Posted April 11, 2011 Pozdrav drustvo, jel ima neko informaciju kad idu vozovi od Sofije do Bukuresta? Nisam uspeo da nadjem nista konkretno na sajtu bugarskih zeleznica! Hvala unapred! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 11, 2011 jel ima neko informaciju kad idu vozovi od Sofije do Bukuresta? Nisam uspeo da nadjem nista konkretno na sajtu bugarskih zeleznica! Hvala unapred! Sofija 9:10 - 18:39 Bukurest Sofija 20:40 - 6:34 Bukurest Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 11, 2011 Odustao sam od kupovine karte preko sajta, ujutru krecem na put pa cu kupiti na stanici. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 12, 2011 jel ima neko informaciju kad idu vozovi od Sofije do Bukuresta? Nisam uspeo da nadjem nista konkretno na sajtu bugarskih zeleznica! Hvala unapred! Sofija 9:10 - 18:39 Bukurest Sofija 20:40 - 6:34 Bukurest Hvala imenjace, a jel znas mozda koja je cena? Ili se tu mozda isplati vise Balkanflexipass? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 12, 2011 a jel znas mozda koja je cena? Ili se tu mozda isplati vise Balkanflexipass? 25,76 EUR u jednom smeru. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 13, 2011 Hvala imenjace, a jel znas mozda koja je cena? Ili se tu mozda isplati vise Balkanflexipass? Ako ides BG-Sofija-Bukurest-BG onda ti je definitivno najpovoljniji Balkan Flexipass. Naranvo,sve zavisi od toga gde ces posle Bukuresta (i odakle kreces za Sofiju)... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 14, 2011 Niš-Sofija-Bukurešt-Sofija-Niš. A od Bukurešta idem dalje do Kišinjeva. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 14, 2011 Niš-Sofija-Bukurešt-Sofija-Niš. A od Bukurešta idem dalje do Kišinjeva. Onda uzmi flexipass. Za Bukurešt - Kišinjev iskoristi flexipassod Bukurešta do Jašija. Od Jašija do Kišinjeva je povratna karta 16 EUR i treba ti plus doplata za spavaća, pošto samo spavaća idu za Moldaviju. Cena je 6 EUR Bukurešt - Kišinjev ili 3,4 EUR Jaši - Kišinjev. Može i kombinacija da imaš flexipass i kartu Jaši - Kišinjev i rezervaciju Bukurešt - Kišinjev, tako da ne moraš da se cimaš da presedaš u Jašiju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 14, 2011 Niš-Sofija-Bukurešt-Sofija-Niš. A od Bukurešta idem dalje do Kišinjeva. Onda uzmi flexipass. Za Bukurešt - Kišinjev iskoristi flexipassod Bukurešta do Jašija. Od Jašija do Kišinjeva je povratna karta 16 EUR i treba ti plus doplata za spavaća, pošto samo spavaća idu za Moldaviju. Cena je 6 EUR Bukurešt - Kišinjev ili 3,4 EUR Jaši - Kišinjev. Može i kombinacija da imaš flexipass i kartu Jaši - Kišinjev i rezervaciju Bukurešt - Kišinjev, tako da ne moraš da se cimaš da presedaš u Jašiju. Li...nisam ni razmisljao da na tu foru. Kazi mi jel si iso mozda tom marsrutom? Jel pali ta fora od Jasija do Kisinjeva doplata? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 14, 2011 Niš-Sofija-Bukurešt-Sofija-Niš. A od Bukurešta idem dalje do Kišinjeva. Onda uzmi flexipass. Za Bukurešt - Kišinjev iskoristi flexipassod Bukurešta do Jašija. Od Jašija do Kišinjeva je povratna karta 16 EUR i treba ti plus doplata za spavaća, pošto samo spavaća idu za Moldaviju. Cena je 6 EUR Bukurešt - Kišinjev ili 3,4 EUR Jaši - Kišinjev. Može i kombinacija da imaš flexipass i kartu Jaši - Kišinjev i rezervaciju Bukurešt - Kišinjev, tako da ne moraš da se cimaš da presedaš u Jašiju. Li...nisam ni razmisljao da na tu foru. Kazi mi jel si iso mozda tom marsrutom? Jel pali ta fora od Jasija do Kisinjeva doplata? Nisam išao, ali Flexi ti važi na celoj teritoriji Rumunije tako da nema potrebe da uzimaš kartu od Bukurešta do Kišinjeva već od poslednjeg mesta u Rumuniji (Jaši) do Kišinjeva. Samo na blagajni objasni da imaš flexipass i da hoćeš kartu od Jašija do Kišinjeva i rezervaciju od Bukurešta do Kišinjeva, a da ti na delu Bukurešt - Jaši važi flexipass. U krajnjem slučaju, ako tu nešto zaglavi (a ne bi trebalo), lepo ideš običnim rumunskim vozom tj. flexipassom od Bukurešta do Jašija i tamo presedaš do Kišinjeva, a prethodno uzmeš u Bukureštu povratnu kartu i rezervaciju Jaši - Kišinjev. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2011 A jel red voznje za rumunske zeleznice gledate na cfr.ro? Ja probah ali ne mogu da se snadjem nikako. I da, mislis li da cu se uklopiti u tih 5 dana s Balkanflexxijem? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 15, 2011 na cfr.ro imaš samo vozove unutar Rumunije. Gledaj na http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/en. . I da, mislis li da cu se uklopiti u tih 5 dana s Balkanflexxijem? kojim vozovima planiraš, sve zavisi (?) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 16, 2011 Sve mi je jasno ali da su nemci skupili ovoliko informacija i stavili ih na svoj sajt.... Pa ovako: 1.Nis-Sofija onim polaskom u 12.35 2.Sofija-Bukurest polaskom u 20.40 3.Bukurest-Kisinjev 19.10 4.Kisinjev-Bukurest 17.30 5.Bukurest-Sofija 12.15 Jel stima to u 5 dana, ja nisam siguran posto prvi put idem flexijem? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 16, 2011 Sve mi je jasno ali da su nemci skupili ovoliko informacija i stavili ih na svoj sajt.... Pa ovako: 1.Nis-Sofija onim polaskom u 12.35 2.Sofija-Bukurest polaskom u 20.40 3.Bukurest-Kisinjev 19.10 4.Kisinjev-Bukurest 17.30 5.Bukurest-Sofija 12.15 Jel stima to u 5 dana, ja nisam siguran posto prvi put idem flexijem? štima, jedino nemaš za Sofija - Niš, a mogao bi da imaš ukoliko kreneš iz Niša u 02:25 i dalje iz Sofije za Bukurešt u 9:10 (ako ne planiraš da se zadržiš u Sofiji u odlasku). Na taj način za pod 1 i 2 koristiš samo jedan dan. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 16, 2011 Sofija-Nis idem busom u 07.30! Cela noc na stanici....buaa! A nisanim da stignem u Bukurest do 12 ujutru kako bih predao dokumenta za vizu! Jel znas mozda da li kasni ovaj voz iz Nisa do Sofije? Tu mi je nekako najnesigurije.... I brate imas pice od mene ako se nekad vidimo... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 16, 2011 A što onda ne uhvatiš iz Bukurešta za Sofiju voz u 19:53 i ujutru je u 05:50 u Sofiji ako ne kasni? Onda imaš celu noć u vozu umesto na stanici i ceo dan u Bukureštu umesto u vozu. Možeš onda i vozom u 11:50 iz Sofije za Niš jer onda koristiš 1 dan flexija za oba voza i uklapa ti se u 5 dana. Kada god krećeš posle 19h uvek upisuješ sledeći dan mada, ako te mrzi da čekaš, onda uhvatiš taj bus u 7:30. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 17, 2011 Od koliko sati radi Moldavska ambasada u Bukureštu?Jeli se viza dobije isti dan??da li još uvek može da se dobije na granici sa 2 ulaza??Ja sam mislio da idem busom VARNA(BUG)-ODESSA(UKR),ali taj bus ide tranzit kroz Moldaviju,pa da nemam problem ako više ne može na granici da se dobije tranzit viza?? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 17, 2011 Ja mislim da nikakvu vrstu vize ne mozes da dobijes na granici. U konzulat moras da dodjes do 12.30 kako bi predao dokumenta. Pasos podizes istog dana od 15.00. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2011 Drustvo,jel zna neko povoljnu varijanty voza Amsterdam-Bec? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 4, 2011 Drustvo,jel zna neko povoljnu varijanty voza Amsterdam-Bec? Za koji datum? Najbolja varijanta je, čini mi se, sa presedanjem u Kelnu. Možeš da kupiš karte online preko http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query.exe/en najviše 92 dana unapred. Ako kupiš na vreme i imaš dovoljno sreće možeš da nađeš karte po ceni od 19 EUR Amsterdam - Keln i 29 EUR Keln - Beč. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 18, 2011 Sta predstavlja MINI tarifa u italijanskim zeleznicama? Planiram iz Rima da idem za Napulj. Pretpostavljam da je to najjeftiniji nacin izuzimajuci stop. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 3, 2011 Jedno pitanje. Je l' prolazi visa elektron kartica na bahn.de? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 4, 2011 Jedno pitanje. Je l' prolazi visa elektron kartica na bahn.de? Да, али мораш својом личном, јер колико знам поред потврде да си купио, траже и картицу на увид у возу. То знам за међународне возове, за локалне у Немачкој нисам сигуран. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 4, 2011 Kupio sam malo pre voznu kartu preko bahn.de. Sve je ispalo OK. Međutim u mom imenu postoji slovo š...Ime mi je na kartici napisano sa slovom š...Kad mi je stigao pdf dokument u mailu umesto našeg slova stoji prazno mesto. Da li možda zbog toga mogu da imam problema sa kondukterom u vozu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 4, 2011 Trebao si napisati slovo S. Mislim da neces imati problema. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites