Followers 0

Balkan Flexipass

901 posts in this topic

A Istanbul - Ankara? :) Doplata? Samo super-brzi? Ili i brzi? BFP?

Polako, nije još ni krenuo. Istog dana kad su objavili da 11. jula kreće YHT voz Istanbul (Pendik) - Ankara, posle samo par sati na test vožnji je voz je udario u pružno radno vozilo, te se otvaranje ponovo odlaže...

ljudi cura i ja planiramo neki obilazak Turske krajem meseca. Zanima nas situacija oko balkan pass karte.. da li je istina da se sa tom forom oko rezervacije mozes vozikati po Turskoj mesec dana umesto placenih 5. interesuje nas Istanbul Ankara Izmir ... moze li se svuda vozom. unapred hvala. pozdrav iz nisa.

Odakle ti ta informacija?

Neko tako lupio ili...?

pa nisam  lupio, procitao sam tu na forumu, tipa, odes na Hajdarpasa stanicu, pokazes balkanpass i oni izdaju neku kartu na kojoj pise da je besplatna i kad udjes u voz pokazujes tu kartu, ne balkanpass. da li je to moguce ... zato i pitam .

Stvar je u tome što je ta rezervacija sedišta u Turskoj potpuno isti obrazac kao karta, samo što što stoji cena 0. Kondukter vidi da imaš kartu i njega ništa drugo ni ne zanima.

Ali nisu ni oni sisali vesla da bas svaki put tako prodje.

U ovom slučaju jesu. Rupa u sistemu.

Sajt seat61 je čisto informativnog karaktera uz odricanje odgovornosti tako da tačne informacije o vozovima potražite na zvaničnim stranicama železnica. Za Tursku to je http://www.tcdd.gov.tr

Između Ankare i Izmira (stanica Alsandžak) saobraća samo jedan direktni voz "İZMİR MAVİ TRENİ". Polazak iz Ankare je u 18:30, odnosno iz Izmira u 18:20. Dolasci su narednog jutra posle pola 10.

Druga varijanta je sa presedanjem: Ankara-Konja i Konja-Izmir (noćni voz KONYA MAVİ TRENİ).

A koliko sam video na netu, iz Istanbula ne idu vozovi. Odakle (najblize Istanbulu) ide voz za Ankaru? i kako da dodjem do tamo ?

Za Ankaru imaš iz Eskisehira do kog smo mi došli sa Pamukalle busom (sa stanica Harem, closed to Uskudar) za 38,00tl...

Ja sam iz Banja Luke i planiram doći u Beograd i kupiti BFP na željezničkoj u Beogradu.

Uzeo bi ovaj na 7 dana, 120 eura .Za odrasle.

Dajte mi molim vas predložite kuda da idem sa ovom kartom,odnosno kako da najbolje iskoristim ovu kartu a da vidim što više !!!!

Jedino moram da dodjem i u Solun u svakom slučaju.

Bio bih vam zahvalan da mi predložite neki plan putovanja . Ovo mi je prvi BFP pa bih išao bilo kuda sa njime,samo da obijdem što više...

Pozdrav ljudi,treba mi pomoć.Drugar i ja idemo u Rumuniju i planirali smo da uzmemo bfp.Vidim na sajtu rumunskih železnica da je skoro za svku dužu liniju potrebna rezervacija,pa me interesuje koliko od prilike košta i ako je neko išao tamo da kaže svoja iskustva.Unapred hvala :-)

Pozdrav ljudi,treba mi pomoć.Drugar i ja idemo u Rumuniju i planirali smo da uzmemo bfp.Vidim na sajtu rumunskih železnica da je skoro za svku dužu liniju potrebna rezervacija,pa me interesuje koliko od prilike košta i ako je neko išao tamo da kaže svoja iskustva.Unapred hvala :) RON

4 RON za Regio i InterRegio vozove, a 5 RON za IC vozove.

http://www.cfrcalatori.ro/244

Sutra krecem pravac Istanbula. Da li ima neko sveze informacije u vezi sa putovanjem Beograd-Istanbul vozom? Sta mozemo da ocekujemo na tom pravcu i koliko kostaju dodatne rezervacije? Pisalo je negde na forumu ali sam se izgubila nacisto i nista ne mogu da pronadjem :/. Da li mozda sutra uvece neko krece nocnim vozom za Sofiju? I da, da li je neko vec koristio ovaj brzi voz Istanbul-Ankara? Utisci? Jel treba nesto da se rezervise unapred?

Edited by Pticica89

Voz bg-sofija kreće u 21:45. Bolje kupi rezervaciju, jer smo se mi zeznuli i nismo je kupili, pa smo do Niša sedeli u hodniku. Posle od Sofije za Istanbul kreće voz, čini mi se oko 18h. Voz ide do nekog mesta Jablukovo, odakle se prebacuje na bus, do granice sa Turskom, a od turske granice se ponovo prebacuje u bus, koji vozi direkt do Istanbula. Ja sam tako putovao 19. jula, pa verujem da i dalje tako ide. A za taj brzi voz Istanbul - Ankara, ja sam čuo da ne saobraća.

Voz bg-sofija kreće u 21:45. Bolje kupi rezervaciju, jer smo se mi zeznuli i nismo je kupili, pa smo do Niša sedeli u hodniku. Posle od Sofije za Istanbul kreće voz, čini mi se oko 18h. Voz ide do nekog mesta Jablukovo, odakle se prebacuje na bus, do granice sa Turskom, a od turske granice se ponovo prebacuje u bus, koji vozi direkt do Istanbula. Ja sam tako putovao 19. jula, pa verujem da i dalje tako ide. A za taj brzi voz Istanbul - Ankara, ja sam čuo da ne saobraća.

Hvala ti puno :).

Tu rezervaciju mogu da platim i pred sam put ili da odem vec danas? Da li znas mozda cenu?

Cula sam da je voz IST-ANK poceo da radi regularno, imali su nedelju dana besplatno da se voze, samo sada ne znam kakve su guzve i to.

Rezervacija je 300 din. ako se dobro sećam. Bilo je mesta bukvalno sat vremena pred polazak, a onda smo mi na 10 min. do polaska hteli da je kupimo (kad smo videli koja je gužva u vozu) ali nije više bilo. Da, sad sam video da je krenuo voz Ist.-Ank. od 26. jula. Što i nama sad odg. jer imamo bfp i za koji dan ćemo biti u Ankari, pa nazad za Istanbul.

Marko, znas li da li mora da se doplacuju kuset kola kad se krene tim vozom iz Sofije? I ako se doplacuju, da li to i dalje kosta oko 10e?

Marko, znas li da li mora da se doplacuju kuset kola kad se krene tim vozom iz Sofije? I ako se doplacuju, da li to i dalje kosta oko 10e?

Pise na sajtu Turskih zeleznica da je doplata za kuset Sofija-Istanbul 9,40e. To mi je totalno apsurdno s obzirom da pola puta zapravo idemo busom ali jbg. Mi cemo pokusati da izbegnemo da platimo to.

Ne verujem da je to tačno. Nama je došao neki novi voz, nešto kao onaj španski tramvaj po bg-u i tu nema nikakvih kušet kola, već samo sedišta.