Posted February 18, 2015 (edited) (Mod: izdvojeno iz teme o Tajlandu)Skrenuo mi je pažnju sledeći članak o Tajlandu. Turizmu na Tajlandu i putovanjima Srba u ovoj zemlji. http://www.vice.com/rs/read/kome-se-dopada-da-letuje-na-tajlandu-zasluzuje-da-letuje-na-tajlandu Šta vi mislite ? Da li je koristan članak ako zanemarimo subjektivnost? Edited October 9, 2015 by Duya (Mod: izdvojeno iz teme o Tajlandu) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 18, 2015 Kakav glupan, naseo na foru 'ne radi palata zbog molitve' i obilazak tuk-tukom za 50 thb. Ako zanemarimo subjektivnost, jedva da ostane ista od clanka. Imas samo par informacija o pomenutim prevarama i to je to. Nije svaka lokacija na svetu za svakoga, pa tako ni Tajland za Galeba. Meni samo nije jasno sta je on tacno mislio da ce videti tamo? Posto da je iole citao nesto, znao bi sta da ocekuje, ovako mi deluje prilicno razocarano.Jos mu je stil pisanja na nivou Tarzanije (kako to pasus bez kurac/picka/govno/sisa), pa ceo tekst cini besmislenijim. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 18, 2015 (edited) Smejurija od teksta Samo da izdvojim par gluposti 1. što je nephodno ako želiš da se krećeš kroz grad od 1,600 kvadratnih kilometara sa skoro 18 miliona stanovnika2. A onda u jednom trenutku naletite na deo gde morate da se izujete iz poštovanja prema znamenitosti. I šta sada kada sam već tu i kada sam platio kartu 650 bah(a)ta?3. Ako ste do sada mislili da znate najbahatije taksiste na svetu, onda se niste vozili ostrvima Bangkoka u prikolici taksija sa sanducima smrdljive ribe, 150 kilometara na sat u krivinamaOn ili nije bio u BKK/ilistatijaznam gde u Tajlandu, ili su ga klepili gde su stigli Elem, toliko neznanja i nepostovanja odavno nisam procitao u jednom blog post-u. Edited February 18, 2015 by traveleasy Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 19, 2015 Coveku smetaju mase turista, a od mesta za posetiti na Tajlandu je odabrao Bangkok i najpopularnija ostrva. Nemam tako negativan stav kao on uopste jer nisam imao nikakvih problema posto sam uvek putovao sa lokalcima, ali se u sustini slazem sa opisom izabranih destinacija. Nije tako crno kao sto je napisao, ali ima dosta istine. Zbog cega i ne volim iste, i uvek kazem da mi se na dopada BKK buvljak ni ta izvikana ostrva, ali je to sve samo 5% Tajlanda. Svi idu tamo i misle da je to sve, sto je potpuno pogresno.Da je otisao u prestonicu kulture Chiang mai, obisao Kanchanaburi sa hramovima, pejzazima, prespavao u bungalovu na reci Kvaj, posetio centar za penzionisane slonove - bolnicu, otisao na ostrvo koje nije prvo izlistano u vodicima za turiste poput Lipea na zapadnoj obali... onda bi imao drugacije misljenje. Sam pao, sam se ubio. A u vezi cena smo vec pricali, nije Tajland jeftiniji od Srbije, kome je cena prioritet neka ide na manje poznate destinacije u Indiji.Najgore od svega je što se ovaj "novinar" predstavlja kao borac za ljudska prava i vrlo open-minded person....i onda napiše tako ksenofobični i generalizovan tekst da je to strašno. Ne znam šta ljudi očekuju, da za 2 evra imaju ekstra sobu sa klimom??? 20 evra je ok cena i ima se sasvim ok svari. Pitao bih ga šta bi mogao da dobije za 20 evra u Londonu, Berlinu, Parizu, Madridu... A to za Ruse mi je jako idiotski da neko napada taj narod. Nisu oni krivi što ne mogu u Evropi da letuju i što im treba viza za sve. Jedino mogu na svom Crnom moru,nešto malo na Crnogorskem i to je to. A Tajland je jedina zemlja gde im ne treba viza. Ne znam zašto se svi iščuđavaju zbog Rusa? Šta im smeta što su oni tamo.Strašno kako se neko predstavlja, kao on, kao svetski čovek pun razmevanja i zalaganja za manjine i obespravljene i onda napiše tako odvratan tekst Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 20, 2015 Najgore od svega je što se ovaj "novinar" predstavlja kao borac za ljudska prava i vrlo open-minded person....i onda napiše tako ksenofobični i generalizovan tekst da je to strašno. Strašno kako se neko predstavlja, kao on, kao svetski čovek pun razmevanja i zalaganja za manjine i obespravljene i onda napiše tako odvratan tekstPa ne znam koliko pratite Vice, ali to jeste u njihovom duhu. Oni obrađuju teme sa društvene margine (droge, prostitucija, bolesti, perverzije, đubre, ...) na politički nekorektan način. Tj. i ne pretenduju da budu objektivni novinari, nego idu na taj neki shock value. Šta znam, meni to generalno nije loše, mada tu ima i dosta sranja i preterivanja. Jesu drugačiji od ostalih, ali to treba čitati s rezervom i svešću da su skloni