Kako od kog grada do aerodroma

504 posts in this topic

Pa jel se menja voz? Totalno je bez veze sajt - pise prvo da je 25 minuta od aerodroma do Penn St. (NY) i da isti voz ide kroz terminale i sve do grada (N. Yorka), a onda kad nastavis da citas, izgleda drugacije.

NJ Transit voz te dovodi do "Newark Airport Station", a onda AirTrain do odgovarajuceg terminala.

Preleteh svih 27 stranica i ne videh Newark (a bas mnogo Fiumicina & Ciampina :D). Izvinjavam se ako mi je promaklo.

Da li neko isao aitrainom? ( http://www.panynj.gov/airports/ewr-cost-tickets.html )

Ne kontam kolika mu je cena do NY Penn Station. $5.5 valjda za deo kroz New Jersey. Negde procitah da je $12.5.

Ja sam isao od Penn Station-a do Newark-a [NJ Transit voz + AirTrain]

Platih kartu u jednom smeru $14 proslog januara, IIRC.

Može i jeftinije, ako imaš vremena i ako nisi oko Penn Station (34 ulica, 7 avenija) - siđeš na Newark Penn Station (dakle, ne New York Penn), i onda hvataš PATH do World Trade Center. Kupuješ dve karte i presedaš, ali u zbiru bude više nego duplo jeftinije. Nigde nije napisano, for the record, AirTrain je besplatan. Karte kupuješ tek na Newark Airport Station, mada možeš i na terminalu, imaju automate...

Ili $23 za shared van, vozi te do adrese, za $9, ne isplati se cimanje sa AirTrainom (koji je baš spor) i onda presedanja, i naravno stepenice i uski hodnici na Penn Stationu, a da ne govorim o presedanju tamo i vučenju kofera po metrou... :)

Hvala i tebi meeloshe!  flowers::

Ovo je prvi put da idem u NY kao turista, tako da ne znam jos gde cu biti. Jedna opcija je Upper Manhattan oko 180.-e i za to mi je zgodna Penn Station, jer bih isla na metro A. Ako od toga ne bude nista, onda cu rado da preskocim Penn St. (NY), jer bas ne volim taj kraj i sigurno necu traziti smestaj tu. opcije su mi Village ili Tribeca, pa bi mi WTC bio zgodan.

Videla sam da na sajtu reklamiraju da voz stize za samo 25 minuta (?), ali posle citajuci dalje, ne izgleda bas tako.

Gledala sam i taj SuperShuttle, ali su im lose reviews po netu. Navodno nisu pouzdani. Ti imas dobro iskustvo sa njima?

Videla sam da na sajtu reklamiraju da voz stize za samo 25 minuta (?), ali posle citajuci dalje, ne izgleda bas tako.

Ja sam isao od grada do aerodroma [jer sam tada sleteo na JFK], ali se ne secam da je nesto dugo trajalo to putovanje. A cak je i bilo u spicu, ujutru.

ETA: hocu da kazem da 10-ak minuta manje-vise ne pravi veliku razliku [osim ako se ne zuri negde :) ]

I meni je to kombinacija - JFK u odlasku i EWR u povratku.

A od JFK si isao aitrainom do Howard Beach, pa metroom A?

(offtopic pitanje: 15 sati stopover u Zenevi, overnight - pa nastavak istom kompanijom (Swiss). Ja bih izasla sa aerodroma i prespavala u gradu. Mogu da cekiram torbu jos u Nici, jel tako? Ne moram da je pokupim, pa ponovo cekiram u Zenevi?)

(offtopic pitanje: 15 sati stopover u Zenevi, overnight - pa nastavak istom kompanijom (Swiss). Ja bih izasla sa aerodroma i prespavala u gradu. Mogu da cekiram torbu jos u Nici, jel tako? Ne moram da je pokupim, pa ponovo cekiram u Zenevi?)

Mislim da ti po defaultu cekiraju samo do Zeneve (jer ce pretpostaviti da ti trebaju stvari ako ides u hotel); ali da mozes da ih pitas i da ti cekiraju do kraja, ako imas sve sto ti treba u rucnom prtljagu.

Ja sam imao oba slucaja, mislim da kompanije uglavnom ne prave probleme oko toga.

U Ženevi imam i pidžamu i četkicu za zube.  :)

Nego plašim se da ima neki vremenski limit, nršto mi u glavi 24 sata, ali to je valjda za check in u polasku. Trebalo bi da može da se čekira do kraja. U svakom slučaju nije neki problem...

A nije ni tema ovde...  :-[

Pardon.

