Followers 0

Zanimljiva Geografija

2,984 posts in this topic

E kad ovi sto pogadjaju nece da pitaju, aj da nastavimo...

Cini mi se da pitanja u vezi zastava nije bilo do sada, a meni su zastave uvek bile zanimljive :)

pitanje:  Zemlja Latinske Amerike koja na zastavi ima pticu?

Ne znam , ako ima pitaj dalje, ja sam se setio jedne druge koja ima papagaja ;D  - Dominika

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/flags/do-flag.html

edit... morao sam da ispitam :) Kad se uveća malo, na grbu se vidi neka ptičica(gde je nađe?!), tako da pitaj dalje!

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/flags/bl-flag.html

Dobro, dovoljna nam je Bolivija, sad cekamo Lazara da pita nesto inventivno :)

ajmo malo asocijacija ako ste dobre volje-ime ove reke pocinje slovom kojim pocinje i ime reke koja je pokisla u jednoj borinoj pesmi.zatim,ova reka  se nalazi u evropi,na njoj se nalazi hidroelektrana,nalazi se u krugu od 40-tak km vazdusnom linijom od planine koja je u svom nazivu izgubila vodu.....e sad-nije cilj naci tu reku,vec morate pogoditi ime planine koja pocinje drugim slovom imena ove reke.e,ako ste pronasli ime ove planine sledi konacni zadatak-pronaci planinu koja se nalazi na udaljenosti od45-50km vazdusnom linijom od te planine-a pomoc za tu planinu je-nalazi se na 20-tak km od jedne klisure.e pa ljudi-da vidim kako razmisljate,govoricu vam sa vremena na vreme dal ste pogodili ili ne...ako hocete da se zezate,ako necete...... :shockkk:[sto sam ja ovoliko mozgao]

Indijana ... prvo trebas tacno da odgovoris na neko od postavljenih pitanja pa tek onda da ti postavis pitanje!

aaaaaaaaaaa pa sto nekazete.ma kad sam video 76 stranica resio sam da ne citam dalje od prve  :D dobro,sad cu da odgovorim na nesto,a moje pitanje vam i dalje stoji.....

heeeeeeeeeeeeeeeej...mislim da ovde nema ni jedno pitanje na koje nema odgovor...mislim evo dacu jos neki odgovor na pitanje reke na slovo L iz 2006-te godine ako bas moram-lim.eto kika...zadovoljan?a sad da vas vidim kada je u pitanju moje pitanje...voleo bi da mi chivitlu odgovori...sem ako se ne plasi da pogresi....chivitlu,ajde da igramo u cvrgu...a? :D

Nikako da smislim pitanje... kao da je zaista sve vec napisano ovde. Taman da celu temu "zanimljiva geografija" odstampamo kao knjigu i prodajemo po skolama :) Cim smislim nesto suvislo, napisacu.

Hajde ovako. Jedna mala ostrvska zemlja u Karibima, na kojoj je zvanični jezik engleski, a činjenica da ju je Kolumbo otkrio u nedelju odredila je njeno ime... koja je to zemlja? Lako je :)

Ne, ne. Al slično :) Ja do nedavno nisam imao pojma da ta zemlja uopšte postoji, nego mi pre par nedelja pričao jedan Kanađanin kako je tamo putovao.

Onda mozda Dominica? Na spanskom je nedelja domingo, tako da St. Kitts and Nevis tesko da moze da bude.

/troll on

Onda mozda Dominica? Na spanskom je nedelja domingo, tako da St. Kitts and Nevis tesko da moze da bude.

Čekaj, to uopšte nije loš rezon.... "Hm, vidi, nepoznato ostrvo!! Dobro, nalazimo se u Karibima, a danas je nedelja, dakle trebalo bi da se zove.... St. Kitts and Nevis!" 

:P

P.S. Pre nego što su je prekrsitili u Dominicu, ta zemlja je imala mnogo dobro ime: Wai'tu kubuli, što znači: "Njeno telo je visoko". http://en.wikipedia.org/wiki/Dominica

/troll off

Jer zaista i jeste visoko - ostrvo je planinsko i tesko dostupno sa jako slabom infrastrukturom => virgin wilderness :)

I ima pticu na zastavi :)

Ajde Old School, postavi sad pitanje ti! Ne mora biti nista zakukuljeno, just let the game go on!

Koja je najniza zemlja u Evropi, gledano po prosecnoj nadmorskoj visini?

EDIT: Za ovaj podatak sam cuo poodavno i cak nisam siguran da je tacan, jer ne mogu da nadjem na netu neku potrvdu. Tako da cete morati da mi verujete na rec. :D