Followers 0

Balkan Flexipass

901 posts in this topic

Da li to znači da bez obzira što imam Balkanflexipass moram da kupujem rezervaciju za obične vagone?

Samo za one za koje je i inače obavezna rezervacija, a takvih je vrlo malo i uvek imaš neki drugi voz za koji nije potrebna rezervacija na toj relaciji. Najgore je u Grčkoj gde je em što je potrebna rezervacija za ICE/IC vozove, cena rezervacija je vrlo visoka. U ostalim zemljama koliko znam obavezna je rezervacija u Srbiji za ICS vozove i u Rumuniji za IC vozove, ali na tim relacijama ima i dosta drugih vozova tako da to nije problem. U Turskoj se može uzeti rezervacija za džabe. Ono što je bitno je da za ni jedan međunarodni voz rezervacija nije obavezna.

Pozz!

Gledam Zeleznice Srbije i na sajtu nema informacija za medjunarodni voz Beograd-Istаnbul ili Beograd-Sofia..ono sto sam vidio od direktnih linija, jedino ima linija Beograd-Bukurest.

Sad malo me zbunilo jer sam mislio direktno iz Beograda za Istanbul..?

Kako nema?

Lista vozova od stanice: BEOGRAD do stanice: SOFIA

Voz Polazak Datum polaska Dolazak Datum dolaska Putuje

491 07:50 26.05.2011 17:47 26.05.2011 09:57 Detaljnije

293 21:15 26.05.2011 07:32 27.05.2011 10:17 Detaljnije

Lista vozova od stanice: BEOGRAD do stanice: ISTANBUL

Voz Polazak Datum polaska Dolazak Datum dolaska Putuje

491 07:50 26.05.2011 07:50 27.05.2011 24:00 Detaljnije

10 sati klackanja do Sofije, u praksi 12h. Pre neki dan se drug vratio iz Bugarske. Tuga sa tom zeleznickom infrastrukturom na jugu Srbije. Do Nisa jos i ok, ali posle Nisa tugaaa. :cry22:

Hvala mnogo!

Bas sam nesposoban, gledao sam pod "medjunarodni saobracaj" i nisam mogao naci..

Jos jednom, hvala na brzini! klanj::

POzz!!

10 sati klackanja do Sofije, u praksi 12h. Pre neki dan se drug vratio iz Bugarske. Tuga sa tom zeleznickom infrastrukturom na jugu Srbije. Do Nisa jos i ok, ali posle Nisa tugaaa. :cry22:

Ja sam isao pre 3 dana do Sofije vozom. Pruga je blagi uzas, ispred Pirota covek ladno moze da izadje i da ide pesaka jer ce biti brzi od voza ALI BUKVALNO.  A sa strane sto je kasnio 2 i po sata u dolasku u Sofiju. Zamalo da mi pobegne sledeci voz zbog nasih majmuna.

hej!

putovala sam do istanbula, pa su mi ostala dva neiskorišćena dana za putovanje, a nemam vremena da idem negde sada. jes da piše moje ime, ali nikad mi nisu tražili ličnu kartu/pasoš kao dokaz, uglavnom ih nije briga. ta karta važi do 20-og. maja, pa ako je neko zainteresovan, prodajem je za male pare :)

pozdravko

Bilo bi redno da je ustupis nekome za dz, s obzirom da je tvoje ime na njoj, a desavalo se da uporedjuju sa licnim dokumentima...I eto ti problema. :maddd:

Jel istina ovo shto pishe na zelaznicama Srbije :

Prema obaveštenjima TRAINOSE, privremeno se obustavlja saobraćaj svih međunarodnih vozova za prevoz putnika na prugama Grčkih železnica. Počev od 12/13. februara 2011.godine  broj 334, 335, 336 i 337 saobraćaju samo na relaciji Beograd - Skoplje i obratno  :102: ....

Da li neko zna neshto vishe o ovome i dokle ce ova obustava trajati ??? Ja sam sad video i krajem Jula cu definitivno morati na kamp u Oropos (neko mesto pored Atine) ali ako ukinu ovu direktnu liniju sa Balkan Flexijem izgleda da cu morati da izvodim neke akrobacije verovatno da bi doshao do Atine :( . Jel bi mogao neko da mi kaze neku kombinaciju (sa Balkan Flexijem) a da sto manje koshta sa rezervacijama za Atinu iz Soluna i od Skoplja do Soluna kako doci i slichno... ?

Prema obaveštenjima TRAINOSE, privremeno se obustavlja saobraćaj svih međunarodnih vozova za prevoz putnika na prugama Grčkih železnica. Počev od 12/13. februara 2011.godine  broj 334, 335, 336 i 337 saobraćaju samo na relaciji Beograd - Skoplje i obratno  :102: ....

Da li neko zna neshto vishe o ovome i dokle ce ova obustava trajati ??? Ja sam sad video i krajem Jula cu definitivno morati na kamp u Oropos (neko mesto pored Atine) ali ako ukinu ovu direktnu liniju sa Balkan Flexijem izgleda da cu morati da izvodim neke akrobacije verovatno da bi doshao do Atine :( . Jel bi mogao neko da mi kaze neku kombinaciju (sa Balkan Flexijem) a da sto manje koshta sa rezervacijama za Atinu iz Soluna i od Skoplja do Soluna kako doci i slichno... ?

Već je na 100 mesta napisano na forumu...Nema nikakvih vozova više do Grčke, do daljnjeg, tako da ti se flexi ne isplati za Grčku. Možda ih eventualno vrate samo za leto, ali se ne zna još ništa, a i to je samo pretpostavka...

Već je na 100 mesta napisano na forumu...Nema nikakvih vozova više do Grčke, do daljnjeg, tako da ti se flexi ne isplati za Grčku. Možda ih eventualno vrate samo za leto, ali se ne zna još ništa, a i to je samo pretpostavka...

A jel postoji neka mogucnost Beograd - Sofija pa posle toga Sofija - Solun ili je i taj deo zatvoren ? Izvinite sto pitam ali stvarno nisam obaveshten po tom pitanju gledao sam na sajtu Bugarskih zeleznica ali tamo sam samo nashao medjugradski saboracaj... Ne znam kako bi najefikasnije i najeftinije dosao do Atine :S ...

A jel postoji neka mogucnost Beograd - Sofija pa posle toga Sofija - Solun ili je i taj deo zatvoren ? Izvinite sto pitam ali stvarno nisam obaveshten po tom pitanju gledao sam na sajtu Bugarskih zeleznica ali tamo sam samo nashao medjugradski saboracaj... Ne znam kako bi najefikasnije i najeftinije dosao do Atine :S ...

Koliko sam ja upucen takva kombinacija nije moguca. Imas bus do Atine koji kosta 80 u povratna Nis-Atina-Nis. Ako Beograda dodaj jos 10-15 evropljana na tu cenu!

mogu li koristiti flexi u grčkoj na način da mi samo izdaju rezervacije za vožnje, kao u turskoj?

uzimati onaj od više dana je preskupo, a grčka ima nešto za pogledati na svakom koraku, pa bi vjerovatno samo stajao gdje stignem, ovisno o rasporedu idućih vlakova

i koliko su skupi busevi na kreti, zna li itko?

mogu li koristiti flexi u grčkoj na način da mi samo izdaju rezervacije za vožnje, kao u turskoj?

uzimati onaj od više dana je preskupo, a grčka ima nešto za pogledati na svakom koraku, pa bi vjerovatno samo stajao gdje stignem, ovisno o rasporedu idućih vlakova

Mogu se koristiti rezervacije u Grčkoj, ali za razliku od Turske one se plaćaju i to vrlo papreno, malte ne kao i cena same karte pa ti se, mislim, ne isplati flexipass ako hoćeš samo po Grčkoj da ga koristiš.

Mislis na Krit?

Ćao!

Bila sam u Istanbulu pre 2 nedelje i išli smo vozom.

Ne ide se više busom u onoj deonici posle Kapikule, pa je sada lakše ALI.. Iako piše da za Istanbul idu sedeća kola 2 razred, kušet kola i spavaća kola to baš i nije tako. Vrlo neprijatno smo bili iznenađeni da ne ide kušet, nego da moramo da platimo 18 evra za spavaća kola. Hmm 2x18 + karta od 50/80 evra,  pa vi vidite da li se isplati... Ali dobro.. još jedno iznenađenje nas je dočekalo kada smo pre puta hteli da kupimo te rezervacije za spavaća kola gde uvek ima slobodnih mesta, a li ovaj put je neka grupa iz Mađarske sve rezervisala tako da su svi putnici put započeli u sedećim kolima. To i nije tako loše, jer je skroz udobno i rekli su nam da nas u Sofiji čeka kušet (koji je 10 evra-  :party: ) Prerano smo se radovali, jer nas nije čekao kušet... dočeko nas je neki užasno neudoban vagon u kojem se sedi i pri tome smo jedva stigli na taj voz. Trčali smo sa torbama po stanici ko blesavi. E onda smo izašli u Dimitrovgradu (Bugarskom) i čekali smo voz iz Bukurešta. Tako smo mi u ponoć ušli napokon u kušet i morali smo da ga platimo 10 evra!

