Followers 0

Zanimljiva Geografija

2,984 posts in this topic

... :bang:

ipak sam izbrisao svoj komentar da ne uđemo u raspravu koja ovde nije primerena

Nisam imao nikakve lose namere, pa se nadam i da nije bilo nista licno flowers:: Samo sam izneo ono sto stoji na mapi, a post sam pisao dok jos ti nisi dao svoj odgovor, pa sam ga posle zapravo prepravio u odgovor na tvoj post.

A kako sad stvari stoje, izgleda da odgovor na prethodno pitanje nije bas bio tacan  ;D

Ako nekom znači 3550 plaža u svetu nosi plavu zastavicu,od toga u Grčkoj 394 i u C.Gori 19.

Rax Cherrych je u pravu oko brojki i on sledeći postavlja pitanje..

... :bang:

ipak sam izbrisao svoj komentar da ne uđemo u raspravu koja ovde nije primerena

Nisam imao nikakve lose namere, pa se nadam i da nije bilo nista licno flowers:: Samo sam izneo ono sto stoji na mapi, a post sam pisao dok jos ti nisi dao svoj odgovor, pa sam ga posle zapravo prepravio u odgovor na tvoj post.

A kako sad stvari stoje, izgleda da odgovor na prethodno pitanje nije bas bio tacan  ;D

Ne, dragance. Nema veze sa tobom. To je pitanje granica, a ovo je samo igra.

Tačan je iznos za Grčku a ukupan iznos plaža je malo manji a broj plaža u C.Gori je malo veći...

Ako nije tajna odakle ti te brojke?

Ako njihov sajt gresi, onda gresim i ja...http://www.blueflag.org/

CG - http://www.blueflag.org/Menu/Awarded+sites/2012/Northern+Hemisphere/Montenegro

The Blue Flag is a voluntary eco-label awarded to 3849 beaches...

Pedjalon valjda je tako, hvala, a i Dragance je u pravu sto se tice Vojvodine, zato je i zeznuto pitanje, ali tako su ga postavili a meni treba za polaganje.

Evo onda, ja vam dam brojke 5 najdužih granica između dve susedne države, a vi mi kažete između kojih država su te granice:

8893 km - ?

6846 km - ?

5308 km - ?

4677 km - ?

4053 km - ?

Koliko se ja secam pravila ove igre, bilo je u dogovoreno da se za davanje odgovora ne koristi google. U poslednje vreme, vidim da su se pojavila neka toliko sizofrena pitanja, a i toliko vrhunski odgovori na ista, da se prosto pitam da li je moguce da neko pamti takve nekakve podatke?

Hajde da se ipak ogranicimo na znanje koje svako od nas poseduje, da bismo vratili igri smisao.

PS: Poslednje Raxovo pitanje mi deluje prihvatljivo, jer se za odgovor ipak ne trazi guglanje

@Draganče, upravo! Ajd, da olakšam, neka bude samo najduža granica, ostalo čisto sportski. Bez  :comp: moliću!

Ovo automatski implicira da je tacan odgovor SAD-Kanada, jer pod terminom "sve teritorije u sastavu ovih drzava", verovatno mislis i na Aljasku smartass

Ovo automatski implicira da je tacan odgovor SAD-Kanada, jer pod terminom "sve teritorije u sastavu ovih drzava", verovatno mislis i na Aljasku smartass

:spot:

1. SAD i Kanada

2. Rusija i Kazahstan

3. Argentina i Čile

4. Kina i Mongolija

5. Indija i Bangladeš

Ajde Draganče neko pitanje bez brojki  :)

Navesti po jednu drzavu u Evropi, Aziji, i Americi cija se imena glavnih gradova sastoje od 3 reci.

Baile Atha Cliath (Dublin na irskom), Bandar Seri Begawan (Bruneji - Azija), Santiago de Chile (u biti skoro svi latinoamerički glavni gradovi imaju takvo "produženo" ime). Može tako?

Niko nije procitao pitanje dobro i nije tacno i kompletno odgovorio na postavljeno pitanje.

Ko pre da pravi odgovor, preuzima. Samo bih jos dodao, da mi, sto se glavnih gradova tice, Tarin odgovor deluje tacnije, iako bi se i susjedov mogao prihvatiti.

Evo ja sam dobro pročitao pitanje i dajem tačan odgovor iako bez pomoći Susjeda i Tare ne bih znao odgovor  :P

<Andora, Brunej i Haiti>

No, ako je tačno, neka postavi Tara pitanje  :)

Ipak je Rax Cherrych je dao tačan odgovor i on postavlja dalje...

Ево ја! Које територије је Србија добила споразумом у Ниуеу? :)

Da nije Caribrod i jedan deo u Makedoniji na jugoistoku (ne znam kako se zove)?

Тачно али непотпуно :)