Posted March 31, 2011 Da li mi moze neko potvrditi koliko su sigurni sajtovi http://www.tgv-europe.com i DB za kupovinu karata? Za relaciju Ulm- Frankfurt su mi rekli na stanici cenu od 6656.00 dinara a na sajtu DB je 34 evra. Pa i jeste tako. Naši mogu za inostranu zemlju da izdaju samo kartu po međunarodnoj tarifi, koja je skuplja. Tako je svugde u Evropi, to nije za . U većini zemalja u okruženju ne bi ti ni izdali kartu za tu relaciju. A i ta cena od 34 EUR je sa popustom, samo ako kupiš kartu unapred (može i za 29 EUR da se nađe mesec-dva unapred) inače je normalna cena 55 EUR za IC/EC vozove, odnosno 63 EUR za ICE vozove. I kakve to veze ima sa "sigurnošću" ova dva sajta? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 3, 2011 Kupio sam kartu preko DB i prilikom kupovine mi je ostalo u secanju da je pisalo da je neophodna ''credit card'' sa koje je obavljena transakcija da se ponese sa sobom na uvid. S obzirom da kartica preko koje sam kupovao nije bila na moje ime i treba mu za obavljanje svakodnevnih aktivnosti tako da nije u mogucnosti da mi je da. E sada ono sto sam odstampao preko mejla uz kartu sto sam dobio bilo je i: ''Please take the identifi cation card (BahnCard, credit card, ec card or identity card) that you stated on purchasing your ticket with you in the train. Your ticket is only valid for you in person in combination with your own identifi cation card.'' Znaci dovoljna mi je odstampana karta i pasos/licna karta? Ne mora kartica sa koje je kupljena vozna karta? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 3, 2011 Kupio sam kartu preko DB i prilikom kupovine mi je ostalo u secanju da je pisalo da je neophodna ''credit card'' sa koje je obavljena transakcija da se ponese sa sobom na uvid. S obzirom da kartica preko koje sam kupovao nije bila na moje ime i treba mu za obavljanje svakodnevnih aktivnosti tako da nije u mogucnosti da mi je da. E sada ono sto sam odstampao preko mejla uz kartu sto sam dobio bilo je i: ''Please take the identifi cation card (BahnCard, credit card, ec card or identity card) that you stated on purchasing your ticket with you in the train. Your ticket is only valid for you in person in combination with your own identifi cation card.'' Znaci dovoljna mi je odstampana karta i pasos/licna karta? Ne mora kartica sa koje je kupljena vozna karta? Kada si kupovao kartu pod Ticket delivery method si izabrao Printout your online ticket. Je l' tako? Kada si to uradio imao si da izabereš, tj. štikliraš I shall be using online ticket personaly ili Someone else will be using the online ticket. Da li se sećaš šta si tu izabrao, to je bitno? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 3, 2011 Aha, to sam izabrao I shall be using online ticket personaly, prilicno sam siguran. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 3, 2011 Pa ne znam, valjda je ok, tamo piše or, znači ili jedno ili drugo ... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 3, 2011 Sad sam nasao u mejlu: ''The online ticket is only valid for the passenger Mr. Aleksandar Radovanovic personally (and any accompanying passengers if applicable) in combination with the identification card stated in the booking. . . Please present the ticket and your valid BahnCard, EC/credit card OR your ID card to the train attendant of your own accord!'' Znaci moze bez! Hvala na odgovorima! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 3, 2011 Sad sam nasao u mejlu: ''The online ticket is only valid for the passenger Mr. Aleksandar Radovanovic personally (and any accompanying passengers if applicable) in combination with the identification card stated in the booking. . . Please present the ticket and your valid BahnCard, EC/credit card OR your ID card to the train attendant of your own accord!'' Znaci moze bez! Hvala na odgovorima! Ne moze bez, jer nisi mogao da odaberes opciju Identity card, ona vazi samo za licne karte izdate u Nemackoj, Belgiji, Francuskoj, Austriji, Italiji, Svajcarskoj, Luksemburgu i Holandiji. Opcija da upises pasos i ne postoji. Mislim da si za identifikaciju jedino mogao da odaberes Credit card. Tako da moras kreditnu karticu da poneses kao identifikaciju, ali ukoliko ti na njoj ne pise tvoje ime, onde i nema svrhe da je nosis, tj. karta ti ne vazi ako ne ide vlasnik kartice. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 3, 2011 Gde je uopšte imalo to da se odabira i da se unosi broj lične karte? Jesi li siguran u to? Jer, vidiš da je čoveku poslat mejl posle kupovine karte u kome piše da može kreditna kartica ili lična karta što znači da nije specifikovano koji dokument, već samo neki dokument koji potvrđuje identitet. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 3, 2011 Daj Dule nemoj da me plasis. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 3, 2011 Je l' znate neki mejl na koji mogu da im se obratim, ne mogu da nadjem na sajtu DB. Ima eastern europe ali tu nema Srbije, ima Hrvatska. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 3, 2011 Daj Dule nemoj da me plasis. Ma, nema potrebe da te plasim. Puko si 29eura kako god okrenes, kad ne citas sta pise pri kupovini: "Which of the following cards would you like to use to identify yourself as holder of the online ticket during the journey?" Nije mi prvi pud da kupujem ovu kartu. Jeste im glup sistem sto nema opcije da se dokument za identifikaciju odabere pasos, vec creditna kartica ili licna karta. Sad sam nasao u mejlu: ''The online ticket is only valid for the passenger Mr. Aleksandar Radovanovic personally (and any accompanying passengers if applicable) in combination with the identification card stated in the booking. . . Najbitniji deo nisi napisao. Sta ti pise u nastavku teksta, na mestu tri tacke? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 3, 2011 The online ticket is only valid for the passenger Mr. Aleksandar Radovanovic personally (and any accompanying passengers if applicable) in combination with the identification card stated in the booking Credit card **** During ticket inspection on the train, the train attendant will read the identification card and the barcode into his control device. Please present the ticket and your valid BahnCard, EC/credit card or your ID card to the train attendant of your own accord. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 3, 2011 The online ticket is only valid for the passenger Mr. Aleksandar Radovanovic personally (and any accompanying passengers if applicable) in combination with the identification card stated in the booking Credit card **** During ticket inspection on the train, the train attendant will read the identification card and the barcode into his control device. Please present the ticket and your valid BahnCard, EC/credit card or your ID card to the train attendant of your own accord. Kao sto sam i pretpostavio, odabrao si za identifikaciju Credit card, koju mora da poneses i na kojoj, logicno, treba da pise tvoje ime, kako bi te identifikovali i uporedili sa imenom putnika na karti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 3, 2011 Ok, sta sada da radim? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 3, 2011 Ok, sta sada da radim? 1. opcija: idi: ovde, probaj da izvrsis izmene i ubacis podatke sa svoje platne kartice. 2. opcija: probaj da prodjes sa tim vec kupljenim kartama uz pasos, pa ako ne prodjes, kupi novu na stanici ili automatu. edit: skraćen link Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 4, 2011 Pošalji mail DB-u i objasni svoj problem, verujem da će moći da ti pomognu. Dule, druga opcija je nemoguća jer će znati da li će da prođe sa tim tek u vozu kada kondukter dođe do njega, tako da ne može da kupi kartu na stanici. Dakle, pokušaj 1. Duletovu opciju i pošalji im mejl... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 4, 2011 U pravu je Dule, ja sam prosle godine imala isti problem. Nakon sto sam dobro prostudirala sajt, odlucila sam da izvadim kreditnu karticu samo u te svrhe (s obzirom da primam porodicnu penziju to je bilo moguce, ali vecina ljudi nema uslova za tako nesto). Karticu je kondukter provukao u vozu i sve je bilo ok. Nije mi jasno zasto ne moze sa pasosem, samo ga nepotrebno komplikuju kreditna kartica je na kraju nasla novu namenu i postala izvor nepotrebnih troskova na internetu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 4, 2011 Poslao sam mejl DB, vrlo su azurni i odgovorili su mi u vrlo kratkom roku a odgovor je bio: ''thank you for your e-mail. In your case your online ticket is not valid, because of wrong identification card. You will have to cancel your ticket and to book a new one. Please fill out a refund claim form and send this with your tickets to our service center. You can find our Adress here:http://www.bahn.de/i/view/mdb/pv/pdf/planen_buchen/MDB65556-erstattungsformular_englisch.pdf Sta da radim s obzirom da nemam kreditnu karticu, niti imam mogucnosti da je izvadim kreditnu karticu. Ali imacu vrlo uskoro Visa internet karticu Vojvodjanske banke pa me interesuje da li cu moci njome da izvrsim placanje, kartica ce glasiti na moje ime. Da li postoji znacajnija razlika u ceni da kupim kartu na samoj stanici u Memmingenu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 4, 2011 Na stanici pred polazak karta 49,80 EUR. Da nema neki bus jeftiniji, raspitaj se? Mada znajući da u Švajcarskoj na linijama gde idu vozovi nema autobusa nešto ne verujem... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 4, 2011 RaxCherrych, hvala ti puno na odgovoru. Pokusacu da pronadjem neki bus mada ne znam sta tu saobraca od buseva. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 8, 2011 Poslao sam postom pismo DB-u (kako ovo zvuci) i sada mi ostaje samo da cekam da mi odgovore i vrate pare nazad! Elem, stigla mi je Visa Internet kartica Vojvodjanske banke (Visa Virtuon) pa me interesuje mogu li sa njom kupiti kartu na sajtu DB, s obzirom da nije ''credit card'' kako zahtevaju. Kartica se vodi na moje ime. Ne bih da se ispalim kao prosli put, jedna skola mi je sasvim dovoljna. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 11, 2011 Koliko je specijal Bg - Venezia? One way i povratna? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 11, 2011 Elem, stigla mi je Visa Internet kartica Vojvodjanske banke (Visa Virtuon) pa me interesuje mogu li sa njom kupiti kartu na sajtu DB, s obzirom da nije ''credit card'' kako zahtevaju. Meni nikad nije uspelo na sajtu DB ni sa jednom karticom osim kreditnom. Doduše ja imam Raiffeisen kartice. Probaj Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 11, 2011 Elem, stigla mi je Visa Internet kartica Vojvodjanske banke (Visa Virtuon) pa me interesuje mogu li sa njom kupiti kartu na sajtu DB, s obzirom da nije ''credit card'' kako zahtevaju. Kartica se vodi na moje ime. Ne bih da se ispalim kao prosli put, jedna skola mi je sasvim dovoljna. Probao sam Visa internet karticom Vojvodjanske banke i nije mi proslo. Verovatno ne moze. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 11, 2011 Koliko je specijal Bg - Venezia? One way i povratna? standardna cena za jedan smer je 69e, povratna mislim da je dvostruko vise. postoji i specijalna cena ako se kupi karta ranije - 53eura u jednom smeru. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites