September 10, 200817 yr Iju,pardon, zaboravila da sam pokusala odgovoriti ako nemate nis protiv da postavim pitanjce,po mom skromnom misljenju vrlo lako koje selo u Vojvodini u svom nazivu na izvestan nacin opisuje jednu od ljudskih mana koja pocinje sa L? nadam se da je dovoljno ne/precizno?
September 10, 200817 yr Mana pocinje sa L, a ne ime naselja. Ako je u pitanju lenjost, mislim da si dao tacan odgovor.
September 11, 200817 yr jes, mana pocinje sa L tako da je Lazar dobio jedan bambi al sta cemo s Kikom??
September 12, 200817 yr Ja glasam za postovanje pravila igre ... Lazare pitaj ... doci ce red na mene!
September 14, 200817 yr Uh, bas je zapelo sa ovom temom u poslednje vreme... Ovo prepustanje prava prvenstva pitanja bi moglo da potraje u nedogled Predlazem da ko prvi (Lazar ili Kika) procita post prosto postavi pitanje i da krenemo dalje. Moze?
September 18, 200816 yr Jedno od prvih predavanja na mom fakultetu i profesor je rekao da ce ovo pitati na ispitu pa smo svi jadni brucoshi do detalja zapisali i nastrebali Abu Abdulah Muhamed bin Musa al Horezmi (za ovo sam morala da nadjem svesku iz algebre koja mi je, ne pitajte zashto, umesto spaljena, ovde u Bg-u) i ovo je napisano u njegovoj knjizi Al-kitab al-habr val-mukabala (knjiga izracunavanja integrala i jednacina) koja je nazalost izgubljena u originalu. Iz naziva njegove knjige je nastao danasnji naziv Agebra (al-habr)
September 19, 200816 yr Jedno od prvih predavanja na mom fakultetu i profesor je rekao da ce ovo pitati na ispitu pa smo svi jadni brucoshi do detalja zapisali i nastrebali Abu Abdulah Muhamed bin Musa al Horezmi (za ovo sam morala da nadjem svesku iz algebre koja mi je, ne pitajte zashto, umesto spaljena, ovde u Bg-u) i ovo je napisano u njegovoj knjizi Al-kitab al-habr val-mukabala (knjiga izracunavanja integrala i jednacina) koja je nazalost izgubljena u originalu. Iz naziva njegove knjige je nastao danasnji naziv Agebra (al-habr) Hahahaha dobro se sećam toga... Ali izgleda ti nisi to dobro zapisala... Ja pamtim! Naziv knjige je Al-kitab al-džabr fi-hisab val-mukhabala ali bitnija stvar da je iz imena Abu Abdulah Muhamed bin Musa al Hvarizmi nastala reč "algoritam"
September 30, 200816 yr Naziv ove zemlje znaci Istocni Istok. Kako se zove ova zemlja i gde se nalazi?
September 30, 200816 yr Da nije u pitanju Istocni Timor? Ako jeste, to je zemlja (deo ostrva), koja se nalazi u jugoistocnoj Aziji. Zvanicno je druga najmladja drzava na svetu (posle Crne Gore i ako ne racunamo "novu drzavu" u najblizem komsiluku) i do skoro je bila deo Indonezije. Ako nije tacan odgovor, neka proba neko drugi
September 30, 200816 yr Da nije u pitanju Istocni Timor? Ako jeste, to je zemlja (deo ostrva), koja se nalazi u jugoistocnoj Aziji. Zvanicno je druga najmladja drzava na svetu (posle Crne Gore i ako ne racunamo "novu drzavu" u najblizem komsiluku) i do skoro je bila deo Indonezije. Ako nije tacan odgovor, neka proba neko drugi yap yap postavljaj pitanje
September 30, 200816 yr Hajde jedno prilicno lako. Koja zivotinja se nalazi na drzavnom grbu Farskih ostrva?
September 30, 200816 yr Imam cast prvi put da postavim pitanje, pa nisam sigurna da cu ga dobro definisati, ali da probam.... za koju se drzavu kaze da je najbliza samom centru sveta?
September 30, 200816 yr mozda Holandija, nekako mi logicno dodje posto je dosta nisko postavljena ne bi je zvali Nizozemska
September 30, 200816 yr Hehe, dobar pokusaj... mozda je i tacno ako se kao reper uzima centar 'zemaljske kugle' ali moje se pitanje odnosi na centar 'sveta'... znaci povrsinski, ne dubinski
September 30, 200816 yr Hehe, dobar pokusaj... mozda je i tacno ako se kao reper uzima centar 'zemaljske kugle' ali moje se pitanje odnosi na centar 'sveta'... znaci povrsinski, ne dubinski Mozda mislis na zemlju najblizu preseku ekvatora i grinica? Gana? Ili ipak Sao Tome e Principe?
September 30, 200816 yr Da nije u pitanju Gana? Znam da su se oni nesto igrali svojim geo polozajem prema meridijanima, pa su se i u nekim prospektima reklamirali kao centralna svetska zemlja.