Followers 0

Medjunarodni vozovi - najpovoljnije

153 posts in this topic

Jel Schönes-Wochenende-Ticket kod nemackih zeleznica obuhvata IC i ICE vozove ili samo regio vozove kao Länder-Ticket(u mom slucaju SchönerTagTicket Nordrhein-Westfalen)?

Prva je 39e a druga 36e pa me zanima razlika ako neko zna...

Rax  zvizhd  ;D

I da, gde se moze kupiti na bahn.de? Meni nikako ne nudi opciju za online kupovinu... :x

Samo regio. Izabereš opciju bez ICE/IC vozova i izaći će ti konekcije sa RB/RE vozovima pa će ti na nekoj konekciji sigurno ponuditi opciju te karte.

Da, izaslo mi je kad sam stavio nesto duzu relaciju.

Prva koju sam stavio bila kraca pa nije nudio tu kartu jer je jeftinija bila pojedinacna.

Pretpostavljam da relacija u stvari i nema nikakav znacaj tj da ne moram da koristim kartu pocevsi od nje?

Koliko se secam razlika ti je u tome sto sa Länder-Ticket mozem samo u toj jednoj regiji da se vozikas,dok sa SW mozes po celoj Nemackoj, npr Keln - Bremen. Tako da vodi racuna gde putujes i koji kartu kupujes. Toliko od mene. Poz

Moze li pomoc? Hocu da kupim kartu Salcburg-Insbruk za sebe i ortakinju po ceni od 9 evra preko sajta OBB-a (akcija austrijskih zeleznica ''SparSchiene Osterreich'') i kartu Insbruk-Memingen preko DB po 19 evra ''savings fares''. Interesuje me mogu li svojom karticom (Internet karticom) da pazarim kartu i za nju i za mene? Vec sam se jedanput za*ebo sa DB kada sam kupio tudjom karticom pa sam mog'o samo da se slikam. Znaci, hoce li vaziti i moja i njena karta ukoliko kupim svojom karticom kako preko sajta OBB-a tako i preko DB-a?  ;)

Za DB znam da će važiti, ja sam jednom tako kupovao.

Uostalom to i bude jedna karta za dve osobe ako se dobro sećam.

Za DB znam da će važiti, ja sam jednom tako kupovao.

Uostalom to i bude jedna karta za dve osobe ako se dobro sećam.

Da kada se odstampa, to je karta za vas dvoje. I ja sam kupovao jednom kartu za mene i druga kod DB-a na tu foru, i proslo je!

Koju opciju da odaberem :

I shall be using the online ticket personally

Someone else will be using the online ticket

Placam svojom karticom, sa mnom putuje jos jedna osoba???

Koristices je ti, dakle prva opcija. Doduse, istina, koristice je i tvoj saputnik, u tvom prisustvu, ali, pretpostavljam da se pitanje prvenstveno odnosi na sve ostale tipove pojedniacnih karata, da naglasis da li kupujes kartu sebi ili nekom drugom.

Da i sta se upravo dogodilo! Ukucam sve odaberem prvu opciju cena 38 evra za dve osobe kad ono prc! Nece! Ja opet, ono nece. Hmm, rek'o ajd' sve cu ispocetka i krenem ti tako i cena vise nije 38 nego 78 evra!!!  :cry22: Ne kapiram, kako, zasto??? Koristim Visa internet karticu Vojvodjanske banke. . . izvrsicu harikiri sa tupim predmetom.  :death:

Upravo sam zakljucio da moja interenet kartica nije kreditna kartica kako traze:''You can conveniently pay for your tickets and reservations with your credit card. To do this enter the number of your credit card, the validity date and, where applicable, the credit card verification number in the appropriate input fields of the booking dialogue.

We accept the following credit cards:

VISA, MasterCard, American Express, JCB and Diners Club.'' Ha, znaci nista od kupovine karata. . .  clap

Od 23. marta počinje da saobraća TGV voz od Marseja do Frankfurta na Majni. Cena Europa Spezial karte od bilo koje stanice u Nemačkoj (ne mora da bude na trasi voza) do Marseja počev od 39 EUR (+4 EUR obavezna rezervacija). Prodaja karata se otvara 92 dana unapred.

Ajd' da pitam ovde ako neko zna.

Kupovina za medjunarodne relacije (konkretno,interesuje me Budimpesta-Hamburg,al tek na leto) moze da se kupi tek 90 dana pred put ili moze i sad da se naruci?

Sve zavisi od relacije i država. Uglavnom je 2 ili 3 meseca (jeftine karte obično 3 meseca), mada ima i nekih relacija u zapadnijoj Evropi gde može i malo ranije, a u ZND zemljama 45 dana unapred. Ranije ne može.

Direktor Železnica Srbije je samovoljno odlučio da se agencijama Wasteels i Putnik od 01.04. onemogući prodaja železničkih karata. Tako da ako se nešto ne dogovore u međuvremenu, za sve one jeftine karte po Evropi će se morati na blagajnu na stanici kod (ne)ljubaznih teta, koje će vam verovatno reći da ne mogu da vam prodaju kartu... :bang:

... koje će vam verovatno reći da ne mogu da vam prodaju kartu.

Valjda je onda smislio i da ih obrazuje do tad.

Prvo, pozdrav svima na forumu od novog člana. 

Hteo bih da pitam, ako sam na pravoj temi, kako najbezbolnije stići od Beograda do Beča vozom? 

Do sad sam skontao deo sa specijalom do Budimpešte, koji stiže u 6 izjutra na Keleti, i košta 26e, a naši prodaju i specijal do Beča za 70e. 

Na Keletiju je presedanje na voz (ne znam kad kreće) za Beč. 

Moje pitanje je da li se može na Keletiju u 6 uzeti povratna karta Budimpešta - Beč i po kojoj ceni, ili je najbolja varijanta ipak specijal za 70e? 

Hvala unapred. 

Od Pešte do Beča moš kupit preko interneta na www.mav.hu za 13 eura po pravcu tj. 26 za povratnu. E sad, možda moš kupit i za bus za 50ak eura, al to ne znam.

Za 13 EUR Budimpešta - Beč i isto toliko Beč - Budimpešta treba kupiti kartu unapred preko sajta Mađarskih železnica: http://mav-start.hu/

Ukoliko pak ostajete u Beču 4 ili manje dana, a niste uspeli kupiti te promotivne karte za 13 EUR možete uzeti tzv. ekskurzijsku kartu Budimpešta - Beč. To je povratna karta koja važi 4 dana. Cena je 29 EUR. Od 14. decembra će ići direktan voz Beograd - Beč. Nadam se da će ponuditi neke promotivne karte za njega.