja radi, drugar koji godinama radi u Kataru kao stjuart, tamo je završio proceduru... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 31, 2016 Mislim da AoS moze da se uradi samo sa ne-B1/2 viza. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2016 Izašli rezultati. Vidimo se opet iduće godine u isto vreme! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2016 I naravno opet ništa. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 3, 2016 "This time next year, Rodney..." Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2016 Pozdrav svima opet, Interesuje me da li treba da nosim vojnu knjizicu na razgovor, ja jesam regrutovan i dobio sam vojnu knjizicu ali nisam sluzio vojsku jer je ukinuto redovno sluzenje dok sam bio na faksu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2016 Ne znam kako da editujem prethodni post, Interesuje me i koliko je sigurno dobijanje GC za osobe koje imaju zakazan razgovor, tj da li se desava da neko ko ima razgovor bude odbijen? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 5, 2016 Ne moraš da nosiš vojnu knjižicu. Sigurno dobijaš GC dokle god ispunjavaš minimalni uslov koji su tražili, a to je da imaš 4 godine srednje škole završene REDOVNO (nijedna godina ne sme da bude vanredna) ili ako jesi imao neku godinu vanredno, da neka profesija kojom se baviš, spada u deficitarne profesije i da u tome imaš minimum dve godine radnog iskustva. Nijedan od ova dva uslova - nema prolaza :/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 7, 2016 I naravno opet ništa. Po 12.-i jubilarni put. Vise srece sledece godine - vidimo se u oktobru. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 9, 2016 On 5/5/2016 at 0:20 AM, elefteros said: Ne moraš da nosiš vojnu knjižicu. Sigurno dobijaš GC dokle god ispunjavaš minimalni uslov koji su tražili, a to je da imaš 4 godine srednje škole završene REDOVNO (nijedna godina ne sme da bude vanredna) ili ako jesi imao neku godinu vanredno, da neka profesija kojom se baviš, spada u deficitarne profesije i da u tome imaš minimum dve godine radnog iskustva. Nijedan od ova dva uslova - nema prolaza :/ Sa dva faksa koja su oba deficitarna i 7 godina iskustva kapiram da necu imati problem Hvala puno na odgovorima! Javljam u junu kako sam prosao. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 14, 2016 Pa više nisam siguran da ce biti sledeci put Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 22, 2016 (edited) Pozdrav svima. Popunjavam DS-260, ne vidim nigde da treba da se uploaduje fotografija!? Da li to znaci da se fotografija ne unosi u DS-260 vec se nosi sa sobom na intervju? Ili je meni nesto promaklo negde? Unapred zahvalan svima. Edited May 22, 2016 by toske10 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 1, 2016 Fotografije se ne unose prilikom popunjavanja ds-260, nose se na intervju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 1, 2016 Cao drugari. Jako me zanima da li ima lutrije i dalje, jer ja radim na brodu, vec neko vreme, malo mi je muka od toga, pa bih, naravno, da zapalim. A kako nas srbe nigde nece, htedoh da probam na ovaj nacin medjutim ne znam postoji li jos ili ne. Iako, nazalost, samo sa srednjom skolom, imam poznavanje engleskog i spanskog, i to izuzetno, pa bi mi Amerika sasvim dosla k`o kec na 10 sto bi se reklo, jel`.... Nadam se prosla bih zbog toga ali, ko zna.... nadam se odgovoru da bar znam da li da se nadam ovome i dalje, ili pak da trazim nesto trece....Hvala puno unapred Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 3, 2016 Znace se na jesen, kada je prijavljivanje. Sent from my iTelephone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 25, 2016 Pozdrav svima! Da li prijava za Green Card utice ako bih ,recimo hteo turisticki posetiti SAD posle apliciranja? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 26, 2016 Ne utice. Tek ako te izvuku, i kad se podnese zahtev - onda utice (showing immigration intent). Prijave su u toku, do 7. novembra (moj 13. pokusaj). Sent from my iPhone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 26, 2016 Ok! Puno hvala i sretno svima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 8, 2017 (edited) Morao sam da se registrujem ovdje samo da odgovorim na ovu temu. S obzirom da sam vidio da dosta ljudi koji su 3 ili 4 razred srednje skole hoce da "ode preko grane" i to sve uz komentare skupicu pare kako znam samo da odem. Ja isto imam 18 god.(4ti razred). Za ljude od 30,40,50 god ok. Ali sa 18 otici da bi bio radnik na minimalcu jer jedino to i mozete biti bez ikakve diplome... Trenutno najaktuelniji odlazak u ameriku je preko work and travel programa,upisete ovdje fakultet pa svako ljeto u ameriku,onda stekate pare pa na master vani ako ne u ameriku onda negdje u evropu.Ili upisete neki comunity collage u americi,imate 18god. i zivot pred vama,ako nemate ustedjevinu sa kojom bi "poceli" tamo prvenstveno sa nastavkom skolovanja dzaba vam ovo...svaki posao je placen ali amerika je poznata kao zemlja mogucnosti,malo istrazite kako na najbolji nacin to da iskoristite a ne "samo da odem pa sta bude". Edited January 8, 2017 by Burek77 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2017 (edited) E, svaka ti cast na stavu i zrelosti! Zelim ti da uspes u svojim ciljevima, samo, budi spreman na to da zivot nekad ima drugacije planove za tebe od onih koje si ti zamislio U svakom slucaju, mislim da ces ti vec odabrati pravi put, samo polako i sve ce doci na svoje. Edited January 9, 2017 by Dragance Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 10, 2017 Nema tu pravila. Lakše i bolje će uspeti električar ili automehaničar nego npr. diplomirani filolog, filozof, ekonomista, pravnik sa diplomom iz Srbije. Nastavak školovanja u inostranstvu je neka druga priča i to je ok ali jednostavno nije za svakog. Ako neko nema ambicije da ide na postdiplomske studije, nema razloga da sa srednjom ili zanatom gubi vreme u Srbiji i radi za 22-30k dinara nekoliko godina. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites