Neki znaju da je posao koji me je cekao ovde bila voznja bajsitaksija iliti rikse :) To je izgledalo nekako ovako:

bajsi1

A jos jedna varijanta riksi izgleda ovako (ovo je druga firma) :

bajsi2

Dobra stvar je ta sto sam apsolvirao Midtown Manhattan od 8. do 5. avenije i to u tih nekoliko dana vozikanja gore dole. Ljudima sam vec objasnjavao gde je sta i kako da stignu. A kako sam ja nasao Macy's, Grand Central ili Bue Bye Baby, ne znam ni sam, valjda me vodila neka visa sila :-D Jedan dan sam cak slucajno naleteo u jednoj ulici na srpsku crkvu "Sveti Sava". Moracu da odem i da je uslikam da vidite kako cudno izgleda - posto je u stvari to bila Prezbiterijanska crkva koju je srpska zajednica dobila (otkupila?) negde izmedju dva rata kada smo jos bili saveznici s Amerima...

Vecina ulica i avenija su po Njujorku (bar Menhetn i Kvins) jednosmerne, a snalazenje po Menhetnu je vrlo lako jer sve sto je iznad Downtown-a je pod pravim uglom i planski gradjeno tako da samo na svakoj raskrsnici pogledate broj ulice i avenije i znate kuda treba da idete (broj ulice se povecava od juga ka severu (one idu poprecno), a avenija od istoka ka zapadu (one idu duz Menhetna)). E sad, ako treba da se snadjete po Downtown-u, onda mapu u ruke i napred.

Medjutim, nesto to bajsitaksiranje meni ipak nije bas islo kako sam zamisljao pa nisam puno cekao i cim mi je prosao period iznajmljivanja, odlucio da to prestanem da radim i da trazim nesto drugo, iako verovatno treba neko vreme da se uhoda u taj posao, ali meni se nije cekalo.... I tako sam zahvaljujuci jednoj nasoj devojci upao u jednu fancy prodavnicu obuce gde cipele kostaju od 300$ na gore!, a zahvaljujuci cimeru dobio i jos jedan posao - advertajzing za jedan indijski restoran (u komentarima mozete pogadjati sta mislim pod advertajzingom :-D - oni kojima sam pisao u mejlu se ne vaze da pogadjaju ;-) ) Obe stvari su part time, ali kad se spoje, nije losa kinta, ipak bolje nego da dzabalebarim, a ako uleti nesto bolje uvek se moze promeniti.

Inace, iako se na prvi pogled cini da ima jako puno posla, jer na mnogo izloga stoji "help wanted", isto tako ima i jako puno ljudi koji traze posao, tako da ga nije lako dobiti. Cusnu vam da popunite prijavu koja ima tri strane i sadrzi neke besmislice i na kraju vam se naravno niko ne javi, a tamo i dalje stoji "now hiring" u izlogu... Naravno sa poslom u nekom lancu krofnara, sendvicara ili kafeterija, ne bi se ni moglo bog zna sta zaraditi (moglo bi za skroman zivot ovde) tako da je to zadnja opcija svakome.

I tako..; cujemo se opet uskoro...