Posted October 1, 2016 (edited) 28 minutes ago, Floria said: Interesuje me da li je neko koristio ove linije, kako ste kupovali karte preko sajta Trenitalia (da li mora negde da se validira prethodno ili se samo pokaže odštampana ili u telefonu) i najbitnije, gde se nalazi ta železnička stanica na aerodromu u odnosu na to gde sleće avion iz Beograda, kako se stiže do stanice. Nedavno sam bio u Italiji, pa sam ceprkao po sajtu Trenitalie, ali na kraju nisam kupio online karte, vec na licu mesta. Ali, koliko mi se cini, negde u pravilima sam procitao da karte kupljene online ne treba da se overavaju. Ono sto je nezgodno, vaze samo za taj odredjeni termin za koji su kupljene i ne mogu da se menjaju za neki naredni voz, niti refundiraju. A ako let kasni, onda moze da ispadne problem. Ta stanica valjda mora biti negde na samom aerodromu i verujem da ima putokaza ka njoj, tu valjda dolazi i onaj Leonardo express, pa racunam da nije tesko pronaci je. Doduse, u Italiji uvek treba uracunati malo vise vremena, jer je uvek haoticno, ali, navikla si na to vec Ne znam kolika je cena tog voza, ali, verujem da imas vise opcija za voz iz samog Rima, a do Terminija ide Terravision bus za svega 4 evra, pa razmotri i tu opciju. Edited October 1, 2016 by Dragance Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 1, 2016 (edited) Hvala ti, Draganče. A reci mi za cenu, je l ista ako se kupi online i na licu mesta? Ako je ista, onda je sigurnije kupiti tamo. To za malo više vremena sam naučila kad mi je otišao avion za Bolonju pa sam čekala drugi 7 sati Za ovu opciju imam oko 2,5 sata razmaka (avion iz Beograda sleće u 8.30, a ovaj voz polazi sa aerodroma u 11.08) pa kontam da ću valjda stići. Razmišljala sam i o varijanti da se ode do Rima (Termini) pa onda drugim vozom dalje, ali uvek idem sa dosta prtljaga, težak kofer, kabinski mali, laptop , pa zbog toga izbegavam presedanja. Jedino ako konačno uspem da smanjim količinu prtljaga Ovaj voz je oko 40e, može da se nađe i jeftinije, zavisi kad se kupi i koja klasa. Da li si ti overavao kartu koju si kupio na licu mesta, gde se vrše ta overavanja? Edited October 1, 2016 by Floria Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 2, 2016 Uvek je povoljnije ako kupis unapred i online, narocito ako je duza relacija. U mom slucaju nije bila velika razlika u ceni, pa sam ipak kupio na licu mesta. Sto se tvoje satnice tice, rekao bih da ipak mozes kupovati online. Ima bas dosta vremena nakon sletanja, jutarnji je let, pa ocekujem da ne bude kasnjenja, osim ako ne bude nekog jako loseg vremena, erupcije vulkana i slicno. Kartu koju sam kupio na salteru/masini sam overio, jer je to OBAVEZNO! U protivnom, mozes popiti kaznu. Tih automata za overu karte imas uglavnom na svakom peronu i izgledaju ovako: Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 2, 2016 19 hours ago, Floria said: Razmišljala sam i o varijanti da se ode do Rima (Termini) pa onda drugim vozom dalje, ali uvek idem sa dosta prtljaga, težak kofer, kabinski mali, laptop , pa zbog toga izbegavam presedanja. Pogledaj i www.italotreno.it. To je privatni operater za razliku od Italotreno (državni vozovi). Redovna najniža cena za voz do BO je 19,90, ali često imaju promocije, pa to može biti i duplo jeftinije, ako se kupi unapred. Kod Italo vozova nema poništavanja karata na stanici, to će uraditi kondukter. Meni je tu najbolja veza regionalni voz FL1 do stanice Tiburtina (direktno, 8 evra, oko 45-50 minuta od FCO), jer svi Italo vozovi koji kreću sa Terminija stanu i na Tiburtini. Ima samo jedna usputna stanica do Bolonje (Firenca SMN), i vozi se oko 2 sata. Pozdrav iz Bolonje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 2, 2016 Hvala, Draganče. Slika je sve rekla, nema šanse da promašim , mada ću verovatno kupiti online pa onda nema validiranja. U pravu si, Miloše. Razmisliću i o Italu. To bi mi i više odgovaralo jer zapravo idealno bi mi bilo da stignem na stanicu Mediopadana u RE, a Italo tamo staje. Staju i ovi Trenitalia koji idu iz Rima, ali to pusto presedanje Hvala na predlozima. Kako je u Bolonji? Mmm, Belpaese! Pozdrav! Daniela Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 3, 2016 Koliko znam, validiraju se samo karte za regionalne vozove, i važe 4 sata od momenta validacije. Za brze i super brze vozove kupljene karte važe za određeni polazak i određeno mesto, tako da se ne moraju validirati. A cene u super economy tarifi se mogu naći i za 9€. Sve zavisi od momenta kupovine i popunjenosti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 22, 2016 Ja sam imala sjajno iskustvo sa Terravision u Rimu. Ako nekom znači, da zna. A i roze su Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 25, 2016 LJUBLJANA Markun Shuttle http://www.markun-shuttle.com/ ili Go Opti https://www.goopti.com/hr/. Za 9 eur do bilo koje adrese u Ljubljani. Booking i placanje preko sajta ili u keshu. Sent from my iPhone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 9, 2017 NADOR Aerodrom je udaljen od Nadora oko 25km. Ne postoji javni prevoz. Prepušteni ste na milost i nemilost taksista. Postoji dve vrste (kao svugde u Maroku), pettit taxi, za max četiri putnika i grande taxi za šest punika. Cena do grada od 18-20 eura/dolara. MARAKEŠ Aerodromski bus , broj 19, 30MAD iliti 3evra/dolara, javni bus broj 11; 18; svi koji prolaze pored aerodroma 4MAD iliti 40centi. Razlika je u tome što vas bus No 19 doveze do samog terminala a ostali, javni busevi do skretanja ka aerodromu, odakle imate pešaka 300-400 metara do terminala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 14, 2017 Strasno se nerviram jer mi Nis nije blizi,jer imam let do Bratislave i za 7-8 evra,a kad se smislim koliko mi treba busom od NS-a,onda odustanem u startu. Sad vidim da ima kombi od BG-a do Niskog aerodroma i da prate letove....sigurno nekom pomogne,a ja cu morati put pod noge pa da isprobam i ovu varijantu jer od "brzih pruga" slaba vajda.https://www.facebook.com/TransferAirportNis/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2017 Ne verujem da se to isplati. Dok se dodje od NS do Nisa...preko 3 sata sigurno...posle vreme do leta, pa let, pa tamo od aerodroma. Nakupi se i vremenski, a i novcano. Nije li bolje kombijem do Bratislave ili blablacar? Ako nema bas toliko do Bratislave, na pravcu ka Becu ima mnogo opcija, pa se moze kombinovati do Hegyeshaloma/Mosonmagyarovara ili cak i do Gyor/Budapest, pa posle lokalnim prevozom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2017 3 hours ago, Pretender said: Ne verujem da se to isplati. Dok se dodje od NS do Nisa...preko 3 sata sigurno...posle vreme do leta, pa let, pa tamo od aerodroma. Nakupi se i vremenski, a i novcano. Nije li bolje kombijem do Bratislave ili blablacar? Ako nema bas toliko do Bratislave, na pravcu ka Becu ima mnogo opcija, pa se moze kombinovati do Hegyeshaloma/Mosonmagyarovara ili cak i do Gyor/Budapest, pa posle lokalnim prevozom. Ma vise ne znam sta je lakse. Moju cerku ,posto ima malo dete muz doveze iz Bratislave do Mosonmagyarvara,pa dodje sadasnjom, Beckom "Avalom". Ja uglavnom idemo vozom,pa presedam za Bratislavu na Keletiju,ali to je 11 sati...a imamo grupu na FB tipa blablacar-a,ali dok on pokupi po selima u Backoj, pa ceka na Horgosu, pa se zalomi da ne ide direktno za BA , nego udje u Slovacku preko Komarna,pa istovari neke putnike ...stignem opet u Bratislavu posle 9-10 sati. Tako da....nema tu jednostavnog resenja...zato mislim da iskusam i ovu opciju,jer od BG ide taj kombi direktno na aerodrom,a u Bratislavi mi je vec lako,jer tamo od aerodroma do grada ide gradski. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2017 Naravno da je bolja kombinacija kombi iz Bgda pa avion. Dovoze na vreme tacno, ako zakasne nadoknadjuju troskove karte, negde je bila vest. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 25, 2017 Dosla mi objava na FB,pa mozda nekom zatreba https://getbybus.com/hr/blog/autobus-zracna-luka-bec/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 6, 2017 Budapest Nova autobuska linija od i do aerodroma: Bus 100E Deák Ferenc tér M Astoria M Kálvin tér M Liszt Ferenc Airport 2 Cena 900ft Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 8, 2018 Upozorenje za letove od/do aerodroma u Budimpešti! Zbog oštećenja piste, a druga se renovira, dolazi do kašnjenja letova u dolasku i odlasku. 08.06.02018. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2018 Da li je na ovom podforumu bilo reci o parkingu na aerodromu? Ko zna gde je moguce u Nisu parkirati auto, neki javni besplatan parking a da je iole siguran, a da se moze odatle ici busom na aerodrom? Idemo na Kopaonik,pa posle silazimo u Nis na let za Bratislavu. Ostajemo nedelju dana ...ne placa mi se 4000 za nedelju dana parkinga na aerodromu. Ne znamo grad,nikad nismo bili u Nisu. Pa ako neko ima valjan predlog. Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 18, 2018 http://aeroparkingnis.com/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 18, 2018 1 hour ago, pedjalon said: http://aeroparkingnis.com/ Treba mi nesto gratis Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 25, 2019 Cao! Da li je neko skoro leteo preko ovog novog aerodroma u Istanbulu? Koliko je komplikovano od njega do centra grada odnosno Sultanahmeta? Hvala :) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 26, 2019 13 hours ago, bejbib said: Cao! Da li je neko skoro leteo preko ovog novog aerodroma u Istanbulu? Koliko je komplikovano od njega do centra grada odnosno Sultanahmeta? Hvala Ćao, ja sam se vratio iz Istanbula pre dve nedelje. Ima autobus koji vozi sa aerodroma. https://hava.ist/en Cena do Sultanahmeta je oko 3-4e. Kupis karticu na aerodromu i dopunis,moze jedna kartica za vise osoba, sam je prislonos na aparat u busu onoliko puta koliko ima osoba, autobusi se nalaze u prizemlju ili -1. Prati putokaze. Voznja traje oko 1h. U povratku ka aerodromu ista procedura, stalno su autobusi parkirani i smenjuju se na Sultanahmeta, idi na pola sata. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 6, 2019 Da li je neko leteo do aerodroma u Solunu,pa da je onda tamo rentirao auto na jedan dan da bi stigao do odredista za letovanje ( neko mesto do 100 km od aerodroma). I onda u povratku mi isto treba od letovalista do aerodroma. Letela bih iz Bratislave Ryanair.om koji mi nudi neke opcije za najam ali za 10 dana. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 7, 2019 (edited) Moguće je najmiti auto na jedan dan. Ali ga treba isti dan vratiti na isto mesto, ako ne cena je takva da je jevtinija varijanta taxi. Recimo: www.rentalcars.com Sa ovim imam najbolje iskustvo: www.economycarrentals.com/en-us Edited August 7, 2019 by pedjalon Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 7, 2019 Uzimanje auta na jednom mestu a ostavljanje na drugom cesto puta je skuplje od avionske karte po regularnoj ceni. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites