Spremili smo autostoperski vodič za Zadar, koji je jednostavan grad za stopiranje. Pogledajte gdje su najbolja mjesta i koje su najbolje rute!

Smjer: Šibenik, Split

Sa glavnog autobusnog kolodvora hodajte ulicom Ante Starčevića do velikog križanja (cca. 1,4 km). Zatim skrenite desno prema Jadranskoj cesti koja ide u smjeru juga. Poslije 200-injak metara nalazi se autobusna stanica na kojoj možete početi stopirati prema Šibeniku ili Splitu.

Za detaljnije upute, dodatne savjete i veći prikaz, kliknite ovdje.

Smjer: Rijeka, Zagreb

Lokacija koju trebate je shopping centar Supernova. Do njega možete doći autobusima #4 ili #6 . Najbolje da upitate vozača za smjer prema šoping centru Supernova. Ako ste u autobusu #4 stanica na kojoj izlazite je Crno a bus #6 na Supernovoj i vratite se na glavnu cestu gdje se također nalazi stanica.

Glavna autocesta se nalazi 10-ak km dalje, stoga ako dobijete vožnju do tamo prihvatite. Zatim birate smjer koji želite Zagreb ili Rijeka.

Također, možete na autobusnom kolodvoru uzeti autobus za Posedarje (vozni red) koji košta cca 3€ i reći vozaču da vas ostavi kod naplatnih kućica.

Za detaljnije upute, dodatne savjete i veći prikaz, kliknite ovdje.

Hrana

Kao i u ostalim hrvatskim gradovima, možete otići u bilo koju studentsku menzu i zamoliti iksicu u nekog studenta te jesti jako jeftino.

Javni prijevoz

Švercanje jako teško, ali poneki simpatični vozač vas možda može pustiti ako kažete da ste zaboravili otići u studentsku referadu po potvrdu za mjesečni pokaz. Pssst, niste to pročitali na našoj stranici! :)

Spavanje

Ukoliko mislite kampirati, ne činite to južno od grada budući da još uvijek ima područja koja nisu očišćena od mina.

Fotografija je autora Maria Fajta, zaštićena Creative Commons - BY licencom.