Pakiranje je noćna mora svakog putnika ili barem putnika početnika, ženski spol da ne napominjemo. Već nakon prvog putovanja s natovarenim rusakom na leđima ili tegleći pun kufer kroz gradsku gužvu do smještaja osjetiti ćete bolove u tijelu, znoj na čelu i zapitati se što vam je sve to trebalo. Zato vam donosimo spas – pakiranje na vojnički način – odličan primjer kako ekonomično spakirati odjeću u svrhu što lakše prtljage ali i više mjesta u istoj za ostale potrepštine.

Pakiranje majica

1. Za početak majicu raširite te izravnajte po stolu ili nekoj drugoj ravnoj čvrstoj podlozi. Zatim donji dio majice, jedno 10 cm od ruba, izvrnite prema van i dobro zagladite.

pakiranje-majice-01

2. Preklopite po duljini zajedno s rukavom do sredine majice, prvo jednu stranu pa drugu cijelo vrijeme pazeći da nigdje nema nabora.

pakiranje-majice-02

3. S gornje strane počnite jako čvrsto rolati majicu sve do kraja kada ćete preostalim izvrnutim dijelom zamotati smotuljak kako bi ostao čvrsto na mjestu.

pakiranje-majice-03

pakiranje-majice-03a

4. Postupak je jednak i za majice dugih rukava. U tom slučaju samo rukave prvo preklopite po sredini, zatim također izvrnite donji dio majice prema van 10 cm od ruba te ponovite navedeni postupak.

pakiranje-majice-04

Pakiranje hlača

1. Sistem je zapravo isti kao i kod pakiranja majica. Za početak izravnajte hlače na ravnu čvrstu podlogu. Zatim 10ak cm s gornje strane (struka) izvrnite prema van.

pakiranje-hlaca-01

2. Zatim hlače okrenite na drugu stranu te jednu nogavicu presavijte prema sredini a drugu preko nje.

pakiranje-hlaca-02

3. Počnite rolati hlače od donje strane nogavica, čvrsto i sa što manje nabora. Pri kraju će vam biti malo teže stoga jednom rukom pridržavajte gornji dio hlača.

pakiranje-hlaca-03

4. Jednako kao i kod pakiranja majica, kada stignete do kraja, zarolajte ostatak u krajeve koje ste na početku presavinuli. Dobro poravnajte džepove i učvrstite na kraju sa špagom ako mislite da je potrebno.

pakiranje-hlaca-04

pakiranje-hlaca-04a

Ako vam ovi opisi nisu dovoljni, poslužite se i videom:

I sretno guzicom po svijetu. :)

Packing-Up-w

Fotografije: Jillian KernGeraint Rowland.