Followers 0

Budimpesta

285 posts in this topic

Ола!

Ево још једне препоруке, не знам колико се уклапа у цену, али овај хостел нуди те приватне собе са засебним купатилом које су у ствари посебни станови, а колико сам разумела сви су у центру, ми смо били смештени у О улици, што је баш близу.

http://www.hostelworld.com/availability.php/Boomerang-Hostel--Apartments/Budapest/13481

преко овог сајта смо и нашли хостел и на основу оцена (броја описа и коначне оцене) одлучили се за овај, и добили смо читав стан, чак двособан, што нама није посебно било битно, али у сваком случају је супер, по сликама и неким другим описима бих рекла да има и боље уређених станова,а ли наш је такође био супер..

Па ето.. уживајте!

Treba da putujem avionom iz Budimpeste u 9h ujutru. Planirao sam da dodjem dan ranije, malo se prosetam i prencoim, samo ne znam u kom hostelu bi bilo najbolje da to uradim - hteo bih da bude blizu centra, a da je jednostavan prevoz do aerodroma ili da mi ne treba mnogo vremena taksijem.

Imate li neki savet?

nesto blizu west enda definitivno, sa zeljeznicke odatle imas vozove na svaki sat do aerodroma. neko ce vec da ostavi red voznje :)

Super, hvala na informacijama! : ) Rezervisali smo apartman ovaj po 8 evra, prenećemo utiske kada se vratimo!  smartass

Još jedno kratko pitanje: da li znate gde se mogu naći cene voznih putovanja između Budimpešte i Beča i koje klase voza su u pitanju? : )))

gentserenade

www.elvira.hu

moja preporuka je da batalis voz i uzivas - www.orangeways.com/en

A sto se termalnih kupatila tice...ne bih se bas slozio da nije jeftino...objektivno i nije, ali za nekog ko zeli to da proba i ko uziva u welness konceptu je vrlo jeftino, obzirom na to da u Srbiji (osobito Bg-u) dnevna karta za ulaz u tzv spa centre kosta znacajno vise, a pritom je i malo mesta na koje se moze uci sa dnevnom kartom. A i kad udjete, shvatite da pod spa centrom podrazumevaju hidromasazni bazen za 7 osoba, finsku saunu, eventualno hidromasaznu kadu...smejurija.

Sorry na offtopic-u, moje misljenje je da Budapest spas vrede svaku forintu.

Wow, ispada da je 27 evra povratna za nas dvoje preko Orange od Budimpešte do Beča, sjajno!  :spot:

Da li neko zna koliko karata za metro treba za voznju od Keletija do Nepliget stanice? Posto se prelazi sa jedne linije metroa na drugu - moze li da se koristi samo jedna karta od 290huf, posto cela voznja ne traje duze od 30min? :?

Može samo jedna, s njom možeš da presedaš unutar metroa koliko hoćeš puta u sat i po vremena.

Zna li neko koji je najjeftiniji hostel (ili neka druga rupa) u budimpešti? nije bitna lokacija i neka ekstra soba...može i spavaona za x osoba.

čisto da je imamo kao alternativu za cs varijantu

ako znate, ostavite mi kontakt

ponude iznad 7,8 evra smatram bezobrazno skupim pa ako znate nesto jeftinije ili za tu cijenu a ako ne spavati cemo ispod mosta na modrom dunavu serenade

hvala

Odes na hostelworld i sortiras hostele po ceni. Videces da ih ima 10ak sa cenom ispod 8 E. Ono sto mogu iz prve ruke da kazem je da sam 10 bed dorm u hostelu Keleti placao cca 6 E.

moze, hvala ti

nasao sam neke relativno jeftine opcije

...nisam nikada spavao po hostelima i nadam se da mi nikada nece ni trebati ali nikad se ne zna

jel moze neko da mi preporuci sto jeftiniji apartman u budimpesti za 2 osobe? ovaj put hostel mi ne bi odgovarao

Koliko je sada euro prema forinti ?

Jedan zgodan način da proveriš to jeste da jednostavno ukucaš u google iznos koji želiš da promeniš. Pogledaj ovaj primer:

http://www.google.com/search?q=10+EUR+to+HUF&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a

Dok nisam to provalio, koristio sam www.oanda.com, uvek su davali korektne kurseve.

Upravo se vratih iz budimpešte i mogu dati par savjeta putnicima koji će uskoro u tom smjeru.

hostelworld ne nudi sve hostele i često je cijena hostela niža na licu mjesta nego kada bukirate preko neta. Zato, moj je prijedlog da odete bez rezervacije i tamo rezervirate. Hosteli često, što ja nisam znao, oglašavaju preko interneta manje mjesta nego što zapravo imaju kako bi "prodali" bolju sobu po boljoj cijeni.

Cijena metro karte je 320 huf-a i vrijedi za 60min te jednim prelaskom iz jedne linije u drugu. Znači ako presjedate na onoj stanici di se metro-i križaju ne trebate kupovati dvije karte.

Ako idete prvi put i želite viditi grad, upoznati ga i sl ne idite orangewaysom nego vlakom i ponesite vašu biciklu. Stavite je na vlak i dajte kondukteru neku siću za pivo. Ispasti će vas daleko jeftinije upoznavanje grada biciklom i puuno ćete više viditi nego da se vozite javnim prijevozom i pritom plaćate sve te karte. Mi smo za 3, 4 dana vidili sve što se viditi moglo, u neke smo muzeje upadali kao studenti iako to nismo, negdje se može kao grupa (naravno ako se ukrpate grupi) i zamolite tur vodiča da vas primi u grupu. 99.9% su vam šanse da oće. U grupi su ulaznice jeftinije nego studentske a ako ste matori to bi moglo biti od velike koristi.

Cijena rentanja bicikla je oko 8-10 eura na dan, neki hosteli imaju i po 5 eura/dan, mi smo to izbjegli i dali 4 eura kondukteru zg-bu a za nazad mu je bilo dovoljno nešto manje od 3 eura i naravno - vratio nam je kusur :hihi:

Ako idete prigradskom željeznicom dobiti ćete neke metro karte+dodatne karte ako idete izvan zone grada, tj. metro-a ne poništavajte te metro karte u automatima nego kondukteru dajte te dodatne karte u ruku koje će on poništiti i otići. To je provjereno 2 puta tako da možete biti sigurni.

eto, možda nekom pomogne :mah:

Koliko je sada euro prema forinti ?

JA sam se upravo vratila iz Budimpeše i što se tiče kursa na želeyničkoj stanici i oko nje je katastrofalan. Niši je 209forinti 1 euro, a gornji je 270forinti za 1 euro. Dok je u samom centru grada samo 10 do 15 forinti razlika između gornjeg i donjeg kursa.

Da, naravno, nikako menjati na stanicama i aerodromu, užasan kurs.

@ttodor - mozes uzeti na licu mesta

@stefantenis - ja cesto koristim privatne sobe u hostelu Unity, cca 16 E po osobi, a dobijes kljuceve od stana koji nema veze sa hostelom, udaljen je par minuta, nalazi se na adresi Terez korut 7 (odmah pored Oktagona). U sobi imas bracni krevet i samca na spratu, trosed i 2 fotelje, komp, tv. Prostrana je i vrlo cista. Tu su i 2 kupatila.

@svi - zel stanice su no no...tu se skuplja sav sljam i prevaranti , samo treba sto pre izaci odatle