Procedura na granici traje nekoliko sati tako da nismo ni spavali..

Sa nama su u kušetu bili putnici iz Sofije koji su na stanici platili 5 evra tu rezervaciju, ali ako se odlučite da je kupite na stanici dobro procenite vreme da ne bi zakasnili na voz.

Drugi put sam sada išla vozom za Istanbul, prošli put je bila milina (osim što nije bilo grejanja a bio je novembar)

U povratku smo opet bili u Sojiji 7 sati. E tu je prednost spavačih kola jer domaćin vagona zaključa stvari u vagonu dok je u depou a vi se šećkate Sofijom, kada ste u kušetu niko vam ne garantuje za stvari koje ostavite...

Kada budem išla sledeći put, najverovatnije ću vozom do Sofije, a od Sofije busom jer je karta jeftina i ima puno polazaka za Istanbul.

Na kakve god izazove da smo naišli na putu zaboravili smo ih zbog očaranosti Istanbulom koji vas stalno mami da mu se vratite  :)

:mah:

Do 11. juna iz Beograda za Istanbul idu spavaća (18 EUR doplata), a od 12. juna do 10. decembra će ići kušet kola (9,40 EUR doplata).

Do 11. juna iz Beograda za Istanbul idu spavaća (18 EUR doplata), a od 12. juna do 10. decembra će ići kušet kola (9,40 EUR doplata).

To tako periodično ili samo sada?

Kad' ide kušet onda idu i spavaća, zar ne?

To tako periodično ili samo sada?

Kad' ide kušet onda idu i spavaća, zar ne?

Periodično. Idu ili samo spavaća ili samo kušet. Od decembra do juna spavaća, od juna do decembra kušet.

А сад једно криминално питање. :bag:  Биле су неке три Словенке преко Каучсурфинга код мог другара. Имале су повратну карту на релацији Љубљана-Београд. Е сад, фазон је у томе што су све три карте биле лошијег квалитета да тако кажем од оних купљених на пример у Београду. Дакле, папир је био тањи, финији под руком и кад се погледа према извору светлости није имао онај жиг. Ми из зезања навалили да нам признају да су фалсификовале карте а оне се куну да нису, па ми зато паде на памет да бих ја могао тако нешто да изведем кад дође време да се путује. Имам један сачуван балкан флексипас и неколико других карата па бих их скенирао у најбољој резолуцији и у фотошопу обрадио и одштампао квалитетно. У досадашњим путовањима нико од кондуктера није проверавао карту гледајући је према извору светлости. Шта мислите, колике су шансе да прође и има ли неко да призна да је урадио овако нешто? Ако модератори мисле да ова порука не треба да се налази на сајту нека је бришу.

Imam Balkanflexi gde je jos moguce iskoristiti 2 dana. Rok vazenja je do 29.05.2011. Ako treba nekom, neka pusti pm!

Isao bih Balkan flexijem do Sarajeva pa me zanima da li neko zna koliko je doplata kroz Hrvatsku. Da li kondukter prima samo kune ili i evri mogu da prodju? ima li popust na euro26 i rail plus i u vozu ili samo na salteru?

Pretpostavljam da hoćeš da iskoristiš fleksi i za još neko putovanje?

Sajt HŽ kaže da je cena Tovarnik - Šamac 47,20 kuna u jednom smeru, a 85,20 kuna povratna (važi samo 3 dana). E sad toliko košta kad se kupi na blagajni, ne znam da li se u vozu plaća još i nešto dodatno, kao u Srbiji. Moja keva je uspela u evrima u Hrvatskoj u vozu da plati, ali mislim da su joj malo više naplatili zbog toga (mislim da to baš i nije legalno), tako da je bolje da imaš kune.