Dragi putnici, deveto tradicionalno noćno planinarenje održaće se na Povlenu u subotu, 23. 5. 2015. godine.

Iako Klub ovog proleća slavi deset godina svog postojanja, ovo planinarenje nije deseto nego deveto, jer je prošlogodišnje preskočeno zbog poplava. Kao i svakog proleća, postavljamo kamp i negde posle ponoći krećemo sa usponom do vrha gde ćemo dočekati izlazak sunca. Nakon toga laganom šetnjom vraćamo se do kampa. Lokacija kampa i dalje nije određena. Kako biste bili sigurni da ćete pronaći kamp, obavezno je prijaviti se.

Iako je glavno dešavanje noćnog uspona u subotu, u petak 22. 5. otići ćemo na Gradac, gde ćemo uspostaviti privremenu bazu.

U slučaju lošeg vremena, planinarenje će biti odloženo.

Noćno planinarenje je apsolutno besplatno, tj. svaki učesnik sam snosi svoje troškove.

Šta treba znati:

1. Obavezno ponesite vreću za spavanje. Podloga za vreću je obavezna a u nedostatku bolje, kupite podlogu za plažu od sunđerasto-gumiranog materijala za 200-300 din. Ukoliko nemate vreću, potražite je na zajam na forumu ili napišite u napomeni u formularu da vam fali.

2. Kiša uvek vreba. Ako ste u mogućnosti, ponesite dvoslojni šator. Kiša povlači i drugi tip odeće i obuće, pa mislite o tome. 

3. Baterijska lampa je obavezna. Takođe je dobra da se ne spotaknete o kanap i kočić nekog šatora.

4. Kada krenete na uspon ponesite sa sobom samo najvažnije stvari da vam ranac ne bi bio težak. U njih ne spadaju knjige, vreća ili šest litara vode. Dakle, ponesite nešto hrane (bonžite, kikiriki, sušeno voće i slična energetska hrana ili prosto: sendvič), vodu (litar do litar i po), zatim suvu majicu da se presvučete na vrhu jer ćete sigurno biti preznojani, a na vrhu uvek bude vetrovito i hladno. Gledajte da ako nemate kapuljaču na jakni ponesete kapu. Ovo važi za sve vremenske uslove, a u kampu pred polazak lako se može ostaviti višak stvari.

Neka od pravila ponašanja

Muzika sa mobilnih telefona i sličnih naprava je zabranjena. U prirodu idemo da se odmorimo i uživamo.

Svako je odgovoran sam za sebe i dužan da se uljudno ponaša prema drugima.

Treba pomoći čoveku u nevolji. Dešavalo se da se nekom polomi/pokisne šator, zaboravi vreću, hranu itd.

Đubre ne sme ostati iza nas! To nije stvar ekologije niti pomodarstva već lepog vaspitanja. Ko god može neka ponese kesu za svoje đubre.

Podrazumeva se, ali valja napomenuti, nikakva obeležja osim znamenja Kluba putnika nisu dozvoljena za isticanje.

Iako je noćni uspon bezbedan, svako se penje na sopstvenu odgovornost. Klub ne može biti odgovoran za vašu neodgovornost.

Molimo sve koji dolaze da se prijave putem formulara na sajtu i da ostave svoje podatke. Ako imate mesto u šatoru viška ili vam treba mesto, napišite u napomeni.

Za sva pitanja, traženje prevoza, društva i sl, javite nam se na forumu.

Kontakt telefon za slučaj nužde:

063-379-366 – Marko (chivitli)

Zvati samo u krajnjoj nuždi, za sva pitanja i odgovore dođite na forum.

Prijava poslata, javićemo vam se uskoro!