preterivanju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 20, 2015 Pa ne znam koliko pratite Vice, ali to jeste u njihovom duhu. Oni obrađuju teme sa društvene margine (droge, prostitucija, bolesti, perverzije, đubre, ...) na politički nekorektan način. Tj. i ne pretenduju da budu objektivni novinari, nego idu na taj neki shock value. Šta znam, meni to generalno nije loše, mada tu ima i dosta sranja i preterivanja. Jesu drugačiji od ostalih, ali to treba čitati s rezervom i svešću da su skloni preterivanju.ja pratim VICE ovu američku verziju. Nikada do sada nisam primetio preterivanje.. Doduše nikada nisam čitao VICE Srbija...poslali su mi dvoje prijatelja ovaj članak da me pitaju da li je ovo istina i da se izjasnim šta ja mislim o tome.Znaš, kada nešto počne da se toliko šeruje na socijalnim mrežama onda ima neki uticaj. Žao mi je da ovo deluje tako negativno, komentari na njegovom članku mi vraćaju nadu, jer puno čitalaca osporava njegov stav.Nisam znao da VICE Srbija je takva...šteta. zaista šteta....jer bi mogla biti super saradnja Kluba i njih...samo kada bi oni prepoznali. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 20, 2015 Jedina steta je sto ima cak 700 lajkova na fejsu, ali nekako cenim da je to od ljudi koji su u fazonu 'znao sam da je taj Tajland rupa', a nisu nikad ni bili tamo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 21, 2015 Nisam uspeo da procitam tekst do kraja. Odustao sam posle treceg pasusa. Povraca mi se od ovakvog stila pisanja. Tezak transfer blama. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 23, 2015 kakav odvratan tekst... još u vice, koji inače gotivim. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 23, 2015 kakav odvratan tekst... još u vice, koji inače gotivim.vice je menni najbolji ali srpska verzija više ne Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 24, 2015 (edited) Neko je postovao Galebov putopis sa Tajlanda. Lik je odrastaao dve ulice ispod mene na Voždovcu. Kako nekome nešto bude ukradeno nabeđivali bi Galeba, jer nije ni ganci ni crnac ni belčuga, već neko čudno biće koje levitira tu negde između (u očima deteta). Neverovatno nebitan lik, koji je kao i svi likovi koji su bili nebitni tokom detinjstva izgradio tu neku auru urbanog lika. Sada je našao da se pravi pametan i glumi alternativu tako što sere po mestima koja većina voli. To su oni tipovi koji cene isključivo filmove iz Južne Koreje i govore kako je Holivud propao.Tajland je do super. Kao što je super i većina istočnih zemalja. Osim ako nisi primitivac. Onda ti je super samo Sveti Stefan. Edited October 19, 2015 by Duya -uvreda Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 24, 2015 Mada, moram da primetim da je tekst izuzetno delotvoran, jer će pomoći da svi njegovi istomišljenici, kao i papani sa fejsa koji su sa Sinana prešli na Darkvud Dab, jednostavno odjebu dalje od ove zemlje i puste ljude da uživaju u vožnji skuterom po ostrvu za 5 dolara tokom 24h Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 24, 2015 (edited) Neko je postovao Galebov putopis sa Tajlanda. Lik je odrastaao dve ulice ispod mene na Voždovcu. Kako nekome nešto bude ukradeno nabeđivali bi Galeba, jer nije ni ganci ni crnac ni belčuga, već neko čudno biće koje levitira tu negde između (u očima deteta). Neverovatno nebitan lik, koji je kao i svi likovi koji su bili nebitni tokom detinjstva izgradio tu neku auru urbanog lika. Sada je našao da se pravi pametan i glumi alternativu tako što sere po mestima koja većina voli. To su oni tipovi koji cene isključivo filmove iz Južne Koreje i govore kako je Holivud propao.Tajland je do super. Kao što je super i većina istočnih zemalja. Osim ako nisi primitivac. Onda ti je super samo Sveti Stefan.Ne znam autora teksta, ali znam da mu piše da je editor za kulturu i znam da se svi busaju na ljudska prava i ravnopravnost...i onda izađe jedan ovakav tekst. Mislim da si u pravu...jer ne mogu da shvatim da se neko predstavlja kao editor za kulturu a ovamo ne zna osnovnne stvari Edited October 19, 2015 by Duya Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 25, 2015 Ok, slažem se. Ponele me emocije. Doduše postoje mnogo gori epiteti za tipove koji imaju stav "da pljunem po ovome, pošto ga još niko nije ispljuvao", ali sam ih se uzdržao. E , da , namerno napisah i belčuga, da ne bi ispalo da sam rasista daleko bilo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 9, 2015 https://news.vice.com/article/why-the-hell-did-russia-intervene-in-syria?utm_source=vicenewsfbKoji je problem ovom