Followers 0

Balkan Flexipass

901 posts in this topic

Šta se dešava sa vozovima u Bugraskoj,najavljen je štrajk od danas??

Šta se dešava sa vozovima u Bugraskoj,najavljen je štrajk od danas??

Gotov je štrajk, neće biti otpuštanja  :)

http://news.asiaone.com/News/AsiaOne%2BNews/World/Story/A1Story20110311-267603.html

E sad, imam par pitanja za one koji mogu da mi odgorore u vezi sa flexipass-om.

1) Video sam da ste BF kupovali u Beogradu, Nišu ...

Da li bi trebalo da ga ima u prodaji i u manjim gradovima??? .... npr ja sam iz Pirota

2) Planiram da odem sa suprugom na 6 dana do Turske.

Pirot-Istanbul ... pa Istanbul-Ankara ... pa Ankara-Izmir ... pa Izmir-Istanbul-Pirot

Postoje noćni vozovi izmedju ovih gradova, proverio sam ... tako štedimo i vreme i novac  :spot:

Da li mislite da je moguće izvesti sve sa flexipass-om ?  ? ?

3) Koliko sati traje put izmedju npr. Dimitrovgrada (u SRB) i Istanbula?

4) Ima li neko iskustva sa vozovima za Izmir?

Koliko dugo se putuje Ankara-Izmir .... ima li presedanja ... Kako od Izmira do Istanbula ... i tako to?

Pozdrav svima!

Čekam da neko odgovori ....  ::arabia: ::arabia: ::arabia:

1) Video sam da ste BF kupovali u Beogradu, Nišu ...

Da li bi trebalo da ga ima u prodaji i u manjim gradovima??? .... npr ja sam iz Pirota

2) Planiram da odem sa suprugom na 6 dana do Turske.

Pirot-Istanbul ... pa Istanbul-Ankara ... pa Ankara-Izmir ... pa Izmir-Istanbul-Pirot

Postoje noćni vozovi izmedju ovih gradova, proverio sam ... tako štedimo i vreme i novac  :spot:

Da li mislite da je moguće izvesti sve sa flexipass-om ?  ? ?

3) Koliko sati traje put izmedju npr. Dimitrovgrada (u SRB) i Istanbula?

4) Ima li neko iskustva sa vozovima za Izmir?

Koliko dugo se putuje Ankara-Izmir .... ima li presedanja ... Kako od Izmira do Istanbula ... i tako to?

Pozdrav svima!

Čekam da neko odgovori ....  ::arabia: ::arabia: ::arabia:

1) svrati do stanice i pitaj

2) ---

3) Pirot 14:29 - Istanbul Sirkeci 07:50 (do 15. aprila su radovi u Bugarskoj, zbog čega se između Svilengrada (BG) i Kapikula (TR) zbog čega se između ta dva mesta ide autobusom i prelazi na drugi voz u Kapikulama)

4) na relaciji Ankara - Izmir imaju dva direktna voza:

Karesi Ekspresi:  Ankara 17:50 - Izmir 08:06 (kušet i sedišta)

Izmir Mavi: Ankara 19:50 - Izmir 09:02 (spavaća i sedišta)

na relaciji Izmir - Istanbul ne postoji direktan voz, ali postoji kombinacija voz Izmir - Bandirma + trajekt Bandirma - Istanbul kojom putovanje traje isto kao direktnim autobusom Izmir - Istanbul. Polazak trajekta je usklađen sa dolaskom voza i obrnuto. Voz iz Izmira u 09:00 i stiže u Bandirmu u 14:15. Trajekt polazi iz Bandirme u 15:30 i stiže u Istanbul (Yenikapi) u 17:30. Trajekt je 32 TL. Rezervacija za sedišta po Turskoj je besplatna, a za kušet (4-krevetni) je 10 TL.

Evo i nekih korisnih linkova

http://www.turkeytravelplanner.com/trans/Ship/ist_bandirma_fy.html

http://www.tcdd.gov.tr/home/detail/?id=495

Hvala za korisne informacije, Rax!

U suštini, ako mi promaše neki dan na BF, iskombinovaću to od Izmira do Istanbula.

Ako ostane pak samo jedan dan na BF, uzeću bus do IST, a taj dan onda čuvam za nazad  kući u Srbiju ;D

:pivoooo:

Od Istanbula do Izmira može vozom koji kreće iz Istanbula u 17:50h i dolazi u Eskişehir u 21:40h. Odatle preseda na voz koji kreće za Izmir u 22:20h i stiže u 08:50h.

Evo više informacija http://www.google.com/url?q=http://www.seat61.com/Turkey2.htm&sa=U&ei=rn9-Ta3eB4vzsgbm-MDlBg&ved=0CAMQFjAA&usg=AFQjCNH4H9ScDNS6IzSTDGqAE7tKLJgErQ

Može, samo što se umesto 8 putuje 15 sati...i u Turskoj 40 minuta za presedanje nije sigurno, jer vozovi tamo dosta kasne...

Moze li Balkan flexi passom od Istanbula  do Bukuresta?

ide neki vozom Bosphorus express....jos uvek ne mogu naci prave informacije...

Moze li Balkan flexi passom od Istanbula  do Bukuresta?

ide neki vozom Bosphorus express....jos uvek ne mogu naci prave informacije...

Što ne bi moglo?  :)

Voz polazi u 22:00 iz Istanbula, u Bukurešt stiže sutradan u 18:30. Potrebna je samo doplata za kušet 9,40 EUR, jer nema kola sa sedištima iz Istanbula za Bukurešt.

e hvala vam...

super....planiram....kao sto su neki ljudi vec radili i napisali svoje iskustvo ovde

da ne doplacujem kuset, vec da izadjem na turskoj granici...

pa cekam Kalikule-Istanbul...

nego me zanima koliko cu morati da stojim u hodniku

od pregleda bugarskih kontrolera do te granice?

e hvala vam...

super....planiram....kao sto su neki ljudi vec radili i napisali svoje iskustvo ovde

da ne doplacujem kuset, vec da izadjem na turskoj granici...

pa cekam Kalikule-Istanbul...

nego me zanima koliko cu morati da stojim u hodniku

od pregleda bugarskih kontrolera do te granice?

Tamo napisa Istanbul - Bukurešt, dakle suprotni smer...

Kada ideš, pošto do 15. aprila se na delu od Svilengrada do Kapikula ide busom zbog radova, pa se prelazi na drugi voz?

Evo i red vožnje voza Kapikule - Istanbul: http://www.tcdd.gov.tr/upload/Files/ContentFiles/2010/bolgesel/trakya.pdf Ima samo taj jedan voz dnevno, ne računajući ovaj međunarodni koji ima samo kušet i spavaća...

Evo da ponovim informacije za Balkan Flexipass posto sam uzaludno trazio po ovoj temi kolike su cene Flexipass-a kad mi je trebalo :)

Za one koji ne znaju, a i za one koji odavno nisu koristili:

Cena Balkan Flexipass-a je 80 evra, a za mladje od 26 godina je 50 evra i definitivno se isplati ako cete za Grcku, Tursku ili cak Siriju (do granice naravno :P) ili ako mislite da svrljate tamo-'vamo po Balkanu :). Balkan Flexipass vazi za sledece zemlje: Rumunija, Bugarska, Srbija, Bosna, Crna Gora, Albanija, Makedonija, Grcka, Turska. Uputstvo za upotrebu cete dobiti detaljno prilikom kupovine. Ukratko, mesec dana mozete da je koristite, ali samo 5 dana u putu, mada to moze biti sasvim dovoljno. Pritom se na svaki dan puta dodaje jos 5 sati od prethodnog dana. Mozete u toku tih 29 sati da presedate koliko hocete, ali mozete da putujete samo tih 5 "produzenih" dana. Naravno morate uredno popunjavati kartu sa datumima i dodatnu tabelu sa pravcima i datumima. Nije tesko :D Nosite hemijsku stalno sa sobom.

Jedino se kroz Grcku doplacuje rezervacija mesta u vozu i to se obavlja na stanici, ali to su jako sitni novci ako ne idete najbrzim i najskupljim vozovima. I ovi jeftiniji su mnooogo brzi od nasih, a i komforni su i cisti, iz iskustva. Takodje, dovoljno cesto idu, kad ne strajkuju ;)

Najbolje je da Flexipass kupite u Mileticevoj ulici ako ste iz Novog Sada, jer se tete na zeleznickoj nekada prave da ne znaju o cemu pricate, a ako ste iz Beograda, na glavnoj zeleznickoj bez problema.

Ah... taj BalkanFlexipass... Temu sam nekoliko puta pročitao i dalje mi neke stvari nisu baš jasne.

Planiram da kartu od 5 dana koristim za putovanje do Sirije i nazad. E sad, kako ne bih plaćao doplatu za kušet ostajem u maloj nedoumici. Ako sam dobro  razumeo, pored spavaćih ili kušet vagona, idu i sedeća kola sve do Svilengrada. Onda se prestoji malo dok se ne pređe granica i na stanici Kapikule se preseda na voz Kapikule - Istanbul. Koliko se čeka na taj voz? I da li sam dobro skontao sve navedeno?

Ah... taj BalkanFlexipass... Temu sam nekoliko puta pročitao i dalje mi neke stvari nisu baš jasne.

Planiram da kartu od 5 dana koristim za putovanje do Sirije i nazad. E sad, kako ne bih plaćao doplatu za kušet ostajem u maloj nedoumici. Ako sam dobro  razumeo, pored spavaćih ili kušet vagona, idu i sedeća kola sve do Svilengrada. Onda se prestoji malo dok se ne pređe granica i na stanici Kapikule se preseda na voz Kapikule - Istanbul. Koliko se čeka na taj voz? I da li sam dobro skontao sve navedeno?

Sve si odlicno skontao. Voz Kapikule - Istanbul cekas oko 2 sata ukoliko voz iz Beograda ne kasni, a ako kasni, kao i obicno, cekaces nesto manje.

Sve si odlicno skontao. Voz Kapikule - Istanbul cekas oko 2 sata ukoliko voz iz Beograda ne kasni, a ako kasni, kao i obicno, cekaces nesto manje.

Promenjen je malo red vožnje http://www.tcdd.gov.tr/upload/Files/ContentFiles/2010/bolgesel/trakya.pdf. Iz Kapikula lokalni voz kreće u 3:25, a ovaj iz Beograda/Sofije/Bukurešta u Kapikule stiže u 02:05, a kreće u 02:55. To su i jedina dva voza do Istanbula.

Hvala na odgovorima, informacije su izuzetno korisne.

A kakva je procedura u povratku? Da li se i tada može iskoristiti ova varijanta?

@blizanci

Jedan mali savet: pre nego sto krenes, raspitaj se o situaciji u Siriji!

Није ништа страшно. Рекао ми дечко кога сам летос упознао. Нисмо ли бар ми Срби схватили да не треба веровати ономе што се каже на ЦНН, ББЦ, Скају итд.?

@Близанци

Реци ми молим те имаш ли већ визу у пасошу или планираш да је узмеш на граници? Надам се само да у амбасади због свега овога не затежу са издавањем виза.

Није ништа страшно. Рекао ми дечко кога сам летос упознао. Нисмо ли бар ми Срби схватили да не треба веровати ономе што се каже на ЦНН, ББЦ, Скају итд.?

@Близанци

Реци ми молим те имаш ли већ визу у пасошу или планираш да је узмеш на граници? Надам се само да у амбасади због свега овога не затежу са издавањем виза.

Ne, putovanje planiram na leto kada budem mogao da uzmem odmor sa bratom  :pivoooo:

E ovako jedno tehnicko pitanje,

kupivsi flexi, da li covek doplacuje za spavaca/kuset kola ili ne?

Hvala unapred!

Za kušet i spavaća kola uvek moraš doplatiš imao flexi ili običnu relacijsku kartu.

Da li neko ima informaciju o prevozu od prevozu od Skopja do Soluna? Imam Blakanflexipass, ali voz ide samo do Skopja.  :cry22:

Interesuje me da li postoji autobus od Skopja do Soluna, pomazite, ne umem nista da nadjem na netu. Hvala!

edit: molim vas ne koristite caps lock

Za kušet i spavaća kola uvek moraš doplatiš imao flexi ili običnu relacijsku kartu.

Da li to znači da bez obzira što imam Balkanflexipass moram da kupujem rezervaciju za obične vagone?