Followers 0

O ljubavi u gradovima: Filadelfija

8 posts in this topic

Filadelfiju sam doživeo kao šansu za sopstvenim prosvetljenjem. Osećao sam da se moj poletni život polako gasi, i da ako brzo ne nađem izvor neizmernih mudrosti i lepote, mogu da potonem u neku od onih vrelih rupa u asfaltu koje su jasno vidljive po celoj Filadelfiji. Kraj se nazirao, delom i zbog toga jer je brada počinjala da guši moje obraze, a bradavice na grudima su odjednom počinjale da zarastaju i nestaju u čudnim izraslinama koje su ličile na vučju dlaku. Mislim da nisam imao nikakvu alergiju, jer bih inače već počeo da kijam od silnog dlakastog meteža po svom telu koji je pretio da zarobi i ona mesta na kojima bih te nezvane konoplje najmanje očekivao. Ali, o tome drugom prilikom. Imao sam samo devetnaest godina i smrt kao opcija nije mi uopšte delovala divno. Zaboga, kartu sam skupo platio, i šteta je da je ne iskoristim i u povratnom smeru. Osim što sam verovatno bio najbradatiji, najneprivlačniji i najusamljeniji čovek u Filadelfiji tog jesenjeg jutra, bio sam i neizlečivo bolestan. Nisam imao...

Pročitajte O ljubavi u gradovima: Filadelfija

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odlično je napisano, lepa proza. I ja bih volela da pročitam još nastavaka. 

Samo, pitala sam se danas kakve ovo veze ima sa putovanjima, osim naslova i osim što je radnja smeštena u neku stranu zemlju. Ako je potonje dovoljno, zanima me kojim kriterijumima se moderatori rukovode pri odabiru autora. Ne prozivam nikoga, samo u kontekstu gornjeg topika o putopisima na ovom sajtu, nekako mi se nametnulo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Panonski, ne možeš brisati ljudima postove i menjati koncept napisanog bez ijedne reči o tome. Ili misliš d aje normalno da autor izbrisanog posta ide i traži gde si ti premsetio njegove pasuse bez prethodne ili istovremene poruke o tome?

Meni si izbrisao pola posta koji je najnormlanija sugestija o radu KP-a. Moj jedini zaključak bio je da si me cenzurisao, a s obzirom na neslavnu istoriju cenzura na KP-u. Naprosto ne želim više d aimam takav stres na mestu gde dolazim da bih podelila ono što znam i što predstavlja moje iskustvo. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Snežana, nemoj odmah padati u vatru. Ja sam potrošio poslednjih 15 minuta smišljajući odgovor na tvoju sugestiju, koja je - ako se ne varam - samo u celini premeštena na drugo mesto. To je dobra tema i verujem da bi bilo dobro raščistiti neke stvari, vidim da imaš velike zablude po pitanju toga kako ovaj sajt (ne) funkcioniše.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0