Followers 0

Prekoracenje

165 posts in this topic

Da,malo zbunjeno pitanje :smile:

@milja933:ne,ne racuna se tako.

Imas ovu temu,pogledaj prvi post na temi kako se racuna:

Zdravo,zanima me dali neko zna kakve su kazne za prekoračenje 90 dana u drugoj državi. 

Naime ja sam iz Crne Gore,i već 5 mjeseci sam u Njemačkoj,E sada me zanima da li neko zna kakve su kazne za to,i dali postoji neki način da se izvučem iz toga?Hvala. 

Pozdrav, 

imam jedno pitanje u vezi prekoracenka boravka u sengenu. Imam poslovnu sengensku C vizu koja mi vazi godinu dana ali na vizi pise da ne smem da boravim vise od 90 dana u 6 meseci. Ja sam prekoracila boravak skoro 2 ipo meseca, ako se gleda 6 meseci unazad, odnosno mesec dana od zadnjeg ulaska. Viza mi inace jos uvek vazi. Zanima me sta mogu da ocekujem na granicnom prelazu? Da li mogu da dobijem neku zabranu, novcanu kaznu ili sta vec? 

Prekoracio sam dane i oduzeli mi pasos austriska policija sad cekam razgovor zakazan za 25 dana da mi vrate pasos i sta bi mogli da mi urade deport ili zatvor

Napisi kako se to tvoje zavrsilo.

Da i drugi znaju sta ih eventualno ceka.

Ovako je u Holandiji ali manje više je slično u celoj EU.

1 year: in case of an overstay of more than 3 days and up to 90 days.

2 years: the standard length (for example in case of an overstay of more than 90 days).

3 years: in case of a prison sentence of less than 6 months.

5 years:

in case of a prison sentence of 6 months and more.

when you have made use of false or falsified documents, or documents that do not apply to you.

When you have previously been notified to leave the Netherlands and you have not done this (return decision).

entering or staying in the Netherlands during the length of an entry ban.

10 years: issues of public order.

20 years: issues of public order and national security.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Kazna je zabrana ulaska par godina + novcana kazna (ne znam koliko tacno evra).

Kad si znala da namerno prekrsis zakon,sad znaj i da snosis posledice za to.

On 6/14/2018 at 2:16 AM, Anđela said:

Zdravo,zanima me dali neko zna kakve su kazne za prekoračenje 90 dana u drugoj državi. 

Naime ja sam iz Crne Gore,i već 5 mjeseci sam u Njemačkoj,E sada me zanima da li neko zna kakve su kazne za to,i dali postoji neki način da se izvučem iz toga?Hvala. 

Postoji. Nemoj se vraćati.

Pozdrav svima, imam jedno pitanje. Nalazim se u Madjarskoj i u sredu je 90-ti dan mog boravka. Zanima me da li cu imati probleme na granici ako izadjem u sredu iz zemlje ili ne. Hvala unapred.

Ne bi trebalo.Dozvoljeno je 90 dana.

Samo prebroj jos jednom dane,za svaki slucaj,da ne ispadne da je 91. dan.Tad vec mozes da imas problema.

Davno je to bilo,ima 10 godina sigurno,pa se ne secam svih detalja,kad su mi madjarski granicni policajci rekli kakve su kazne za prekoracenje.

Po secanju:

1. novcana kazna (ne znam koliko tacno,ali bilo je nesto tipa par stotina evra) ILI,ako nemas da platis na licu mesta,onda te salju u lokalni zatvor (dok ne platis ili ne izrdzis kaznu)

2. plus 5 godina zabrane ulaska u EU

Hvala, ali ja sam u Americi vec godinu dana. Ta zabrana mi je u nasem pasosu i naravno platicu kad budem dosla u Evropu tj. isla u Grcku. Putovala sa Americkim do Istanbula a onda naravno usla u Ameriku sa njim bez problema. 

Pozdrav

Aprila 2017. usla sam u EU a izasla avgusta 2018. Dakle, prekoracila sam dozvoljneni boravak u EU godinu i 3meseca. Boravila sam u Svedskoj i vratila sam u Srbiju putnim listom/pasovanom. Na svedskom aerodromu mi nisu nista videli preko maticnog broja i bez problema me pustili iz zemlje, tj. bez ikakve zabrane ili pitanja o tome koliko sam ostala. Kada sam sletela na aerodrom N.Tesla i dosla na pasosku kontrolu, carinik mi je uzeo pasovan i rekao tacan datum ulaska u EU, i koliko sam prekoracila. Kopirao mi je putni list, i rekao da cu zbog toga imati problema.

Moje pitanje, da li srpski granicari mogu da mi daju zabranu, ili bilo kakvu kaznu, ili da mi naprave problem i ne daju novi pasos? I drugo pitanje, da li ako izvadim nov pasos mogu da se vratim za svedsku, planirala sam preko madjarske granice ili cu imati problema. 

Hvala unapred!

Aprila 2017. usla sam u EU a izasla avgusta 2018. Dakle, prekoracila sam dozvoljneni boravak u EU godinu i 3meseca. Boravila sam u Svedskoj i vratila sam u Srbiju putnim listom/pasovanom. Na svedskom aerodromu mi nisu nista videli preko maticnog broja i bez problema me pustili iz zemlje, tj. bez ikakve zabrane ili pitanja o tome koliko sam ostala. Kada sam sletela na aerodrom N.Tesla i dosla na pasosku kontrolu, carinik mi je uzeo pasovan i rekao tacan datum ulaska u EU, i koliko sam prekoracila. Kopirao mi je putni list, i rekao da cu zbog toga imati problema.

Moje pitanje, da li srpski granicari mogu da mi daju zabranu, ili bilo kakvu kaznu, ili da mi naprave problem i ne daju novi pasos? I drugo pitanje, da li ako izvadim nov pasos mogu da se vratim za svedsku, planirala sam preko madjarske granice ili cu imati problema. 

Hvala unapred!

Srpski graničari ne mogu da ti daju zabranu za EU ali postoji mogućnost da te je sistem u Švedskoj registrovao i u tom slučaju zabrana ide automatski. U svakom slučaju ne preporučujem da to više radiš jer se razvija sistem koji će na nivou EU registrovati sve putnike koji prekorače dozvoljeni boravak.

Ali taj sistem još uvek nije u funkciji, zar ne? S obzirom da Šveđani nisu pravili problem, moguće je i da ništa nije evidentirano. 

Nije još u funkciji ali ne isključujem mogućnost da Šveđani imaju svoj interni sistem kao npr. Mađari. Koliko mi je poznato za zabrane do 12 meseci, nisu dužni da daju nikakvo obrazloženje.

Svedjani me nisu imali u sistemu jer nisam usla direktno u Svedsku, vec u Madjarsku pa onda u Svedsku a na taj nacin nisam imala nikakvu pasosku kontrolu. Plus isla sam na putni list a ne na pasos kad sam izlazila iz zemlje. Kako mogu da proverim ako imam eventualnu zabranu i kako najbolje da se vratim u svedsku? Da li neko zna

Odes na granicu, pa probas da predjes. Ako ti ne dozvole, imas zabranu. Ako te puste, slobodna si da ides gde zelis.

Odes na granicu, pa probas da predjes. Ako ti ne dozvole, imas zabranu. Ako te puste, slobodna si da ides gde zelis.
Sigurno da postoji i drugi nacin za proveru..

Послато са SM-J330FN уз помоћ Тапатока

Pa ti proveri na taj drugi nacin. Nas granicar je video kad si usla u EU jer je u stvari video kad si izasla na Horgosu/Kelebiji, a nisu ni oni glupi da ne znaju zasto si "slucajno" izgubila ili oprala pasos pa uzela putni list.

Pa ti proveri na taj drugi nacin. Nas granicar je video kad si usla u EU jer je u stvari video kad si izasla na Horgosu/Kelebiji, a nisu ni oni glupi da ne znaju zasto si "slucajno" izgubila ili oprala pasos pa uzela putni list.
To da li su ili nisu glupi je vec diskutabilno. Citala sam zakonik ali ne mogu da nadjem koja prava oni zapravo imaju, ali jedno je sigurno da zabranu za EU ne mogu da mi daju. Hvala na savetu, javice se valjda neko ko ima konkretan odgovor.

Послато са SM-J330FN уз помоћ Тапатока