Followers 0

Balkan Flexipass

901 posts in this topic

Ili ako neces da doplacujes moyes nekako da se prosvercujes u kuset kolima od Svilengrada do Kapikule-a, to je jedna stanica, ne vise od 10min. U Kapikule-u izadji iz voza i sacekaj lokalni voz Kapikule- Istanbula za koji ti vazi fleksipas bez doplacivanja, voz kad sam ja isao tamo je polazio u 7 i morali smo da ga cekamo oko 3 sata, koje smo proveli spavajuci na stanici. Taj lokalni voz stize u Istanbul oko podne.

Pozdrav svima,

nov sam ovdje i imam pitanje u vezi rezervacija.

Zvao sam prije pola sata Željeznice Srbije i htio rezervirati sjedišta za vlak Beograd - Sofija (02.08. u 07.50h).

Gospođa je rekla kako se ne mogu rezervirati sjedišta preko telefona, već moram doći osobno i to najbolje 2h prije polaska. Objasnio sam joj da ne mogu doći osobno jer mi vlak iz Zagreba u Beograd stiže u 06:11h i onda ću kupiti Balkan Flexipass

Imate li kakav savjet? Hoću li moći rezervirati sjedišta kad stignem u Beograd i kakva je navala? Postoji li mogućnost da ostanem bez mjesta?

Hvala unaprijed svima koji će odgovoriti, svaka informacija je dobrodošla!

Nisam nikad isao tim jutarnjim za Sofiju, ali u ovom vecernjem ide sve po principu ko pre sedistu, njemu sediste, misim verovatno moze i da se rezervise, ali ja to nikad nisam praktikovao.

Само чекај испред воза и чим га отворе граби себи седиште.

E ovako, krenuo sam za Sofiju i ostao mi je jedan dan balkan flexipass-a u koji sam pisi-brisi hemijskom upisao datum u poslednji kvadrat. Kondukter mi je ispod tog kvadrata nesto napisao. Interesuje me mogu li u povratku da obrisem datum koji sam upisao i ucarati jedan dan putovanja nazad iz Sofije bez obzira sto mi je kondukter preskrabao ispod toga!

Sto se tiče Balkan flexipass-a i voza Beograd-Sarajevo: imajte na umu da taj voz 88 km ide kroz Hrvatsku (za koju ne vazi Balkan flexipass), karta za tu deonicu (od Tovarnika do Slavonskog šamca) košta 10e u vozu, što je suludo, budući da karta za celu maršutu košta 22e u Beogradu ili 17e u Sarajevu! Mi smo u odlasku platili jednu kartu za nas dvoje, a u povratku smo se nekako ''provukli'' s rečima da smo zagubili doplatnu kartu za Hrvatsku ''negde u rancu, sad ćemo je naći''. Na sajtu Zeleznice hrvatske cena karte košta malo manje ali ne moze se kupiti online.

danas sam zvala stanicu u beogradu, gdje mi jedna gospodja rekla da se flexipass moze kupit samo za drzavljane srbije...jeli to istina ili gda samo nema pojma?

Nije istina, nema pojma. Ako prave problem idi na drugi kraj stanice, tj. izlaz ka autobuskoj stanici. Tamo ima Wasteels koji će ti prodati bez problema. Ili u Putniku na Terazijama. Cena je svugde ista.

Jedno pitanje. Posle nadugackog i nasirokog iscitavanja teme, nemam odgovor pa moram da pitam. Ako bih krenuo tim jutarnjim za Istanbul sa BPF, na sajtu nase zeleznice pise da je kuset 958 din, tako nesto. Ako uzmem kuset u Beogradu, jel cu ga onda imati skroz od Beograda do Istanbula ili samo u nekoj deonici puta? Posto vidim da se pisalo o tome da je kuset iz Sofije oko 10e pa rek'o sto ga ne bi uzeli onda odmah iz Beograda.

Ako uzmeš kušet iz Beograda imaćeš ih skoz do Istanbula. Iz Sofije je 10 eur, ali spavaća kola (3-krevetna).

Ako putujem iz Sofije do Skopja (s presjedanjem u Nišu) hoće mi se to računat kao jedno putovanje? Dakle, na karticu upisujem samo Sofia - Skopje?

Da, upisuješ datum dolaska u Skopje.

