Followers 0

Zanimljiva Geografija

2,984 posts in this topic

Cruela to je to, alal vera :) pitaj dalje, ignorishi ovog globe trekkera slobodno :P

a inache, treba da ima i krivi zvonik neke crkve u Istri, mada ne mogu nista da nadjem na netu o tome ni gde je to al sam nachuo pa ako neko zna nesto o tome, nek javi :)

globe trekker...sta ces,ni na moje pitanje nisu odgovorili,a da znas kako je dobro.pogledaj par stranica unazad.ako je nako voljan da mozguje neka se slobodno baci na to pitanje..... :blob:

Pa sad, zvanicno nije priznata, ali trebalo bi da je rec o Zapadnoj sahari (okupiranoj od Maroka).

Pa sad, zvanicno nije priznata, ali trebalo bi da je rec o Zapadnoj sahari (okupiranoj od Maroka).

malkice juznije

:D

evo pitanja... koje drzave imaju najmanje sportista na olimpijskim igrama?

brunej nema ni jednog  :D a od onih koji su na olimpijadi-sa balkana najmanje ima bih,a od svih drzava najmanje imaju-lihtenstajn i svazilend[samo po 2]  :banana: :banana: :banana:...

e paaaaaaa...posto sam dao tacan odgovor ajmo malo asocijacija ako ste dobre volje-ime ove reke pocinje slovom kojim pocinje i ime reke koja je pokisla u jednoj borinoj pesmi.zatim,ova reka  se nalazi u evropi,na njoj se nalazi hidroelektrana,nalazi se u krugu od 40-tak km vazdusnom linijom od planine koja je u svom nazivu izgubila vodu.....e sad-nije cilj naci tu reku,vec morate pogoditi ime planine koja pocinje drugim slovom imena ove reke.e,ako ste pronasli ime ove planine sledi konacni zadatak-pronaci planinu koja se nalazi na udaljenosti od45-50km vazdusnom linijom od te planine-a pomoc za tu planinu je-nalazi se na 20-tak km od jedne klisure.e pa ljudi-da vidim kako razmisljate,govoricu vam sa vremena na vreme dal ste pogodili ili ne...ako hocete da se zezate,ako necete......  :o[sto sam ja ovoliko mozgao]

Australija?

znam da su tamo podivljale i da su zaštićene ,pa ko veli..da probam  kiklop

Jeste, koristili su ih prvi istrazivaci outback-a pa su se posle namnozile sto si vec rekla. Preuzmi kormilo.

indiana jones, posto za sada nema novih pitanja, odlucila sam da pokusam da pogodim odgovor na tvoje sumanuto pitanje...  :D

U svakom slucaju mislim da ti treba jos neki paametar kao pomoc, posto sam nasla bar 6 planina koje odgovaraju opisu, i to samo u Srbiji! Pocecu sa dve koje su mi favoriti... Jastrebac ili Kukavica?

Stvarno otkačen zadatak... Hajde da ga raščlanimo.  ::crazy:

Bora kaže: Visla je pokisla, dakle ta prva reka počinje na slovo V.

Planina koja je izgubila vodu u imenu je Suva planina, nadam se.

Pored nje se nalazi reka Vlasina, na kojoj postoji hidroelektrana.

Drugo slovo Vlasine je L, dakle treba nam planina na L. I onda još konačni deo...  :bang:

Indiana, da li je ovo tačno? Ako jeste, da li se ta planina na L nalazi u Srbiji? Ne sećam se nijedne planine sa tim imenom kod nas.

Slazem se za Vislu i Suvu planinu, ali odatle nastaje komplikacija zato sto u krugu od 40km od Suve planine postoje 3 reke na V na kojima se nalazi hidroelektrana: Vlasina, Vrla i Visocica! Dakle slova za pocetno slovo planine su L (planina Lisa na granici sa Crnom gorom), R (Rudnik, Rtanj, Radan, Radocelo, Ruj, Rujen ) i I (ne znam da postoji takva planina u Srbiji)...

E sad, kad se to iskombinuje sa 5 klisura u uzoj Srbiji, to daje moguca resenja:

Jastrebac, Kukavica, Jelica, Suva, Maljen, Kopaonik, Ovcar, Kablar, i jos ko zna sta jos...

Toliko sam ja uspela da iskopam!  smartass

Dakle indiana, jesmo li blizu?

zaboravljate i Vučjanku, na njoj je ona prva hidroelektrana u Srbiji, a reka je 40ak km vazdušno od suve planine.

mislim da ovde u ovom zadatku ima previše promenljivih vrednosti, aj Indiana daj odgovor pa da predjemo na postavljanje pitanja kao i do sad :)

Indijana je bio poslednji put aktivan pre 28 dana, tako da jel se slazete da ovolko cekanje odgovora nema smisla, pa da nastavimo nekim drugim pitanjem?

evo nek odgovor dodje sa zakasnjenjem ili kako god, a evo moje pitanje, nije tesko.

Ako Kina ima Žutu reku, Srbija ima koju? (bela i crna se ne računaju)

Reka za koju pitam izvire ispod brda koje je iste boje u svom nazivu, prolazi kroz selo koje je opet iste boje u nazivu kao i reka, i tako to.

Lako je pitanje čak i da se nagadjaju boje, al ako neko pogodi nagadjanjem, nek bar kaže gde se to područje nalazi itd

najgori si. vrati se u sovjetski savez.

a brdo je Crveni Breg, ima i selo Crveni Breg i selo Crvena Reka.

a i reka je crvena zbog ne znam vec kojih minerala. Interesantno je zimi kad zabeli sneg a reka nabuja, otprilike je sve zivo belo a voda ko krv, interesantno da se vidi