Posted January 14, 2019 Putopis je oboleo od podmukle, smrtonosne bolesti: dosadan je. Vreme je da mu pomognemo. Klub putnika raspisuje regionalni nagradni konkurs "Spasimo putopis". IDEJA Kada je Marko Polo u 13. veku opisao Peking, njegova čitalačka publika uglavnom nije imala načina da tamo ode. Zato su njegovi putopisi imali smisao i funkciju. Danas u Peking možete otići na mnogo načina - avionom ili vozom, sami ili u društvu, samostalno ili preko agencije. Na internetu možete pronaći bezbroj fotki Zabranjenog grada. Ili Sahare, ili Ognjene zemlje, ili polarne svetlosti. U visokoj rezoluciji, iz svih uglova, snimljenih pomoću dronova i druge napredne opreme. Satelitske mape, milijarde fotografija, dokumentarci o svim mogućim kulturama i fenomenima, onlajn arhive naučnih radova, digitalizovani muzeji, galerije i biblioteke – sve je lako dostupno i najvećim delom besplatno. Lakoća putovanja i dostupnost informacija učinili su putopisanje suvišnim. Putopis je postao, u sasvim bukvalnom smislu, tehnološki...Pročitajte Regionalni nagradni konkurs "Spasimo putopis" 2019. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 15, 2019 Zdravo, imam par pitanja: S obzirom da ste ponudili samo jednu opciju slanja- elektronskim putem, da li to znači da ukoliko posedujem putopis u pisanoj formi očekujete da napravim skeniranu formu i da pošaljem tako? I šta se podrazumeva pod tri uratka? Hvala unapred na odgovoru! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 15, 2019 Senka, možete prekucati putopis u Word, ili ga skenirati ili fotografisati telefonom pa tako poslati. Tri uratka znači tri putopisa. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 15, 2019 Lazare, hvala na odgovoru! Mislim da bi skeniran putopis bio verodostojniji prikaz. Pozdrav! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 16, 2019 Zdravo! Imam pitanje u vezi sa konkursom. Da li prihvatate radove koji su vec objavljeni npr. na blogu i da li se mogu slati radovi koji su nastali tokom posjeta nacionalnim prakovima i planinama, u okviru planinskih tura? Hvala! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 16, 2019 Montenegrina, pročitajte pažljivo tekst konkursa, naći ćete odgovore na sva svoja pitanja Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 26, 2019 Da li je bitno u kom Word-ovom fajlu da pošaljem rad?, a koristim Word 2016. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 2, 2019 Kada cete objaviti pobjednike? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 3, 2019 U roku od 30 dana po okončanju konkursa, dakle najkasnije 15.03. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 3, 2019 Hvala. I molim Vas da mi razjasnite da li sam dobro shvatila temu putopisa- da li je akcenat na tome da opisemo nase najbolje putovanje ili da podstaknemo na neki nacin ljude da i dalje pisu price o putovanjema? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2019 Tema je slobodna, možete pisati kako god želite, i o čemu god želite, sve dok ima nekakve veze sa putovanjima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 7, 2019 Da li se treba potpisati punim imenom ili pod nekom sifrom? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 13, 2019 Поштовани, Можемо ли да шаљемо мање од три путописа и да ли можемо да пошаљемо 15. или до поноћи 14. фебруара? Хвала најлепше, поздрав! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 13, 2019 Možete poslati i manje od tri putopisa i možete poslati 15. februara. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 1, 2019 Pocecu jednom,kazu istinitom, anegdotom. Neko vreme posle dobijanja Nobelove nagrade za knjizevnost,sto sarajevsku raju i nije mnogo taknulo, nit obradovalo, nit dirnulo, setao je Andric Sarajevom kad mu dokoni namćor,kao neki opisan iz njegovh romana, povice "Pises li sta, Nobelovac"? E tako bi ja da priupitam "Citate li admini,komisijo sta"?📜 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 2, 2019 Možeš li preformulisati pitanje tako da bude jasnije Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 2, 2019 Ih...pa pitam citate li putopise koje ste dobili? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 3, 2019 Čitamo Stiglo je mnogo ali pri kraju smo. Biće rezultati najkasnije 15. marta Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites