Followers 0

Ruska viza ??

216 posts in this topic

Нисам баш сигуран да то правило у Русији не важи.

"Specifičnosti Ruskog imigracionaog/viznog režima

Imajući u vidu da je Ruska ekonomija u velikom usponu, migracioni tokovi ljudi koji žele da se nastane i rade u Rusiji je izuzetno porastao, zbog toga su Ruske vlasti uvele sledeće pravilo:

Nezavisno od vrste vize, niko nema pravo da prebiva na Ruskoj teritoriji duže od 90 konsekutivnih dana, posle isteka 90 dana stranac je obavezan da se udalji sa teritorije Rusije na period od 90 dana (neka vrsta moratorijuma) i tek posle toga se može vratiti ili sa novom vizom ili sa ostalim neiskorišćenim vremenom na vizi.

Prostim rečima prvo 90 dana u Rusiji, posle šut karta na 90 dana i posle opet možeš da se vratiš na sledećih 90dana itd....

Naravno, jasno je da je vrlo teško raditi ili sazdavati život pod takvim uslovima tako da mera opravdava svoje postojanje sa imigracione tačke gledišta."

Ово сам нашао овде на форуму. И збуњен сам. У мејлу су ми написали то што су ми написали, значи неограничен број улаза у Русију, на основу 30-одневног безвизног режима, а овде постоје тих 90 дана.

Да ли је неко пробао ово у пракси? Уопште да ли је излазио на дан и враћао се у Русију на нових 30 дана. Да ли то уопште функционише и колико пута може тако, заредом?

Нико не зна да ли је горе написано уопште могуће у пракси, и колико се тако пута може, узастопце? Не могу нигде да нађем праву информацију...

Idem kod prijatelja u Rusiju na 20-tak dana,

DA LI JE POTREBNA NEKA REGISTRACIJA I SLIČNA PAPIROLOGIJA ?

Hvala

Потребна ти је регистрација, у року од 7 дана, а већ је писано много о томе овде на форуму. Може те пријатељ брзо и једноставно регистровати, као свог госта, у пошти.

Нико не зна да ли је горе написано уопште могуће у пракси, и колико се тако пута може, узастопце? Не могу нигде да нађем праву информацију...

Pošto sređujem vizu na tri meseca za Rusiju a već sam pre dve godine bila dva meseca u Rusiji, ovo su informacije:

Ruska ambasada u Beogradu mi je još tada potvrdila da se može neograničen broj puta tokom godine ulaziti na 30 dana bez vize. Na nekim graničnim prelazima (ja proverila na rusko-ukrajinskoj granici a čujem da je ista situacija na mongolsko-ruskoj) ne mora čak ni da se izađe u susednu zemlju po pečat da ste ušli u nju, već je dovoljno da se dobije izlazni pečat iz Rusije, pa se vrati po ulazni. Znači, do 30 dana može se ostajati 12 puta godišnje (ponavljam - potvrđeno mejlom iz ruske ambasade u BGD-u).

Što se tiče dobijanja vize na tri meseca, ne znam sve detalje, ali ovo su informacije koje su mi do sada dostupne (više ću znati za oko mesec dana kada se uživo sretnem sa čovekom koji mi je odradio to za vizu). Ruski državljanin podnosi molbu njihovom Imigracionom u mestu gde ima prijavu boravka. U molbi navodi vaše ima, prezime, prilaže kopiju pasoša, navodi datum od kada do kada biste ostali, a razlog posete može da bude: privatno ili sportske aktivnosti. U oba slučaja procedura je ista (opet info iz ruske ambasade) i potpuno je svejedno šta se navede od toga dvoga. Imigraciono potom poziva na razgovor tu osobu koja vas poziva. Moj prijaelj kaže da je imao nekoliko razgovora.  Onda ih roveravaju (račune i dosijee, tj. da nisu osuđivani). Tek kad je sve to u redu, onda se smatra da je zvanično predato za pozivno pismo i od tog datuma u toku 30 dana Imigraciono vašem domaćinu šalje pozivno pismo. Pozivno pismo je zapravo pozivno posmo Imigracione službe, oni vas pozivaju u posetu preko vašeg hosta. Host vam potom to šalje i vi aplicirate. Konkretno u Ulan Batoru, procedura samog apliciranja je jako jednostavna i izuzetno su ljubazni: samo fotke, formular i 50$ (ubrzano, 100 $), dobija se za pet radnih dana ne računajući praznike.

A sad imam i ja pitanje :)

Pošto nameravam da nakon 2-2,5 meseca u Rusiji presečem preko Kine do Vladivostoka, da li je to moguće budući da vidim d apominjete 90 dana pa pauzu? Znači, neću ispuniti ostanak od 90 dana prvi put, već ću nakon dva meseca ući u Kinu i mesec dana kasnije izašla bih iz Kine u Vladivostok. (Uzgred, čitala sma da je Vladivostok najstroži po pitanju kontrole papirea, registracija, viza i da ako se negde i proš bez potrebnih dokumenata, tamo nema šanse jer su kontrole na ulici svuda).

Pozdrav svima! Ne znam da li ovim pitanjem krsim neka pravila foruma, ali da li mozda neko odavde zna sta je potrebno ruskim gradjanima za vizu za srbiju? Drugar dolazi na tri meseca, pa da znam sta treba sve da mu spremim. Unapred hvala na pomoci!

Sta ce mu viza, svakih mesec dana predje granicu i vrati se i to je to.

Ma znam, to mi rekli isto i u Upravi za strance kad sam ih pitao :) al jbg, zapeo covek, kaze da ne razmislja, oce da je siguran, ovo ono, a i nije bas da moze de oce da ode (tacnije jedino bosna dolazi u obzir, crna gora daleko, a za ostale zemlje mu treba sengen).

Znaci niko nista ne zna? anyone?

Pa do Bosne ima sat vremena kolima, dva sata busom.Nek mu je sa srecom u vadjenju vize ;)

Zna li iko kakva je procedura za dobijanje privremene boravisne dozvole posle vencanja sa ruskinjom? Moj sin se nedavno ozenio tamo i rekli su mu da mora da napusti zemlju pre isteka mesec dana bez obzira na vencani list. Oni su ocajni a i mi sa njima. To su im rekli u zavodu za migrante i dokumentaciju u Moskvi. Da li moze ikako da ne napusta zemlju svakih 30 dana, posto se boje da mu ne zabrane ulazak i na nekoliko godina ukoliko uzastopno ulazi vise puta. Zna li neko da li ona moze na konto vencanog lista da mu napise garantno pismo i da li mu to obezbedjuje duzi boravak od 30 dana. Oni prosto ne zele da se rastaju!

Ако већ  у Русији можемо да будемо месец дана без визе и ако би рецимо 20 ог дана боравка у Русији отишао из ње у Монголију и тамо боравио 7 дана, да ли се при поновном улусаку у Русију рачуна преосталих 10 дана ( јер нисам био у њој већ у Монголији) или једноставно при  поновном уласку у Русију добијам право да још месец дана боравим тамо. Мсм јел важи то да  изађем из земље и уђем опет и  онда ми се рачуна време боравка из почетка тј додатних 30 дана. Или мора да прође неки одређени период када поново могу да уђем у Русију. Надам се да сте скапирали шта хоћу да питам.

Želim da dodam jednu mnogo važnu informaciju o novom zakonu u Rusiji koji je stupio na snagu 17. juna 2019. godine, a koji je vezan za ovu temu. 

Ni jedan stranac koji uđe u Rusiju bez vize, ne može ostati u Rusiji duže od 90 dana u 180 dana.

Građani Republike Srbije neće moći više da beskonačno borave u Rusiji tako što će jednom u 30 dana izaći iz Rusije i odmah ponovo ući.

Takođe naša zemlja Republika Srbija je takođe uvela taj isti zakon u 2018. godini.  Izgleda da je to neki globalni trend. 

Opšte je poznato da je Ruska granična policija najstrožija na planeti, i imajte ovo novo pravilo na umu.

Ne znam da li će administrator dozvoliti sledeći tekst, ali evo ga ukoliko želite da nađete pomenuti zakon na internetu: 

ФЕДЕРАЛЬНЫЙ ЗАКОН О правовом положении иностранных граждан в Российской Федерации (с изменениями на 17 июня 2019 года)

Статья 5. Временное пребывание иностранных граждан в Российской Федерации Срок временного пребывания в Российской Федерации иностранного гражданина, прибывшего в Российскую Федерацию в порядке, не требующем получения визы, не может превышать девяносто суток суммарно в течение каждого периода в сто восемьдесят суток, за исключением случаев, предусмотренных настоящим Федеральным законом, а также в случае, если такой срок не продлен в соответствии с настоящим Федеральным законом.

Edited by Rusija2019