Followers 0

Nedoumice oko vize za UAE

58 posts in this topic

21 hours ago, dani993 said:

Da li je potrebna tranzitna viza za Abu Dhabi ako ostajem samo 4 sata tamo? 

Nijee, ukoliko ostajes samo na aerodromu/ne ulazis u emirate.

On 6.6.2016. at 2:46 PM, dani993 said:

Da li je potrebna tranzitna viza za Abu Dhabi ako ostajem samo 4 sata tamo? 

ne....samo preko 24h

I sad me prodje jeza kad se setim kako sam platila 200 i nesto evra jer sam prekoracila boravak u Dubaiu....zanela se....ja sam mislila da mogu da ostanem u okviru datuma na vizi a zapravo je mesec dana a ulazak je u okviru tih datuma. Slobodno se smejte mojoj gluposti......:/ nije bilo prijatno biti sproveden u neku sobu sa njihovom policijom.......neznamnisampametna

moj prvi post ovde, pa umesto nekog lepog putopisa, odmah pitanje...

stopover mi je u abu dabiju, sedam sati, i ukljucuje prevoz shuttle busom s jednog terminala na drugi.  da li to po njima podrazumeva "napustanje aerodroma", odnosno da li treba tranzitna viza? 

i ja sam nasla na netu info da ne treba nista ako je za manje od 24 sata https://united-arab-emirates.visahq.com/requirements/Serbia/#!united-arab-emirates-airport-transit-visa, ali na sajtu ambasade pise da je viza potrebna i za "tranzitase" http://www.mfa.gov.rs/sr/index.php/konzularni-poslovi/putovanja-u-inostranstvo/vize-za-inostranstvo-i-informacije-o-drzavama/100-spisak-zemalja-za-putovanje-u-inostranstvo/10570-uae?lang=lat

i sad, kome verovati?

ima li neko najnovijih vesti 's terena"? :smile:

Isto pitanje, godina 2017: Da li je potrebna tranzitna viza ako presedam na aerodromu Dubai?

- Drzavljanin Srbije sa boravistem u Holandiji.

- Ne zelim da izlazim iz tranzitne zone.

- Let je australijskom avio kompanijom: Amsterdam-Dubai-Melbourne.

Iznad postoje 2 razlicita odgovora na ovo pitanje

1. ne treba uopste

2. ne treba ako je presedanje <=24h

Da li neko od putnika koji su presedali moze da potvrdi tacnu informaciju ili uputi na adresu gde moze da se proveri?

Za sada sam poslao mejl na adresu konzulata u Beogradu i cekam odgovor. Ovo su veoma frekventni aerodromi po pitanju tranzita, nadam se da ce se javiti neko ko je imao iskustvo.

Hvala.

Pozdrav, poslao sam el. postu na adresu konzulata uae u Beogradu u vezi tranzitne vize sa srpskim pasosem. Adresu sam nasao na ovoj stranici.

Odgovor je:

Sva zadržavanja do 12 sati, a koja ne podrazumevaju izlaženje iz tranzitne zone i napuštanje aerodroma, ne podležu tranzitnom viziranju.

Stoga, tranzitna viza definitivno nije potrebna, ali bi mozda ljudi koji se zadrzavaju duze od 12 sati trebalo da budu pazljiviji ili da izbegavaju. 

Ima li vesti vezanih za ukidanje viza?

Toliki sporazumi potpisani, prijateljstvo druzenje, mi njima ukinuli a vec godinama oni nama nista. U medjuvremenu ukinuse raznim zemljama, od skoro i za CG...a nama mucak . . .

Pošto su izgleda i crnogorci na isti način ukidali međusobno vize sa UAE (preko protokola o promeni postojećeg sporazuma), bacio sam pogled koliko je trebalo u njihovom slučaju da zaživi cela stvar.

Oni su potpisali prokol 17. oktobra 2017, a vize su ukinute oko šest meseci kasnije (31. marta 2018.) nadam se da će u našem slučaju biti brže (ili bar da nije sporije...)

Pozdrav svima.

Zanima me da li je neko putovao u Emirate skorije, zapravo posle novembra 2018?

Na forumu KP piše da su tada ukinute za Srbiju i Hrvatsku, ali i na sajtu ambasade kao i Etihada stoji samo Hrvatska, ne i Srbija. :(

Pozvaću ambasadu u ponedeljak da proverim, ali sam nestpljiv. Ako neko ima iskustva, hvala unapred.

Ivo.

Nije još ukinuta, trebala bi biti uskoro, ali nažalost nema precizne informacije koliko uskoro...

On 11/9/2018 at 12:43 PM, deleter said:

Pošto su izgleda i crnogorci na isti način ukidali međusobno vize sa UAE (preko protokola o promeni postojećeg sporazuma), bacio sam pogled koliko je trebalo u njihovom slučaju da zaživi cela stvar.

Oni su potpisali prokol 17. oktobra 2017, a vize su ukinute oko šest meseci kasnije (31. marta 2018.) nadam se da će u našem slučaju biti brže (ili bar da nije sporije...)

u nasem slucaju prodje vise od 6 meseci :)....

evo i vlade prave zajednicke sednice, ali ce izgleda ministrima trebati viza da prisustvuju tim sednicama haha...koji blamage ovo sa vizama za uae

4 hours ago, bam-bam said:

u nasem slucaju prodje vise od 6 meseci :)....

evo i vlade prave zajednicke sednice, ali ce izgleda ministrima trebati viza da prisustvuju tim sednicama haha...koji blamage ovo sa vizama za uae

Oni imaju diplomatske i službene pasoše, a za njih ne treba viza...

22 hours ago, deleter said:

Oni imaju diplomatske i službene pasoše, a za njih ne treba viza...

ma znam, to je bilo vise ironicno...pa nemaju valjda svaki prevodilac, sekretarica i zapisnicar sa sednica, kao i ostale cate, kuriri itd.  tamo, sluzbene pasose? i na njih sam mislio...a znas kako je to kad se putuje sluzbeno, i to o drzavnom trosku...verovatno vode i kafe kuvaricu heheh..pa to niko ne placa( sem nas obicnih gradjana
kroz porez), pa zasto bi se stekarilo :)

1 hour ago, bam-bam said:

ma znam, to je bilo vise ironicno...pa nemaju valjda svaki prevodilac, sekretarica i zapisnicar sa sednica, kao i ostale cate, kuriri itd.  tamo, sluzbene pasose? i na njih sam mislio...a znas kako je to kad se putuje sluzbeno, i to o drzavnom trosku...verovatno vode i kafe kuvaricu heheh..pa to niko ne placa( sem nas obicnih gradjana
kroz porez), pa zasto bi se stekarilo :)

Iskreno ne bih se iznenadio, obzirom ko sve u našoj državi poseduje diplomatksi pasoš, zašto ne bi i svi oni imali službeni...

ja se vratih juce u srbiju preko brace, samo znam da sam morao da presedim na aerodromu, ne pustise me braca da udahnem malo bratskog svezeg vazduha....sreca pa nije dugo trajalo :)

On 5/7/2019 at 10:02 PM, amstel said:

Izgleda da su braća iz Emirata ratifikovala sporazum sa Kolumbijom - potpisan pre manje od dva meseca - ali su preskočili protokol sa nama iz septembra prošle godine: https://www.thenational.ae/uae/dubai-ruler-encourages-philanthropy-during-ramadan-cabinet-meeting-1.858596. Moguće je i da je vest nepotpuna, vredi proveriti uskoro ponovo.

Izgleda da su to učinili jedan dan pre tvog posta (moguće da je bila nepotpuna vest pošto se spominju neki sporazumi sa Srbijom.), stupio na snagu 7 dana kasnije, tj. juče 13. maja.

Timatic nije još uvek ažurirao informacije, tako da ako se bude putovalo kompanija koje nisu iz UAE, postoji šansa za potecijalne probleme prilikom check-in-a još neko vreme.

http://www.abudhabi.mfa.gov.rs/lat/newstext.php?subaction=showfull&amp;id=1557820439

Edited by deleter
dodao link

23 hours ago, deleter said:

Izgleda da su to učinili jedan dan pre tvog posta (moguće da je bila nepotpuna vest pošto se spominju neki sporazumi sa Srbijom.), stupio na snagu 7 dana kasnije, tj. juče 13. maja.

Timatic nije još uvek ažurirao informacije, tako da ako se bude putovalo kompanija koje nisu iz UAE, postoji šansa za potecijalne probleme prilikom check-in-a još neko vreme.

http://www.abudhabi.mfa.gov.rs/lat/newstext.php?subaction=showfull&amp;id=1557820439

Ukinute mogu da potvrdim, sleteo sa Air france-om pre par sati.