Hvala. A koji datum upisujem kad idem iz Beograda u 15:50 i dolazim sljedećeg dana u 06:00 u Bukurešt?  :-\

Oba datuma. Upisuješ sutrašnji datum samo kada ti voz kreće posle 19h. Npr. kada ideš Bukurešt-Beograd upisuješ samo datum dolaska u Beograd jer voz iz Bukurešta kreće posle 19h.

Bolje ostavi pa neka kondukteri upisuju, moze da se desi da koji dan ostane ne iskoriscen, a ti se vozio, zato jer oni ne znaju sta da rade sa kartom ili samo pogledaju i ostave :)

U povratku iz IST, jel voz ide direkt do BGa ili samo do Sofije pa se preseda, ako sam dobro razumeo na temi o Istanbulu? I onda pretpostavljam, opet se placa kuset ili spavaca kola ako ih hoces? Hocu da kazem, ispada onda 70ak evra ta povratna, mozda bi nekako drugacije ispalo jeftinije.

I jos jedna stvar, procitao sam da BF ako ga kupim u Srbiji vazi samo od polazne tacke do granice. A sta ako sam iz Novog Sada, a hocu da stignem na onaj sto krece iz BGa u 7.50? Mislim, jel mogu dan ranije sesti na voz i otici samo do Beograda, pa onda ujutru dalje?

U povratku iz IST, jel voz ide direkt do BGa ili samo do Sofije pa se preseda, ako sam dobro razumeo na temi o Istanbulu? I onda pretpostavljam, opet se placa kuset ili spavaca kola ako ih hoces? Hocu da kazem, ispada onda 70ak evra ta povratna, mozda bi nekako drugacije ispalo jeftinije.

I jos jedna stvar, procitao sam da BF ako ga kupim u Srbiji vazi samo od polazne tacke do granice. A sta ako sam iz Novog Sada, a hocu da stignem na onaj sto krece iz BGa u 7.50? Mislim, jel mogu dan ranije sesti na voz i otici samo do Beograda, pa onda ujutru dalje?

Normalno da mozes, karta vazi za sve vozove na balkanu :D

Da, znam, ali neko je napisao da ne vazi za voznje po maticnoj drzavi, samo toliko dok ne izadjes iz nje. Drugim recima, vazilo bi kad bih isao Novi Sad - Beograd - Nis - granica, a ne i samo Novi Sad - Beograd. Zato pitam.

Pa ti i ideš Novi Sad - Beograd - Niš - granica, ne vidim nikakav problem. To što nastavljaš sutradan iz Beograda to ne menja stvar. Možeš i 10 dana da ostaneš u Beogradu, to je tvoja stvar, do granice možeš da nastaviš bilo kada do kada ti važi flexipass...

Balkan Flexipass

Balkan Flexipass je ponuda za putovanja na području železnica zemalja Jugoistočne Evrope. Karta kupljena po ponudi Balkan Flexipass omogućava da se na prugama: Bugaske, Rumunije, Grčke, Turske, Makedonije, Crne Gore, Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Srbije putuje 5, 7, 10 ili 15 dana (po izboru putnika) u okviru roka važnosti karte koji iznosi mesec dana.

Balkan Flexipass

Balkan Flexipass je ponuda za putovanja na području železnica zemalja Jugoistočne Evrope. Karta kupljena po ponudi Balkan Flexipass omogućava da se na prugama: Bugaske, Rumunije, Grčke, Turske, Makedonije, Crne Gore, Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Srbije putuje 5, 7, 10 ili 15 dana (po izboru putnika) u okviru roka važnosti karte koji iznosi mesec dana.

ma znam to, ali koliko sam skužio to je neki brzi intercity vlak, a za takve po grčkoj bf ne vrijedi

Flexipass važi za sve vozove, samo za InterCity trebaš doplatu uz Flexipass, koja je dosta manja od cene karte, ali na toj relaciji imaš i druge vozove koji nisu InterCity i za koji ne treba nikakva doplata.

kako od constante do varne?

vlak vozi najdalje do mangalie, od tamo busom do granice (vama veche), i onda do varne najbolje stopati ili taxi?

jel išao netko? jel ima bolji način?

Pozdrav, novi sam ovdje.

Trebao bih putovati uskoro iz Beograda do Istanbula, e sad zanima ma ako netko zna jel mi isplativije uzet BFP odrasli za 86€ ili pojedinačnu povratnu kartu do Istanbula??? Kolika je cijena takve karte? Ili vlakom do Sofije pa tamo busom. Koliko bi me to koštalo?