Hvala i tebi meeloshe!  flowers::

Ovo je prvi put da idem u NY kao turista, tako da ne znam jos gde cu biti. Jedna opcija je Upper Manhattan oko 180.-e i za to mi je zgodna Penn Station, jer bih isla na metro A. Ako od toga ne bude nista, onda cu rado da preskocim Penn St. (NY), jer bas ne volim taj kraj i sigurno necu traziti smestaj tu. opcije su mi Village ili Tribeca, pa bi mi WTC bio zgodan.

Gledala sam i taj SuperShuttle, ali su im lose reviews po netu. Navodno nisu pouzdani. Ti imas dobro iskustvo sa njima?

Iskreno, ako si kod 180. ulice, ja najtoplije preporučujem SuperShuttle. Voz verovatno stiže za 25 minuta, ali od Airport stanice do Penn St, i u to nije uračunat AirTrain i sasvim sigurno nije uračunato čekanje voza. Ja sam sleteo oko 19h, dok sam stigao do stanice bilo je 20:30, i sledeći voz je polazio u 21:15. U stanu smo na uglu 36e i 10e bili u 22:20 so you do the math... Ispadne to malo više od 25 minuta. Eto, bila je nedelja, ali nije neko mrtvo vreme, sletelo je x letova iz Evrope u to doba, i svejedno, čekali smo voz 45 minuta.

Međutim, nemoj zanemariti da ćeš u tom momentu već biti 10 sati po avionima + konekcija, ne baš sveža i odmorna, i poslednje što ti treba je da kada konačno stigneš na Penn vučeš stvari po onim prljavim hodnicima na železničkoj i juriš A train, kupuješ MetroCard i ideš sa koferima među ljute Njujorčane. Da ne govorim o šetnjici po Washington Heights usred noći sa koferima kada izađeš iz metroa... :death:

Ja sam tri puta koristio SuperShuttle, dva puta 2001. godine sa/na EWR (tada su se zvali Blue Van, i telefon im je još uvek 1-800-BLUEVAN), i zimus za transfer na JFK (nakon naučene lekcije sa vozom sa EWR) - nikad nikakav problem, bili su u minut tačni kada su me kupili iz grada, mada nije baš golem uzorak. A što se tiče pouzdanosti, sigurno nemaš problem sa aerodroma, jer tu ne naručuješ vožnju nego prosto dođeš na ground transportation desk i kažeš gde hoćeš da ideš i oni te smeste u sledeći kombi - ne moraš da bukiraš unapred...

Elem, ne mogu da potpišem da će shuttle kraće trajati, mada je sva šansa da hoće - ali će svakako biti mnogo manje stresno i daleko udobnije. I ostaviće te ispred tvoje zgrade.

For the record, taxi je oko $60 bez tipa koji se očekuje, Uber izađe isto $60 ali all in (ako ideš sama, to je ipak velika razlika).

Iskreno, ako si kod 180. ulice, ja najtoplije preporučujem SuperShuttle. Voz verovatno stiže za 25 minuta, ali od Airport stanice do Penn St, i u to nije uračunat AirTrain i sasvim sigurno nije uračunato čekanje voza. Ja sam sleteo oko 19h, dok sam stigao do stanice bilo je 20:30, i sledeći voz je polazio u 21:15. U stanu smo na uglu 36e i 10e bili u 22:20 so you do the math... Ispadne to malo više od 25 minuta. Eto, bila je nedelja, ali nije neko mrtvo vreme, sletelo je x letova iz Evrope u to doba, i svejedno, čekali smo voz 45 minuta.

Nisam sigurna da ce biti tamo gore, po svoj prilici i nece.

Međutim, nemoj zanemariti da ćeš u tom momentu već biti 10 sati po avionima + konekcija, ne baš sveža i odmorna, i poslednje što ti treba je da kada konačno stigneš na Penn vučeš stvari po onim prljavim hodnicima na železničkoj i juriš A train, kupuješ MetroCard i ideš sa koferima među ljute Njujorčane. Da ne govorim o šetnjici po Washington Heights usred noći sa koferima kada izađeš iz metroa... :death:

Pa nisu tako ljuti, cak uvek neko pomogne s koferima (na 181.oj nema lifta, ni pokretnih stepenica), a ako izadjes na 184. nije strasno ni nocu, zaista. A oko Penn Station je ruzno.

U odlasku je direktan let i slecem oko podne, nemam ni mnogo stvari (ide se u shopping  :party:), ako nije izuzetno ruzno vreme, rado bih prosetala.

Ja sam tri puta koristio SuperShuttle, dva puta 2001. godine sa/na EWR (tada su se zvali Blue Van, i telefon im je još uvek 1-800-BLUEVAN), i zimus za transfer na JFK (nakon naučene lekcije sa vozom sa EWR) - nikad nikakav problem, bili su u minut tačni kada su me kupili iz grada, mada nije baš golem uzorak. A što se tiče pouzdanosti, sigurno nemaš problem sa aerodroma, jer tu ne naručuješ vožnju nego prosto dođeš na ground transportation desk i kažeš gde hoćeš da ideš i oni te smeste u sledeći kombi - ne moraš da bukiraš unapred...

Elem, ne mogu da potpišem da će shuttle kraće trajati, mada je sva šansa da hoće - ali će svakako biti mnogo manje stresno i daleko udobnije. I ostaviće te ispred tvoje zgrade.

For the record, taxi je oko $60 bez tipa koji se očekuje, Uber izađe isto $60 ali all in (ako ideš sama, to je ipak velika razlika).

Uber estimate mi je $70 do 184.-e. Ali to ce, verovatno da otpadne, pa ce, nadam se biti, nesto downtown.

Inace, izdrzljiva sam ja... :)

Prosli put sam isla - Howard Beach, pa metro A, pa Grand Central, pa Metro North do Scarsdale-a.   teg

Ljudi, mozel' jedna mala pomoc, tj samo da mi resite nedoumicu :)

Hocu da odem na dve nedelje do Indonezije za "prvi maj". E sad, nasao sam lepu kombinaciju preko Istanbula i gadjaju mi se vremena lepo, ali ....

◄ 26 april ►

◄ 09 maj ►

Odlazak:

Air Serbia - 13:05 BEG – 15:45 SAW

Qatar Airways - 19:35 IST – 22:05 CGK

a povratak

Qatar Airways - 00:10 CGK - 12:20 IST

Air Serbia - 15:40 SAW - 16:25 BEG

Ima li sanse da ja stignem te letove ? :) Kapiram da ima ukoliko svi letovi budu na vreme, ali opet suvise mi je hazarderski da kupim karte bez prethodne konsultacije sa iskusnijima :)

Ovo je TESNO, nije da ne može ali baš tesno... Bolja varijanta bi ti bila da ideš sa Turkish  na Ataturk - verovatno košta neki evro više ali nemaš brige. Od SAW do Taksima je 50 km + od Taksima do IST je nekih 20+ km - nije strašno  - osim što je sve to uglavnom klaj -klaj.. Štete što nema neka zelenica SAW_IST... 

Štete što nema neka zelenica SAW_IST... 

Sad kad su ga probušili dole... ispod Bosfora... jel' i dalje nema?

Ovo je TESNO, nije da ne može ali baš tesno... Bolja varijanta bi ti bila da ideš sa Turkish  na Ataturk - verovatno košta neki evro više ali nemaš brige. Od SAW do Taksima je 50 km + od Taksima do IST je nekih 20+ km - nije strašno  - osim što je sve to uglavnom klaj -klaj.. Štete što nema neka zelenica SAW_IST... 

Pravo zboriš...

BELGRADE / Nikola Tesla İSTANBUL / Ataturk 15:25

26.04.2014 Saturday 18:10

26.04.2014 Saturday THY Economy 30 kg Max

İSTANBUL / Ataturk BELGRADE / Nikola Tesla 18:35

09.05.2014 Friday 19:15

09.05.2014 Friday THY Economy 30 kg Max

151€, koliko god da je razlika nije vredna strave...

^Duyo, i taj let bi bio nategnut (tj ne bi ukoliko ne bi imao nikakva kasnjenja) .... ali hvala u svakom slucaju. Odo' da razmisljam :)

Da li je izvodljiva ova varijanta za povratak sa Malte za Beograd:

09.07. Malta-Bergamo ( 09:05-11:10h) ryanair

09.07. Milan Malpensa-Beograd ( 13:25-15:10 ) easyjet

Da li ima dovoljno vremena da se stigne iz Bergama do Malpense?

Da li je izvodljiva ova varijanta za povratak sa Malte za Beograd:

09.07. Malta-Bergamo ( 09:05-11:10h) ryanair

09.07. Milan Malpensa-Beograd ( 13:25-15:10 ) easyjet

Da li ima dovoljno vremena da se stigne iz Bergama do Malpense?

Tesko izvodljivo, mada postoji malpensa shuttle koji vozi Malpensa Bergamo, ali gledajuci red voznje, ti tek mozes da krenes u 12.30 i da stignes u 14.00. dakle prekasno, Gledala sam soluciju vozom od Bergama do Milano centrale, opet nema sanse, jer i ako voz ide direktno treba mu  48 minuta i da odmah uskocis u malpensa express treba ti jos 50 minuta, a i ako uskocis i u bus od aerodrom do Bergama treba ti jedno 10-15 minuta, Dakle, neizvodljivo. A steta jer je jos imalo sanse vozom koji krece u 11.02 minuta, a ovako ni teoretski ne mozes da stignes javnim prevozom

Hvala na odgovoru.

Jedino, ako ti je bas povoljna karta za Maltu, da posle uhvatis voz do Verone, i bas kod te zeleznicke stanice (u parku odmah pored, raspitaj se na licu mesta) mozes da uhvatis autobus Luki prevoz, voze sredom iz Bolzana i s obzirom da krece iz Trenta u 17.20, otprilike oko 18.30 je u Veroni. Jeste klackanje (o kako mi je to poznato, j..m ti avio red voznje), ali opet bi od Verone direktno stigao do Beograda za 50 eura.

Neko je nedavno spominjao vezu Malta-Bukurešt Wizzairom kao povoljnu, samo onda moraš da hvataš vozove do BG (koji se lepo uklapaju, ali traju).

planiram da se za BGD vratim preko tuzlanskog aerodroma pa me zanima koja je varijanta za prevoz(da nije taxi do tuzle isl.) ima li lokalnih buseva ka Zvorniku i dalje ,staje li beogradski bus kraj aerodroma ili moram da se vratim ka Tuzli pa na bus stanicu.Ima li ko iskustva? inače debilni sajt tuzlanskog aerodroma sve ima i anketu i istorijat i podatke o pisti samo nema nista o transportu.

Moraš za Tuzlu, jer pored aerodroma prolazi lokalni put.

Tuzlanski aerodrom, ne pripada Tuzli, već opštini Živinice. Do Tuzle je oko 15 km. Na ovom forumu imaš podatke oko prevoza.

http://www.klix.ba/forum/aerodrom-u-tuzli-jeftini-letovi-iz-europe-t113175s150.html

Ovdje ti je red vožnje za Beograd, Zvornik, Bijeljinu i Brčko iz Tuzle.

http://www.transturist.ba/?g=transturist&s=turisticka_ponuda&m=64&n=AKTUELNA_PONUDA

Zvornik - Beograd

http://www.drinatrans.com/red_voznje.php?idm=3&idl=11

Bijeljina - Beograd

http://www.semberijatransport.com/red

Red vožnje iz Brčkog za Beograd odgovara bijeljinskom.

Brčko sam ti stavio, jer imaš više linija iz Tuzle za Brčko, nego za Bijeljinu.

Moraš za Tuzlu, jer pored aerodroma prolazi lokalni put.

Tuzlanski aerodrom, ne pripada Tuzli, već opštini Živinice. Do Tuzle je oko 15 km. Na ovom forumu imaš podatke oko prevoza.

http://www.klix.ba/forum/aerodrom-u-tuzli-jeftini-letovi-iz-europe-t113175s150.html

Ovdje ti je red vožnje za Beograd, Zvornik, Bijeljinu i Brčko iz Tuzle.

http://www.transturist.ba/?g=transturist&s=turisticka_ponuda&m=64&n=AKTUELNA_PONUDA

Zvornik - Beograd

http://www.drinatrans.com/red_voznje.php?idm=3&idl=11

Bijeljina - Beograd

http://www.semberijatransport.com/red

Red vožnje iz Brčkog za Beograd odgovara bijeljinskom.

Brčko sam ti stavio, jer imaš više linija iz Tuzle za Brčko, nego za Bijeljinu.

hvala,mada gledao sam ovo i ranije, za bg ili bijeljinu  mi se negadja sa wizz letom koji iz ajndhovena sleće posle 18h,nema večernjih buseva ,jedino taj brčko  isl.hvala jos jednom

hvala,mada gledao sam ovo i ranije, za bg ili bijeljinu  mi se negadja sa wizz letom koji iz ajndhovena sleće posle 18h,nema večernjih buseva ,jedino taj brčko  isl.hvala jos jednom

Кроз Зворник обично пролазе бусеви из Сарајева и Херцеговине за БГ, а њих имаш и вечерњих тј ноћних.

Samo iz Brčkog ti je poslednji u 19h, pa sledeći ujutro u 01.30h. Jedina opcija je ovaj za Bijeljinu u 18.30h, onda  iz Bijeljine  za Bg.u 20h.

Posle onaj za Zvornik u 22.10, a iz Zvornika ili Malog  Zvornika ima noćnih za Bg,

Edited by berzas