VICE ? Nekada beše normalna i zanimljiva medijska kompanija? Odkako su počeli da podturaju, blago rečeno sranja i propagandu, šta je problem sa njima i tim ljudima koji su u uredništvu? Ovo je na nivou FOXa Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 9, 2015 Vajs nikad nije bila ni normalna, ni zanimljiva novinska agencija(iako, ukusi se razlikuju). Dok su se bazirali samo na američko tržište pravili su emisije o opasnimm mestima na svetu, geto-ima u Americi, ljudima koji su zaglavili zatvor u inostranstvu itd. Sve sa porukom: "Zavali se, naruči klopu i ne idi nigde, ovo je opasan svet". Sad kad su se proširili, pa imaju i redakciju u Srbiji, seju propagandu isto kao Foks, samo što je malo seku sa člancima tipa: "Kako sam pazario kandidu na bazenu, umesto u krevetu kako zakon nalaže" i "Kako sam prdnula na romantičnoj večeri" (ove naslove sam izmislio, iako na Vajsu imas gomilu sličnih), neki šatro Gonzo džurnalizam, verovatno im cela redakcija puši na muštiklu i nosi havajske košulje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 9, 2015 (edited) hahahah, da upravu si, meni se sviđalo na youtubeu one rešprtaže iz kambodze, malawija, Svazilenda, Liberije, Brazila itd itd Edited October 9, 2015 by Duya -quote Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 10, 2015 Vice News English je odličan, barem kada je njihov You Tube kanal u pitanju. Prate aktuelnosti, idu na lice mjesta i često ubacuju gonzo u pravim dozama, ne da bi izmanipulisali publiku već približili temu. Niko od medija nije bolje pokrio konflikt u Donbasu, preko stotinu video kratkih dokumentaraca sa lica mjesta.Vice Srbija ulazi u fazu očaja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 10, 2015 Vidim da se napravila posebna tema o VICE, strah me da vas ne tuže, pošto sam ja prvi koji je "huško", započeo pljuvanje (opravdano) po tom mediju, prvo srpskom pa sada i engleskoj-američkoj verziji, mislim da je potrebno da objasnim zašto sam izgradio ovakav stav.Prvo su mi njehove reportaže, na youtubu jako prijale i privlačile pažnju, one su bile jako dobre, jer nisu prikazivale ušečerenu istinu ili odvratne putopise, koji žele da nam pokažu koliko je svet raznovrstan, lep, šarenolik. NE, ta polijanska sranja su odbacili i pokazali surovu istinu, jad i bedu.pošto me pre neko da krenem na neki put interesuju samo loše i negativne strane destinacije, njihovi videi su bili puni izcrpnih informacija koje su za mene bitne.VICE Srbija je dobro počeo, ali onda je dotakao dno, verovatno ljudi koji rade tamo nisu shvatili šta znači "istiniti šok" po svaku cenu su želeli da kopiraju nekadašnji VICE ali džaba, netalenat je netalenat! Sada vidim da nisu ništa bolji o Bljuca, Kurira, Alo, Sveta, a engleski od kako je počeo da govori da je Rusija zlo i da je USA nevinašce u Siriji, i da je ASAD zlo.....onda mi je sinulo, ovi su kupljeni od Diznija! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 11, 2015 evo i ja da kažem da sam se odjavila od VICE-a, mada sam ga dugo gotivila.Ovaj srpski je u prvo vreme bio OK a sada dno dna. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 11, 2015 Ne znam kakav je taj Vice Srbija,ali...Lik je odrastaao dve ulice ispod mene na Voždovcu. Kako nekome nešto bude ukradeno nabeđivali bi Galeba, jer nije ni ganci ni crnac ni belčuga, već neko čudno biće koje levitira tu negde između (u očima deteta). Neverovatno nebitan lik, koji je kao i svi likovi koji su bili nebitni tokom detinjstva izgradio tu neku auru urbanog lika. Shvatite - Galeb je Sergej Trifunović ofarban u boju govneta. ...ako im je ovo opis neke njihove "perjanice",onda svarno... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 12, 2015 Судећи по текстовима који су ми искакали на фејсу, још један портал који учествује у такмичењу "ко ће написати више текстова на геј тематику и тиме доказати своју авангардност у затуцаном наци Србистану"... а и остали текстови су били слични, ко неки Козмоуполитен који је одлучио да шокира, па све до тема које муче велику већину нас, типа "Ја сам геј који је променио пол и онда се венчао са коњем који ми је уједно и тетка"... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 18, 2015 http://www.vice.com/rs/read/ziveo-sam-mesec-dana-u-venecueli-kao-car-za-samo-100-evra Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 19, 2015 Tema pročišćena od svađe, s izvesnim zakašnjenjem. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 19, 2015 С ким се свађао мој пост о тексту о "џинџерима"? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites